Mistä yrityksen rahoitus kannattaa ottaa?

Yrityksen rahoitus - VertaaLainaa.fi

Yrityslaina mahdollistaa yrityksen tärkeät hankinnat, jotka vaikuttavat todennäköisesti pitkälle tulevaisuuteen. Yrityslainan avulla yritys saa myös tarvittavaa vauhtia liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen. Mistä yritykselle rahoitus? Onko paras turvautua tuttuun pankkiin vai voisiko yrityslainan hakemisen hoitaa kätevästi verkossa?

 

Yrityksen rahoitus – pankista vai verkosta?

Suurin osa yritykselle tarvittavasta rahoituksesta haetaan edelleen yrittäjän omasta pankista. Rahoitusmarkkinalainsäädäntöä on viime vuosien aikaa muutettu siten, että yrityslainaosuudesta osan rahoittaa pankki ja osan muu rahoitustaho. Esimerkiksi valtion omistama Finnvera on yrittäjälainojen erityisrahoittaja, joka täydentää usein pankkien myöntämiä rahoituksia. Muita yrittäjälle soveltuvia rahoitusmuotoja ovat muun muassa Business Finland, joukkorahoitukset, pääomasijoittajat sekä ELY-keskus. Se mihin rahoitusratkaisuun yrittäjä lopulta päätyy, on monen asian summa. Suosittelemme yrittäjää tutustumaan eri vaihtoehtoihin, jotta omalle yritykselle sopiva rahoitusmuoto löytyy. Tekel.fi yrityslaina sivustolla on yrittäjälle esiteltynä taulukon avulla monia eri yrityslainaa tarjoavia palveluja. Taulukon avulla yrittäjä pystyy nopeasti vertailemaan millaista yrityslainaa hänen kannattaa lähteä hakemaan.

Tuttu pankki on aina yrittäjälle hyvä vaihtoehto. Pienemmällä paikkakunnalla yrittäjä tunnetaan ja yrityslainan hoitaminen virkailijan kanssa voi monelle yrittäjälle olla luontevin ratkaisu. Neuvotteluajan saaminen ja paperitöiden täyttäminen kestää kuitenkin nopeallakin aikataululla parisen viikkoa. Ellei yrityslainan saamisella ole kiire ja aikaa laina-asioiden hoitamiseen löytyy, on pankin kautta lainan ottaminen varteenotettava ratkaisu.

Nykyään monet pankit ovat siirtyneet pankkiasioiden hoitamisessa verkkoon ja pääsääntöisesti laina-asioiden hoitamiseen netin kautta kannustetaan. Yrityslainan voi hakea suoraan verkkohakemuksella niin, ettei lainanhakijan tarvitse välttämättä missään vaiheessa käydä konttorilla. Netistä löytyy monia yrityslainapalveluja, joiden järjestelmä on täysin sähköinen. Yrittäjä täyttää hakemuksen kokonaisuudessaan verkossa ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen sopimus hyväksytään ja allekirjoitetaan pankkitunnuksilla. Nettihakemuksen hyviä puolia ovat muun muassa lainahakemuksen nopea käsittelyaika sekä se, ettei yrittäjän tarvitse täyttää yhtäkään paperilomaketta. Netistä löytyviä yrityslainapalveluita ovat mm. Qred, CapitalBox sekä Suomen yrityslaina, joista voi hakea lainaa heti mihin aikaan tahansa.

 

Yrityslainaa hakevan yrittäjän sekä yrityksen tiedot tulee olla kunnossa

Yrityksen rahoitus vaatii yrittäjältä aina hieman suunnittelua ja aikaa, mutta kun asiaan perehtyy ja varaa asian käsittelyyn päivästä tietyn ajan, asia hoituu kyllä nopeasti. Rahoituksen hakemisen yhteydessä lainahakemus kannattaa aina täyttää heti alkuun huolellisesti, niin myöhemmin selviää vähemmällä työllä. Pankit arvostavat usein hakemuksessa hyvin laadittua liiketoimintasuunnitelmaa sekä haluavat todennäköisesti yrityslainaan reaalivakuuden. Pääomasijoittajille on usein tärkeää tietää tarkemmin yrityksen liikeideasta, kasvuodotuksista sekä millainen motivaatio yrittäjällä on liiketoiminnan kasvun suhteen.

Yrityslainahakemuksesta yrittäjä näkee heti millaisia asioita hakemuksessa tulee yrityksen toiminnasta kertoa. Usein verkossa toimivat yrityslainahakemuksen on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaisiksi eikä erillisiä liitteitä tarvitse lähettää. Yrityslainaa varten hakija ei myöskään tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta. Sähköisen liikenteen johdosta yrityksen tiedot pystytään tarkistamaan ilman monimutkaisia paperihakemuksia tai liitetiedostoja.

Tärkeimmät kriteerit yrityslainan myöntämiseen ovat, että yrityksen toiminnan tulee olla aktiivista ja toiminut jo jonkin aikaa. Yrityksen tiedot tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä ja yrityksen johdon tulee toimia Suomessa. Yrityksellä tulee lisäksi olla suomalainen pankkitili. Yrityksellä tai nimenkirjoitusoikeutetulla lainanhakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä.

 

Yrityksen rahoitus

Yrityksen rahoitus kannattaa hakea, jos sille tietää olevan tarvetta. Täytä lainahakemukset mistä uskot saavasi yrityslainaa. Yhden hakemuksen täyttämisen jälkeen, toisen hakemuksen täyttäminen on jo huomattavasti helpompaa, kun hakemuksissa kysytään paljolti samat asiat. Lainatarjoukset saatuasi tutustu eri yritysrahoitus vaihtoehtoihin ja valitse yrityslaina, joka sopii parhaiten yrityksellesi. Yrityslainatarjousten vastaanottaminen ei sido yrittäjää minkäänlaiseen sopimukseen, vaan yrittäjällä on oikeus tarvittaessa hylätä kaikki lainatarjouksen, jos mikään tarjouksista ei ole mieleinen. Jos saat kielteisen lainapäätöksen, kysy rohkeasti mikä meni pieleen. Usein vastausten perusteella pystyy tekemään tarvittavia korjauksia liiketoimintaan tai itse hakemukseen.

Lue lisää aiheesta: Lainaa yrittäjälle sähköisellä hakemuksella

VertaaLainaa.fi
Logo