Hae autolaina netistä ilman vakuuksia

Voit hakea autolainaa jopa 60.000 € asti

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Uusien lainojen nimelliskorko 4,5-10% 30.9.2021 asti. 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukainen.

VertaaLainaa.fi  /  Laina  /  Autolaina

Autolaina sopii uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen. Autolainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta. Auton ostoa varten lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka 1 – 20 vuoden maksuajalla.

 

Autolaina – Kilpailuta autolaina palvelussamme

 • Tässä artikkelissa pohdimme mistä autolaina kannattaa ottaa?
 • Mitä asioista autolainaa hakiessa tulee tietää?
 • Mikä autolaina on edullisin?
 • Kannattaako autolaina ottaa verkosta vai autoliikkeestä?

Monet rahoittavat uuden auton hankinnan kokonaan tai ainakin osittain lainarahalla. Vertaa lainoja maksuttoman palvelumme avulla, me autamme sinua löytämään mahdollisimman edullista ja sinulle parhaiten sopivaa lainaa.

Autolaina kannattaa vertailla rauhassa, sillä niiden koroissa ja kuluissa voi olla todella suuria eroja ja lainanhakija voikin joutua maksamaan suuria korkoja ja kuluja aivan turhaan, mikäli hän hakee autolainan hätiköiden.

Tästä syystä onkin tärkeää käyttää hieman omaa aikaansa lainantarjousten vertailuun, jotta osaa välttää turhan kalliit autolainat.

Autolainojen vertailussa voit käyttää palvelustamme löytyvää maksutonta autolainalaskuria, jonka avulla pystyt hahmottamaan paremmin lainan kiinteiden kulujen vaikutuksen lainan todelliseen vuosikorkoon. Autolainalaskuri antaa sinulle myös mahdollisuuden tallentaa autolainan maksusuunnitelman omalle koneellesi PDF-muodossa.

Voit vertailla palvelumme kautta lainat aina 60.000 euroon saakka, joten löydät varmasti sopivan rahoituksen, on tuleva autosi sitten käytetty tai uusi.

Autolainan kilpailuttamisessa on mukana noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, joten hakija voi olla varma siitä, että saa kilpailuttamisen kautta varteenotettavia lainatarjouksia ennen autokaupoille lähtöä.

 

Pankkilaina vai jokin muu rahoitus?

Nykyään netissä toimivat nykyaikaiset pankit pystyvät tarjoamaan useimmiten edullisimman autolainan. Lainavertailu osoittaa kuitenkin sen, että pankkilainojen hintataso ei kuitenkaan ole kaukana muiden rahoitusyhtiöiden tarjonnasta. Suurimmat erot tulevatkin lähinnä lainan aloitusmaksuista. Toinen suuri erottava tekijä on tietenkin lainan korko, eli lainan varsinainen hinnoittelu. Pankkilaina hinnoitellaan korolla, joka koostuu pankin marginaalista ja euribor-korosta. Tämä hinnoittelumalli koskee lähes poikkeuksetta kaikkia pienemmän lainan hakijoita. Muut rahoitusyhtiöt hinnoittelevat lainat hieman toisin. Heillä myönnettävän lainan korko määritetään asiakaskohtaisesti asiakkaan riskianalyysin perusteella. Näin ollen asiakkaat joilla on hyvät tulot ja vain vähän vanhoja lainoja voivat saada erittäin edullisenkin lainatarjouksen.

Kun kilpailutat autolainan palvelumme kautta, sinun ei tarvitse miettiä kumpi rahoitusmuoto olisi edullisempi. Me kilpailutamme puolestasi monta tunnettua pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä. Tämän jälkeen toimitamme lainatarjoukset sinulle. Tämän jälkeen voit itse vertailla lainatarjouksia toisiinsa ja katso kumpi on sinulle edullisempi vaihtoehto.

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

Kuinka paljon voin hakea autolainaa?

 • Palvelumme kautta sinun on mahdollista vertailla autolainoja aina 60.000 euroon saakka. Löydät siis rahoituksen helposti niin käytettyyn autoon kuin uuteen menopeliin. Auton hankintaa varten kannattaa huolehtia rahoitus kuntoon jo ennen autokaupoille lähtöä. Näin voi kiinnittää huomiota autoon, johon on rahoitus kunnossa. Tarkemman budjetin laatimisen jälkeen ei tule tehtyä autokaupoissa ylilyöntejä.

Kuka voi hakea autolainaa?

 • Palvelumme kautta autolainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.
 • Autolainan hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot
 • Autolainan hakijalla on oltava vakituinen osoite Suomessa, sekä suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
 • Hakijalla on myös oltava riittävä takaisinmaksukyky, sekä säännölliset tulot

Kuinka pitkän maksuajan autolainalle voi saada?

 • Maksuaikaa on mahdollista saada lainapalvelusta riippuen aina 20 vuoteen saakka. Yleisimmät maksuajat autolainassa kuitenkin ovat noin 3 – 6 vuotta. Maksuaikaa ei kannata valita turhaan liian pitkäksi. Pitkä maksuaika kasvattaa vain turhaan lainan korkoja ja kuluja. Jos sinun on vaikea arvioida lainallesi sopivaa maksuaikaa tai mietit miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa autolainan kuukausierään, ota käyttöösi ilmainen lainalaskuri. Lainalaskurin avulla voit pyöritellä lainasummia ja maksuaikaa moneen suuntaan. Laskuri laskee heti miten syötetyt ehdot vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Kun oikeat lukemat on selvillä, on lainaa selkeämpi hakea.

Saanko autolainaa ilman vakuuksia?

 • Kyllä saat. Kaikki lainapalvelut jotka tavoitat palvelumme avulla myöntävät autolainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudettomat lainat ovat nopeita hakea ja alustavat lainatarjoukset hakija saa vertailtavakseen heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Onko ostettavan auton iällä väliä?

 • Sillä ei ole väliä silloin, kun olet hakemassa vakuudetonta autolainaa. Lainantarjoajat eivät koskaan vaadi sinulta tarkkoja selityksiä siitä, millaisen auton olet lainarahalla ostamassa. Auto voi olla uusi tai käytetty. Lainanhakija saa tehdä itsenäiset päätökset auton ostoon liittyen. Hakijalta edellytetään kuitenkin aina vastuullista lainan ottamista.

 

Mitä tehdä ennen autolainan hakemista?

Ennen kuin haet autolainaa, kannattaa sinun miettiä muutama asia valmiiksi. Nämä helpottavat autolainan hakemista ja oikeanlaisen rahoituksen löytämistä.

 • Millaista autoa olet hankkimassa? Oletko kenties ostamassa halvempaa käytettyä autoa vai täysin uutta autoa? Tämä totta kai on tärkein asia miettiä, jotta tiedät kuinka suurta kulutusluottoa sinun tulee hakea.
 • Kauanko auto on käytössäsi? Yleisesti ei kannata hakea autolainaa pidemmällä maksuajalla mitä auto on käytössäsi. Jos suunnittelet myyväsi auton muutaman vuoden kuluttua, ei kannata valita liian pitkää laina-aikaa. Sopiva laina-aika on sellainen, että autolaina lyhenee nopeammin kuin auton arvo laskee. Siinä tapauksessa, että myyt auton, pystyt sitten maksamaan lainan loppuosan pois autosta saamillasi tuloilla.
 • Mikä on oma maksukykysi? Laske omat kuukauden tulot ja menot, jotta tiedät millaista kuukausierää sinun on mahdollista maksaa takaisin. Kuukausierä on silloin sopivan kokoinen, kun sinulle kuitenkin jää rahaa myös säästöön äkillisiä menoja tai muita hankintoja varten. Sopivan kuukausierän valinnassa sinun apunasi toimii maksuton lainalaskuri, jonka löydät ylävalikosta.

 

Autolaina ilman vakuuksia

Vakuudettoman autolainan hakeminen netistä onnistuu yleensä todella nopeasti ja helposti. Vakuudettoman lainan ero perinteiseen vakuudelliseen pankkilainaan on sen yksinkertaisuudessa.

Lainanhakuprosessi helpottuu huomattavasti, kun lainalle ei tarvitse etsiä sopivia vakuuksia tai takaajia. Usein hankittava auto ei kelpaa lainan vakuudeksi ainakaan kokonaisuudessaan, vaan lainalle joutuu etsimään muita vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu alusta loppuun netin välityksellä, eikä sinun tarvitse sopia useita tapaamisia eri konttoreihin ja käydä siellä erikseen neuvottelemassa lainasta.

Kun haet vakuudetonta lainaa netistä, saat hakemuksen jälkeen lainapäätöksen lähes välittömästi ja lainan tilille 1 – 2 arkipäivässä. Pienemmät lainat voit saada tilille jo saman päivän aikana.

Vinkki: Pyydä autoliikkeeltä myös matkailuauton rahoitus tai hae rahoitus netistä.

 

Autolaina yhteishakijan kanssa

Jos mietit kalliimman auton hankintaa, kannattaa varautua myös siihen, ettei lainan saaminen yksin ole niin helppoa. Hakijalla tulee aina olla sitä parempi takaisinmaksukyky, mitä suuremmaksi lainasumma kasvaa. Tähän vaaditaan säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Osa lainapalveluista on rajannut kuukauden bruttotulot esimerkiksi 1300 euroon. Tarkemmin tiedät mistä saat tarvittavaa autolainaa mahdollisesti ilman vakuuksia, kun pyydät maksuttomat lainatarjoukset täyttämällä etusivulla olevan lainahakemuksen.

Tähän on helppo ratkaisu, jos sinun on mahdollista hakea lainaa yhdessä esimerkiksi vaimosi kanssa. Suuremman lainan saaminen on paljon todennäköisempää, kun hakijoita on kaksi. Tämä johtuu hakijoiden parantuneesta maksukyvystä.

Kun haette autolainan yhdessä, ovat molemmat hakijat yhtälailla vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Kun lainapalvelut voivat myöntää lainaa pienemmällä riskillä, on yhteishakijan kanssa haettuun lainaan mahdollista saada myös huomattavasti edullisempi korko.

Lainan hakeminen tapahtuu muuten samoin kuin yksin, mutta hakemukseen täytetään myös yhteishakijan tiedot. Kannattaa huomioida, että molempien hakijoiden tulee täyttää lainantarjoajan asettamat vaatimukset, kuten tarpeeksi korkea ikä ja puhtaat luottotiedot.

Yhteishakijaksi ei siis kelpaa alaikäinen henkilö tai henkilö, jolla on maksuhäiriömerkintä.

 

Autolaina ilman käsirahaa

Netistä haettu autolaina on silloin sopiva valinta, kun itsellä ei ole käsirahaa uuteen autoon. Silloin koko auton hankinnan rahoittaminen onnistuu täysin lainarahalla.

Usein autoliikkeiden omiin rahoituksiin vaaditaan käsiraha, joka pitää maksaa heti autoa hakiessa. Kun käytät autoliikkeiden rahoitusta, siirtyy auto omistukseesi vasta, kun olet maksanut kaikki auton lyhennyserät.

Netistä haetun autolainan avulla et tarvitse käsirahaa ja autonkin saat omistukseesi heti, etkä vasta lainan takaisinmaksun jälkeen.

Autorahoituksissa myös monesti ensimmäiset erät ovat pieniä ja viimeinen erä todella suuri. Tämä saattaa koitua monelle ongelmaksi, jos auton arvo onkin laskenut lainanlyhennystä nopeammin, eikä viimeistä erää ole mahdollista maksaa takaisin edes autoa myymällä.

Kauttamme haettuun autolainaan saat sinulle sopivan takaisinmaksun, jossa yleensä kaikki lainaerät ovat saman suuruisia maksuajan alusta loppuun. Näin sinulle ei pääse tulemaan mitään turhia yllätyksiä lainan takaisinmaksamisessa.

 

Autolainan kilpailuttaminen

Autolaina kannattaa hakea aina harkiten, emmekä koskaan suosittele ottamaan ensimmäistä lainaa, jota sinulle tarjotaan.

Voit tehdä lainan kilpailutuksen joko itse pyytämällä lainatarjous mahdollisimman monesta paikasta, jolloin pääset vertailemaan lainojen todellisia vuosikorkoja ja muita ehtoja helposti.

Jos haluat apua, niin voit kilpailuttaa lainasi käyttämällä maksutonta lainojen kilpailutuspalveluamme. Palvelumme avulla saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta, eikä tämä maksa sinulle mitään.

Me toimimme yhteistyössä noin 30 pankin ja muun lainantarjoajan kanssa, joten saat varmasti kattavasti erilaisia lainatarjouksia meidän kauttamme.

Palvelumme toimii siten, että teet lainahakemuksen normaalisti meidän sivuilla, jonka jälkeen me välitämme lainahakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. He sitten puolestaan lähettävät omat lainatarjouksensa suoraan sinulle.

Tämän jälkeen voit vertailla lainatarjouksia rauhassa ja valita niistä parhaimman. Lainatarjousten pyytäminen ei sido sinua ottamaan autolainaa, vaan sinulla on täysi oikeus hylätä vaikka kaikki saamasi lainatarjoukset, eikä siitä aiheudu sinulle mitään kustannuksia.

Autolainan huolellinen kilpailuttaminen voi säästää sinulta satoja tai jopa tuhansia euroja vuosittain, siihen verrattuna, että ottaisit ensimmäisen autolainan johon saat hyväksytyn lainapäätöksen.

Autolainan ottaminen suoraan autoliikkeestä ei aseta lainaan minkäänlaista kilpailua. Autoliikkeet voivat pyytää merkittävästi korkeampaa korkoa lainavaihtoehdostaan.

Pienellä kilpailulla voi löytyä erittäin edullinen laina monestakin eri pankista.

Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos tietää, että hakijan autolainasta on kilpailemassa myös moni muu luotonmyöntäjä. Näin jokainen lainantarjoaja pyrkii tekemään lainanhakijalle mahdollisuuksien mukaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Jokainen luotonmyöntäjä joutuu kuitenkin puntaroimaan omaa lainanantokykyään hakijan tietojen perusteella. Luotonmyöntäjillä on erilaisia lainanhakuehtoja, esim. kuinka paljon autolainaa voidaan myöntää ja mitkä ovat lainanhakijalle määritellyt ehdot (kuten ikä, nykyisten velkojen määrä yms.).

Lainanhakija saa selville lainatarjoukset siten, että hän täyttää maksuttoman lainahakemuksen ja katsoo mitä pankit ja rahoitusyhtiöt jättävät hänelle lainatarjouksensa. Jokaiseen tarjoukseen hakija saa tutustua rauhassa ja päättää hyväksyykö jonkun autolainatarjouksista vai hylkääkö kaikki.

Ota lainatarjouksissa vertailuun varsinkin lainan todellinen vuosikorko. Tämä on hyvä mittari arvioitaessa lainan edullisuutta. Mitä pienempi lainatarjouksessa on vuotuinen korko, sen edullisemmasta lainasta on kyse.

 

Lue myös:

Sähköauton lataus – Kuinka paljon se maksaa?

Auton osto edessä, mutta millainen autolaina?

Usein kysyttyjä kysymyksiä autolainasta:

Miksi autolaina kannattaa hakea netistä?

Autolainan hakeminen selkeällä verkkohakemuksella on yksinkertaista. Autolainaneuvottelua varten sinun ei tarvitse täyttää yhtäkään paperilomaketta tai varata aikaa pankkikonttorista. Täytä ilmainen autolainahakemus verkossa ja saat lainatarjoukset katsottavaksi jo saman päivän aikana. Lainahakemus on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina päivään katsomatta.

Miksi autolaina kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

VertaaLainaa.fi palvelu on erikoistunut lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen. Jättämäsi lainahakemus tavoittaa hetkessä yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiöitä, joista jokainen pyrkii antamaan sinulle parhaan lainatarjouksen. Vertaa lainoja keskenään ja valitse joukosta sinulle parhaiten sopiva autolaina. Autolainahakemuksen kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido sinua mihinkään.

Kuinka paljon voin hakea autolainaa?

Autolainaa voi hakea verkkohakemuksella 100 - 60.000 euroa ilman vakuuksia tai takausta. Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta ja on väliltä 1 - 20 vuotta.

Voinko minä saada autolainaa?

Jos olet vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa sekä sinulla on säännölliset tulot työsuhteesta tai eläkkeestä, voit saada auton ostoon lainan.

 

Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi