Kilpailuta autolaina - vertaa lainat ja valitse autorahoitus

Autolainaa jopa 60 000 euroon asti ilman takaajia tai vakuuksia

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

10000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Kilpailuta autolaina yli 25 eri pankin ja rahalaitoksen kesken

Autolaina sopii uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen. Autolainaa varten et tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta.

Voit hakea autolainaa jopa 60 000 euroon saakka, sinulle sopivalla 1 – 15 vuoden maksuajalla. Vakuudeton autolaina voi olla autokaupan tarjoamaa rahoitusta edullisempi tapa rahoittaa auton hankinta.  Palvelumme avulla kilpailutat autolainan yli 25 eri pankin ja rahalaitoksen kesken.

Autolaina kannattaa hakea ja kilpailuttaa jo ennen autokaupoille menoa niin tiedät, minkä verran sinun on mahdollista saada autolainaa ja mikä on tarjottavan lainan korko.

Aloita autolainan kilpailuttaminen muutaman vaiheen avulla ja saat nopeasti autolainatarjoukset vertailtavaksesi.

Päivitetty: 4,kesäkuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Autolaina – Kilpailuta autolaina palvelussamme

Monet rahoittavat uuden auton hankinnan kokonaan tai ainakin osittain lainarahalla. Autolainat kannattaa kuitenkin vertailla rauhassa ennen lainapäätöstä, koska niiden lainojen koroissa ja kuluissa voi olla suuriakin eroja. Vertaa lainoja maksuttoman palvelumme avulla niin autamme sinua löytämään edullisen autolainan.

Lainan suunnittelussa voit käyttää apuna maksutonta autolainalaskuria, jonka avulla pystyt hahmottamaan paremmin autolainan kiinteiden kulujen vaikutukset lainan todelliseen vuosikorkoon. Autolainalaskuri antaa sinulle myös mahdollisuuden tallentaa autolainan maksusuunnitelman omalle koneellesi PDF-muodossa.

Kun sopiva laina on selvillä kannattaa sinun täyttää maksuton lainahakemus niin saat vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset. Voit vertailla palvelumme kautta lainaa aina 60.000 euroon saakka, joten sinulle löytyy varmasti sopiva rahoitus auton ostoon. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään.

Autolainan kilpailuttamisessa on mukana noin 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä, joten voit olla varma siitä, että saa kilpailuttamisen kautta varteenotettavia lainatarjouksia ennen autokaupoille lähtöä.

Kilpailuta autolaina VertaaLainaa avulla niin saat:

 • Autolainan edullisella korolla – lainan korko alkaen 4,19 %
 • Autolainan ilman vakuuksia tai takausta – lainalle ei vaadita vakuutta tai henkilötakausta
 • Autolainaa kilpailutuksen kautta – laina kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken
 • Autolaina nopeasti tilille – sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamisen laina maksetaan tilille heti

Autolaina kilpailuttamisen avulla

Me VertaaLainaa palvelussa etsimme sinulle edullisen autolainan kymmenien eri pankkien ja rahalaitosten joukosta täysin ilmaiseksi. Sinun tehtäväksi jää vain yhden lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vertaileminen. Kotimaisen palvelumme kautta kilpailutat suomalaiset sekä ulkomaalaiset lainantarjoajat. Hyvin usein auton ostaja löytää itselleen sopivan rahoituksen juuri kilpailuttamisen kautta.

 

Me kilpailutamme pankit ja rahoituslaitokset – Sinä valitset itsellesi sopivan autolainan

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Autorahoitus netistä jopa 60 000 euroon saakka

Nykyään netissä toimivat nykyaikaiset pankit pystyvät tarjoamaan useimmiten edullisimman autolainan. Lainavertailu osoittaa kuitenkin sen, että pankkilainojen hintataso ei kuitenkaan ole kaukana muiden rahoitusyhtiöiden tarjonnasta. Suurimmat erot tulevatkin lähinnä lainan aloitusmaksuista.

Toinen suuri erottava tekijä on tietenkin lainan korko, eli lainan varsinainen hinnoittelu. Pankkilaina hinnoitellaan korolla, joka koostuu pankin marginaalista ja euribor-korosta. Tämä hinnoittelumalli koskee lähes poikkeuksetta kaikkia pienemmän lainan hakijoita. Muut rahoitusyhtiöt hinnoittelevat lainat hieman toisin. Heillä myönnettävän lainan korko määritetään asiakaskohtaisesti asiakkaan riskianalyysin perusteella. Näin ollen asiakkaat joilla on hyvät tulot ja vain vähän vanhoja lainoja voivat saada erittäin edullisenkin lainatarjouksen.

Kun kilpailutat lainan palvelumme kautta, sinun ei tarvitse miettiä kumpi rahoitusmuoto olisi edullisempi. Voit hakea kauttamme lainaa 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Me kilpailutamme puolestasi monta tunnettua pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä. Tämän jälkeen toimitamme lainatarjoukset sinulle vertailtavaksesi.

 

Kysymyksiä ja vastauksia autolainasta:

Kuinka paljon voin hakea autolainaa?

 • Palvelumme kautta sinun on mahdollista vertailla autolainoja aina 60000 euroon saakka. Löydät siis rahoituksen helposti niin käytettyyn autoon kuin uuteen menopeliin. Auton hankintaa varten kannattaa huolehtia rahoitus kuntoon jo ennen autokaupoille lähtöä. Näin voi kiinnittää huomiota autoon, johon on rahoitus kunnossa. Tarkemman budjetin laatimisen jälkeen ei tule tehtyä autokaupoissa ylilyöntejä.

Kuka voi hakea autolainaa?

 • Palvelumme kautta autolainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.
 • Autolainan hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot
 • Autolainan hakijalla on oltava vakituinen osoite Suomessa, sekä suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
 • Hakijalla on myös oltava riittävä takaisinmaksukyky, sekä säännölliset tulot

Kuinka pitkän maksuajan autolainalle voi saada?

 • Maksuaikaa on mahdollista saada lainapalvelusta riippuen aina 20 vuoteen saakka. Yleisimmät maksuajat autolainassa kuitenkin ovat noin 3 – 6 vuotta. Maksuaikaa ei kannata valita turhaan liian pitkäksi. Pitkä maksuaika kasvattaa vain turhaan lainan korkoja ja kuluja. Jos sinun on vaikea arvioida lainallesi sopivaa maksuaikaa tai mietit miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa autolainan kuukausierään, ota käyttöösi ilmainen lainalaskuri. Lainalaskurin avulla voit pyöritellä lainasummia ja maksuaikaa moneen suuntaan. Laskuri laskee heti miten syötetyt ehdot vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Kun oikeat lukemat on selvillä, on lainaa selkeämpi hakea.

Saanko autolainaa ilman vakuuksia?

 • Kyllä saat. Kaikki lainapalvelut jotka tavoitat palvelumme avulla myöntävät autolainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudettomat lainat ovat nopeita hakea ja alustavat lainatarjoukset hakija saa vertailtavakseen heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Onko ostettavan auton iällä väliä?

 • Sillä ei ole väliä silloin, kun olet hakemassa vakuudetonta autolainaa. Lainantarjoajat eivät koskaan vaadi sinulta tarkkoja selityksiä siitä, millaisen auton olet lainarahalla ostamassa. Auto voi olla uusi tai käytetty. Lainanhakija saa tehdä itsenäiset päätökset auton ostoon liittyen. Hakijalta edellytetään kuitenkin aina vastuullista lainan ottamista.

Kannattaako auto ostaa osamaksulla?

 • Jokainen auton ostajan tekee oman valinnan sen suhteen, millaisen rahoituksen ottaa auton hankintaan. Suosittelemme kuitenkin kilpailuttamaan ja vertailemaan lainat ennen lopullisen päätöksen tekoa. Useimmissa autojen osamaksusopimuksissa lainan korko on huomattavasti korkeampi kuin vakuudettomassa tai vakuudellisessa autolainassa. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomien kuluttajaluottojen korkokattoa säädellään tiukasti lailla, joka määrittää että lainan korko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muutu kulut vuodessa maksimissaan 150 euroa. Sama säätely ei koske laisinkaan osamaksusopimuksia, jolloin näissä lainan korko voi olla vakuudetonta autolainaa korkeampi. Autolainan ottaminen suoraan autoliikkeestä ei aseta lainaan myöskään minkäänlaista kilpailua. Autoliikkeet voivat pyytää merkittävästi korkeampaa korkoa lainavaihtoehdostaan.

 

Mitä tehdä ennen autolainan hakemista?

Ennen kuin haet autolainaa, kannattaa sinun miettiä muutama asia valmiiksi. Nämä helpottavat autolainan hakemista ja oikeanlaisen rahoituksen löytämistä.

 • Millaista autoa olet hankkimassa? Oletko kenties ostamassa halvempaa käytettyä autoa vai täysin uutta autoa? Tämä totta kai on tärkein asia miettiä, jotta tiedät kuinka suurta kulutusluottoa sinun tulee hakea.
 • Kauanko auto on käytössäsi? Yleisesti ei kannata hakea autolainaa pidemmällä maksuajalla mitä auto on käytössäsi. Jos suunnittelet myyväsi auton muutaman vuoden kuluttua, ei kannata valita liian pitkää laina-aikaa. Sopiva laina-aika on sellainen, että autolaina lyhenee nopeammin kuin auton arvo laskee. Siinä tapauksessa, että myyt auton, pystyt sitten maksamaan lainan loppuosan pois autosta saamillasi tuloilla.
 • Mikä on oma maksukykysi? Laske omat kuukauden tulot ja menot, jotta tiedät millaista kuukausierää sinun on mahdollista maksaa takaisin. Kuukausierä on silloin sopivan kokoinen, kun sinulle kuitenkin jää rahaa myös säästöön äkillisiä menoja tai muita hankintoja varten. Sopivan kuukausierän valinnassa sinun apunasi toimii maksuton lainalaskuri, jonka löydät ylävalikosta.

 

Autolaina ilman vakuuksia

Vakuudettoman autolainan hakeminen netistä onnistuu yleensä todella nopeasti ja helposti. Vakuudettoman lainan ero perinteiseen vakuudelliseen pankkilainaan on sen yksinkertaisuudessa.

Lainanhakuprosessi helpottuu huomattavasti, kun lainalle ei tarvitse etsiä sopivia vakuuksia tai takaajia. Usein hankittava auto ei kelpaa lainan vakuudeksi ainakaan kokonaisuudessaan, vaan lainalle joutuu etsimään muita vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu alusta loppuun netin välityksellä, eikä sinun tarvitse sopia useita tapaamisia eri konttoreihin ja käydä siellä erikseen neuvottelemassa lainasta.

Kun haet vakuudetonta lainaa netistä, saat hakemuksen jälkeen lainapäätöksen lähes välittömästi ja lainan tilille 1 – 2 arkipäivässä. Pienemmät lainat voit saada tilille jo saman päivän aikana.

Vinkki: Pyydä autoliikkeeltä myös matkailuauton rahoitus tai hae rahoitus netistä.

 

Mikä on vakuudeton autolaina?

Vakuudeton autolaina on laina, joka myönnetään ilman takaajia tai omaisuuden panttaamista lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että autolainan hakija ei tarvitse esimerkiksi omistusasuntoa tai muuta arvokasta omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuudettomien autolainojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne tarjoavat joustavuutta ja helppoutta lainan hakijalle.

 

Vakuudettoman autolainan edut

Yksi suurimmista eduista, jotka vakuudeton autolaina tarjoaa, on sen helppous ja joustavuus. Vakuudettoman autolainan hakeminen on yleensä nopeampaa ja helpompaa kuin vakuudellisen autolainan hakeminen, sillä lainanhakijan ei tarvitse esimerkiksi arvioida omaisuutensa arvoa tai hankkia lainalle takaajaa. Lisäksi vakuudettoman autolainan hakija voi käyttää saamansa lainasumman mihin tahansa tarkoitukseen, eikä ainoastaan auton ostamiseen.

Toinen etu vakuudettomassa autolainassa on se, että sen hakeminen on mahdollista myös niille henkilöille, joilla ei ole tarpeeksi vakuutta vakuudelliseen lainaan. Vakuudettomassa autolainassa lainan saaminen perustuu hakijan luottokelpoisuuteen ja maksukykyyn, eikä lainan hakijan tarvitse esittää lisäksi vakuutta lainan saamiseksi.

 

Vakuudettoman autolainan haitat

Vaikka vakuudettoman autolainan hakeminen on helppoa, se voi olla myös kalliimpaa kuin vakuudellisen autolainan hakeminen. Tämä johtuu siitä, että vakuudettoman autolainan korko on hieman korkeampi kuin vakuudellisen autolainan korko. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomassa lainassa lainanantaja ottaa enemmän riskiä, koska he eivät saa vakuutta lainan takaisinmaksun takaamiseksi.

Toinen haittapuoli vakuudettomassa autolainassa on se, että sen määrä on yleensä pienempi kuin vakuudellisen autolainan määrä. Tämä johtuu siitä, että lainanantaja ottaa enemmän riskiä, koska hänellä ei ole vakuutta takaisinmaksun turvana. Tämä voi olla ongelmallista, jos lainan hakijan tarvitsema summa ylittää vakuudettoman autolainan maksimimäärän. Lainaa ilman vakuuksia voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa, joten hyvin usein lainasumma riittää auton hankintaan.

 

Miten vakuudetonta autolainaa haetaan?

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu verkossa maksuttomalla lainahakemuksella. Lainaa hakiessa on tärkeää varmistaa, että oma taloudellinen tilanne on vakaa ja luottotietosi ovat kunnossa. Ennen kuin päätät ottaa vakuudetonta autolainaa, on hyvä vertailla eri lainanantajien tarjoamia lainoja ja niiden ehtoja. Näin voit varmistaa, että löydät juuri sinulle sopivan tarjouksen. Lainavertailun ja lainan kilpailuttamisen teet nopeasti VertaaLainaa.fi palvelun avulla. Lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kilpailuttaa lainan hetkessä yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Kattavan lainavertailun avulla selvität, mikä pankki tai rahoituslaitos voi tarjota sinulle autolainaa edullisella lainan korolla ja joustavilla lainaehdoilla.

 

Vinkkejä vakuudettoman autolainan hakemiseen

Ennen kuin haet vakuudetonta autolainaa, on hyvä ottaa huomioon muutama asia:

 • Vertaa eri lainanantajien tarjoamia lainoja ja niiden ehtoja ennen lainan hakemista.
 • Varmista, että oma taloudellinen tilanne on vakaa ja luottotietosi ovat kunnossa.
 • Laske etukäteen autolainalaskurilla, kuinka paljon voit maksaa kuukausittain lainan takaisinmaksussa.
 • Älä hae lainaa, joka ylittää omaa maksukykyäsi.
 • Ole tarkkana lainasopimuksen ehtojen kanssa ja varmista, että ymmärrät ne ennen sopimuksen allekirjoittamista.
 • Älä ota lainaa vain siksi, että se on tarjolla, vaan harkitse tarkkaan tarvitsetko lainaa ja mihin tarkoitukseen.

 

Autolaina yhteishakijan kanssa

Jos mietit kalliimman auton hankintaa, kannattaa varautua myös siihen, ettei lainan saaminen yksin ole niin helppoa. Hakijalla tulee aina olla sitä parempi takaisinmaksukyky, mitä suuremmaksi lainasumma kasvaa. Tähän vaaditaan säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Osa lainapalveluista on rajannut kuukauden bruttotulot esimerkiksi 1300 euroon. Tarkemmin tiedät mistä saat tarvittavaa autolainaa mahdollisesti ilman vakuuksia, kun pyydät maksuttomat lainatarjoukset täyttämällä etusivulla olevan lainahakemuksen.

Tähän on helppo ratkaisu, jos sinun on mahdollista hakea lainaa yhdessä esimerkiksi vaimosi kanssa. Suuremman lainan saaminen on paljon todennäköisempää, kun hakijoita on kaksi. Tämä johtuu hakijoiden parantuneesta maksukyvystä.

Kun haette autolainan yhdessä, ovat molemmat hakijat yhtälailla vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Kun lainapalvelut voivat myöntää lainaa pienemmällä riskillä, on yhteishakijan kanssa haettuun lainaan mahdollista saada myös huomattavasti edullisempi korko.

Lainan hakeminen tapahtuu muuten samoin kuin yksin, mutta hakemukseen täytetään myös yhteishakijan tiedot. Kannattaa huomioida, että molempien hakijoiden tulee täyttää lainantarjoajan asettamat vaatimukset, kuten tarpeeksi korkea ikä ja puhtaat luottotiedot.

Yhteishakijaksi ei siis kelpaa alaikäinen henkilö tai henkilö, jolla on maksuhäiriömerkintä.

 

Autolaina ilman käsirahaa

Netistä haettu autolaina on silloin sopiva valinta, kun itsellä ei ole käsirahaa uuteen autoon. Silloin koko auton hankinnan rahoittaminen onnistuu täysin lainarahalla.

Usein autoliikkeiden omiin rahoituksiin vaaditaan käsiraha, joka pitää maksaa heti autoa hakiessa. Kun käytät autoliikkeiden rahoitusta, siirtyy auto omistukseesi vasta, kun olet maksanut kaikki auton lyhennyserät.

Netistä haetun autolainan avulla et tarvitse käsirahaa ja autonkin saat omistukseesi heti, etkä vasta lainan takaisinmaksun jälkeen. Autorahoituksissa myös monesti ensimmäiset erät ovat pieniä ja viimeinen erä todella suuri. Tämä saattaa koitua monelle ongelmaksi, jos auton arvo onkin laskenut lainanlyhennystä nopeammin, eikä viimeistä erää ole mahdollista maksaa takaisin edes autoa myymällä.

Kauttamme haettuun autolainaan saat sinulle sopivan takaisinmaksun, jossa yleensä kaikki lainaerät ovat saman suuruisia maksuajan alusta loppuun. Näin sinulle ei pääse tulemaan mitään turhia yllätyksiä lainan takaisinmaksamisessa.

 

Autolainan kilpailuttaminen

Autolaina kannattaa hakea aina harkiten, emmekä koskaan suosittele ottamaan ensimmäistä lainaa, jota sinulle tarjotaan.

Voit tehdä lainan kilpailutuksen joko itse pyytämällä lainatarjous mahdollisimman monesta paikasta, jolloin pääset vertailemaan lainojen todellisia vuosikorkoja ja muita ehtoja helposti.

Jos haluat apua, niin voit kilpailuttaa lainasi käyttämällä maksutonta lainojen kilpailutuspalveluamme. Palvelumme avulla saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta, eikä tämä maksa sinulle mitään. VertaaLainaa toimii yhteistyössä noin 25 pankin ja muun lainantarjoajan kanssa, joten saat varmasti kattavasti erilaisia lainatarjouksia meidän kauttamme.

Palvelumme toimii siten, että teet lainahakemuksen normaalisti meidän sivuilla, jonka jälkeen me välitämme lainahakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. He sitten puolestaan lähettävät omat lainatarjouksensa suoraan sinulle. Tämän jälkeen voit vertailla lainatarjouksia rauhassa ja valita niistä parhaimman. Lainatarjousten pyytäminen ei sido sinua ottamaan autolainaa, vaan sinulla on täysi oikeus hylätä vaikka kaikki saamasi lainatarjoukset, eikä siitä aiheudu sinulle mitään kustannuksia.

Autolainan huolellinen kilpailuttaminen voi säästää sinulta satoja tai jopa tuhansia euroja vuosittain, siihen verrattuna, että ottaisit ensimmäisen autolainan johon saat hyväksytyn lainapäätöksen.

Pienellä kilpailulla voi löytyä erittäin edullinen laina monestakin eri pankista. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos tietää, että hakijan autolainasta on kilpailemassa myös moni muu luotonmyöntäjä. Näin jokainen lainantarjoaja pyrkii tekemään lainanhakijalle mahdollisuuksien mukaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Jokainen luotonmyöntäjä joutuu kuitenkin puntaroimaan omaa lainanantokykyään hakijan tietojen perusteella. Luotonmyöntäjillä on erilaisia lainanhakuehtoja, esim. kuinka paljon autolainaa voidaan myöntää ja mitkä ovat lainanhakijalle määritellyt ehdot (kuten ikä, nykyisten velkojen määrä yms.).

Lainanhakija saa selville lainatarjoukset siten, että hän täyttää maksuttoman lainahakemuksen ja katsoo mitä pankit ja rahoitusyhtiöt jättävät hänelle lainatarjouksensa. Jokaiseen tarjoukseen hakija saa tutustua rauhassa ja päättää hyväksyykö jonkun autolainatarjouksista vai hylkääkö kaikki.

Ota lainatarjouksissa vertailuun varsinkin lainan todellinen vuosikorko. Tämä on hyvä mittari arvioitaessa lainan edullisuutta. Mitä pienempi lainatarjouksessa on vuotuinen korko, sen edullisemmasta lainasta on kyse.

 

Sähköauton ostamiseen rahoitus netistä

Sähköauton hankintaan voi hakea lainaa netistä yhtälailla kuin perinteisen polttomoottori käyttöisen auton hankintaan. Sähköautojen hinnat ovat viimeisen vuoden aikana olleet hienoisessa laskussa. Sähköautojen kysyntä on ollut myös kovaa, koska polttoaineen hinta on ollut todella korkealla. Sähköauton lataus on edullisempaa kuin polttoainekulujen maksaminen, vaikka sähkön hintakin on korkeammalla kuin aikaisempina vuosina.

Sähköauton ostamiseen voi hakea vakuudetonta lainaa 60 000 euroon saakka, jolla saa hankittua sähköauton uutena tai käytettynä.

 

Auton osto ulkomailta ja autovero

Vakuudeton autolaina on hyvä ratkaisu myös silloin, kun olet päättänyt ostaa auton ulkomailta esimerkiksi Saksasta tai Ruotsista.

Auton ostaminen ulkomailta voi olla houkutteleva vaihtoehto, sillä se voi tarjota mahdollisuuden säästää rahaa tai löytää harvinaisempia automalleja. Kuitenkin auton ostamiseen ulkomailta liittyy myös tiettyjä riskejä ja haasteita.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka tulee ottaa huomioon auton ostamisessa ulkomailta, on autovero. Autovero on verotusmuoto, joka peritään ajoneuvon rekisteröinnin yhteydessä ja sen määrä vaihtelee eri maissa. Autovero lasketaan yleensä auton arvon, painon ja päästöjen perusteella. On myös tärkeää selvittää, mitä muita kuluja auton ostoon liittyy, kuten kuljetuskustannuksia, rekisteröintikuluja ja mahdollisia tullimaksuja.

Toinen tärkeä seikka, joka tulee ottaa huomioon auton ostossa ulkomailta, on auton kunto ja historia. On suositeltavaa tarkistaa auton historia huolellisesti ennen ostopäätöstä ja tarkastaa auton kunto paikan päällä. Tämä voi olla haastavaa, jos auton myyjä sijaitsee ulkomailla, mutta on tärkeää varmistaa, että ostettava auto vastaa odotuksia.

Selvitä myös mahdolliset takuut ja palautusmahdollisuudet, jos esimeriksi auto Saksasta ei vastaa odotuksia. On myös tärkeää ottaa huomioon erilaiset säännöt ja määräykset, jotka voivat vaikuttaa auton maahantuontiin ja rekisteröintiin Suomessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä autolainasta:

Kuinka paljon voin hakea autolainaa?

Autolainaa voi hakea verkkohakemuksella 1000 – 60.000 euroa ilman vakuuksia tai takausta. Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta ja on väliltä 1 – 15 vuotta.

Miksi autolaina kannattaa hakea netistä?

Autolainan hakeminen selkeällä nettihakemuksella on yksinkertaista. Autolainaneuvottelua varten sinun ei tarvitse täyttää yhtäkään paperilomaketta tai varata aikaa pankkikonttorista. Täytä ilmainen autolainahakemus verkossa ja saat lainatarjoukset katsottavaksi jo saman päivän aikana. Lainahakemus on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina päivään katsomatta.

Voinko minä saada autolainaa?

Jos olet vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa sekä sinulla on säännölliset tulot työsuhteesta tai eläkkeestä, on sinulla hyvät edellytykset saada vakuudeton autolaina.

Miksi autolaina kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

VertaaLainaa.fi palvelu on erikoistunut lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen. Jättämäsi lainahakemus tavoittaa hetkessä yli 25 pankkia ja rahoitusyhtiöitä, joista jokainen pyrkii antamaan sinulle parhaan lainatarjouksen. Vertaa lainoja keskenään ja valitse joukosta sinulle parhaiten sopiva autolaina. Autolainahakemuksen kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido sinua mihinkään.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla autolainalla?

Vakuudellisessa autolainassa auton omistaja tarjoaa lainan vakuudeksi auton, kun taas vakuudettomassa autolainassa ei ole tarvetta tarjota lainalle vakuutta. Vakuudellinen autolaina voi olla edullisempi, mutta vakuudeton autolaina tarjoaa enemmän joustavuutta lainan hakijalle.

Voiko autolainan käyttää muuhun kuin auton ostamiseen?

Vakuudellisessa autolainassa autolainan käyttö on yleensä rajoitettu auton ostamiseen. Vakuudettomassa autolainassa lainan hakija voi käyttää lainasumman mihin tahansa tarkoitukseen. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää laina siihen tarkoitukseen, mihin sen on alun perin suunnitellut. Autolainaa voi kuitenkin ottaa hieman enemmän esimerkiksi silloin, kun autoon tulee tehdä korjauksia tai lisähankintoja.

Mikä on autolainan korko?

Autolainan korkoon vaikuttavat useat tekijät, kuten lainan määrä, lainan takaisinmaksuaika, hakijan luottokelpoisuus, korkotaso ja lainanantajan tarjoamat ehdot. Vakuudettomien autolainojen korko on 4 – 20 % välillä.

Voinko hakea auton ulkomailta ja maksaa sen vakuudettomalla autolainalla?

Kyllä voit. Neuvottele autolaina ennen ulkomaille lähtöä kotimaassa.

Voinko saada autolainan ilman käsirahaa?

On mahdollista saada autolaina ilman käsirahaa, mutta tämä voi olla haastavampaa kuin käsirahan kanssa. Ilman käsirahaa saadut autolainat voivat myös olla kalliimpia kuin käsirahan kanssa saadut lainat.

Lue lisää blogistamme:

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo