Mistä lainaa ilman luottotietoja?
Kysymyksiä ja vastauksia

Voinko hakea lainaa ilman luottotietoja?

 • Nykyään on lähes mahdotonta saada lainaa netistä ilman luottotietoja. Lainanmyöntäjät tarkistavat aina lainaa hakevan luottotiedot sekä maksukyvyn. Vakuudettomien pikalainojen saaminen on lähes mahdotonta, koska hakijan tiedot tarkistetaan automaattisesti ja päätös pohjautuu täysin hakijan tietoihin. Perinteisestä pankista luottotiedottoman hakijan voi olla kuitenkin pieni mahdollisuus saada lainaa. Tämä vaatii hakijalta kuitenkin hieman enemmän aktiivisuutta ja avoimuutta. Perustele tarkoin miksi tarvitset lainaa ja miten hoitaisit lainan takaisinmaksun. Valitettavasti yksikään palvelussamme esillä olevista lainapalveluista ei myönnä lainaa luottotiedottomalle.

Olisiko minun hyvä ottaa lainaani takaus?

 • Verkosta löytyy useita lainapalveluita, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Jos kuitenkin tilanteesi on sellainen, ettei sinulla ole luottotietoja, sinun on lähes mahdotonta saada lainaa. Myönteisen lainapäätöksen saaminen on kuitenkin mahdollista, jos sinulla on esittää hakemaasi lainaan henkilötakaus tai jokin muu vakuus. Yhteisvastuullisella hakijalla tulee kuitenkin olla puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky.

Miten maksuhäiriömerkinnän saa pois tiedoista?

 • Valitettavasti tähän ei ole mitään muuta keinoa kuin odottaa ja hoitaa raha-asiat jatkossa hyvin. Maksuhäiriömerkintöjä sekä luottotietomerkintöjä on eri mittaisia ja erilaisia. Jos sinulle on kertynyt laskuista, maksamattomista lainoista tai muista maksuista menoista merkintä tietoihisi, näkyy tieto maksuhäiriömerkintärekisterissä keskimäärin 2 – 4 vuotta. Luottotiedottomalle laina, vakuutus, puhelinliittymä tai vuokra-asunto voi olla kovan työn takana. Merkintää luottotiedoista ei saa pois nopeammin kuin mitä se on tietoihin merkitty. Tämä on hankala tilanne monen kohdalla, mutta pankista lainaa ilman luottotietoja ei voida myöntää eikä myöskään vakuutusta.
 • Maksuhäiriömerkinnän poistumiseen on kuitenkin tulossa muutoksia. Jatkossa maksuhäiriömerkinnän voi saada luottotiedoista pois nopeammin, kun velka on kokonaan maksettu.

Lainaa luottotiedottomalle?

 • On ymmärrettävää, että lainaa ei moni luotonmyöntäjä myönnä luottotiedottomalle. On kuitenkin asioita, jotka auttavat maksuhäiriömerkinnän saanutta hakijaa lainanhaussa esimerkiksi omasta pankista tai läheiseltä ihmiseltä.  Kerro tarkoin miten maksuhäiriömerkinnät ovat syntyneet. Onko syynä esimerkiksi ollut työttömyys tai sairaus? Osoita maksukyvykkyytesi tämän hetkisillä tiedoillasi. Hanki lainallesi takaus tai vakuus.
 • Ellet ole varma luottotietojesi tämän hetkisestä tilanteesta, kannattaa sinun tarkistaa luottotietosi Suomen Asiakastieto OY:stä tai Bisnode Finland Oy:stä. Luottotietojen tarkistaminen kerran 12 kuukauden aikana on maksutonta.

 

Lainaa ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa on tavallisesti selvä merkki siitä, ettei lainaa voi saada.

 • Onko kuitenkaan mitään mahdollisuutta saada pankista rahaa ilman luottotietoja?
 • Mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon, jos lainaa tarvitsee siitä huolimatta että on luottotiedoissa merkintä?
 • Mistä lainaa ilman luottotietoja vai onko peli menetetty kokonaan?

Alkuun kannattaa sulkea pois kaikki pikavipit, koska näiden palveluiden kautta kulutusluotto haetaan hakemuksella, jossa hakijan tulot tarkistetaan automaattisen järjestelmän kautta.

Tämä antaa hyvin varmasti kielteisen päätöksen.

Lainan hakeminen voi onnistua yksityisen tahon kautta tai perinteisestä pankista, mutta tämä vaatii hakijalta hieman enemmän vaivaa sekä avoimuutta. Pankin kanssa asiasta neuvoteltaessa täytyy lainanhakijan pystyä todistamaan nykyinen tilanteensa muun muassa esittämällä palkkakuitit tai tositteet laskujen hoitamisesta.

Valitettavasti yksikään palvelussamme esillä olevista lainapalveluista ei voi myöntää luottotiedottomalle lainaa. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden järjestelmät on ohjelmoitu siten, että jos hakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä, hakemus hylätään. Myös luottokortin hakeminen ilman luottotietoja on mahdotonta.


Pankit ja rahoitusyhtiöt tarkistavat hakijalta seuraavat tiedot:

 • Hakijan ikä sekä kansalaisuus
 • Merkinnät luottotiedoissa
 • Maksukyky sekä aikaisempi maksuhistoria

Lainanmyöntäjät tarkistavat hakijan luottotiedot automaattisesti ennen lainapäätöksen antamista.

Pankit ja rahoituslaitokset haluavat näin varmistaa, että kyseisellä hakijalla on riittävä maksukyky maksaa laina takaisin takaisinmaksuohjelman mukaisesti.

Jos hakijalla on yksikin maksuhäiriömerkintä luottotiedoissaan, on tämä automaattisesti hylätty päätös, sillä suurin osa ei myönnä pankista lainaa ilman luottotietoja.

Lainaa luottotiedottomalle voi olla vaikea, ellei mahdoton löytää netistä, mutta perinteisestä pankista lainan hakeminen luottotiedottomalle tietyin ehdoin voi olla mahdollista.

Netissä toimii muutama palvelu, josta myönnetään pikavippi ilman luottotietoja, mutta näissäkin tapauksissa lainaan vaaditaan toinen henkilö takaajaksi.

 

Lainaa tietyin ehdoin luottotiedottomalle

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa antaa lainantarjoajalle merkin, että kyseisellä henkilöllä on laskut ja /tai velka maksamatta.

Taloudellinen tilanne on mennyt siihen, että ulosotto on joutunut perimään velkoja ja maksamattomia laskuja ja niistä on tullut ajan myötä merkintä luottotietoihin.

Merkintä pysyy luottotiedoissa noin 2 – 4 vuotta, vaikka henkilö olisikin hoitanut myöhemmin laskut ja velat asianmukaisesti.

Lainan saaminen voi olla mahdollista, jos lainanhakija pystyy todistamaan, että vanhat velat on maksettu pois.

Lainanmyöntäjää kiinnostaa myös miten pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ja millainen on tämän hetkinen maksukykysi.

Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö myös parantaa lainansaantimahdollisuuksia, jos hänellä on esittää lainalleen yhteisvastuullinen henkilötakaus tai jokin muu vakuus, esimerkiksi auto tai asunto.

Laina ilman luottotietoja on mahdoton saada, jos myös yhteisvastuullisen hakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä.

Muista olla rehellinen, avoin ja luottamuksen arvoinen – Älä salaa mitään.

Lyhyesti asiat, joilla parannat mahdollisuuksia lainanhaussa:

 1. Täytä lainahakemus aina huolellisesti ja rehellisesti
 2. Perustele lainanmyöntäjälle, miten ja miksi maksuhäiriömerkinnät ovat aiheutuneet
 3. Osoita riittävä maksukykysi
 4. Etsi lainallesi takaaja tai vakuusPalvelumme ei itse myönnä lainaa, vaan jokainen lainantarjoaja tekee oman riskianalyysin lainanhakijalle.

Suosittelemme aina hakijaa hoitamaan laina-asiat kuntoon ennen uuden lainan ottamista, ettei tapahtuisi ylivelkaantumista, joka ajan myötä saattaa johtaa maksuvaikeuksiin.

Mikäli henkilöllä kuitenkin on vaikeuksia lainan takaisinmaksun kanssa, pyydämme ottamaan yhteyttä lainapalveluun sekä Takuusäätiöön.

Korostamme hakijaa myös aina tutkimaan tarkasti kaikki lainaan liittyvät ehdot ja sopimuksen eri kohdat.

Koskaan kohtuuttomat tai perusteettomat maksuvaatimukset eivät ole lainmukaisia (KKO:2015:60)


 

Miten lainantarjoajat tarkistavat hakijan luottotiedot?

