Pankkilainaa netistä pankkitunnuksilla

Sähköinen hakemus - Vertaalainaa.fi

Nettilainaaminen on viimeisen parin vuoden aikana lisääntynyt huomattavasti. Lainaamiseen netissä on vaikuttanut voimaan astunut korkokattolaki, joka alensi vakuudettomien lainojen korkoa ja kuluja merkittävästi sekä lainaamisen helppous ja nopeus verkossa. Hakemalla suoraan pankkilainaa netistä perinteisen kivijalkapankin sijaan säästyt monelta turhalta askeleelta ja aikataulujen sovittamiselta. 

 

Sähköinen lainahakemus – Hae pankkilainaa netistä pankkitunnuksilla milloin tahansa

Yhä useampi pankki ja rahoitusyhtiö on joutunut panostamaan omiin sähköisiin järjestelmiin, jotta kuluttajan olisi vaivattomampaa hakea pankkilainaanetistä pankkitunnuksilla. Nettihakemuksen täyttäminen on jokaisen kansalaisen ulottuvilla verkossa mihin aikaan tahansa. Lainan hakeminen ei enää nykyään ole kiinni ajasta tai paikasta, vaan lainahakemuksen voi täyttää juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii tietokoneella, läppärillä tai puhelimella. Sähköisen lainahakemuksen paras etu on, että hakemuksen voi täyttää missä ja milloin vain. Monet palvelut tarjoavat myös maksuttoman lainalaskurin, jolla lainanhakijan on helpompi hahmottaa lainan kulut ja korot.

Sähköisessä lainahakemuksessa kysytään hyvin samanlaiset kysymykset kuin perinteisessä paperisessa lainahakemuksessa. Hakemukseen tulee täyttää paljonko tarvitsee lainaa? Kuinka pitkän laina-ajan toivoo lainalle? Hakemukseen tulee myös lisätä omat tiedot, kuten asumismuoto, siviilisääty, velat, tulot sekä hakeeko lainaa yksin vai yhdessä toisen kanssa?

VertaaLainaa.fi lainahakemuksen täyttäminen ei vie hakijalta aikaa kuin noin 5 – 10 minuuttia. Lainaa voi hakea ilman takaajia tai vakuuksia, koska monet lainanmyöntäjät myöntävät lainaa ilman henkilötakausta tai muita vakuuksia. Lainatarjouksen saaminen tai päätöksen myöntämisen perusteet eivät jää useinkaan siitä kiinni, etteikö hakija saisi lainalleen takausta.

Sähköisen lainahakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus kilpailutetaan monen eri lainanmyöntäjän välillä. VertaaLainaa.fi on erikoistunut juuri lainojen kilpailuttamiseen, joten yhteistyötä tehdään monen tunnetun ja vakavaraisen pankin sekä rahoitusyhtiön kanssa. Sähköisessä muodossa välitetty hakemus tavoittaakin jo muutamassa minuutissa kaikki lainantarjoajat ja lainatarjousten saaminen on enää kiinni siitä, täyttääkö lainanhakija luotonmyöntäjän hakukriteerit.

Hakemusten käsittelyn jälkeen lainanhakija saa sähköpostiinsa linkin, jota klikkaamalla hän pääsee tutustumaan tulleisiin lainatarjouksiin. Tarjouksia on hyvin aikaa vertailla ja jos joukosta löytyy sopiva laina, hakijan tarvitsee vain hyväksyä tullut lainatarjous. Mahdollisten lisätietojen antaminen tai liitteiden lähettäminen lainanmyöntäjälle onnistuu myös sähköisesti, samoin kuin lainasopimuksen allekirjoittaminen. Sopimus allekirjoitetaan omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

 

Sähköiseen hakemukseen tarvittavat tiedot:

 • Lainanhakijan nimi, henkilötunnus, yhteystiedot ja osoite.
 • Lainasumma, maksuaika, tulot ja menot
 • Pankkitili mihin myönnetty laina maksetaan
 • Siviilisääty
 • Kansalaisuus
 • Asumismuoto
 • Huolettavien lasten lukumäärä
 • Nykyiset lainat
 • Työsuhteen alkamispäivä
 • Palkka

Lainaa tarjoava pankki tai rahoitusyhtiö pyytää tarvittaessa tarkentamaan tietojasi. Usein lainantarjoaja pyytää myös toimittamaan liitteeksi viimeisimmän palkkalaskelman.

Tarvittavat liitteet ovat:

 • tuloista palkkakuitti
 • eläketodistus (Keva – omat eläketietosi )
 • ote verottajan tulorekisteristä (www.vero.fi/tulorekisteri/)

Eläkeläisen tulee toimittaa esimerkiksi sähköisesti kopio eläkepäätöksestä (tyoelake.fi) sekä yli vuoden eläkkeellä olevan henkilön tulee lähettää lainantarjoajalle veroilmoituksen erittelyosasta kopio. Mahdollisista Kelan etuuksia (lapsilisä, opintotuki) riittää usein kuvakaappaus tai pdf- tiedosto.

VertaaLainaa.fi
Logo