Vältä ikävät yllätykset – muista vertailla lainojen korot

Kun etsit sopivaa lainaa, on tärkeää ottaa huomioon useita asioita varmistaaksesi, että teet harkitun päätöksen ja valitset sinulle sopivan lainavaihtoehdon .Huolellinen lainavertailu, oman taloudellisen tilanteen realistinen arviointi ja lainaehtojen tarkka tutkiminen ovat avainasemassa sopivan lainan valinnassa. Vertailemalla lainoja ennen lainasopimuksen allekirjoittamista vältät ikävät yllätykset etkä maksa lainastasi liikaa. 

 

Ota seuraavat asiat huomioon, kun harkitset lainan ottamista

Selvitä, miksi tarvitset lainaa ja miten aiot käyttää lainarahan. On tärkeää, että laina vastaa tarpeitasi ja että sen käyttötarkoitus on järkevä. Älä myöskään ota enempää lainaa kuin tarvitset, sillä liian suuri laina voi aiheuttaa taloudellista rasitetta.

Vertaile eri lainantarjoajien lainatarjouksia ja etsi mahdollisimman edullinen vaihtoehto. Pienikin ero koroissa voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Selvitä lisäksi lainan takaisinmaksuehdot tarkasti. Katso, mitkä ovat laina-ajan pituus, maksuerien määrä, maksuaikataulu ja lainan kuukausierä. Varmista, että takaisinmaksuehdot sopivat taloudelliseen tilanteeseesi ja pystyt noudattamaan niitä. Tutustu lainan yleisiin ehtoihin, kuten mahdollisiin lisäkuluihin ja maksuihin. Näitä voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksut tai muut hallinnolliset kulut. Huomioi kaikki lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat tekijät.

Pohdi, tarvitsetko vakuuksia tai takauksia lainallesi. Joissakin tapauksissa vakuudeton laina voi olla parempi vaihtoehto, jos esimerkiksi lähipiiristäsi ei löydy sopivaa yhteisvastuullista rinnakkaishakijaa ja oma taloudellinen tilanteesi on vakaa. Yhteishakijan kanssa lainaa voi saada suuremman summan, mutta jos lainatarpeesi on muutenkin kohtuullinen, et tarvitse välttämättä lainaan takausta tai vakuuksia. Varsinkin, jos haet lainaa ilman vakuuksia, tee realistinen arvio omasta taloudellisesta tilanteestasi ja varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Älä yliarvioi maksukykyäsi, vaan ota lainaa sen mukaan oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Laske tarkasti nykyiset kuukausittaiset tulot ja menot ja varmista, että sinulla on riittävästi taloudellista liikkumavaraa lainan takaisinmaksuun. Lainan suunnittelussa voit käyttää lainalaskuria, jonka avulla lasket, miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan korkoon, kuukausieriin sekä lainan kokonaiskustannuksiin.

Älä valitse ensimmäistä vastaan tulevaa lainatarjousta, vaan vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia. Hyödynnä lainavertailussa VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelun laaja lainantarjoajien verkosto, jossa lainanhakijan lainahakemus kilpailutetaan noin 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

 

Vertaile nämä lainatarjouksista, niin tiedät minkä lainan valitset

Kun vertailet lainatarjouksia, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, joiden avulla näet, mikä lainatarjous on edullisin. Ajatuksena tämä voi tuntua vaikealta, mutta saatuasi lainatarjoukset VertaaLainaa.fi välityksellä, huomaat että lainavertailu on hyvin helppoa.

Lainan korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota. Vertaile eri lainantarjoajien tarjoamia korkoja ja kiinnitä huomiota sekä nimelliskorkoon että todelliseen vuosikorkoon (sisältää kaikki kulut). Pienikin ero koroissa voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin.

Tutki tarjouksia ja selvitä, millaisia lainasummia ja laina-aikoja lainantarjoajat tarjoavat. Vertaa tarjolla olevia vaihtoehtoja omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Pankit ja rahoitusyhtiöt pyrkivät aina mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan lainaa sen verran, mikä lainahakemukseen on ilmoitettu, mutta toisinaan lainantarjoajien lainatarjoukset voivat olla pienempi (tai suurempia) riippuen lainanhakijan taloudellista tilanteesta.

Valitse lainatuote, joka soveltuu parhaiten käyttötarkoitukseesi. Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja, joten voit saada kulutusluotto-, joustoluotto-, tai pankkilainatarjouksia. Toki näistä jokainen on omiaan hyvin monenlaiseen hankintaan, mutta jos etsit juuri tietyn tyyppistä lainaa, ota lainatarjouksia vertailtaessa huomioon myös millaista lainaa tarvitset.

Vertaile eri tarjousten kokonaiskustannuksia. Tarkastele korkojen, maksujen ja muiden mahdollisten kulujen vaikutusta lainan lopulliseen hintaan. Muista, että pidemmällä laina-ajalla kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat, vaikka kuukausierä olisikin pienempi. Lainatarjouksissa on hyvin esillä lainan perustiedot, joten niiden pohjalta saat jo hyvän käsityksen siitä, mikä lainatarjous on edullisin.

 

Lainaa yhdessä yhteisvastuullisen lainanhakijan kanssa

Lainan hakeminen yhdessä toisen henkilön kanssa voi olla hyödyllistä monissa tilanteissa. Halutessasi voit hakea lainaa yhdessä toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan kanssa, niin parannat lainansaantimahdollisuuksia ja voit saada lainaa enemmän ja paremmilla lainaehdoilla.

Jos sinulla on esimerkiksi heikko maksukyky, voi lainanhaku yhdessä toisen henkilön kanssa parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa. Toinen henkilö voi tuoda mukanaan vahvemman taloudellisen aseman tai paremman luottoluokituksen, mikä lisää lainanhakusi luotettavuutta lainantarjoajan näkökulmasta.

Lainan hakeminen yhdessä toisen henkilön kanssa voi johtaa myös alhaisempaan korkoon ja parempiin lainaehtoihin. Yhteishakijan parempi taloudellinen tilanne voi vaikuttaa positiivisesti lainantarjoajan tarjoamaan korkotasoon ja lainaehdoissa oleviin etuihin.

Lainan hakeminen yhdessä luotettavan henkilön kanssa jakaa taloudellisen vastuun lainan takaisinmaksusta molemmille osapuolille. Tämä tarkoittaa, että takaisinmaksuvastuu jakautuu tasaisesti, mikä voi helpottaa taloudellista taakkaa ja vähentää riskiä yhden henkilön harteilta.

 

VertaaLainaa – palvelu apuna lainojen vertailussa

VertaaLainaa.fi -palvelu on erinomainen apuväline lainojen vertailussa ja kilpailuttamisessa. Se tarjoaa käyttäjille kattavan ja helppokäyttöisen vertailupalvelun, jonka avulla voit vertailla eri lainantarjoajien lainatarjouksia ja löytää näin itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon.

VertaaLainaa.fi on lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa puolestasi lainan noin 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Sinun tehtäväksi lainavertailussa jää hakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen.

Pääset vertailemaan lainoja jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen täyttämisestä ja saat tehdä rauhassa harkiten päätöksen siitä, päädytkö hyväksymään jonkun lainatarjouksista.

Lainahakemuksen lähettäminen tai lainatarjousten vertailu ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään, joten et ota minkäänlaista riskiä, kun vertaat lainoja VertaaLainaa- palvelussa.

Aloita lainavertailu jo tänään ja vältä liian korkeat korkokulut. 

VertaaLainaa.fi
Logo