Kaikki pankit ja lainanmyöntäjät käyttävät henkilön tai yrityksen taloudellisen tilanteen arvioinnissa luottotietojen tarkistusta maksukyvyn mittarina.

Suomessa toimii yrityksiä, joiden tehtävänä on kerätä oleelliset tiedot hakijasta luottotietorekisteriin.

Näiden luotettavien yritysten ylläpitämiä luottotietorekistereitä saavat käyttää turvalliseksi ilmoitetut tahot, kuten pankit sekä rahoituslaitokset.

Luottotiedot tarkistamalla lainanmyöntäjät saavat heti selville sen, onko hakijalla luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä ja näin he tietävät olla myöntämättä pikavippiä luottotiedottomalle.

Kaikki pankit kieltäytyvät myöntämästä lainaa maksuhäiriöiselle, sillä pienikin laina luottotiedottomalle voi aiheuttaa lisää ylimääräisiä ongelmia.

 

Talousasiat kuntoon

Emme tietenkään suosittele ketään ottamaan lainaa, ellei oma talous ole kunnossa.

On tärkeää hoitaa maksuhäiriömerkinnän aiheuttaneet raha-asiat kuntoon ennen lainan ottamista.

Ole rehellinen ja realistinen itsellesi – Siitä on hyvä lähteä liikenteeseen oman talouden kunnossapidon kanssa.

 • Laske yhteen paljonko sinulla on lainaa maksettavana
 • Tee tarkempi listaus paljonko maksat lainoistasi lainanhoitokuluja
 • Listaa kuinka paljon sinulla menee rahaa kuukaudessa arjen pyörittämiseen ja menoihin
 • Voisitko tinkiä jostain menoista (parturi, lounas ulkona yms.)
  [/wpsm_box]

Pienillä muutoksilla saavutat pikkuhiljaa suurempia säästöjä ja saat näin taloutesi parempaan kuntoon.

Jos sinulla on kaksi tai useampi laina maksettavana, mieti voisitko lainat yhdistämällä päästä eroon monikertaisista lainanhoitokustannuksista.

Jälleenrahoitus voi pidemmällä aikavälillä tuoda talouteesi säästöä ja selkeyttää lainojen takaisinmaksua.

Lainojen yhdistäminen yhteen edullisempaan kokonaisuuteen mahdollistaa, että rahaa jää kuukaudessa myös muuhun elämiseen tai muiden laskujen maksamiseen.

 

Lainaa luottotiedottomalle

Etsitkö lainaa ilman luottotietoja? Jos luottotiedoissa on merkintä, voi lainan hakeminen luottotiedottomana olla varsin haastavaa.

Valitettavasti yksikään palvelussamme esillä olevista lainapalveluista ei voi myöntää lainaa luottotiedottomalle.

Voit kuitenkin kysyä lainaa esimerkiksi omasta pankistasi tai Takuusäätiöstä.

Jos luottotietosi ovat kunnossa, palvelumme auttaa sinua löytämään sopivan lainan.

Vertaa lainoja ja hae lainaa netistä jopa 60.000 euroon asti.


Usein kysyttyä siitä, myönnetäänkö lainaa luottotiedottomalle:

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Lainaa voi hakea oli luottotiedot kunnossa tai ei. Valitettava totuus on kuitenkin se, että netissä ei toimi kuin muutama lainapalvelu, jotka myöntävät lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta.

Miksi vain muutama palvelu myöntää lainaa maksuhäiriöiselle?

Suomen laki kieltää lainan myöntämisen henkilölle, joka on selkeästi maksukyvytön. Lainapalvelut eivät myöskään mielellään lainaa rahaa henkilöille, joilla on vanhatkin lainat maksamatta.

Miten voi sitten olla mahdollista, että jotkin lainapalvelut myöntävät lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?

Nämä muutamat lainapalvelut jotka näin toimivat, vaativat lainaan henkilötakaajan jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Ilman henkilötakaajaa nämäkään palvelut eivät lainaa myönnä.

Jos haen lainaa netistä, tarkistetaanko minun luottotiedot?

Kyllä tarkistetaan. Kaikki netin lainapalvelut tarkistavat ensimmäisenä kaikkien lainahakemuksen jättäneiden luottotiedot. Jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, ei lainaa voida silloin myöntää.

[ez-toc]

VertaaLainaa.fi
Logo