Lainaa opiskelijalle

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Lainaa opiskelijalle

Opiskelu on arvokas investointi tulevaisuuteen, joka kannattaa aina. Vaikka Suomessa opinnot ovat ilmaisia, vaatii opiskelu kuitenkin myös taloudellisia resursseja. Opiskelijat tarvitsevat koulutus- ja elinkustannuksien kattamiseen usein omia säästöjä ja erilaisia tukia, kuten opintotukea ja asumislisää. Nämä tuet auttavat opiskelijoita selviytymään arjen menoista, mutta ne eivät aina riitä kattamaan kaikkia kuluja.

Opiskelijan on mahdollista saada myös valtion takaamaa opintolainaa, joka on suunniteltu helpottamaan opiskeluaikoina syntyvien kustannusten kattamista. Valtion takaama opintolaina on yleensä edullinen ja joustava vaihtoehto, sillä sen takaisinmaksu alkaa vasta valmistumisen jälkeen ja korot ovat usein alhaisemmat kuin muissa lainoissa. Opintolainan avulla opiskelija voi keskittyä täysipainoisesti opintoihinsa ilman jatkuvaa huolta rahasta.

Joskus opintotuki ja opintolaina eivät kuitenkaan riitä, ja opiskelija voi tarvita lisää taloudellista tukea. Tällaisessa tilanteessa opiskelija voi harkita vakuudetonta lainaa. Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa opiskelijalle, jonka saamiseksi ei tarvita erillisiä vakuuksia, kuten omaisuutta tai takaajaa. Vakuudettomat lainat ovat usein joustavampia ja nopeampia saada kuin perinteiset lainat, mutta niiden korot voivat olla korkeammat.

On tärkeää, että opiskelija harkitsee tarkkaan lainan ottamista ja vertailee eri lainavaihtoehtoja. Lainan ottaminen on aina iso päätös, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Opiskelijan kannattaa myös laatia huolellinen budjetti ja suunnitella, miten laina maksetaan takaisin valmistumisen jälkeen.

Lainan ottaminen voi olla hyvä ratkaisu, jos se mahdollistaa täysipainoisen keskittymisen opiskeluun ja siten parantaa tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia ja tulotasoa. Koulutus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, kun opiskelija valmistuu ja pääsee työelämään. Hyvä koulutus avaa ovia ja tarjoaa mahdollisuuksia, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti koko elämään.

Päivitetty: 15,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Lainaa opiskelijalle – Syyt lainan hakemiseen

Opiskelijan elämässä voi tulla vastaan monia tilanteita, joissa lainan ottaminen voi olla tarpeen. Vaikka Suomessa opiskelu on pääsääntöisesti maksutonta, arjen kulut ja opintoihin liittyvät menot voivat silti muodostaa merkittävän taloudellisen haasteen. Seuraavassa on joitakin yleisiä tilanteita, joissa opiskelija saattaa tarvita lainaa:

Asumiskustannukset: Opiskelija-asunnot voivat olla edullisia, mutta ne eivät aina riitä kaikille, ja yksityisillä vuokramarkkinoilla hinnat voivat olla korkeita. Opiskelija voi tarvita lainaa kattaakseen vuokran ja asumiseen liittyvät menot, kuten sähkö- ja vesilaskut sekä kotivakuutuksen.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit: Kirjat, tietokoneet, ohjelmistot ja muut opiskeluvälineet voivat olla kalliita. Erityisesti teknisten ja tieteellisten alojen opiskelijat saattavat tarvita paljon erikoisvälineitä ja -ohjelmistoja, jotka eivät kuulu yliopiston tarjoamiin materiaaleihin.

Liikkumiskustannukset: Julkisen liikenteen käyttö, polkupyörän hankinta tai jopa auton ylläpito, jos se on välttämätöntä, voivat lisätä opiskelijan menoja. Laina voi auttaa kattamaan näitä liikkumiskustannuksia, jotta opiskelija pääsee sujuvasti luennoille ja töihin.

Elämisen peruskustannukset: Ruoka, vaatteet, hygieniatarvikkeet, sähkö, vesi ja muut päivittäiset menot voivat kasvaa, erityisesti suuremmissa kaupungeissa, joissa elinkustannukset ovat korkeammat. Laina voi auttaa tasapainottamaan budjettia ja varmistamaan riittävän elintason opiskelun aikana.

Vaihto-opiskelu ja ulkomaanharjoittelu: Moni opiskelija haaveilee kansainvälisestä kokemuksesta, mutta vaihto-opiskelu tai harjoittelu ulkomailla voi tuoda mukanaan merkittäviä kustannuksia. Laina voi kattaa matkakulut, asumiskustannukset ja muut vaihto-opiskeluun liittyvät menot.

Yllättävät menot: Elämässä voi tapahtua odottamattomia tilanteita, kuten sairaus, onnettomuus tai muu hätätilanne, jotka vaativat nopeaa rahallista panostusta. Laina voi tarjota turvaa tällaisissa tilanteissa ja auttaa opiskelijaa selviämään äkillisistä menoista.

Harrastukset ja vapaa-aika: Vaikka opiskelu on tärkeintä, myös vapaa-ajalla ja harrastuksilla on merkitystä opiskelijan hyvinvoinnille. Laina voi mahdollistaa osallistumisen harrastuksiin, liikuntaan tai kulttuuritapahtumiin, jotka auttavat rentoutumaan ja jaksamaan paremmin opiskeluarjessa.

Lainan ottaminen voi olla järkevä ratkaisu, kun se mahdollistaa täysipainoisen keskittymisen opintoihin ja parantaa opiskelijan elämänlaatua. On kuitenkin tärkeää suunnitella lainan käyttö huolellisesti ja varmistaa, että sen takaisinmaksu on mahdollista valmistumisen jälkeen. Opiskelijan kannattaa myös tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja valita itselleen sopivin ja edullisin ratkaisu.

 

Miten haetaan lainaa opiskelijalle?

Lainamarkkinoilla on useita lainantarjoajia, joten lainaehtojen ja korkojen vertailu itse voi olla työlästä ja monimutkaista. VertaaLainaa.fi-palvelu helpottaa tätä prosessia kilpailuttamalla tarvitsemasi lainan jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken muutamassa minuutissa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi maksuton lainahakemus ja verrata saamiasi lainatarjouksia.

Täytä maksuton hakemus, vastaanota lainatarjoukset, vertaa lainoja ja valitse itsellesi sopivin.

 • Helppoa ja nopeaa: Yhden lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat heti lainatarjoukset vertailtavaksesi.
 • Maksutonta: Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on täysin ilmaista.
 • Riskitöntä: Lainatarjouksiin tutustuminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa.

Lainaa opiskelijalle – millä ehdoilla?

Lainojen ehdot vaihtelevat suuresti riippuen lainantarjoajasta, lainan tyypistä ja lainanhakijan tilanteesta. Korkeakouluopiskelijoille suunnatut lainat ovat usein suunniteltu vastaamaan heidän erityistarpeitaan, sillä heillä ei yleensä ole vakituista työsuhdetta tai suuria tuloja. Yleisimmin korkeakouluopiskelijat ovat hieman yli 20-vuotiaita, ja tämän ikäiselle opiskelijalle lainaa pankeista voidaan myöntää.

Tässä on yleisimpiä ehtoja, joilla lainaa myönnetään opiskelijoille:

Ikävaatimus: Useimmat lainantarjoajat edellyttävät, että lainanhakija on vähintään 18-vuotias. Korkeakouluopiskelijat ovat yleensä hieman yli 20-vuotiaita, mikä täyttää tämän vaatimuksen.

Luottotiedot: Hyvät luottotiedot ovat usein edellytys lainan saamiselle. Jos opiskelijalla on maksuhäiriömerkintöjä, voi lainan saaminen olla vaikeampaa tai korkokulut korkeammat.

Tulot ja maksukyky: Pankeilla ja muilla lainantarjoajilla on yleensä vaatimuksia lainanhakijan tuloista ja maksukyvystä. Opiskelijan kohdalla säännölliset tulot voivat olla pienet tai epävarmat, mutta valtion takaama opintolaina huomioi tämän erityistilanteen. Yksityiset lainantarjoajat saattavat vaatia lisäselvityksiä tuloista tai takaajaa lainan saamiseksi.

Takaukset ja vakuudet: Valtion takaamaa opintolainaa varten ei tarvita erillisiä vakuuksia, koska valtio toimii takaajana. Muut lainat, kuten vakuudettomat kulutusluotot, voivat vaatia korkeampia korkoja, mutta niihin ei tarvita erillisiä vakuuksia. Vakuudellisissa lainoissa puolestaan opiskelija voi joutua tarjoamaan omaisuutta tai takaajia lainan vakuudeksi.

Opiskelijan kannattaa tutkia eri lainavaihtoehtoja ja neuvotella pankkien ja lainantarjoajien kanssa löytääkseen itselleen parhaiten sopivan ratkaisun. Hyvin suunniteltu laina voi helpottaa opiskeluajan taloudellisia haasteita ja mahdollistaa keskittymisen opintoihin.

 

Lainaa opiskelijalle heti netistä

Opiskelijan arjessa voi tulla vastaan tilanteita, joissa lisärahoitus on tarpeen nopeasti. Yllättävät menot, kuten tietokoneen hajoaminen tai muuttokulut, voivat tuoda mukanaan tarpeen saada lainaa heti. Onneksi nykypäivänä lainaa voi hakea helposti ja nopeasti netistä, mikä helpottaa opiskelijan taloudellista tilannetta ilman pitkää odotusta tai monimutkaisia prosesseja.

VertaaLainaa.fi on palvelu, joka tekee lainan hakemisesta nopeaa ja vaivatonta. Palvelun avulla voit kilpailuttaa lainan jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken muutamassa minuutissa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse itse vertailla eri lainantarjoajia, vaan saat lainatarjoukset yhdellä maksuttomalla lainahakemuksella.

VertaaLainaa.fi-palvelu on oiva työkalu, kun haluat vertailla useiden lainojen kustannuksia ja ehtoja. Kilpailuttamisen avulla pääset nopeasti tutustumaan henkilökohtaisiin lainatarjouksiin, jotka ovat räätälöity jättämäsi lainahakemuksen pohjalta.

 

Miksi opiskelijan kannattaa kilpailuttaa laina?

Opiskeluaika voi olla taloudellisesti haastavaa, ja monille opiskelijoille lainan ottaminen on tarpeellista kattamaan elinkustannuksia ja opiskelumenoja. Lainaa opiskelijan hakiessa on tärkeää tehdä viisaita päätöksiä, jotta lainan takaisinmaksu ei aiheuta suurta taakkaa tulevaisuudessa. Yksi parhaista tavoista varmistaa edullinen ja sopiva laina on kilpailuttaa laina eri lainantarjoajien kesken. Tässä muutamia syitä, miksi opiskelijan kannattaa kilpailuttaa laina:

Säästö korkokustannuksissa: Kilpailuttamalla lainan voit saada selville eri lainantarjoajien tarjoamat korot. Pienikin ero korkoprosentissa voi tarkoittaa merkittävää säästöä lainan kokonaiskustannuksissa. Opiskelijabudjetilla pienikin säästö on merkittävä.

Paremmat lainaehtot: Eri lainantarjoajat voivat tarjota erilaisia ehtoja lainoilleen, kuten joustavamman takaisinmaksuaikataulun tai alhaisemmat lisäkulut. Kilpailuttamalla löydät ehdot, jotka sopivat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Laajempi valikoima lainavaihtoehtoja: Kilpailuttamalla voit tutustua useisiin erilaisiin lainatuotteisiin. Jotkut lainantarjoajat voivat tarjota erityisesti opiskelijoille räätälöityjä lainoja, jotka huomioivat opiskelijan erityistarpeet ja -tilanteen.

Kilpailutuksen helppous VertaaLainaa.fi-palvelussa: Kilpailutus voi kuulostaa työläältä, mutta palvelut kuten VertaaLainaa.fi tekevät siitä helppoa ja nopeaa. Yhdellä maksuttomalla lainahakemuksella saat lainatarjoukset jopa yli 25 pankilta ja rahoituslaitokselta muutamassa minuutissa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen.

Kilpailuttamalla lainan opiskelija voi varmistaa, että hän löytää edullisimman ja sopivimman ratkaisun omaan taloudelliseen tilanteeseensa. Tämä ei vain säästä rahaa, vaan myös vähentää stressiä ja auttaa keskittymään opintoihin.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

 

Kuinka paljon lainaa opiskelijalle voidaan myöntää?

Opiskeluaikana saattaa tulla tilanteita, joissa lisärahoitus on tarpeen. Suomessa on useita erilaisia lainavaihtoehtoja, joita opiskelijat voivat hyödyntää. Lainamäärä ja -ehdot riippuvat useista tekijöistä, kuten lainan tyypistä ja opiskelijan taloudellisesta tilanteesta.

Opiskelija voi myös hakea vakuudetonta lainaa, joka on toinen joustava ja usein nopeasti saatavilla oleva lainavaihtoehto. Vakuudettoman lainan suuruus voi vaihdella suuresti riippuen lainantarjoajasta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Yleisesti ottaen vakuudetonta lainaa voidaan myöntää 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka.

Opiskelijoille on tarjolla useita lainavaihtoehtoja, joista jokainen voi löytää itselleen sopivimman. Valtion takaama opintolaina tarjoaa turvatun ja usein edullisen vaihtoehdon, kun taas vakuudeton laina voi tarjota suurempia summia nopeasti. Lainamäärä voi vaihdella 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka riippuen lainantarjoajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen omiin tarpeisiisi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Kuinka paljon lainaa opiskelijalle voidaan myöntää?

Opiskelijalle voidaan myöntää valtion takaamaa opintolainaa noin 650–800 euroa kuukaudessa riippuen opiskelupaikasta. Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka, riippuen lainantarjoajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Mitä eroa on opintolainalla ja vakuudettomalla lainalla?

Valtion takaama opintolaina on erityisesti opiskelijoille suunniteltu laina, jossa valtio toimii takaajana. Vakuudeton laina taas ei vaadi erillisiä vakuuksia tai takaajia, mutta sen korot voivat olla korkeammat kuin opintolainassa.

Kuinka nopeasti voin saada vakuudettoman lainan tililleni?

Vakuudettoman lainan hakuprosessi on usein nopea. Useimmissa tapauksissa rahat voidaan saada tilille jopa saman päivän aikana, kun lainahakemus on hyväksytty.

Mitä tietoja tarvitsen lainahakemusta varten?

Lainahakemusta varten tarvitset henkilötietosi, tiedot tuloistasi ja menoistasi, sekä mahdollisesti tiedot opinnoistasi. Vakuudettoman lainan hakemuksessa ei tarvita erillisiä vakuuksia tai takaajia.

Voinko kilpailuttaa lainat useilta eri tarjoajilta?

Kyllä, lainojen kilpailuttaminen useilta eri tarjoajilta on suositeltavaa. Palvelut kuten VertaaLainaa.fi tekevät kilpailutuksen helpoksi yhdellä maksuttomalla hakemuksella, jonka avulla voit saada useita lainatarjouksia ja valita niistä parhaan.

Mitä teen, jos en pysty maksamaan lainaa takaisin ajoissa?

Jos kohtaat vaikeuksia lainan takaisinmaksussa, ota heti yhteyttä lainanantajaan. Monet lainanantajat voivat tarjota joustavia takaisinmaksujärjestelyjä tai maksuvapaita kuukausia taloudellisten vaikeuksien varalta.

Voiko opiskelija saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Opiskelijat voivat saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja, erityisesti valtion takaaman opintolainan muodossa. Vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja arvioi hakijan kokonaisvaltaisen taloudellisen tilanteen, joten tulojen puute ei välttämättä estä lainan saamista, mutta voi vaikuttaa lainan ehtoihin.

Miten VertaaLainaa.fi palvelu käytännössä toimii?

Me tarjoamme täysin maksuttoman palvelun, jonka kautta voi kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 – 60.000 euroa. Kun annat meidän kilpailuttaa lainasi, me toimitamme hakemuksesi yli 25 eri pankille ja muulle rahoitusyhtiölle. Näistä jokainen tekee oman luottopäätöksen, jonka pohjalta he antavat oman lainatarjouksensa. Sähköpostiin tulee tieto saapuneista lainatarjouksista. Valmiit lainatarjoukset näet Omilta-sivuilta, jonne saat tunnuksen sähköpostitse. Tarjoamme tämän palvelun täysin ilmaiseksi.

Onko lainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä, lainan kilpailuttaminen on maksutonta. Palvelut kuten VertaaLainaa.fi eivät veloita lainahakemuksen täyttämisestä tai lainatarjousten vastaanottamisesta.

Voiko opiskelija saada joustoluoton?

Joustoluottoa voidaan myöntää henkilöille joilla on säännölliset tulot. Jos olet opiskelija, mutta saat esimerkiksi jotain etuutta, voit silloin hakea joustoluottoa.

VertaaLainaa.fi
Logo