Kuinka paljon voin saada lainaa? – Pyydä lainatarjous

Paljonko voin saada lainaa?

Lainaaminen on monille tuttua ja lainan tarve voi johtua eri syistä. Lainanotto liittyy usein suuriin elämänmuutoksiin, investointeihin tai yllättäviin menoihin.

Asuntolaina on yksi yleisimmistä lainatyypeistä. Monille asunnon ostaminen on suurin taloudellinen päätös elämässä, ja useimmat tarvitsevat pankkilainaa kattaakseen asunnon hinnan. Autolainaa haetaan, kun halutaan ostaa uusi tai käytetty auto. Auton ostaminen voi olla välttämätöntä esimerkiksi työmatkojen vuoksi tai perheen koon kasvaessa. Kulutusluotot ovat yleensä pienempiä lainoja, jotka voivat kattaa monenlaisia menoja, kuten matkoja, kodinkoneita, ostoksia, remontteja tai muita yllättäviä menoja. Elämän suuret juhlat, kuten häät, voivat olla kalliita ja jotkut saattavat hakea lainaa näiden kustannusten kattamiseen. Opintolainaa voidaan hakea kattamaan opiskelun aikaisia kuluja, kuten lukukausimaksuja, kirjoja ja muita opiskeluun liittyviä menoja. Lainaa haetaan myös  yhdistämään useita pienempiä velkoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolla voi olla alhaisempi korko tai paremmat ehdot.

Monet tekijät voivat vaikuttaa päätökseen hakea lainaa. Taloudellisen tarpeen lisäksi myös korkotaso, lainaehdot, omat taloudelliset olosuhteet ja mahdolliset tulevat tulonlähteet vaikuttavat lainapäätökseen. VertaaLainaa.fi kautta voit hakea vakuudetonta lainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden maksuajalla hyvin moneen eri käyttötarkoitukseen. Maksuttoman lainahakemuksen täyttämisen jälkeen laina kilpailutetaan puolestasi jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Pääset näin nopeasti vertailemaan lainatarjouksia ja valitsemaan itsellesi sopivimman lainaratkaisun juuri siihen tarkoitukseen, mihin tarvitset. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ja lainavertailu ei maksa sinulle mitään eivätkä sido mihinkään, joten VertaaLainaa.fi helppokäyttöisen vertailupalvelun etu kannattaa hyödyntää, kun etsit pienikorkoista lainaa.

Aloita lainan haku ja hae lainaa 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka, sen verran kuin tarvitset. Saat jo muutaman minuutin kuluttua lainatarjoukset nähtäville ja pääset katsomaan, paljonko voit saada lainaa?

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

  • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
  • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
  • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
  • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Kenelle lainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää?

Laina ilman vakuuksia on lainatuote, johon ei vaadita erillistä reaalivakuutta, kuten kiinteistöä tai muuta omaisuutta. Koska tällainen laina sisältää korkeamman riskin lainanantajalle, lainanottajan luottokelpoisuuden arviointi on keskeisessä roolissa lainapäätöksessä. Tässä on yleiskatsaus siihen, kenelle lainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää.

Lainanottajan on oltava vähintään 18-vuotias. Jotkut lainanantajat saattavat asettaa korkeamman ikärajan ja vaikka laina onkin vakuudeton, lainanantajat haluavat varmistua siitä, että lainanottajalla on säännölliset ja riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Lainanantajat tarkastavat yleensä hakijan luottotiedot. Henkilöt, joilla on maksuhäiriömerkintöjä, eivät voi saada lainaa pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Monet lainanantajat vaativat myös, että hakijalla on vakituinen osoite ja asuinpaikka Suomessa. Lisäksi useimmiten lainanantajat edellyttävät, että lainanottajalla on suomalainen pankkitili, mihin lainan takaisinmaksu voidaan maksaa. Lainanantajat saattavat asettaa muita erityisehtoja lainan myöntämiselle, kuten minimi- tai maksimitulorajat, työsuhteen kesto tai muita henkilökohtaisia tietoja.

Laina ilman vakuuksia on suosittu vaihtoehto monille, jotka tarvitsevat rahoitusta ilman reaalivakuuksien asettamista. Vaikka lainaa voidaan hakea helpommin ja nopeammin kuin perinteistä vakuudellista lainaa, on tärkeää muistaa, että lainanantajat tekevät perusteellisen arvioinnin hakijan luottokelpoisuudesta ja taloudellisesta tilanteesta. Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää huolehtia omista luottotiedoistaan ja taloudellisesta vastuullisuudestaan. Ennen lainapäätöksen tekoa on hyvä vertailla eri lainatarjouksia VertaaLainaa.fi-sivustolla, jotta löydät itsellesi sopivimmat ehdot ja korot lainaan.

 

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta lainaa?

Vakuudeton laina on rahoitusmuoto, jossa lainan myöntäminen ei edellytä erityisiä vakuuksia. Lainan määrä ja ehdot määrittyvät usein lainanottajan taloudellisen tilanteen ja luottokelpoisuuden perusteella.

VertaaLainaa.fi kautta voit kilpailuttaa lainasi summille 1000 – 60 000 euroa. Lainavertailupalvelu VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainan kymmenien eri lainantarjoajien kesken ja saat näin parhaassa tapauksessa vertailtavaksesi jopa useita lainatarjouksia. Lainoja vertailemalla pystyt nopeasti selvittämään, mikä pankki tai rahalaitos tarjoaa sinulle lainaa edullisella korolla. Esimerkiksi voit hakea lainaa 2000, 5000 tai 10000 euroa ja katsoa, riittävätkö tulosi hyvin kyseisiin lainasummiin. Lainaa voit hakea aina 60 000 euroon saakka.

Muista, että lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit turvallisin mielin pyytää vertailtavaksesi maksuttomat lainatarjoukset. Tällä tavoin selvität parhaiten, paljonko voit saada lainaa.

Halutessasi voit tutustua kattavaan lainapalveluiden esittelyyn ja lukea kokemuksia lainapalveluista ennen lainapäätöksen tekoa.

 

VertaaLainaa.fi auttaa lainojen vertailussa

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu voi olla monimutkaista ja aikaa vievää, mutta VertaaLainaa.fi tekee prosessista yksinkertaisen ja vaivattoman.

VertaaLainaa.fi:n avulla lainanhakijoiden ei tarvitse täyttää useita erillisiä hakemuksia jokaiselle pankille tai rahoituslaitokselle. Yhdellä yksinkertaisella lomakkeella hakijan tiedot välitetään yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle. Tämä säästää aikaa ja vaivaa. Palvelun kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa joustavilla ehdoilla. Lainasummat vaihtelevat 1000 eurosta jopa 60 000 euroon, ja takaisinmaksuaika on valittavissa 1-15 vuoden välillä. Tämä mahdollistaa lainan räätälöinnin erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin.

Elämän yllättävissä tilanteissa lainatarpeet voivat syntyä milloin tahansa, ja siksi VertaaLainaa.fi on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina. Voit siis kilpailuttaa lainasi silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, saat useita henkilökohtaisia lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Tämä mahdollistaa eri ehtojen, korkojen ja muiden lainan ominaisuuksien vertailun, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Saamasi tarjoukset ovat sitoumuksettomia. Voit rauhassa tutustua niihin ja päättää, hyväksytkö jonkun tarjouksista vai et.

 

Paranna lainansaantimahdollisuuksia – hae lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Lainan hakeminen yksin voi joskus olla haastavaa, etenkin suurempien lainasummien tai tiukempien luottovaatimusten kohdalla. Yksi tehokas tapa parantaa lainansaantimahdollisuuksia on hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

Rinnakkaishakijan kanssa lainaa hakiessa molempien hakijoiden tulot ja varallisuus otetaan huomioon lainapäätöksessä. Tämä laajentaa yleensä taloudellista profiilia ja voi tehdä lainanhakijasta houkuttelevamman lainanantajalle. Lisäksi, kun kaksi henkilöä ottaa yhdessä vastuuta lainasta, se vähentää lainanantajan riskiä mahdollisista maksuvaikeuksista.

Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi puoliso, ystävä tai perheenjäsen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että molemmat osapuolet ovat yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos toinen osapuoli ei pysty maksamaan lainaansa, vastuu siirtyy toiselle hakijalle. Tästä syystä on tärkeää luottaa rinnakkaishakijaan ja keskustella avoimesti molempien osapuolten taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvystä ennen lainan hakemista.

 

Miksi minulle ei myönnetty lainaa?

Lainan saaminen ei ole itsestäänselvyys, vaan rahoituslaitokset tarkastelevat useita tekijöitä päättäessään, myönnetäänkö laina vai ei. Erilaiset syyt voivat vaikuttaa negatiivisesti lainapäätökseen. Syyt, miksi lainaa ei myönnetä ovat pankkien päätettävissä, mutta kerromme yleisimmät syyt, miksi lainahakemus saatetaan hylätä.

