Lainaa yrittäjälle sähköisellä hakemuksella

Lainaa yrittäjälle

Suomessa yrittäjiä on noin 260 000, joista yksinyrittäjiä 170 000. Moni suomalainen yritys tarvitsee jossain vaiheessa rahallista avustusta liiketoiminnan vauhdittamiseen tai kehittämiseen. Harva yritys pystyy tekemään suurempia investointeja pelkästään yrityksen pääoman varassa, vaan kasvuun ja kehitykseen tarvitaan yrityslainaa

Yrityslaina sähköisellä hakemuksella 

Yrittäjien päivät ovat usein pitkiä ja työntäyteisiä. Pöydällä lojuu selvittämättömiä papereita ja aika on kortilla. Aikaisemmin yrityslainan hakemisesta tuli sopia pankkikonttorissa. Nykyään tekniikka on kehittynyt isoin harppauksin ja monentyyppistä lainaa voi hakea suoraan verkkohakemuksella. Monelle yrittäjälle tämä tulee kuitenkin usein yllätyksenä, vaikka he toki ovat olleet tietoisia, että lainaa voi hakea netistä. Yrittäjät eivät kuitenkaan ole olleen tietoisia, että myös yrityslainan voi hakea verkosta helposti täytettävällä hakemuksella.

Yrityslainaa varten hakijan tulee täyttää lainahakemus, johon pyydetään täyttämään haettava lainasumma ja lainalle sopiva maksuaika. Hakemuksessa kysytään lisäksi yrittäjän ja yrityksen tarvittavat tiedot. Lainatarjouksen hakija saa hakemuksen lähettämisen jälkeen suoraan sähköpostiin, missä se on nähtävillä lainantarjoajasta riippuen noin viikon verran. Lainatarjoukseen tutustumisen jälkeen yrittäjä saa päättää hyväksyykö tarjouksen vai haluaako etsiä sopivaa yrityslainaa vielä muualta. Lainatarjouksesta ei koskaan veloiteta mitään kuluja. Jos yrittäjä päättää hyväksyä lainan, myös sopimuksen allekirjoittaminen onnistuu sähköisesti pankkitunnuksia käyttäen.

Kun yrittäjät kuulevat sähköisestä yrityslainahakemuksesta, he harvoin enää päätyvät hakemaan lainaa suoraan pankkikonttorista. Nykyään monet asiat hoidetaan suoraan verkossa, niin myös yrityslainan hakeminen. Sähköinen yrityslainahakemus löytyy lähes jokaiselta pankilta ja yrityslainapalvelulta.

 

Kenelle yrityslainaa voidaan myöntää?

Jokaisella yrityslainaa tarjoavalla pankilla ja rahoitusyhtiöllä on hakijalle hieman erilaiset kriteerit. Pääpiirteittäin voidaan kuitenkin sanoa, että hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla yritystoiminta Suomessa. Yrityksen tiedot tulee löytyä kaupparekisteristä. Yrityksen toiminnan tulee olla vakaalla pohjalla ja sillä tulee olla maksuvalmiutta.

Yrityslainaa voidaan myöntää yritysmuotoon katsomatta pienille ja keskisuurille yrityksille. Yritys voi olla kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö, toiminimellä toimiva yritys tai osakeyhtiö. Jokainen yrityslainahakemus käsitellään yksilöllisesti.

Yrittäjälle tärkeää tietoa löydät Yrittäjä.fi sivustolta.

 

Kuinka paljon yrityslainaa voi saada?

Yrityslainaa voi nettihakemuksella hakea keskimäärin noin 250.000 euroon saakka. Lainahakemus on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina päivään katsomatta, joten yrittäjän ei tarvitse keskittyä lainahakemuksen täyttämiseen päivän kiireisimpänä aikana.

Esimerkiksi Qred yrityslainapalvelu myöntää lainaa yrittäjälle ilman vakuuksia tai takausta 100.000 euroon asti. Hakemuksen täyttämisen jälkeen lainatarjous on hakijan luettavana jo noin tunnin kuluttua hakemuksen jättämisestä. Jokaisen yrityslainaa tarjoavan palvelun tavoitteena on, lainahakemuksen nopea käsittely ja lainaprosessin mutkattomuus. Nämä ovat avainasemassa, kun yrittäjä hakee lainaa verkosta – asioiden tulee olla yksinkertaisia ilman paperityötä.

 

Mihin tarkoitukseen yrityslaina haetaan?

Pankit ja rahoitusyhtiöt luottavat siihen, että jokainen yrittäjä on oman yrityksenä asiantuntija. Yrittäjällä on visio ja halu kehittää yritystään parempaan kasvuun ja pankilla on tahto tarjota siihen tarkoitukseen tarvittava rahoitus.

Yrityslainaa on haettu muun muassa suurempaan yrityskauppaan, laitehankintoihin, yrityksen liiketilojen uudistamiseen ja laajentamiseen. Rahoitusta on tarvittu myös liiketoiminnan kausivaihteluun sekä markkinointiin. Lainaa yrittäjälle voidaan siis tarjota hyvin monenlaiseen tarkoitukseen. Esimerkiksi Finnvera tarjoaa lainoja investointeihin, kasvuun, kansainvälistymiseen, yrittäjyyteen sekä nyt koronakriisistä aiheutuviin käyttöpääomatarpeisiin. Finnverassa rahoitusmuoto on ensisijaisesta takaus, ja he myöntävät lainaa vain osana kokonaisrahoitusta. Yrittäjän tuleekin neuvotella yrityslainasta alkuun pankin kanssa.

 

Katso myös:

VertaaLainaa.fi
Logo