Yhdistelylainalla selkeytetään taloutta ja karsitaan kuluja

Yhdistelylainalla selkeytetään taloutta ja karsitaan kuluja

Yhdistelylainan tarkoituksena on, että otetaan yksi suurempi laina, jolla maksetaan pois kaikki aikaisemmin otetut korkeakorkoisemmat lainat. Yhdistelylainan ottaminen selkeyttää omaa taloudenhallintaa sekä karsii monen lainan aiheuttamat moninkertaiset lainanhoitokustannukset minimiin. 

Lainojen yhdistäminen ei koskaan poista otettua velkaa, mutta yhdistämällä lainat yhteen selkeämpään kokonaisuuteen pystyy pienentämään kuukausikuluja, koska jokainen erikseen solmittu lainasopimus tarkoittaa myös, että jokaisesta lainasta joutuu maksamaan sille asetetut kulu- ja korkomaksut. Kun lainaa on vain yksi, kohdistuu siihen vain yhdet kustannukset. Yhdistelylainan ideana on juuri yhdistää kaikki olemassa olevat lainat yhteen solmimalla yksi lainasopimus suuremmalle lainasummalle. 

Lainojen yhdistäminen on ollut jo pidempään suosittua, koska yhdistelylainan hakeminen on hakijalle hyvin helppoa ja lähes poikkeuksetta se tuo selvää säästöä kuukausikuluihin. Suurempaan lainaan saa monesti pienemmän koron ja pidentämällä lainan takaisinmaksuaikaa muutamalla vuodella saa lainaan myös hyvin maltillisen kuukausierän.

 

Yhdistelylainan avulla:

 • Pysyt paremmin perillä lainan kokonaiskustannuksista ja takaisinmaksuajasta.
 • Maksat jatkossa yhden kuukausilyhennyksen ja muistat paremmin kuukausierän maksupäivän.
 • Pienennät lainan kuukausierää valitsemalla uudelle lainalle hieman pidemmän laina-ajan.
 • Karsit kuluja, kun jatkossa maksat vain yhden lainan lainanhoitokustannukset.
 • Voit yhdistää lainoja aina 60 000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia.

 

Miten lainat yhdistetään?

Yhdistä lainat seuraavasti:

 • Laske ne lainat yhteen, jotka haluat yhdistää ja pyydä yhdistelylainatarjous palvelusta Yhdistelylainaa.fi.
 • Ole tarkkana, että otat laskelmissa lainan kaikki kulut ja korkomaksut huomioon, jos et tarkalleen tiedä paljonko lainoja on maksamatta, pyydä tarkka luku velkojalta.
 • Lisää yhteen laskettu lainasumma VertaaLainaa hakemukseen kohdassa lainojen yhdistäminen.
 • Lisää hakemukseen vielä laina-aika, mikä voi olla eri kuin aikaisemmassa lainasopimuksessasi.
 • Täytä hakemus loppuun omilla henkilötiedoillasi.

Hakemus annetuilla tiedoilla välitetään automaattisesti kaikille VertaaLainaa.fi yhteistyössä oleville lainantarjoajille. Hakemus välitetään monelle pankille ja rahoitusyhtiölle, joista jokainen tekee hakemuksen perusteella hakijalle riskianalyysin, mikä määrittää jättävätkö he lainojaan yhdistävälle henkilölle oman lainatarjouksensa.

Koska kilpailutuksessa on mukana jopa yli 25 lainanmyöntäjää, on hyvin todennäköistä, että lainanhakija saa vertailtavakseen useita eri lainatarjouksia. Tarjouksiin kannattaa aina tutustua tarkemmin. Vertailuun kannattaa ottaa esimerkiksi lainan todellinen vuosikorko. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse. Muita tärkeitä vertailtavia asioita ovat muun muassa kuinka pitkällä tai lyhyellä maksuajalla laina tulee maksaa takaisin? Onko lainan ehdoissa jouston varaa, kuten mahdollisuutta maksu- tai lyhennysvapaaseen sekä tarvitaanko lainaan takausta?

Lainat jotka VertaaLainaa.fi palvelun avulla voi yhdistää voivat olla lähes tulkoon mitä vain. Yhdistelylainaa voi ja kannattaa hakea, jos sinulla on kaksi tai useampi laina. Lainat voivat olla esimerkiksi aikaisemmin otettuja pikavippejä, jotka halutaan nyt yhdistää yhteen edullisempaan lainaan. Lainat voivat olla myös pienempiä kulutusluottoja, joille halutaan yhdistämällä ottaa yksi lainasopimus hyvillä lainaehdoilla. Lainat voivat olla myös joustoluottoja, osamaksuja tai vaikka luottokorttivelkaa. Sillä ei ole väliä millaista lainaa on maksettavana, tärkeämpää on löytyy niille, edullisempi ja selkeämpi lainakokonaisuus.

 

Lainojen yhdistäminen on järkevää

Takuusäätiö suosittelee myös yhdistämään lainat, jos lainaa on päässyt syntymään useampaan paikkaan. Heidänkin mukaan on järkevää solmia yksi lainasopimus kuin maksaa lainaa useammalle eri lainantarjoajalle.

Lainaa ei kuitenkaan koskaan kannata ottaa ensimmäisestä paikasta, mistä lainaa tarjotaan. On fiksua kilpailuttaa lainahakemus monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä ennen yhdenkään uuden lainasopimuksen hyväksymistä. Lainan kilpailuttaminen auttaa hakijaa hahmottamaan paremmin mistä löytyy edullisin yhdistelylaina.

Aina yhdistelylainaa ei kuitenkaan voida myöntää ja saammekin usein kysymyksiä siitä, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Yleisimmät syyt lainojen yhdistämisen hylkäämiseen ovat:

 • Väärin tai väärillä tiedoilla täytetty lainahakemus
 • Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa
 • Liian suuret velat suhteessa tuloihin
 • Liian huono maksukyky
VertaaLainaa.fi
Logo