Lainaa lemmikin hoitoon

Lemmikin sairastuminen

Lainaa lemmikin hoitoon kun lemmikki sairastuu

Lemmikit ovat kuin perheenjäseniä, joiden eteen on valmis tekemään paljon asioita. Ikävä tilanne tulee vastaan, kun lemmikki sairastuu vakavasti ja ainoa vaihtoehto on lähteä käyttämään lemmikkiä eläinlääkärillä. Lemmikin sairastuminen voi tulla omistajalle kuitenkin kalliiksi, jos lemmikin hoitaminen vaatii esimerkiksi lääkkeiden hankkimista, leikkauksen, kuntoutuksen tai muita toimenpiteitä. Harva kuitenkaan jättää kaikkia kiviä kääntämättä, jotta saisi lemmikin kuntoon. Lemmikin eläinlääkärikulut voivat käydä kalliiksi, joten joskus ainoa keinoa lemmikin eläinlääkärikulujen kattamiseen on lainan hakeminen. Ottamalla lemmikille hyvissä ajoissa lemmikkivakuutuksen, pystyy kulut kattamaan osittain vakuutuksesta. 

 

Milloin tietää ettei lemmikki ole kunnossa?

Omistaja varmasti tunnistaa nopeasti ellei lemmikki ole kunnossa. Hälyttäviä merkkejä on äkillinen laihtuminen, ruokahalun katoaminen, oksentelu, lisääntynyt veden juominen, ripuli, ummetus tai äkillinen karvanlähtö. Jos lemmikillä esiintyy jotain seuraavista, tulee lemmikki käyttää eläinlääkärillä tarkistettavana. Yleisimmät vaivat lemmikkikissoilla ja koirilla ovat kasvaimet ja erilaiset tulehdukset. Kissoja ja koiria tuodaan enemmän vastaanotolle kuin muita lemmikkieläimiä, kuten marsuja, kaneja tai matelijoita. Toki syy selittyy sillä, että kissoja ja koiria on muita enemmän ihmisillä lemmikkeinä.

Eläinlääkäri hoitaa lemmikkiä aina mahdollisuuksien mukaan ja suurempien toimenpiteiden kohdalla eläinlääkäri kysyy omistajan mielipiteen jatkotoimenpiteisiin. Lemmikkien hoitotoimenpiteet ovat viime vuosien aikana lisääntyneet huomattavasti, mikä kuvaa hyvin omistajien suhtautumisesta lemmikkeihinsä. Jokaisen lemmikin kohdalla arvioidaan yksilöllisesti mitä toimenpiteitä on lemmikin edun kannalta inhimillistä tehdä ja mitä ei. Eläinlääkärin kanssa tuleekin keskustella asiasta tarkemmin. Heillä on ammatillinen näkökulma asiaan.

Lisää aiheesta Aamulehden artikkelissa – näistä merkeistä tunnistat lemmikin kivut.

 

Kulutusluotolla rahoitat lemmikin sairastumisesta aiheutuvat kulut

Mikä avuksi, jos lemmikin sairastumisesta aiheutuvat kulut kasvavat suuriksi ja oma palkka ei riitä kattamaan kuluja?

Näin voi käydä, jos lemmikille ei ole otettu ennen sairastumista vakuutusta tai vaikka vakuutus olisikin maksettavaa saattaa tulla joka tapauksessa enemmän kuin kerralla pystyy maksamaan. Lemmikin sairastaessa useinkaan ei tule ajateltua rahaa, vaan siinä kohtaa tärkeämpää on saada rakas lemmikki kuntoon. Olisi kuitenkin tärkeää miettiä lemmikin eläinlääkärikulujen maksamista jo hyvissä ajoin ja miettiä eri vaihtoehtoja kulujen maksamiseen. Monet ovat päätyneet maksamaan eläinlääkärikulut vakuudettomalla kulutusluotolla, koska lainan korko on nyt ennätyksellisen matala vuoden 2020 loppuun saakka. Kulutusluotolla maksaminen on nyt edullisempaan kuin luottokortilla maksaminen, joten rahoituksen hoitaminen kannattaa aloittaa hakemalla käyttöön kertaluotoisesti tilille maksettava kulutusluotto.

Kulutusluottoa voi hakea ympäri vuorokauden avoinna olevalla hakemuksella eikä hakemuksen käsittelyn kriteereinä ole henkilötakauksen saaminen mukaan. Saat siis lainaa heti ilman vakuuksia tai takausta, jos hakijan tiedot ovat moitteettomassa kunnossa. Lainanhakuehdot ovat vähintään 18 vuoden ikä, säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä sekä puhtaat luottotiedot. Kun hakija täyttää hakemuksen se välitetään hetkessä usealle pankille ja rahoitusyhtiölle tarkistettavaksi. Jos lainantarjoaja katsoo hakijan olevan maksukykyinen ja täyttävän heidän hakukriteerit, he jättävät lainanhakijalle oman lainatarjouksensa, Jos joku lainatarjouksista on sopiva, lainanhakijan tarvitsee vain hyväksyä laina ja allekirjoittaa se sähköisesti pankkitunnuksillaan. Lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa sopivissa takaisinmaksuerissä, mikä auttaa ettei oma talous mene sekaisin lemmikin sairastumisen vuoksi.

 

Lue myös:

VertaaLainaa.fi
Logo