Yksi yleisimmistä syistä on hakijan luottotietojen menetys. Maksuhäiriömerkintä kertoo lainanantajalle, että hakija on aikaisemmin ollut vaikeuksissa taloudellisten velvoitteidensa kanssa, ja se saattaa lisätä riskiä siitä, että lainaa ei makseta takaisin sovitussa aikataulussa.

Toinen yleinen syy on hakijan tulotaso. Jos hakijan tulot eivät ole riittävän korkeat suhteessa haettuun lainasummaan, lainaa ei välttämättä myönnetä. Rahoituslaitokset haluavat varmistua siitä, että hakijalla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun.

Lainan hakeminen useasta paikasta lyhyessä ajassa voi myös vaikuttaa negatiivisesti lainapäätökseen. Useat lainahakemukset saattavat herättää epäilyksiä hakijan taloudellisesta tilanteesta ja siitä, pystyykö hän hoitamaan velvoitteensa.

Hakijan vakituinen työsuhde ja työhistoria voivat myös vaikuttaa lainapäätökseen. Jos hakijalla ei ole vakituista työpaikkaa tai hänen työhistoriansa on katkonaista, se voi heikentää hänen mahdollisuuksiaan saada lainaa.

Myös hakijan ikä voi vaikuttaa lainapäätökseen. Joissakin tapauksissa erittäin nuoret tai iäkkäät hakijat saattavat kohdata haasteita lainan saamisessa, koska rahoituslaitokset saattavat pitää heitä suurempana riskinä.

Lisäksi, hakijan muut velat ja taloudelliset sitoumukset voivat vaikuttaa lainan myöntämiseen. Jos hakijalla on jo suuri määrä velkaa suhteessa tulojensa määrään, se voi tehdä uuden lainan saamisesta haastavampaa.

On tärkeää huomata, että jokainen lainanantaja arvioi hakemuksia omien kriteeriensä mukaan, joten vaikka yksi rahoituslaitos ei myöntäisi lainaa, se ei tarkoita, että kaikki muutkin tekevät saman päätöksen.

 

Voidaanko lainaa myöntää työttömälle?

Lainan myöntäminen perustuu usein hakijan maksukykyyn ja taloudelliseen vakauteen. Työttömyys saattaa monissa tapauksissa vaikuttaa negatiivisesti näihin tekijöihin, mutta se ei välttämättä tarkoita, että lainan saaminen olisi mahdotonta työttömälle.

On tärkeää ymmärtää, että työttömyys on monimuotoinen tila. Joku voi olla tilapäisesti työtön, kun taas toinen voi olla pitkäaikaistyötön. Joillakin työttömillä voi olla säästöjä tai muita tulonlähteitä, kun taas toisilla ei ole. Jotkut saavat työttömyyskorvausta tai muita sosiaalietuuksia, jotka voivat tarjota jonkin verran taloudellista turvaa.

Monet rahoituslaitokset ja pankit arvioivat lainahakemuksia kokonaisvaltaisesti. Vaikka vakituinen työpaikka voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia, myös muita tekijöitä, kuten säästöjä, muuta varallisuutta ja aiempaa luottohistoriaa, otetaan huomioon. Jos työtön hakija voi osoittaa, että hänellä on keinoja maksaa laina takaisin, on mahdollista, että hänelle myönnetään laina.

Toisaalta, riski siitä, ettei lainaa pystytä maksamaan takaisin, voi olla suurempi työttömillä hakijoilla. Tämä voi johtaa korkeampiin korkoihin tai tiukempiin ehtoihin, mikäli laina myönnetään.

On myös tärkeää huomata, että jotkut lainanantajat ovat erikoistuneet tarjoamaan lainoja henkilöille, joilla on haasteellisempi taloudellinen tilanne, kuten työttömyys. Tällaiset lainat voivat kuitenkin olla kalliimpia ja niiden ehdot voivat olla vähemmän suotuisia lainanhakijalle.

 

Voidaanko lainaa myöntää pienituloiselle?

Lainan saaminen riippuu usein monista tekijöistä, joista yksi on hakijan tulotaso. Pienituloisuus voi asettaa haasteita lainan saamiselle, mutta se ei automaattisesti sulje pois mahdollisuutta saada lainaa.

Tulotaso on tärkeä tekijä, mutta lainapäätökseen vaikuttavat myös muut seikat, kuten hakijan menot, velat, luottohistoria ja mahdollinen varallisuus. Jos pienituloinen henkilö pystyy osoittamaan, että hänellä on kyky ja tahto maksaa laina takaisin sovitussa aikataulussa, hän voi olla hyväksyttävä lainanhakijaksi.

Toisaalta pienituloisuus voi rajoittaa haettavan lainan määrää. Pankit ja muut rahoituslaitokset pyrkivät varmistamaan, että lainanhakija pystyy kohtuudella hoitamaan lainanlyhennykset ja korot nykyisillä tuloillaan. Tämä voi tarkoittaa, että pienituloinen henkilö voi saada pienemmän lainan kuin mihin hän mahdollisesti olisi alun perin ajatellut.

Kannattaa myös huomata, että markkinoilla on erilaisia lainanantajia, ja jotkut saattavat olla valmiimpia myöntämään lainoja pienituloisille kuin toiset. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa korkeampia korkoja ja tiukempia lainaehtoja, koska pienituloisen katsotaan usein olevan suurempi riski lainanantajalle.

Vaikka pienituloisuus voi tehdä lainan saamisesta haastavampaa, se ei ole ainoa tekijä, jota arvioidaan. Pienituloinen hakija voi parantaa mahdollisuuksiaan saada lainaa esimerkiksi hakemalla yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, vähentämällä muita velkoja tai osoittamalla, että hänellä on vakaa työhistoria ja hyvä luottohistoria.

Usein kysytyt kysymykset lainasummista ja lainaamisesta:

Voinko saada lainaa, vaikka olen pienituloinen?

Kyllä, voit saada lainaa, vaikka olet pienituloinen. Lainan määrä voi kuitenkin olla rajoitettu tulojesi mukaan. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat lainahakemusta kokonaisvaltaisesti, mukaan lukien tulotaso, menot, velat ja luottohistoria.

Voinko saada lainaa, jos olen työtön?

Työttömyys ei välttämättä estä sinua saamasta lainaa, mutta se voi tehdä prosessista haastavampaa. Tärkeää on osoittaa, että sinulla on kyky maksaa laina takaisin, olipa se sitten säästöjen, työttömyyskorvauksen tai muiden tulonlähteiden avulla.

Kuinka paljon voin saada lainaa ilman vakuuksia?

Ilman vakuuksia voit hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa. Lainan maksuaika voi olla 1-15 vuotta. Tarkat summat ja ehdot voivat kuitenkin vaihdella lainanantajasta riippuen.

Miten rinnakkaishakija vaikuttaa lainan määrään?

Hakemalla lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voit parantaa mahdollisuuksiasi saada suurempi laina ja mahdollisesti paremmilla ehdoilla. Tämä johtuu siitä, että rinnakkaishakija voi tarjota lisävakuuden lainan takaisinmaksulle.

Paljonko voin saada lainaa 2000 euron tuloilla?

Lainan määrä riippuu monista tekijöistä. Vaikka 2000 euron kuukausituloilla voi parantaa mahdollisuuksiasi saada vakuudeton laina, lainanantajat ottavat huomioon myös muut seikat, kuten menosi, nykyiset lainasi ja luottohistoriasi. Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta VertaaLainaa.fi palvelun avulla, niin näet, voitko saada lainaa 2000 euron tuloillasi tarvitsemasi määrän.

Paljonko voin saada lainaa 3000 euron tuloilla?

3000 euron kuukausitulot parantavat mahdollisuuksiasi saada vakuudetonta lainaa, mutta lopullinen lainasumma riippuu monista seikoista kuten menoistasi, muista veloistasi ja luottohistoriastasi. Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta VertaaLainaa.fi palvelun avulla, niin näet, voitko saada lainaa 3000 euron tuloillasi tarvitsemasi määrän.

Paljonko voin saada lainaa 4000 euron tuloilla?

4000 euron kuukausituloilla sinulla on paremmat edellytykset saada vakuudetonta lainaa, mutta tarkka lainamäärä riippuu edelleen muista tekijöistä, kuten menoistasi, veloistasi ja luottohistoriastasi. Korkeammilla tuloilla voit yleensä hakea ja saada suurempia lainasummia. Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta VertaaLainaa.fi palvelun avulla, niin näet, voitko saada lainaa 4000 euron tuloillasi tarvitsemasi määrän.

Lue lisää blogista:

VertaaLainaa.fi
Logo