Lainaa heti – pankista vai rahoitusyhtiöstä?
Pikavipit ovat historiaa

Yli kymmenen vuotta sitten, kun netistä haki lainaa heti oli lainantarjoajat pääsääntöisesti kaikki pikavippifirmoja. Lainsäädäntöön tuli muutos pikavippien korkojen kitkemisestä ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Silloin lainan todellinen vuosikorko rajattiin 50 %:iin alle 2000 euron vakuudettomiin lainoihin. Muutos poisti pikalainojen korkeat korot alle tuon 2000 euron lainoista, mutta toiminta jatkui lainapalveluilla niin, että jatkossa lainaa tarjottiin yli 2000 euroa.

Toinen suurempi muutos vakuudettomien lainojen korkokattoon tuli vuonna 2019, jolloin lainan nimelliskorko tuli olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa vuodessa. Tämä muutos poisti lopullisesti pikavippiä tarjoavat lainanmyöntäjät lainamarkkinoilta.

Edelleenkin nopeasti tilille maksettava laina mielletään pikavipiksi, vaikka siitä ei suinkaan ole kyse.

 

Netissä lainahakemus käsitellään välittömästi

Nykyisin teknologia on jo niin kehittynyttä ja automatisoitunutta, että lainanhakija voi saada lainaa heti tilille hakemuksen lähettämisen jälkeen usealta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Kyse ei kuitenkaan ole korkeakorkoisesta lainasta, vaan nykypäivän vaatimuksia seuraavasta tehokkaasta asiakaspalvelusta.

Viimeisimmän lakimuutoksen myötä 2019 useat suuret pankit huomasivat, että myös heidän on aika siirtyä palvelemaan asiakkaitaan monipuolisesti ja reaaliajassa verkkoon, jos he aikovat pysyä digitalisaation nopeasti etenevissä rattaissa. Kilpailu finanssipuolella on kovaa, eikä yhdelläkään pankilla tai rahalaitoksella ole varaa luopua asiakkaistaan.

Kaikkien palveluiden siirtyessä verkkoon ihmiset ovat yhä tarkempia ja tietoisempia oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa asioihin. Nykyajan ihmiselle ei ole suuri kynnys muuttaa nopeallakin aikataululla pankkia. Siitä syystä pankkien ja rahoitusyhtiöiden on täytynyt oppia toimimaan nopeasti esimerkiksi lainanmyöntämisessä, kuitenkaan turvallisuudesta ja riskienhallinnasta tinkimättä.

Tämä muutos asettaa kovat haasteet jokaiselle lainantarjoajalle.
Lainaa pankista vai rahoitusyhtiöstä?

Vertailupalvelumme VertaaLainaa.fi ei näe mitään syytä miksi jompi kumpi palveluista olisi toistaan parempi? Toki ensisijaisesti kannattaa valita aina pankki, jos heidän tarjoama lainantarjous on rahoitusyhtiötä parempi. Tärkeämpää on tarkastella lainatarjouksia ja katsoa eri lainantarjoajien lainaehtoja, kuin se että valitsee vain lainapalvelun sen nimen mukaan.

Yhä useammat pankit ovat jo siirtyneet mukaan lainan kilpailutuspalveluihin, joten joukossa on useita tunnettuja pankkeja, jotka pyrkivät omien lainanhakukriteereiden mukaan tarjoamaan lainanhakijalle oman lainatarjouksensa.

 

Miten hakija pystyy varmistamaan, että saa lainaa heti?

Seuraavilla vinkeillä varmistat, että saat lainatarjoukset nopeasti ja lainaa heti tilille, kun kaikki on kunnossa.

Tarkista lainantarjoajan lainaehdoista mihin pankkeihin he maksavat lainan heti. Yleensä yleisimpiin pankkeihin, kuten POP Pankkiin, Aktiaan sekä Säästöpankkiin rahat siirtyvät nopeasti ja kun sinulla on itselläsi käytössäsi joku näistä pankeista, rahat siirtyvät käyttöösi heti kun lainasopimus on allekirjoitettu.

Tarkista pankin tai rahoitusyhtiön aukioloajat, josta olet lainan ottamassa. Lainoja maksetaan ulos toimiston aukioloaikana ja jos, haet lainaa illalla, laina voidaan maksaa tilillesi vasta seuraavana päivänä.

Täytä lainahakemus aina huolellisesti. Huolimattomasti tai puutteellisesti täytetty lainahakemus viivästyttää hakemuksen käsittelyä ja mahdollisesti jopa aiheuttaa lainahakemuksen hylkäämisen.

Allekirjoita lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksilla perinteisen postituksen sijaan, niin aikaa säästyy huomattavasti.

 

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Hakijan tulee olla Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot (lainaa ilman luottotietoja ei voi saada) sekä riittävä maksukyky. Hakijalla tulee olla myös vähintään 18 vuoden ikä sekä säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea lainaa netistä eikä lainahakemuksen käsittelyn nopeuteen vaikuta koskaan onko hakija vanha tai uusi asiakas. Jokainen lainahakemus käsitellään yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti. VertaaLainaa.fi palvelu tekee yhteistyötä pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takausta. Lainaa saa siis ilman henkilötakausta tai vakuuksien panttaamista, mikä omalta osaltaan myös nopeuttaa lainaprosessia ja lainaa saa nopeasti käyttöön.
VertaaLainaa.fi
Logo