Pankkien kilpailutus

 

Monet suomalaiset olettavat, että kerran otettuun lainaan ei voi tehdä muutoksia. Kuluttajalla on kuitenkin oikeus hoitaa lainan maksu etuajassa, vaikka lainasopimuksessa ei asiaa sen tarkemmin useinkaan mainita. Käytännössä asia menee siis niin, että kuluttaja kilpailuttaa pankkilainan uudelleen ja kun edullisempi laina löytyy vanhan tilalle, hän allekirjoittaa uuden lainasopimuksen ja maksaa uudella lainalla vanhan lainan kokonaan pois. Tällä tavoin kuluttaja pystyy niin sanotusti purkamaan korkeammalla korolla olevan lainasopimuksen ja ottamaan tilalle edullisemman lainan. Kilpailuta pankkilaina alla olevien neuvojen mukaan – niin tiedät paljonko voit jatkossa säästää.

 

Miten pankin kilpailutus kannattaa tehdä?

Pankin kilpailutus tapahtuu usein niin, että hakija täyttää jonkun pankin lainahakemus samoilla tiedoilla kuin alkuperäistä lainaa hakiessaan. Jotta lainan vertailu kalliimman ja halvimman lainatarjouksen kohdalla olisi tarpeeksi laajaa, tulee sinun täyttää useita lainahakemuksia eri pankeille ja rahalaitoksille. Mutta eikö tämä vie ihan hirveästi aikaa? – kyllä se vie. Laskelmien mukaan jopa viisi tuntia. Eikö pankin kilpailuttamiseen ole mitään helpompaa ja nopeampaa tapaa? – Kyllä on, ota avuksesi VertaaLainaa.fi vertailupalvelu.

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa hakijan täyttämän yhden lainahakemuksen jopa 25 pankin ja rahalaitoksen välillä muutamassa minuutissa. Ja tosiaan hakijan ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus, koska perustiedot, lainasumma ja maksuaika pysyvät joka hakemuksessa samana, mutta VertaaLainaa.fi järjestelmä välittää hakemuksen hetkessä jokaisella yhteistyöpankille analysoitavaksi.

Jokainen kilpailutuksessa oleva pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he joko jättävät hakijalle oman henkilökohtaisen lainatarjouksensa tai eivät. Lainatarjousten määrä riippuu hakijan tuloista, haetusta lainasummasta, sekä maksuajasta.

Tiedon tulleista lainatarjouksista hakija saa sähköpostiin. Ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata tarttua, vaan niitä kannattaa vertailla huolellisesti ja valita itselleen sopivin, halvin pankkilaina. Vertaa lainoja ja niiden todellista vuosikorkoa, nimelliskorkoa sekä millainen on lainan kuukausierän suuruus? Onko lainaan mahdollista myöhemmin saada maksua- tai lyhennysvapaata? Ja voiko lainan eräpäivää tarvittaessa muuttaa?

Kaikki VertaaLainaa.fi kanssa yhteistyötä tekevät pankit ja rahalaitokset myöntävät vakuudetonta lainaa heti palvelumme kautta. Hakija ei siis tarvitse otetulle lainalle takaajia tai vakuuksia. Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen tässä vaiheessa, vaan hakija saa rauhassa tutustua tulleisiin tarjouksiin ja selvitellä löytyisikö tarjousten joukosta laina, joka olisi vanhaa lainaa edullisempi.

Suurin osa kilpailutukseen mukaan lähteneistä hakijoista löytää uuden edullisemman lainatarjouksen ja päätyvät vaihtamaan lainan uuteen alhaisemmalla korolla olevaan lainaan. Keskimäärin lainan kilpailuttaminen ja edullisempaan lainaan vaihtaminen tuo säästöä jatkossa kuukautta kohden noin 100 – 400 euroa, mihin vaikuttaa laina-aika ja lainamäärä.

Miksi Pankit kannattaa kilpailuttaa?

Pankkien kilpailuttaminen on tärkeää monista syistä, ja se voi auttaa asiakasta saamaan paremmat ehdot lainalleen. Pankkien kilpailuttaminen on kuluttajalle hyödyllinen prosessi, joka voi tuottaa säästöjä ja parantaa palvelukokemusta. Se antaa mahdollisuuden vertailla korkoja, kuluja, ehtoja ja palveluita, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja valita itsellesi parhaiten sopivan pankin ja palvelun. Pankkien kilpailuttaminen voi olla yksinkertaista. Usein riittää, että kerää tarjouksia eri pankeilta ja vertaa näitä keskenään.

Kun pankit kilpailevat asiakkaista, ne tarjoavat usein edullisempia korkoja ja alhaisempia kuluja voittaakseen asiakkaan itselleen. Pankkien välillä voi olla huomattavia eroja lainojen koroissa ja kuluissa, ja kilpailuttamalla voi löytää itselleen edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttamalla pankit, asiakkaat voivat saada parempia ehtoja palveluilleen, kuten joustavampia maksuaikoja, suurempia luottorajoja tai alhaisempia palvelumaksuja.

Jotkut pankit tarjoavat erilaisia asiakasetuja ja bonuksia uusille asiakkaille, kuten bonuksia avaussummille, alennuksia vakuutuksista tai muita etuja, jotka voivat olla taloudellisesti merkittäviä.

Eri pankit tarjoavat erilaisia palveluita ja tuotteita, ja kilpailuttamalla pankit voivat asiakkaat löytää palvelut, jotka sopivat parhaiten heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa ja elämäntilanteeseensa.

Asiakaspalvelun laatu voi vaihdella suuresti eri pankkien välillä. Kilpailuttamalla pankkeja asiakkaat voivat valita pankin, jonka asiakaspalvelu on ystävällistä, avuliasta ja tehokasta.

Kilpailuttamisen myötä kuluttajat saavat parempaa tietoa pankkipalveluiden hinnoista ja ehdoista, mikä tekee vertailusta ja valinnasta helpompaa ja perustellumpaa.

Etenkin pitkällä aikavälillä, edullisemmat korot, alhaisemmat kulut ja paremmat palveluehdot voivat johtaa huomattaviin säästöihin.

VertaaLainaa.fi
Logo