Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainan kulut

Pyydä lainatarjoukset ja vertaa lainojen kuluja ja korkoja

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

10000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainan kulut

Lainalaskurin avulla voit vertailla, miten lainan kulut vaikuttavat lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Maksuttoman palvelumme avulla voit lähettää lainatarjouspyynnön, jolloin kilpailutamme haluamasi lainasumman noin 25 eri pankin ja rahalaitoksen kesken.

Lainatarjouksien vertailussa voit käyttää apuna palvelumme lainalaskureita, joilla lainan todellisen vuosikoron laskenta on helpompaa.

Alla olevalla lainalaskurilla voit tallentaa maksusuunnitelmasi PDF-muodossa

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Lainalaskuri – Laske tarpeisiisi sopiva laina

Lainalaskurin avulla lainan suunnittelu on helpompaa ja turvallisempaa. Lainalaskurin käyttäminen VertaaLainaa.fi sivustolla on hyvin vaivatonta ja turvallista, koska sinun ei lainan suunnitteluvaiheessa tarvitse antaa itsestään mitään tietoja eikä rekisteröityä mihinkään palveluun käyttäjäksi.

Lainaa ei koskaan kannata ottaa ilman tarkempaa budjetin suunnittelua tai arviota siitä millaiseen lainasummaan sinulla on oikeasti maksukykyä.

Toki lainanmyöntäjä tekee riskianalyysin lainaa haettaessa, mutta ei ole koskaan huono asia, vaikka itse jo lainan hakuvaiheessa arvioit omaa taloudellista tilannettasi.

Tässä apunasi toimii maksuton lainalaskuri. Palvelumme lainalaskuri on monipuolinen ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla on helppo hahmottaa se, mistä ja miten lainan kulut ja korot syntyvät.

Lainavertailupalvelussamme on myös esiteltynä useita pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka ovat luotettavia lainantarjoajia.  Voit tutustua kymmeniin Suomen pankkeihin ja rahalaitoksiin ja pyytää heiltä maksuttomat lainatarjoukset. Kun olet saanut pyytämäsi lainatarjoukset, varaa itsellesi hetki aikaa ja vertaile lainoja ja niiden kuluja toisiinsa.

Toimi näin:

 • Lisää hakemukseen lainasumma ja maksuaika
 • Arvioi lainan todellinen vuosikorko
 • Täytä tämän jälkeen ilmainen lainahakemus
 • Saat lainatarjoukset vertailtavaksesi heti ja pääset valitsemaan itsellesi sopivimman lainan.

Lainavertailun tekeminen lainalaskurin avulla on aina järkevää, olit sitten hakemassa pientä tai suurta lainaa.

Lainalaskuri apuna päätöksenteossa

Haaveiletko kesämökistä tai sen remontoimisesta, mutta et tiedä riittääkö maksukykysi ottamaan lainaa? Olisiko ajankohtaista hankkia uudempi ja tilavampi auto, mutta et tiedä mistä saisit lainaa edullisesti?

Olisiko tarpeen kodin remontointi? Haaveiletko kodin sisustamisesta vai etsitkö sopivaa venelainaa tai sisustuslainaa? Onko lainojen yhdistely ajankohtaista, mutta haluaisit tietää kuinka paljon voisit sillä säästää? Saatat myös miettiä, millainen laina remontointiin?

Palvelumme lainalaskurin avulla lainapäätöksen tekeminen on huomattavasti helpompaa.

VertaaLainaa on tukenasi lainapäätöstä tehdessäsi. Me myös helpotamme lainapalveluiden ja pankkien vertailua toimittamalla sinulle useita lainatarjouksia, joita voit vertailla.

Toimi seuraavasti:

 1. Arvioi paljonko tarvitset lainaa ja lisää lainasumma lainalaskuriin. Lainasumman voit valita väliltä 1000 – 60 000 euroa.
 2. Nyt voit valita lainalle sopivan pituisen maksuajan väliltä 1 – 15 vuotta.
 3. Lainalaskurilla voit katsoa miten kuukausierä muuttuu kun annat sille eri suuruisen nimelliskoron. Nimelliskoron voit asettaa välille 0,1 – 20 %.
 4. Voi myös katsoa miten lainan perustamiskulut ja hoitokulut vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon.

Nyt kun olet saanut hyvän käsityksen siitä, mistä lainan kulut ja korot koostuvat, voit antaa meille mahdollisuuden kilpailuttaa lainan puolestasi. Kilpailutamme lainahakemuksesi yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken, täysin ilmaiseksi. Anna hakemukseen omat tietosi ja paina “Hae lainaa” – painiketta.

Lainatarjousten pyytämisen jälkeen saat selville, millaiset mahdollisuudet sinulla on saada lainaa eri lainapalveluilta ja millaisilla lainaehdoilla. Lisäksi pääset vertailemaan mistä saat riittävän edullista lainaa netistä haluamillasi hakuehdoilla. Lainojen vertailu on aina paljon helpompaa kun kilpailutat lainasi palvelumme kautta.

 

Hae lainalaskurin avulla lainaa netistä

Lainalaskurin käytön jälkeen voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen ja pääset pian vertailemaan lainatarjouksia.

Lainojen vertailussa kannattaa tarkastella lainatarjouksia kokonaisuutena. Huomio lainan koron lisäksi kokonaiskustannukset koko laina-ajalle, sekä lainaehtojen joustavuus elämäntilanteiden mahdollisiin muutoksiin, esimerkiksi onko lainaehtojen mukaan mahdollista pitää lyhennys- tai maksuvapaata kuukautta. Tarkista myös tarjoaako kyseinen lainapalvelu muita lisäpalveluita kuten; eräpäivänsiirtoa tai lainankorotusta.

Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksen pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään, sillä lopullinen lainatarjous myönnetään vasta kun hakija on hyväksynyt lopullisen lainapäätöksen ja kaikki tarvittavat asiakirjat on toimitettu lainanmyöntäjälle.

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Lainalaskuri on maksuton apuväline

VertaaLainaa.fi ilmaiseen lainalaskuriin tarvitsee lisätä vain lainasumma, niin pääset tarkastelemaan seuraavaksi, kuinka pitkän maksuajan haluat lainallesi ottaa ja minkä suuruinen kuukausierä sopisi talouteesi.

Useat vertailussa olevat lainapalvelut myöntävät vakuudetonta lainaa, joka tarkoittaa, ettei lainaa varten tarvitse hankkia henkilötakausta tai muita vakuuksia. Palvelumme kautta voit hakea lainaa netistä 1000 eurosta jopa 60.000 euroon, 1 – 20 vuoden maksuajalla. Esittelyssä olevat lainatuotteet ovat kulutusluotto, joustoluotto, pikavippi sekä yhdistelylainat.


VertaaLainaa.fi mediassa:

MTV3

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Autotalli.com

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

Pietarsaaren Sanomat

Ylä-Kainuu

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Keskipohjanmaa

Sydän-Hämeen Lehti

Oriveden Sanomat

Akaan Seutu

Ylöjärven uutiset

 

Lainasanastoa

Lainatarjouksia vertailtaessa voi esiin tulla termejä, jotka lainanhakijan on hyvä tietää:

 • Kiinteä tasaerä

Kiinteässä tasaerässä lainan kuukausierä pysyy koko laina-ajan samansuuruisena eikä hakijan tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee lainan takaisinmaksuaika pitenee, jos taas viitekorko laskee laina-aika lyhenee.

 • Annuiteettilyhennys

Kuulostaa vaikealta termiltä, mutta tarkoittaa käytännössä sitä, että kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä samansuuruisia ja laina-aika määritetään lainapäätöksen yhteydessä. Tämä lyhennystapa on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkalleen laina-aikasi ja taloudellinen tilanteesi kestää mahdolliset korkovaihtelut.

 • Tasalyhennys

Lainan tasalyhennyksessä lainanlyhennys on koko laina-ajan samansuuruinen, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron vaihtelun mukaan. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että jos korkotaso nousee, myös kuukausieräsi nousee, jos korkotaso laskee, kuukaudessa oleva lyhennyserä pienenee.

 • Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko koostuu mm. nimelliskorosta, lainakorosta, tilinhoitomaksusta, käsittelykuluista sekä mahdollisesta avausmaksusta.

 • Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla hakijan on helppo suunnitella itselleen sopiva kuukausierä vertailemalla eri lainamääriä ja laina-aikoja keskenään.

 • Lainahakemus

Netissä olevat lainahakemuksen ovat aina lainanhakijalle maksuttomia hakemuksia, joiden avulla hakija pyytää itselleen lainatarjouksen. Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei ole sitova päätös, vaan vasta alustava tarjous tutustua lainaan. Hakemuksen avulla hakijalla saa alustavan lainatarjouksen muutamassa minuutissa.

 • Limiitti

Limiitti on myönnetyn lainan enimmäisnostomäärä eli luottoraja. Limiittiä voi nostaa tarvitsemansa määrän aina sen hetkisen luottorajan puitteissa omalle tililleen. Kerran myönnetty limiitti on hakijan vapaassa käytössä aina sovitun sopimuksen voimassaolo ajan. Hakijan maksettua limiittiä takaisin, vapautuu luottoa uudelleenkäyttöä varten.

 • Liitteet, tositteet, palkka – tai eläketodistukset

Hakemuksen lähettämisen yhteydessä lainantarjoaja ilmoittaa mitkä liitteet hän haluaa saada nähtäville ennen lopullista lainapäätöstä. Liitteet voi lähettää esim. sähköpostiliitteenä. Nykyään monet lainanmyöntäjän tarkistavat hakijan tiedot siten, että hakija tunnistautuu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla. Tämä on helppo ja turvallinen tapa niin lainanhakijalle kuin lainanmyöntäjälle.

 • Luottotietokysely

Lainaa ei voida myöntää hakijalle, jolla on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä. Lainanhakijan julkiset maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan luottotietorekisteristä. Netistä tai pankista on lähes mahdotonta saada lainaa ilman luottotietoja. Jos sinulle on esimerkiksi kertynyt laskuista, ulosotosta tai maksamattomista lainoista tai vuokrista merkintä tietoihin, pysyy tieto maksuhäiriömerkintärekisterissä keskimäärin 2 – 4 vuotta.

 

Kuka voi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuriamme voi käyttää kaikki halukkaat, jotka ovat kiinnostuneita laskemaan miten lainan kulut yhdessä nimelliskoron kanssa muodostavat lainan kokonaiskulut ja lainan todellisen vuosikoron.

Lainatarjousten kilpailuttaminen lainalaskurimme avulla onnistuu kuitenkin vain täysi-ikäisiltä Suomen kansalaisilta, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Palvelumme kautta ei voi hakea lainaa ilman luottotietoja, sillä kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti.

 

Miksi kannattaa käyttää lainalaskuria lainavertailun tukena?

Kun etsit sopivaa lainaa, on tärkeää vertailla eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia korkoja, kuluja ja muita ehtoja. Lainavertailun tekeminen voi kuitenkin olla aikaa vievää ja hankalaa, erityisesti kun sinulla on useita lainavaihtoehtoja. Siksi suosittelemme käyttämään lainalaskuria lainavertailun tukena.

Lainalaskuri on ilmainen ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri lainantarjoajien korkoja, lainaehtoja ja kuukausierien suuruuksia. Voit valita lainamäärän, laina-ajan ja kuukausierän suuruuden, ja lainalaskuri näyttää sinulle, kuinka paljon sinun pitää maksaa takaisin jokaisen lainantarjoajan kohdalla.

Lainalaskuri auttaa sinua löytämään sopivimman lainan tarpeisiisi ja säästämään aikaa lainavertailussa. Lainalaskuri on myös erittäin helppokäyttöinen ja voit käyttää sitä milloin tahansa, missä tahansa. Jos haluat varmistaa, että saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen, käytä Lainalaskuria lainavertailun tukena.

 

Lainalaskuri – helppokäyttöinen työkalu lainojen vertailuun VertaaLainaa.fi:ssä

Lainalaskuri on erittäin hyödyllinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri lainatarjouksia helposti ja nopeasti. Lainalaskurin avulla voit syöttää haluamasi lainamäärän ja laina-ajan, ja saat heti selville, kuinka paljon sinun tulee maksaa takaisin eri lainantarjoajien kohdalla.

Lainalaskuri on erittäin helppokäyttöinen ja käytettävissä ilmaiseksi VertaaLainaa.fi -palvelun kautta. Voit käyttää Lainalaskuria minkä tahansa lainan vertailuun, ja saat nopeasti selville, mikä lainatarjous sopii parhaiten tarpeisiisi.

Lainalaskuri on myös erittäin luotettava, sillä se käyttää tietoja, jotka ovat saatavilla julkisista lähteistä, kuten lainantarjoajien verkkosivuilta ja hinnastoista. Huomaathan kuitenkin, että lopullinen kustannus ja lainaehtojen yksityiskohdat kannattaa tarkistaa itse lainantarjoajan verkkosivuilta.

Jos olet hakemassa lainaa, suosittelemme ehdottomasti käyttämään Lainalaskuria apuna lainojen vertailussa. Lainalaskuri on erittäin helppokäyttöinen, nopea ja auttaa sinua löytämään sopivimman lainan tarpeisiisi. Lainalaskuria voi käyttää missä tahansa, milloin tahansa, joten se on erittäin kätevä työkalu, kun haluat vertailla lainoja ja löytää sopivan lainatarjouksen.

Päivitetty: 4,kesäkuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.


Usein kysytyt kysymykset lainalaskurista:

Kuka voi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuria voi käyttää kuka tahansa lainaa harkitseva henkilö. Hakijan tulee olla vähintään 18- vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky.

Maksaako lainalaskurin käyttäminen?

Ei maksa. Lainalaskurin käyttö on kaikille täysin maksutonta.

Milloin voin käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuri on avoinna 24h/vrk. Voit käyttää lainalaskuria juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Laske itsellesi sopiva laina hakemillasi hakuehdoilla.

Millaista lainaa voin lainalaskurilla suunnitella?

Juuri sellaista kuin tarvitset. Syötä lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumma. Lainalaskuri etsii hakuasi vastaavat lainapalvelut. Vertaile eri lainapalveluita ja etsi tarpeisiisi sopiva laina. Lainatuotteita ovat: pankkilaina, joustoluotto, pikavippi ja kulutusluotto.

Mitä hyötyä lainalaskurin käyttämisestä on?

Kun suunnittelet lainan hakemista, täytyy sinun ensin varmistaa oma maksukykysi. Lainalaskurin avulla lasket helposti lainan kuukausierän suuruuden ja voit kokeilla miten maksuajan muutos vaikuttaa kuukausittain maksettavaan kuukausierään.

Voinko pyytää teiltä valmiit lainatarjoukset?

Kyllä voit. Täytä maksuton lainahakemus VertaaLainaa.fi sivustollamme, niin me kilpailutamme sen yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken. Meiltä saat nopeasti useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

Mistä tiedän oman lainani todellisen vuosikoron?

Kun vasta suunnittelet lainan hakemista, on lainalaskurin käyttäminen hyvä apuväline kuukausierän ja maksuajan hahmottamiseen. Kun olet pyytänyt itsellesi lopulliset lainatarjoukset, voit lainalaskurin avulla vielä vertailla eri lainatarjousten maksuehtoja ja koron määrää.

Mitä lainoja lainalaskurilla voi laskea?

Lainalaskurimme avulla voit laskea minkä tahansa lainan kuukausierän. Yleisimpiä lainoja joita lainalaskurillamme lasketaan, ovat: kulutusluotto, autolaina ja remonttilaina.

Miten Lainalaskurin käyttö voi auttaa minua löytämään sopivan lainan?

Lainalaskuri auttaa sinua vertailemaan eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja, joten voit löytää sopivan lainan tarpeisiisi. Lisäksi voit käyttää Lainalaskuria kokeilemalla erilaisia lainamääriä ja laina-aikoja, jotta voit löytää lainan, jonka kuukausierä sopii sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Onko Lainalaskuri ilmainen?

Kyllä, Lainalaskuri on täysin ilmainen käyttää.

Kuinka luotettava Lainalaskuri on?

Lainalaskuri käyttää tietoja, jotka ovat saatavilla julkisista lähteistä, kuten lainantarjoajien verkkosivuilta ja hinnastoista. Vaikka Lainalaskuri on suhteellisen tarkka, on kuitenkin aina hyvä tarkistaa lopullinen kustannus ja lainaehtojen yksityiskohdat itse lainantarjoajan verkkosivuilta.

Mikä on Lainalaskuri ja miten se toimii?

Lainalaskuri on työkalu, joka auttaa sinua laskemaan lainan kustannuksia ja vertailemaan eri lainatarjouksia. Syöttämällä lainamäärän ja laina-ajan, voit selvittää, kuinka paljon sinun tulee maksaa takaisin eri lainatarjoajien kohdalla.

Voinko hakea lainaa suoraan Lainalaskurin kautta?

Ei, Lainalaskuri on vain työkalu, joka auttaa sinua vertailemaan eri lainatarjouksia. Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen, sinun tulee siirtyä suoraan kyseisen lainantarjoajan verkkosivulle hakeaksesi lainaa.

Voinko käyttää Lainalaskuria mobiililaitteilla?

Kyllä, Lainalaskuri toimii mobiililaitteilla ja on käytettävissä missä tahansa, milloin tahansa.

Voinko tallentaa Lainalaskurin tuloksia?

Kyllä, voit tallentaa Lainalaskurin tulokset tai lähettää ne sähköpostilla itsellesi tai muille henkilöille.

Voinko käyttää Lainalaskuria myös muihin lainoihin kuin 60 000 euron lainoihin?

Kyllä, Lainalaskuria voi käyttää minkä tahansa lainamäärän ja -ajan laskemiseen.

Voiko Lainalaskurin tuloksiin luottaa?

Lainalaskurin tulokset ovat suuntaa-antavia ja ne perustuvat julkisesti saatavilla oleviin tietoihin. Lopullinen kustannus ja lainaehtojen yksityiskohdat kannattaa aina tarkistaa itse lainantarjoajan verkkosivuilta.

Tarvitseeko minun rekisteröityä käyttääkseni Lainalaskuria?

Ei, Lainalaskurin käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Voit käyttää palvelua täysin anonyymisti.

Lue lisää blogistamme:

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo