Miten päästä lainoista eroon nopeammin?

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että useat erilliset lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi. Tämä voi tarjota useita etuja ja helpottaa taloudellista hallintaa. Yhdistämällä lainat et pienennä velkamäärääsi, mutta minimoit useammasta lainasta koituvat kulut ja korkomaksut pienemmäksi, jolloin saat lyhennettyä lainaasi nopeammin. 

 

Lainojen yhdistäminen poistaa päällekkäisiä kuluja – laina lyhenee nopeammin

Yksi suurimmista syistä lainojen yhdistämiseen on mahdollisuus saada uudelle lainalle matalampi korko ja vähemmän maksuja. Jos sinulla on useita erillisiä lainoja eri lainanantajilta, jokaisesta erikseen otetusta lainasta aiheutuu joka kuukausi eri korkoja ja muita kustannuksia maksettavaksi. Yhdistämällä nämä lainat yhdeksi lainaksi voit neuvotella alhaisemman korkotason ja mahdollisesti säästää merkittävästi rahaa kokonaiskustannuksissa. Lainoista maksettavat päällekkäiset kulut, kuten tilinhoitomaksut poistuvat, jolloin laina mahdollisesti lyhenee nopeammin.

Useiden lainojen hallinnointi voi myös olla hankalaa ja aiheuttaa sekaannusta. Lainojen yhdistäminen tarjoaa mahdollisuuden yhdenmukaistaa taloudenhallintaa yhdellä lainalla ja yhdellä maksusuunnitelmalla. Tämä helpottaa budjetointia ja takaisinmaksusuunnitelman seuraamista. Muista kuitenkin, että lyhentääksesi lainaa nopeammin, sinun tulee pitää lainan takaisinmaksuaika melko samana kuin aikaisemmin. Pidentämällä laina-aikaa saat lainaan pienemmän kuukausierän, mutta laina ei lyhene niin nopeasti.

 

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Lainojen yhdistämiseen on useita syitä ja etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Kaikki olemassa olevat lainat on mahdollista yhdistää, joten lainojen yhdistämistä on syytä harkita, jos sinulla on kaksi tai useampi laina maksettavana.

Kilpailutettuun yhdistelylainaan on mahdollista saada alhaisempi korko kuin mitä lainoissasi on tällä hetkellä. Jos sinulla on useita erillisiä lainoja eri lainanantajilta, maksat jokaisesta lainasta erikseen neuvoteltua lainan korkoa. Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi voit neuvotella matalamman kokonaiskorkotason. Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin lainan kokonaiskustannuksissa.

Useiden lainojen maksaminen voi myös aiheuttaa stressiä. Erilaisten eräpäivien, lainanantajien ja maksusuunnitelmien hallitseminen voi olla vaikeaa. Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi tarjoaa yksinkertaisemman taloudenhallinnan. Sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta, yhdestä kuukausittaisesta maksusta ja yhdestä eräpäivästä.

Yhdistämällä lainat voit pidentää takaisinmaksuaikaa, mikä voi johtaa pienempiin kuukausittaisiin maksueriin. Tämä voi auttaa lieventämään taloudellista taakkaa ja parantamaan maksukykyäsi. Pienemmät maksuerät voivat myös antaa sinulle enemmän taloudellista joustavuutta ja parantaa budjetin hallintaa. Jos haluat maksaa lainasi nopeasti pois, kannattaa laina-aika pitää lyhyenä, jolloin pääset lainoistasi eroon mahdollisimman nopeasti.

Yhdistämällä lainat voit säästää rahaa kokonaiskustannuksissa. Alhaisempi korko, pienemmät lainan kokonaiskustannukset ja parempi hallinta voivat kaikki johtaa taloudellisiin säästöihin pitkällä aikavälillä. Lainojen yhdistämisen avulla voit saavuttaa taloudellisen vapauden ja maksaa velkasi tehokkaammin.

 

VertaaLainaa.fi auttaa löytämään oikeanlaisen yhdistelylainan

Täytä VertaaLainaa – palvelun maksuton lainahakemus, niin laina kilpailutetaan hetkessä jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Pääset nopeasti vertailemaan lainatarjouksia ja valitsemaan itsellesi sopivan yhdistelylainan.

VertaaLainaa.fi kautta voit hakea yhdistelylainaa ilman takaajia tai vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka.

Toimi seuraavasti: 

  • Laske nykyiset lainasi yhteen, jotka haluat yhdistää
  • Lisää summa lainahakemukseen ja täytä loput tiedot
  • Odottele henkilökohtaisia lainatarjouksia
  • Vertaa lainatarjouksia nykyisiin lainasopimuksiin
  • Valitse edullinen uudelleenjärjestelylaina
  • Maksa vanhat, korkeakorkoisemmat lainat kokonaisuudessaan pois.

 

Miten päästä lainoista eroon nopeammin?

Laadi realistinen maksusuunnitelma, joka auttaa sinua maksamaan lainat pois nopeammin. Tarkastele tulojasi ja menojasi huolellisesti ja selvitä, kuinka paljon ylimääräistä rahaa voit sijoittaa kuukausittain lainojen lyhentämiseen. Kiinnitä erityistä huomiota korkeakorkoisiin lainoihin, joita kannattaa maksaa ensin. Pyri yhdistämään lainat yhdeksi lainaksi, jolloin pääset eroon päällekkäisistä kuluista. Hae yhdistelylainaa nykyisille lainoille tai ainakin niille lainoille, jotka voit yhdistää.

Ylimääräisen rahan saaminen lainojen nopeaan lyhentämiseen voi vaatia joitain muutoksia talousarviossasi. Pohdi, mihin voit leikata menoja ja käyttää säästyneet varat ylimääräisten lainalyhennysten tekemiseen. Voit esimerkiksi vähentää huvittelu- ja turhia ostoksia tai harkita lisätulojen hankkimista esimerkiksi sivutyön kautta.

Ylimääräiset maksut lainan lyhentämiseksi voivat auttaa sinua pääsemään veloista eroon nopeammin. Aina kun sinulla on ylimääräistä rahaa, sijoita se lainojen lyhentämiseen sen sijaan, että käyttäisit sen muuhun kulutukseen. Jopa pienet ylimääräiset maksut voivat auttaa pienentämään lainojen kokonaiskustannuksia ja lyhentämään niitä nopeammin. Jos saat esimerkiksi bonuksia, veronpalautuksia tai muita ylimääräisiä tuloja, harkitse niiden käyttämistä lainojen nopeaan lyhentämiseen. Näiden ylimääräisten varojen käyttäminen lainojen maksamiseen voi auttaa sinua pääsemään veloista eroon nopeammin.

Lisäksi vältä uusien velkojen ottamista lainojen maksamisen aikana. Tämä auttaa sinua keskittymään nykyisten velkojen lyhentämiseen ja välttämään velkakierteen syntymisen.

VertaaLainaa.fi
Logo