Lainalaskuri

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

[ez-toc]

Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainan kulut

Vertaa lainoja ja katso miten lainan kulut vaikuttavat lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Maksuttoman palvelumme avulla voit lähettää lainatarjouspyynnön, jolloin kilpailutamme haluamasi lainasumman noin 25 eri pankin ja rahalaitoksen kesken.

Lainatarjouksien vertailussa voit käyttää apuna palvelumme lainalaskureita, joilla lainan todellisen vuosikoron laskenta on helpompaa.

Lainalaskuri – Suunnittele taloutesi paremmin

Kun olet harkitsemassa lainan ottamista, VertaaLainaa.fi:n lainalaskuri tarjoaa vaivattoman ja turvallisen tavan saada parempi käsitys lainan kokonaiskustannuksista. Tämä työkalu tarjoaa mahdollisuuden tehdä lainavertailu kotoasi käsin juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Lainan ottaminen ilman huolellista suunnittelua ja budjetointia voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Vaikka pankki tai lainanantaja suorittaa riskiarvioinnin, on tärkeää, että sinulla on itselläsi realistinen käsitys omasta maksukyvystäsi.

Tämän vuoksi lainalaskuri on korvaamaton apuväline. Se on helppokäyttöinen ja se antaa selkeän kuvan siitä, kuinka lainan korot ja muut kulut rakentuvat.

Seuraa näitä vaiheita:

 1. Määritä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika.
 2. Arvioi lainan todellinen vuosikorko.
 3. Tämän jälkeen näet suunnittelemasi lainan takaisinmaksusuunnitelman.
 4. Voit vielä muuttaa antamiasi tietoja ja katsoa miten ne vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen.
 5. Kun haluat haluat saada henkilökohtaiset lainatarjoukset, voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen palvelussamme.

Olipa kyseessä pieni tai suuri laina, lainalaskurin käyttäminen antaa sinulle parhaan lähtökohdan lainavertailulle.

 

Lainalaskuri auttaa ymmärtämään laina-ajan merkityksen

Laina-ajan pituus on keskeinen tekijä määritettäessä lainan kokonaishintaa. Käyttämällä laskuria huomaat nopeasti, miten jopa lyhyet muutokset laina-ajassa voivat merkittävästi vaikuttaa lainan yhteiskustannuksiin.

Vaikka lyhennysten jakaminen pidemmälle ajalle vähentää kuukausittaisia eriä, se samalla kasvattaa maksettavaa korkoa, vaikka lainan korko olisikin alhainen.

On olennaista, ettei rasita talouttaan liikaa pyrkien maksamaan korkeampia kuukausieriä pelkästään pienempien korkokulujen toivossa. Tavoitteena tulisi olla sellainen kuukausierä, jonka voi maksaa mukavasti, ottaen huomioon mahdolliset yllättävät kulut.

Jos haluat, voit myös maksaa lainaa takaisin nopeammin ja suuremmissa erissä, mikä pienentää korkokustannuksiasi. Jos harkitset tätä, keskustele ensin lainanmyöntäjän kanssa saadaksesi selville mahdolliset vaihtoehdot.

Mikä on lainalaskuri?

Lainalaskuri on vertailupalvelu VertaaLainaa.fi:n tarjoama maksuton digitaalinen työkalu, jonka avulla kuluttajat voivat arvioida eri lainavaihtoehtojen kustannuksia ja ehtoja. Sen perimmäinen tarkoitus on auttaa käyttäjää hahmottamaan, kuinka paljon lainan ottaminen maksaisi kuukausittain tai laina-ajan kuluessa, minkä korkoisella lainalla ja millaisella takaisinmaksuajalla. Lainalaskuriin syötetään lainan määrä, korkoprosentti, laina-aika sekä mahdolliset muut kulut, kuten avaus- tai tilinhoitomaksut. Tuloksena saadaan arvio kuukausittaisista maksueristä, kokonaiskustannuksista sekä myös lainan todellisesta vuosikorosta. Lainalaskurit ovat erityisen hyödyllisiä vertailtaessa eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainaehtoja, sillä ne tarjoavat nopean ja helpon tavan ymmärtää lainan kulut ja korot.

 

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri toimii syöttämällä siihen tiettyjä tietoja lainasta, kuten haluttu lainasumma, korkoprosentti ja laina-aika. Kun nämä tiedot on annettu, lainalaskuri käyttää matemaattisia kaavoja arvioidakseen, kuinka paljon laina tulisi maksamaan kuukausittain sekä koko laina-ajan aikana. Lainalaskurissa on mahdollista ottaa huomioon myös muut mahdolliset kulut, kuten avausmaksut tai tilinhoitopalkkiot. Tuloksena saadaan yleensä arvio kuukausittaisista lyhennyksistä, kokonaislainan määrästä ja usein myös todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kustannukset prosentuaalisesti vuodessa. Lainalaskurin avulla asiakkaat voivat helposti vertailla eri lainavaihtoehtoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainalaskurin antamat tulokset ovat suuntaa-antavia, ja lopulliset lainaehdot vahvistuvat aina vasta henkilökohtaisessa lainasopimuksessa.

 

Lainalaskurin hyödyt ja edut

Lainalaskuri tarjoaa monia etuja niille, jotka harkitsevat lainan ottamista. Ensinnäkin se tarjoaa nopean ja selkeän katsauksen lainan kokonaiskustannuksiin, auttaen ymmärtämään, kuinka lainasumma, korko ja laina-aika vaikuttavat kuukausittaisiin lyhennyksiin. Tämä helpottaa lainan takaisinmaksun suunnittelua ja antaa realistisen käsityksen siitä, minkä suuruisen lainan voi ottaa omaan taloustilanteeseensa nähden.

Lainalaskurin avulla on myös helppo vertailla eri lainavaihtoehtoja. Kun eri lainaehtoja testaa lainalaskurissa, saa käsityksen siitä, mikä laina on taloudellisesti edullisin. Se auttaa myös ymmärtämään, kuinka pienetkin muutokset lainaehdoissa, kuten korkoprosentissa, voivat vaikuttaa suuresti lainan kokonaiskustannuksiin.

 

Yleisimmät virheet ja sudenkuopat lainalaskurissa

Vaikka lainalaskurit ovat erinomaisia työkaluja lainan suunnittelussa ja vertailussa, eri palveluissa ne voivat toimia eri tavoilla ja niiden käytössä voidaan helposti tehdä virheitä.

 • Ensimmäinen yleinen virhe on olla huomioimatta lainan kaikkia kuluja. Lainalaskuri saattaa esittää pelkästään peruskoron ilman muita maksuja, kuten avausmaksua tai tilinhoitomaksuja, jotka voivat nostaa lainan todellista vuosikorkoa huomattavasti.
 • Toiseksi, jotkut lainalaskurit eivät ota huomioon lainan koron mahdollista muuttumista laina-ajan aikana. Erityisesti vaihtuvakorkoisissa lainoissa korko voi muuttua, mikä vaikuttaa kuukausittaiseen lyhennykseen ja lainan kokonaiskustannuksiin.
 • Kolmanneksi, laskurin antama kuukausierä ei välttämättä ole lopullinen. Tämä johtuu siitä, että lopullinen lainapäätös perustuu moniin tekijöihin, kuten luottotietoihin, tuloihin ja menoihin.
 • Lisäksi on tärkeää muistaa, että lainalaskuri antaa vain arvion. Todellinen lainatarjous ja sen ehdot saadaan vasta, kun hakemus on lähetetty ja käsitelty lainanantajan toimesta.

 

Lainalaskurin käyttö eri lainatyypeissä

Lainalaskurit eivät ole yksinomaan varattuja vain yhdentyyppisille lainoille, vaan niitä voidaan soveltaa useisiin eri lainatyyppeihin, jokaiselle omilla erityispiirteillään.

Asuntolainoissa laskuri auttaa hahmottamaan, kuinka paljon asunnon ostaminen tulee maksamaan koko laina-ajan aikana. Muuttujilla, kuten lainan määrä, korko ja laina-aika, voi saada selkeän kuvan kuukausieristä sekä mahdollisista ylimääräisistä kuluista.

Kulutusluotto: Kulutusluotoissa lainalaskuri on erityisen hyödyllinen, koska korot ja ehdot voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä. Lainalaskurin avulla on mahdollista vertailla nopeasti eri tarjouksia ja löytää itselle halvin laina.

Yrityslainojen laskureissa otetaan yleensä huomioon yrityksen tulot, menot ja muut taloudelliset seikat, jotta voidaan määrittää lainan takaisinmaksukyky ja siihen liittyvät riskit.

Autolaina: Autolainojen laskureissa huomioidaan yleensä ajoneuvon hinta, mahdollinen käsiraha sekä laina-aika. Laskuri auttaa ymmärtämään, kuinka paljon auto tulee maksamaan kuukausittain ja koko laina-ajan aikana.

Kaikissa lainatyypeissä on tärkeää muistaa, että lainalaskuri antaa vain alustavan arvion. Lopullinen lainasumma, korko ja ehdot määritellään lainasopimuksessa. Lainalaskurin käyttö antaa kuitenkin hyvän pohjan suunnittelulle ja auttaa tekemään päätöksiä lainan otossa.

 

Vinkkejä lainalaskurin tehokkaaseen käyttöön

Lainalaskurin avulla voit saada arvokasta tietoa lainan kustannuksista ja takaisinmaksuaikataulusta, mutta sen tehokkaaseen hyödyntämiseen liittyy muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Tunne oma taloudellinen tilanteesi: Ennen lainalaskurin käyttöä, ole selvillä omista tuloistasi ja menoistasi. Tämä auttaa sinua määrittämään realistisen kuukausittaisen maksukyvyn.
 2. Kokeile eri skenaarioita: Muuta lainalaskurin muuttujia, kuten laina-aikaa ja lainamäärää, nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kuukausieriin ja kokonaiskustannuksiin. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mikä laina-aika ja -määrä sopii parhaiten sinulle.
 3. Ota huomioon korot: Muista, että lainalaskurin antama korko on usein vain arvio. Lopullinen korko määräytyy usein hakijan luottotietojen ja muiden tekijöiden perusteella.
 4. Muista muut kulut: Joissakin lainoissa voi olla muita kuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Varmista, että otat nämä huomioon laskelmissasi.
 5. Käytä useita lainalaskureita: Eri pankkien ja rahoituslaitosten lainalaskurit voivat antaa erilaisia arvioita. Vertaile eri laskureiden antamia tuloksia saadaksesi kattavamman kuvan mahdollisista lainavaihtoehdoista.
 6. Lue pieni präntti: Käytä lainalaskuria vain suuntaa antavana työkaluna. Kun olet valmis tekemään päätöksen lainasta, lue lainaehtojen yksityiskohdat tarkasti.

 

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


Lainalaskuri apuna lainojen yhdistämisessä

Moni meistä on jossain vaiheessa ottanut useampia pieniä lainoja eri tahoilta, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkoja tai osamaksuja. Ajan myötä näiden lainojen hallinta – eri eräpäivät, korkoprosentit ja muut kulut – voi tulla haastavaksi. Tässä vaiheessa lainojen yhdistäminen yhdeksi selkeämmäksi lainaksi voi olla järkevää.

Lainalaskurin avulla voit tutkia, miten eri lainojen yhdistäminen vaikuttaisi kuukausittaisiin maksuihisi ja kokonaiskorkokustannuksiisi. Syöttämällä laskuriin kaikki nykyiset lainasi ja niiden ehdot, saat kuvan siitä, paljonko maksat lainoistasi yhteensä kuukaudessa sekä mitä niiden yhdistäminen voisi merkitä säästönä korkokustannuksissa.

