Mikä on kulutusluotto?

Mikä on kulutusluotto - Vertaalainaa.fi

Kulutusluotto on laina, joka useimmiten haetaan jonkin suuremman kertahankinnan tekemiseen. Kyseessä voi olla muun muassa auton osto, venekaupat, kodin remontti, huonekalujen hankinta tai vaikka pihasaunan osto. Lainan käyttökohteen saa jokainen lainahakija itse määrittää ja lainan voi käyttää kokonaan tai osittain tarvitsemaansa tarpeeseen. Kulutusluottoa voi nettihakemuksella hakea 100 eurosta aina 60.000 euroon asti 1 – 20 vuoden maksuajalla. Laina maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen heti kertaluontoisesti hakijan tilille, mistä eteenpäin se on lainanottajan vapaassa käytössä. Kulutusluottoa maksetaan takaisin lainasopimuksessa olevia maksuehtojen mukaan, yleensä kerran kuukaudessa tasaerissä. Lainasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti pankkitunnuksilla.

Wikipedian määritelmä kulutusluotosta

 

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Riittävällä maksukyvyllä tarkoitetaan, että lainanottajan täytyy pystyä maksamaan kuukausierät ilman ongelmia ja niin, että rahaa jää myös muuhun elämiseen. Lainahaun yhteydessä lainanmyöntäjät tarkistavat lainanhakijan maksukyvyn riskianalyysin pohjalta. Ellei maksukykyä ole tarpeeksi haettuun lainasummaan, voi lainantarjoaja ehdottaa pienempää summaa tai he eivät jätä hakijalle laisinkaan lainatarjousta.

Puhtailla luottotiedoilla tarkoitetaan, että hakijalla ei saa olla liikaa perintävelkaa tai merkintöjä maksuhäiriöstä. Jos hakijalla ovat luottotiedoissa merkintä, on lainaa lähes mahdoton saada mistään pankista tai rahoitusyhtiöltä. Kulutusluottoa tai mitään muutakaan lainaa ilman luottotietoja ei voida myöntää vasta, kun luottotiedot ovat puhtaat.

 

Mikä lainapalvelu myöntää kulutusluottoa?

Kulutusluottoa myöntävät monet pankit ja rahoitusyhtiöt. Eri lainantarjoajat käyttävät hieman eri nimityksiä kulutusluotosta. Esimerkiksi Aktia pankilla kulutusluotto on nimeltään Käyttölaina, POP Pankki käyttää nimitystä Pikalaina ja S- Pankki nimeä S – Laina. Kaikki tarkoittavat samantyyppistä lainaa, mikä maksetaan lainansaajan tilille heti kerralla, mutta lainasummat ja maksuajat voivat vaihdella eri lainantarjoajien välillä.

 

Vakuudellinen vai vakuudeton kulutusluotto?

Kulutusluottoa on vakuudellista ja vakuudetonta. Vakuudettoman kulutusluoton saaminen on suoraviivaisempaa kuin vakuudellisen lainan. Vakuudettomaan lainaan hakija ei tarvitse henkilötakausta tai muita vakuuksia, vaan lainaa haetaan itsenäisesti omilla tiedoilla. Lainapäätös vakuudettomassa lainassa perustuu aina hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja maksukykyyn (Laki Finanssivalvonnasta). Lainassa on hieman vakuudellista lainaa korkeampi korko, koska lainantarjoajan luottotappioriski on kyseisessä lainassa hieman suurempi, kun lainan takaisinmaksusta vastaa vain yksi henkilö.

Vakuudelliseen lainaan hakija tarvitsee rinnalleen toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Rinnakkaishakijalla tulee olla luottotiedot kunnossa sekä säännölliset tulot, siinä missä varsinaisella lainanhakijallakin. Lainaa haetaan yhdessä ja molemmat osapuolet ovat samanarvoisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Kun lainalla on kaksi hakijaa pienenee luonnollisesti lainanmyöntäjän riski lainan myöntämisessä ja näin ollen lainaa voidaan myöntää suurempi määrä, paremmilla lainaehdoilla ja alhaisemmalla lainakorolla.

 

Miten kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluottoja haetaan maksuttomalla lainahakemuksella VertaaLainaa.fi sivuilta. Lainahakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, haettava lainasumma, laina-aika sekä nykyiset velat ja tulot. VertaaLainaa.fi sivuston kautta voit hakea kulutusluottoa heti ilman takaajia tai vakuuksia 100 – 60.000 euroa 1 – 20 vuoden takaisinmaksuajalla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen hakijan kulutusluotto kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä, jotka antavat hakijalle oman lainatarjouksensa.

Lainoja tulee vertailla toisiinsa ja valita laina, jossa lainan todellinen vuosikorko on pieni sekä lainan muut ehdot sopivat sinun lainatarpeeseesi.

 

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluottojen korko vaihtelee eri lainantarjoajien välillä. Sen vuoksi lainan kilpailuttaminen VertaaLainaa.fi avulla on tärkeää.

Lainan nimellinen vuosikorko on alkaen 4,19 % ja maksimissaan 20 %. Lainan korko vaihtelee haetun lainasumman, maksuajan ja hakijan maksukyvyn mukaan. Lainakorkoon vaikuttaa myös onko lainalla henkilötakausta. Koska lainan korkoon vaikuttaa monet asiat, on lainatarjousten pyytäminen selkein ja helpoin tapa selvittää kulutusluoton korko ja muut kulut.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido hakijaa ottamaan kulutusluottoa, joten hakemus kannattaa täyttää.

 

Lue myös: 

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo