Mikä on järjestelylaina?

Kannattaako lainojen yhdistely?

Monet lainojen yhdistämistä suunnittelevat miettivät, kuinka paljon yhdistelylainan avulla voi jatkossa säästää? Tarkkoja laskelmia ei kukaan voi antaa, koska lopulliseen säästettävään summaan vaikuttaa, minkä verran sinulla on lainoja maksettavana, mikä on lainojen tämän hetkinen korko sekä maksuaika? Tällaisessa tilanteessa on hyvä pohtia kannattaisiko ottaa järjestelylaina. 

Selvää on kuitenkin se, että kun maksat useaa erillistä lainaa, kertyy jokaisesta erikseen maksettavaksi korkoa ja kuluja. Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöä, koska järjestelylainan avulla sinulla on mahdollisuus päästä eroon useasta päällekkäisestä lainasta.

Suuntaa antavia laskelmia voit itse tehdä lainalaskurin avulla tai pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset palvelumme kautta täyttämällä lainahakemuksen. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen nykyiset lainasi arvioidaan uudelleen ja saat alustavat lainatarjoukset yhdistelylainasta vertailtavaksesi lainantarjoajilta.

Kilpailuta laina palvelumme kautta jopa 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä täyttämällä vain yhden lainahakemuksen. Lainan kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään ja lainatarjouksiin tutustuminen ei edellytä sitoutumista.

 

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on erityinen lainatuote, joka on suunniteltu auttamaan ihmisiä, jotka kamppailevat useiden eri lainojen tai velkojen kanssa. Tämä voi käsittää esimerkiksi kulutusluotot, luottokorttivelat, pikavipit ja muut henkilökohtaiset lainat. Järjestelylainan päämääränä on yhdistää nämä erilliset velat yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin lainanottajan on helpompi hallinnoida velkaansa ja talouttaan.

Järjestelylaina voi olla arvokas työkalu useista syistä, mutta keskeisesti sen tarkoitus on tuoda järjestystä ja hallittavuutta velallisen taloudelliseen tilanteeseen. Kun useat eri lainat, joilla saattaa olla erilaiset korot ja ehdot, korvataan yhdellä lainalla, se selkeyttää kuukausittaista budjetointia ja parantaa talouden ennustettavuutta.

 

Miten järjestelylaina voi auttaa talouden hallintaa?

Yksi konkreettinen etu on, että kuukausittain maksettavaa summaa on helpompi budjetoida ja hallita, kun sen sijaan että hoitaisi useita maksuja eri ajankohtina kuukaudesta, kaikki velat maksetaan kerralla yhdellä maksulla. Lisäksi järjestelylainan korko on usein alhaisempi kuin yksittäisten pikavippien tai muiden korkeakorkoisten lainojen, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Kun yksittäiset lainat yhdistetään järjestelylainaan, lainanottaja saa selkeämmän kuvan kokonaisvelan määrästä, ja usein yksinkertaisemman rakenteen sen takaisinmaksuun. Tämä voi myös antaa paremman mahdollisuuden suunnitella tulevaa taloutta, koska kuukausittainen maksusumma on kiinteä ja ennustettava.

Järjestelylainan asianmukainen hoitaminen voi myös vaikuttaa positiivisesti henkilön luottotietoihin. Kun kaikki olemassa olevat velat maksetaan sovitusti järjestelylainalla, ja uutta lainaa hoidetaan ajallaan, se voi lähettää positiivisen signaalin luottoyrityksille ja parantaa luottohistoriaa.

Vaikka järjestelylainalla on monia etuja, on siihen liittyviä riskejä ja varauksia, jotka on syytä ottaa huomioon. On tärkeää, että lainanottaja ymmärtää uuden lainan ehdot ja on varma, että hän pystyy hoitamaan uudet kuukausierät. Lisäksi on olennaista miettiä, onko järjestelylaina ratkaisu taloudellisen tilanteen perimmäisiin ongelmiin vai ainoastaan oireiden hoitamiseen.

Järjestelylainan käyttö edellyttää huolellista pohdintaa ja suunnittelua. Ehdottoman tärkeää on lähestyä aihetta realistisesti ja olla yhteydessä ammattilaiseen, joka voi auttaa arvioimaan, onko järjestelylaina sopiva vaihtoehto ottaen huomioon henkilön ainutlaatuisen taloudellisen tilanteen.

 

Esimerkki, miten järjestelylainan avulla on saatu säästöä 600 euroa

Teimme arviolaskelman siitä, miten suuren eron yhden lainan maksaminen monen pienemmän lainan sijasta voi tuoda.

Esimerkkilaskelma lainojen yhdistämisestä

Laskimme lainalaskurin esimerkin, jossa yhdistetään 3 aiempaa lainaa yhdeksi ja miten se vaikuttaa lainan korkoihin ja kuluihin.

Henkilöllä on lainaa 10 000 euroa. Ne koostuu seuraavanlaisista lainoista:

 • Kulutusluotto 5000 €. Maksuaikaa 54 kk. Kuukausierä 181,17 €. Todellinen vuosikorko 39,49%
 • Joustoluotto 3000 €. Maksuaikaa 12 kk. Kuukausierä 388 €. Todellinen vuosikorko 138,45%
 • Joustoluotto 2000 €. Maksuaika 12 kk. Kuukausierä 257,25 €. Todellinen vuosikorko 135,62%.

Henkilö maksaa 826,42 euroa kuukaudessa lainan lyhennyksiä. Kuukausierästä myös huomattavan suuri osa koostuu pelkästään lainojen koroista.

Kun henkilö yhdistää lainat palvelussamme, voi uusi lainatarjous olla seuraavanlainen:

 • Uusi yhdistelylaina 10 000 €. Maksuaika 60 kk. Kuukausierä 217,50 €. Todellinen vuosikorko 11,76%.

Kuukausierä pienenee noin 609 eurolla.

Myös todellinen vuosikorko pienenee selkeästi, jolloin lainalle kertyy huomattavasti vähemmän korkoa sekä muita kuluja.

 

Haluan säästää yhdistämällä lainat, mutta kannattaako järjestelylaina?

Toimi näin:

 • Laske kaikki lainasi yhteen, jolloin tiedät, kuinka suuren lainan tarvitset lainojen yhdistämistä varten.
 • Täytä tämän jälkeen lainahakemus sivuillamme.
 • Kilpailutamme sinulle parhaat lainatarjoukset jopa 25 pankin ja rahoituspalvelun kautta.
 • Saat tämän jälkeen lainatarjoukset, joita pääset heti vertailemaan.

Muista, että vertaa kaikki yhdistelylainat ja päätä vasta sen jälkeen, minkä lainatarjouksista valitset. Kun löydät edullisimman järjestelylainan, voit hyväksyä sen, jonka jälkeen laina maksetaan tilillesi. Tämän jälkeen voit maksaa kaikki aikaisemmat lainasi pois, jolloin sinulle jää vain yksi laina maksettavaksi.

Lainojen yhdistäminen voi pienentää kuukausierääsi, kuin myös lainan korkoa ja kuluja. Järjestelylainan ottaminen myös helpottaa talouden hallintaasi, kun sinun ei tarvitse enää muistaa jokaisen lainan kuukausieriä ja eräpäiviä, vaan voit keskittyä vain uuden lainan maksamiseen.

Vertaa lainoja todellisen vuosikoron mukaan. Kyseinen lukema on korkoprosentti, jonka tarkoitus on auttaa lainojen korkojen vertailussa. Todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki korot ja maksut yhteensä. 

 

Voit säästää kilpailuttamalla lainasi uudelleen

Vaikka sinulla ei olisi kuin yksi laina – kannattaa sen kilpailuttaminen. Voit koska tahansa pyytää uudet lainatarjoukset ja katsoa, saisitko lainan alhaisemmalla korolla toisesta pankista tai rahoitusyhtiöstä? Lainatarjousten pyytäminen on täysin ilmaista, eikä vielä sido sinua ottamaan lainaa.

Voit vertailla tarjoukset rauhassa kotisohvalla ja mikäli et löydä parempaa tarjousta, tiedät ainakin että sinulla on tällä hetkellä halvin laina. Jos kuitenkin löydät halvemman lainan muualta, voit hyväksyä sen ja maksaa sillä nykyisen lainasi pois.

Näin säästät jatkossa lainasi koroissa ja kuluissa, eikä kilpailuttaminen maksanut sinulle yhtään mitään. Vanhojen lainojen uudelleen kilpailuttaminen ja järjestely on järkevää, sillä monet velkaongelmat johtuvat siitä, että korkeakorkoisten lainojen maksaminen on vaikeutunut, koska maksettavana on monta pientä lainaa.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

UKK – järjestelylaina

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on laina, joka on otettu yhdistämään ja maksamaan pois useita muita lainoja tai velkoja, jolloin lainanottaja jää velkaa vain yhdelle lainanantajalle ja saa selkeämmän ja usein hallittavamman maksusuunnitelman.

Miksi ottaa järjestelylaina?

Järjestelylainan avulla voidaan yhdistää useita lainoja yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin velanhoito voi muuttua selkeämmäksi ja mahdollisesti edullisemmaksi yhden, mahdollisesti alhaisemman, koron ja vähempien kulujen myötä.

Tarvitaanko järjestelylainaan vakuuksia?

Järjestelylainan saanti on mahdollista ilman vakuuksia, mutta vakuudellinen laina voi tarjota edullisemmat korot ja ehdot. Vaatimukset riippuvat lainanantajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Voiko järjestelylainalla maksaa pois kaikenlaisia lainoja?

Yleensä järjestelylainalla voidaan maksaa pois useampia eri lainoja, kuten luottokorttivelkaa, kulutusluottoja ja pikavippejä, mutta tarkat ehdot vaihtelevat lainantarjoajien kesken.

Mitä hyötyjä järjestelylainasta voi olla?

Järjestelylainan avulla voi yksinkertaistaa velanhoitoa, mahdollisesti säästää koroissa ja kuluissa, sekä saavuttaa selkeämmän kuvan taloudellisesta tilanteesta yhden, kiinteän kuukausimaksun ansiosta.

Kuinka paljon voin saada järjestelylainaa?

Järjestelylainaa voit saada ilman takaajia tai vakuuksia 1000 – 60 000 euroa. Hae lainaa VertaaLainaa.fi kautta niin kilpailutamme lainat puolestasi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

VertaaLainaa.fi
Logo