Yhdistämällä lainat, voit saada selkeämmän kuvan taloudestasi, kun sinulla on vain yksi laina maksettavana ja usein alhaisempi kokonaiskorko. Lisäksi yhdellä lainalla on vain yksi eräpäivä muistettavana, joka tekee talouden hallinnasta yksinkertaisempaa.

Lainalaskurilla voit myös leikitellä eri takaisinmaksuaikojen ja korkoprosenttien kanssa nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kuukausittaiseen erään ja kokonaiskustannuksiin. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan yhdistelylainan mallin, voit hakea yhdistelylainaa palvelustamme. Me autamme sinua yhdistämään kaikki lainasi yhdeksi kokonaisuudeksi.


VertaaLainaa.fi mediassa:

Iltalehti

MTV3

Inarilainen

Autotalli.com

Enontekiön sanomat

Kittilälehti

Kotikulmilta

Pietarsaaren Sanomat

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Ylä-Kainuu

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

 

Lainasanastoa

Lainatarjouksia vertailtaessa voi esiin tulla termejä, jotka lainanhakijan on hyvä tietää:

 • Kiinteä tasaerä

Kiinteässä tasaerässä lainan kuukausierä pysyy koko laina-ajan samansuuruisena eikä hakijan tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee lainan takaisinmaksuaika pitenee, jos taas viitekorko laskee laina-aika lyhenee.

 • Annuiteettilyhennys

Kuulostaa vaikealta termiltä, mutta tarkoittaa käytännössä sitä, että kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä samansuuruisia ja laina-aika määritetään lainapäätöksen yhteydessä. Tämä lyhennystapa on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkalleen laina-aikasi ja taloudellinen tilanteesi kestää mahdolliset korkovaihtelut.

 • Tasalyhennys

Lainan tasalyhennyksessä lainanlyhennys on koko laina-ajan samansuuruinen, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron vaihtelun mukaan. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että jos korkotaso nousee, myös kuukausieräsi nousee, jos korkotaso laskee, kuukaudessa oleva lyhennyserä pienenee.

 • Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko koostuu mm. nimelliskorosta, lainakorosta, tilinhoitomaksusta, käsittelykuluista sekä mahdollisesta avausmaksusta.

 • Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla hakijan on helppo suunnitella itselleen sopiva kuukausierä vertailemalla eri lainamääriä ja laina-aikoja keskenään.

 • Lainahakemus

Netissä olevat lainahakemuksen ovat aina lainanhakijalle maksuttomia hakemuksia, joiden avulla hakija pyytää itselleen lainatarjouksen. Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei ole sitova päätös, vaan vasta alustava tarjous tutustua lainaan. Hakemuksen avulla hakijalla saa alustavan lainatarjouksen muutamassa minuutissa.

 • Limiitti

Limiitti on myönnetyn lainan enimmäisnostomäärä eli luottoraja. Limiittiä voi nostaa tarvitsemansa määrän aina sen hetkisen luottorajan puitteissa omalle tililleen. Kerran myönnetty limiitti on hakijan vapaassa käytössä aina sovitun sopimuksen voimassaolo ajan. Hakijan maksettua limiittiä takaisin, vapautuu luottoa uudelleenkäyttöä varten.

 • Liitteet, tositteet, palkka – tai eläketodistukset

Hakemuksen lähettämisen yhteydessä lainantarjoaja ilmoittaa mitkä liitteet hän haluaa saada nähtäville ennen lopullista lainapäätöstä. Liitteet voi lähettää esim. sähköpostiliitteenä. Nykyään monet lainanmyöntäjän tarkistavat hakijan tiedot siten, että hakija tunnistautuu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla. Tämä on helppo ja turvallinen tapa niin lainanhakijalle kuin lainanmyöntäjälle.

 • Luottotietokysely

Lainaa ei voida myöntää hakijalle, jolla on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä. Lainanhakijan julkiset maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan luottotietorekisteristä. Netistä tai pankista on lähes mahdotonta saada lainaa ilman luottotietoja. Jos sinulle on esimerkiksi kertynyt laskuista, ulosotosta tai maksamattomista lainoista tai vuokrista merkintä tietoihin, pysyy tieto maksuhäiriömerkintärekisterissä keskimäärin 2 – 4 vuotta.

 

Kuka voi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuriamme voivat käyttää:

 • Henkilöt, jotka harkitsevat lainan ottamista ja haluavat ymmärtää tarkemmin sen kustannuksia.
 • Ne, jotka miettivät lainojen yhdistämistä ja haluavat arvioida mahdollisia säästöjä.
 • Talouden ja rahoituksen opiskelijat tai ammattilaiset, jotka tarvitsevat käytännön esimerkkejä tai haluavat vertailla eri lainaehdotuksia.
 • Henkilöt, jotka suunnittelevat suurempia hankintoja ja miettivät rahoitusvaihtoehtoja.

 

Lainalaskurin merkitys lainavertailussa

Kun olet etsimässä lainaa, eri lainatarjoajien ehtojen, korkojen ja muiden kulujen vertailu on avainasemassa parhaan tarjouksen löytämisessä. Tämä vertailuprosessi voi olla monimutkainen ja aikaa vievä, etenkin kun otetaan huomioon eri lainavaihtoehdot. Tästä syystä lainalaskurin käyttö on erittäin hyödyllistä.

Lainalaskuri tarjoaa käyttäjäystävällisen ja ilmaisen tavan saada nopea yleiskuva siitä, miten eri lainaehdot ja -kustannukset vertautuvat toisiinsa. Syöttämällä halutun lainasumman, laina-ajan sekä muut relevantit tiedot, lainalaskuri antaa yksityiskohtaisen näkymän siitä, kuinka paljon lainaa tulisi maksaa takaisin kuukaudessa.

 

Lainalaskurin esittämät lyhennystavat

Lainan takaisinmaksutapa on tärkeä päätös, ja sen valinta vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja lainan kokonaiskustannuksiin. Kaksi yleisintä lainan takaisinmaksutapaa ovat tasaeräinen lyhennystapa ja annuiteettilyhennystapa. Kumpi näistä sopii paremmin sinulle, riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja mieltymyksistäsi:

Tasaeräinen lyhennystapa:

 • Tasaeräinen lyhennystapa tarkoittaa, että maksat joka kuukausi samansuuruisen summan pääomaa takaisin, mutta korkokulut vaihtelevat lainan jäljellä olevan saldon mukaan. Aluksi suurempi osuus kuukausierästä menee korkoihin, ja pääoman osuus kasvaa ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että kuukausierä pysyy vakiona, mutta korkojen osuus vähenee ajan myötä.

Sopii sinulle, jos:

 • Haluat ennakoitavan ja vakion kuukausierän.
 • Sinulla on vakaa tulonlähde, joka mahdollistaa samansuuruisen kuukausimaksun.
 • Et ole huolissasi korkojen muutoksista, koska lainan pääoma pienenee ajan myötä.

Annuiteettilyhennystapa:

 • Annuiteettilyhennystapa tarkoittaa, että maksat joka kuukausi saman suuruisen kokonaiskuukausierän, joka koostuu sekä pääoman että korkojen maksuista. Aluksi suurempi osa kuukausierästä menee korkoihin, mutta pääoman osuus kasvaa vähitellen. Tämä tarkoittaa, että kuukausierä pysyy vakiona koko laina-ajan.

Sopii sinulle, jos:

 • Haluat ennakoitavan ja vakion kuukausierän.
 • Et ole huolissasi siitä, että pääoman osuus kuukausierästä kasvaa hitaasti.
 • Arvostat tasaisia kuukausittaisia kustannuksia, vaikka korkojen osuus pienenee vähitellen.

Valitessasi näiden kahden lyhennystavan välillä sinun tulisi harkita omaa taloudellista tilannettasi, riskinsietokykyäsi ja mieltymyksiäsi. Tasaeräinen lyhennystapa sopii niille, jotka haluavat tasaisen kuukausierän ja ovat valmiita hyväksymään sen, että korkojen osuus pienenee ajan myötä. Annuiteettilyhennystapa puolestaan tarjoaa myös tasaisen kuukausierän, mutta sen korkokustannukset ovat korkeammat lainan alkuvaiheessa.

Tärkeintä on varmistaa, että valitsemasi lyhennystapa on taloudellisesti kestävä ja sopii omaan tilanteeseesi. Käytä lainalaskuria arvioidaksesi, miten eri lyhennystavat vaikuttavat kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin, ja valitse sitten se, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Päivitetty: 13,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.


Usein kysytyt kysymykset lainalaskurista:

Kuka voi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuria voi käyttää kuka tahansa lainaa harkitseva henkilö. Hakijan tulee olla vähintään 18- vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky.

Maksaako lainalaskurin käyttäminen?

Ei maksa. Lainalaskurin käyttö on kaikille täysin maksutonta.

Milloin voin käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuri on avoinna 24h/vrk. Voit käyttää lainalaskuria juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Laske itsellesi sopiva laina hakemillasi hakuehdoilla.

Millaista lainaa voin lainalaskurilla suunnitella?

Juuri sellaista kuin tarvitset. Syötä lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumma. Lainalaskuri etsii hakuasi vastaavat lainapalvelut. Vertaile eri lainapalveluita ja etsi tarpeisiisi sopiva laina. Lainatuotteita ovat: pankkilaina, joustoluotto, pikavippi ja kulutusluotto.

Mitä hyötyä lainalaskurin käyttämisestä on?

Kun suunnittelet lainan hakemista, täytyy sinun ensin varmistaa oma maksukykysi. Lainalaskurin avulla lasket helposti lainan kuukausierän suuruuden ja voit kokeilla miten maksuajan muutos vaikuttaa kuukausittain maksettavaan kuukausierään.

Voinko pyytää teiltä valmiit lainatarjoukset?

Kyllä voit. Täytä maksuton lainahakemus VertaaLainaa.fi sivustollamme, niin me kilpailutamme sen yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken. Meiltä saat nopeasti useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

Mistä tiedän oman lainani todellisen vuosikoron?

Kun vasta suunnittelet lainan hakemista, on lainalaskurin käyttäminen hyvä apuväline kuukausierän ja maksuajan hahmottamiseen. Kun olet pyytänyt itsellesi lopulliset lainatarjoukset, voit lainalaskurin avulla vielä vertailla eri lainatarjousten maksuehtoja ja koron määrää.

Mitä lainoja lainalaskurilla voi laskea?

Lainalaskurimme avulla voit laskea minkä tahansa lainan kuukausierän. Yleisimpiä lainoja joita lainalaskurillamme lasketaan, ovat: kulutusluotto, autolaina ja remonttilaina.

Miten Lainalaskurin käyttö voi auttaa minua löytämään sopivan lainan?

Lainalaskuri auttaa sinua vertailemaan eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja, joten voit löytää sopivan lainan tarpeisiisi. Lisäksi voit käyttää Lainalaskuria kokeilemalla erilaisia lainamääriä ja laina-aikoja, jotta voit löytää lainan, jonka kuukausierä sopii sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Onko Lainalaskuri ilmainen?

Kyllä, Lainalaskuri on täysin ilmainen käyttää.

Kuinka luotettava Lainalaskuri on?

Lainalaskuri käyttää tietoja, jotka ovat saatavilla julkisista lähteistä, kuten lainantarjoajien verkkosivuilta ja hinnastoista. Vaikka Lainalaskuri on suhteellisen tarkka, on kuitenkin aina hyvä tarkistaa lopullinen kustannus ja lainaehtojen yksityiskohdat itse lainantarjoajan verkkosivuilta.

Mikä on Lainalaskuri ja miten se toimii?

Lainalaskuri on työkalu, joka auttaa sinua laskemaan lainan kustannuksia ja vertailemaan eri lainatarjouksia. Syöttämällä lainamäärän ja laina-ajan, voit selvittää, kuinka paljon sinun tulee maksaa takaisin eri lainatarjoajien kohdalla.

Voinko hakea lainaa suoraan Lainalaskurin kautta?

Ei, Lainalaskuri on vain työkalu, joka auttaa sinua vertailemaan eri lainatarjouksia. Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen, sinun tulee siirtyä suoraan kyseisen lainantarjoajan verkkosivulle hakeaksesi lainaa.

Voinko käyttää Lainalaskuria mobiililaitteilla?

Kyllä, Lainalaskuri toimii mobiililaitteilla ja on käytettävissä missä tahansa, milloin tahansa.

Voinko tallentaa Lainalaskurin tuloksia?

Kyllä, voit tallentaa Lainalaskurin tulokset tai lähettää ne sähköpostilla itsellesi tai muille henkilöille.

Voinko käyttää Lainalaskuria myös muihin lainoihin kuin 60 000 euron lainoihin?

Kyllä, Lainalaskuria voi käyttää minkä tahansa lainamäärän ja -ajan laskemiseen.

Voiko Lainalaskurin tuloksiin luottaa?

Lainalaskurin tulokset ovat suuntaa-antavia ja ne perustuvat julkisesti saatavilla oleviin tietoihin. Lopullinen kustannus ja lainaehtojen yksityiskohdat kannattaa aina tarkistaa itse lainantarjoajan verkkosivuilta.

Tarvitseeko minun rekisteröityä käyttääkseni Lainalaskuria?

Ei, Lainalaskurin käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Voit käyttää palvelua täysin anonyymisti.

Lainalaskuri kokemuksia:

Olin ensimmäistä kertaa hakemassa isompaa lainaa asuntoon ja VertaaLainaa.fi:n lainalaskuri oli pelastus. Sain selkeän kuvan siitä, miten eri lainamäärät ja korot vaikuttavat kuukausittaisiin maksuihini. Suosittelen!
Ella, 34, Tampere
VertaaLainaa.fi:n lainalaskuri on todella monipuolinen. En ole koskaan ollut niin perillä lainan kustannuksista kuin nyt. Kiitos tästä mahtavasta työkalusta.
Markus, 29, Helsinki
Kun yritin yhdistää vanhoja lainojani, VertaaLainaa.fi:n lainalaskuri osoittautui erinomaiseksi apuvälineeksi. Sain nopeasti käsityksen siitä, kuinka paljon voisin säästää yhdistämällä lainani.
Aino, 47, Oulu
Olin aluksi skeptinen, mutta VertaaLainaa.fi:n lainalaskuri yllätti positiivisesti. Työkalu on selkeä ja auttoi minua vertailemaan eri lainavaihtoehtoja vaivattomasti.
Juho, 40, Turku
Olen käyttänyt useita eri lainalaskureita, mutta VertaaLainaa.fi tarjoaa ylivoimaisesti parhaan käyttökokemuksen. Siitä on tullut ensisijainen työkaluni lainojen vertailussa.
Sara, 28, Lahti
VertaaLainaa.fi:n lainalaskurin ansiosta vältin monta laina ansaa. Kun näin selkeästi, minkälaista lainaa minun kannattaa hakea, päätösprosessi nopeutui huomattavasti.
Petri, 53, Jyväskylä
VertaaLainaa.fi
Logo