Millainen on sinulle sopiva laina?

Harkitsetko lainan hakemista, mutta et tiedä millaista lainaa hakisit?

Sopiva laina

 

Valitse tarpeeseen sopiva laina

Ennen lainan hakemista, on hyvä tietää millaista lainaa netistä voi hakea. Lainatuotteet voidaan karkeasti jakaa kolmeen eri kategoriaan, joista jokainen sopii hieman erilaisiin tilanteisiin.

Voit hakea jokaista näistä lainoista helposti Vertaalainaa.fi palvelun kautta. Riittää kun täytät yhden hakemuksen, jonka me kilpailutamme jopa 30:llä pankilla ja muulla rahalaitoksella.

Alta löydät tarkemmat kuvaukset kaikista eri lainatuotteista ja niiden mahdollisista käyttökohteista.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on tällä hetkelle suomalaisten suosituin ja haetuin laina. Se sopii monenlaiseen eri tarkoitukseen ja sitä voi hakea esimerkiksi palvelumme kautta 60.000 euroon saakka.

Suurien lainasummien vuoksi kulutusluotolle on mahdollista saada huomattavan pitkä maksuaika, jopa 20 vuotta. Tämä mahdollistaa sen, ettei haetun lainan kuukausierä ole liian suuri ja jokainen voi valita itselleen sopivan maksuajan.

Kulutusluotto on kertalaina, eli se maksetaan aina hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen kerralla hakijan tilille. Joissain tapauksissa lainalle voi hakea korotusta, joka käytännössä tarkoittaa että haetaan uudelleen suurempi laina, jolla maksetaan aikaisempi pois ja ylimääräinen osuus maksetaan hakijan tilille. Osa lainantarjoajista taas vaatii, että aikaisempi laina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin, ennen kuin uutta lainaa voi hakea.

Kulutusluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä. Kuukausierä pysyy saman kokoisena koko takaisinmaksuajan. Tämä on hyvin selkeä ja yleinen tyyli, jota useimmat lainapalvelut käyttävät. Tämä on myös hakijalle helppo tapa maksaa lainaa takaisin, koska hänen ei tarvitse aina tarkistella erikseen kuukausierien suuruksia tai eräpäiviä.

Yleisiä käyttökohteita kulutusluotolle ovat esimerkiksi auton ostaminen, kodin remontointi, lomamatkat tai vaikkapa erilaisten juhlien järjestäminen.

Pikavippi

Pikavippi on erilaisten lakimuutosten ja muiden lainamarkkinoiden muutosten aikana menettänyt suosiotaan. Sen tarjonta on huomattavasti vähentynyt, jos vertaamme nykyisiä markkinoita esimerkiksi ennen vuoden 2013 lakimuutosta oleviin lainamarkkinoihin.

Pikavippi on käytännössä samankaltainen laina kuin kulutusluotto, mutta nimitystä pikavippi käytetään yleisesti, kun kyseessä on pieni, noin 10-2000 euron laina. Näissä maksuaika on usein alle vuoden.

Myös nämä lainat maksetaan aina kerralla tilille, mutta takaisinmaksussa voi olla eroja. Joissain tapauksissa vippi maksetaan takaisin kuukausierissä, kun taas joissain tapauksissa vippiä voidaan maksaa takaisin esimerkiksi vain joka toinen kuukausi.

Lainan takaisinmaksusuunnitelma tuleekin aina tarkistaa omasta henkilökohtaisesta lainatarjouksesta, ennen tarjouksen hyväksymistä.

Pikavippiä haetaan usein äkilliseen ja pieneen lainantarpeeseen. Näitä voivat olla vaikka auton korjaaminen, rikkoontuneen kodinkoneen uusiminen, erääntyneiden laskujen maksu tai vaikkapa eläinlääkärin laskujen maksaminen.

Joustoluotto

Joustoluotto toimii lähes samoin, kuin perinteiset luottokortit. Kun haet luottoa, myönnetään sinulle tietyn suuruinen lainasumma, jota voit käyttää aina tarpeesi mukaan. Voit luottokortin tapaan käyttää joustoluottoa vain silloin, kun sitä tarvitset, ja sen verran kuin tarvitset. Joustoluotossa et kuitenkaan saa fyysistä maksukorttia käyttöösi, vaan voit lainapalvelun sivujen kautta siirtää lainaa haluamasi summan tilille silloin kun sitä tarvitset.

Joustoluottoa myönnetään jopa 50.000 euroon saakka. Yleisimmät luottorajat kuitenkin liikkuvat noin 2000 – 10.000 euron kohdalla. Mutta vaikka sinulla olisi suurempi summa käytössä, et joudu maksamaan kuin siitä osuudesta, jonka siirrät tilillesi. Tästä syystä ei ole väliä, vaikka myönnetty luotto olisikin suurempi, kuin mitä olit alun perin hakenut, koska et joudu tästä ylimääräisestä osuudesta maksamaan mitään, ellet nosta sitä tilillesi.

Lainan takaisinmaksu on myös joustavampi kuin muissa lainoissa. Lainaa maksetaan takaisin kuukausierissä, jolloin sitä pitää maksaa takaisin vähintään vaadittu minimisumma. Tämä summa vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon olet nostanut luottoa tilillesi. Kuukausittain maksettava erä on yleisesti noin 10-20% avoimesta saldosta.

Kun maksat lainaa takaisin, siirtyy lyhennetty osuus pian taas käytettäväksi omalle luottotilille, kuten luottokortissa. Voit myös koska tahansa maksaa suurempaa kuukausierää, kuin mitä laskussa mainittu vähimmäismäärä on. Tällöin säästät lainan koroissa ja kuluissa, joita ei ehdi kertymään niin paljoa, kun laina lyhenee nopeammin.

Joustoluotto sopii erityisesti sellaisiin tilanteisiin, kun et ole varma kuinka paljon lopulta lainaa tarvitset. Esimerkiksi lomamatkalla ollessa voi huomatakin, että rahaa meni enemmän kuin oli suunnitellut. Silloin on helppo nostaa joustoluottoa tarvitsemansa määrä tilille helposti netin kautta.

 

Muista kilpailuttaa lainasi

Laske aina tarkasti kuinka paljon tarvitset lainaa, äläkä hae sitä muuta kuin sen verran kuin todella tarvitset. Mieti aina etukäteen, millainen kuukausierä sinulle sopisi. Kuukausierän suuruus tulisi olla sellainen, ettei sen maksussa tule ongelmia, ja rahaa myös säästöön muita yllättäviä menoja varten. Jos sinulla on lainaa jo ennestään, ole tarkkana että kykenet maksamaan jatkossa suuremman lainan takaisin ilman ylivelkaantumista.

Kun lainasumma ja oma maksukyky on mietitty, niin kilpailuta laina käyttämällä apunasi joko VertaaLainaa.fi palvelua tai jotain muita alta löytyvistä lainapalveluista. Vain kilpailuttamalla voit löytää mahdollisimman edullisen lainan.

Lainanvälityspalvelut auttavat kuluttajia lainan kilpailuttamisessa. Riittää kun täytät yhden hakemuksen, jonka jälkeen nämä palvelut välittävät hakemuksesi 30:lle pankille ja muulle lainantarjoajalle.

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen voit saada siis useita lainatarjouksia vertailtavaksi. Tutustu saamiisi tarjouksiin, jolloin osaat helposti valita niiden joukosta sinun tarpeeseen sopivan lainatuotteen ja halvimman lainan.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi