Sisustuslaina edullisella korolla netistä

Sisustuslaina netistä

Sisustuslainan voi hakea suoraan netistä kilpailuttamisen kautta. Huomioitavaa tässä on, että jos haet sisustuslainan verkkokaupasta tai liikkeestä, mistä olet ostamassa suuremmalla summalla huonekaluja ja muita sisustustuotteita jää lainan kilpailuttaminen kokonaan välistä. Liikkeestä otettu osamaksusopimus (finlex.fi/laki) voi olla huomattavasti kalliimpi kuin netistä haettu kulutusluotto. 

Useat verkkokaupat sekä liikkeet tarjoavat osamaksusopimuksia tuotteiden maksuun. Ennen sopimuksen solmimista on kuitenkin aina hyvä tarkastella, millaisilla ehdoilla olet solmimassa osamaksusopimusta ja voisitko saada lainaa edullisemmalla korolla muualta. Monelle kuluttajalle tulee yllätyksenä, että myös osamaksut ovat kulutusluottoja. Tällä hetkellä Suomessa on voimassa väliaikainen korkokattolaki vuoden 2020 loppuun saakka, jonka mukaan vakuudettomien lainojen korko tulee olla korkeintaan 10 prosenttia, mutta osamaksusopimuksia tai verkkokauppojen maksutapoja tämä laki ei koske, joten näissä korko on 20 prosentin luokkaa. Lakimuutoksen on tarkoitus olla voimassa 31.12.2020 asti. Lainantarjoajat ovat tehneet lainasopimukset hallituksen linjausten mukaisesti.

Netistä haettavan vakuudettoman lainan saa hallituksen linjaamana väliaikaisen korkokattolain asettamalla säädöksellä jopa puolet alhaisemmalla korolla kuin osamaksun tai verkkokaupan tarjoaman maksutavan. Tästä syystä on tärkeä kilpailuttaa tarvittava vakuudeton laina ensin VertaaLainaa.fi palvelussa kuin tyytyä kalliimpaan osamaksusopimukseen.

 

Kilpailuta sisustuslaina 60.000 euroon saakka nettihakemuksella

Verkosta voi hakea lainaa 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon asti ilman takaajia tai vakuuksia. Haettava laina valitulla maksuajalla kilpailutetaan aina VertaaLainaa.fi palvelussa noin 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jos esimerkiksi haet lainaa 10000 euroa kilpailutetaan se heti hakemuksen lähettämisen jälkeen monen eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken, joista jokainen pyrkii antamaan hakijalle oman lainatarjouksensa. Yleensä ensimmäiset lainatarjoukset välitetään hakijan vertailtavaksi jo muutaman minuutin kuluttua ja viimeisetkin tarjoukset on vertailtavissa seuraavaan päivään mennessä.

Lainan kilpailuttaminen ei maksa hakijalle mitään eikä sido mihinkään. Ennen suurempien päätösten tekoa on järkevää kilpailuttaa lainahakemus monen eri lainantarjoajan välillä, jotta saa selvyyden mistä laina kannattaa ottaa. Vertailun vuoksi on hyvä pyytää myös huonekaluliikkeestä tai verkkokaupasta osamaksusopimushinnasto katsottavaksi. Näin pystyy paremmin vertaamaan lainaa liikkeen tarjoamaan osamaksuun.

 

Vakuudeton kulutusluotto moneen eri käyttötarkoitukseen

Kulutusluottoa ei toki tarvitse käyttää vain yhteen hankintaan, vaan myönnetyn lainan saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla monenlaiseen ostokseen. Osamaksusopimus tulee käyttää juuri siihen liikkeeseen ja ostokseen, mikä sovitaan.

Kulutusluoton kohdalla kuten kaikessa lainaamisessa lainanhakijalta edellytetään vastuullista lainan ottamista, mutta on sanomattakin selvää että suurin osa lainanottajista toimii harkitusti ja vastuullisesti lainaa hakiessa. Lainaa netistä haetaan tyypillisesti suurempiin kertaostoksiin, kun oma palkka ei niihin riitä. Tällaisia hankintoja ovat muun muassa pesukone, televisio, kesä- tai talvirenkaat tai tilavampi auto. Harva ostelee kulutusluotolla luksuslaukkuja tai kalliita lomamatkoja.

Selvityksen mukaan joka neljännellä suomalaisella on kulutusluotto ja niiden maksaminen sujuu useiden kohdalla ilman suurempia ongelmia. Tarvittaessa kulutusluottoonkin pystyy ottamaan maksu -tai lyhennysvapaan kuukauden. Tämä asia kannattaa aina tarkistaa lainasopimuksesta ennen sen allekirjoittamista.

 

Sisustuslaina alkaen 4,19 % korolla

VertaaLainaa.fi on lainojen vertailuun – ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen monen pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja myöntää lainaa ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Sisustuslainan korot ovat alkaen 4,19 % ja lainanmyöntäjät tekevät jokaiselle lainaa hakevalle henkilölle yksilöllisen lainatarjouksen. Lainan korkoon vaikuttaa aina haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Ja vaikka lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta, ei niiden hankkimista kuitenkaan missään tapauksessa kielletä. Lainantarjoajan kannalta on aina parempi, jos lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa. Näin pankin tai rahoituslaitoksen luottotappioriski pienenee ja he voivat myöntää lainaa alhaisemmalla lainakorolla ja paremmilla lainaehdoilla.

VertaaLainaa.fi
Logo