Onko netistä mahdollista saada pienikorkoinen laina?

Pienikorkoinen laina netistä

Monella on mielikuva, että netistä haettava laina on aina korkeakorkoinen pikavippi. Nykyään pikalainojen ja muiden vakuudettomien lainojen myöntämistä kuitenkin säännöstellään hyvinkin tarkasta, mikä on tehnyt netistä haettavien lainojen ottamisesta vastuullisen lainanottotavan. Netistä on mahdollista saada lainaa pienellä korolla.

Monet hoitavat päivittäisiä asioitaan netin kautta. Verkosta tilataan matkat, majoitukset, vaatteet ja huonekalut. Verkon välityksellä hoidetaan työ- ja vapaa-ajan asiat sekä monien palveluiden tilaamiset. Verkossa pystyy myös kilpailuttamaan vakuutukset, puhelinliittymät sekä sähkösopimuksen. Nykyään yhä useampi hoitaa myös pankkiasiat suoraan netissä, koska se on osoittautunut turvalliseksi ja helpoksi asiointitavaksi. Edelleen kuitenkin ajatellaan, että kun haetaan lainaa netistä, se ei voi olla muu kuin pikavippi. Väite on kuitenkin täysin väärä, koska viimeisen parin vuoden aikana yhä suurempi osa verkossa tarjottavista lainoista on pankkien tarjoamia kulutusluottoja maltillisella lainakorolla.

 

Netistä haettava pienikorkoinen laina on usein pankin tarjoama kulutusluotto

Syyskuussa 2019 Suomessa astui voimaan laki, joka määräsi vakuudettomiin lainoihin 20 prosentin korkokaton sekä lainan muut kulut siten, että ne saavat olla vuodessa korkeintaan 150 euroa. Vuoden 2020 kesällä COVID- pandemian pahentuessa Suomen hallitus linjasi vakuudettomiin lainoihin entistä tiukemman korkokaton. Väliaikainen korkokatto on nyt voimassa vuoden 2020 loppuun saakka, mikä tarkoittaa että vakuudettoman lainan saa jopa 10 prosentin korolla. Jopa luottokorteissa sekä osamaksusopimuksissa korko on tällä hetkellä huomattavasti korkeampi.

Viimeisen kahden vuoden aikana monet tunnetut pankit ovat siirtyneet tarjoamaan palveluitaan verkkoon. Syynä tähän on tiukentunut lainsäädäntö vakuudettomien lainojen kohdalla, mikä tarkoittaa ettei verkossa palveluitaan tarjoava pankki leimaudu pikavippiä myöntäväksi yritykseksi sekä ihmisten aktiivisuus verkossa. Pankit ovat huomanneet, että heidän täytyy olla siellä missä ihmisetkin. Nettiaikakauden aikana monet haluavat palveluiltaan nopeutta, tehokkuutta sekä tavoitettavuutta lähes mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tätä ei enää pelkästään perinteinen kivijalkapankki pysty tarjoamaan.

Nyt monet netistä haettavat lainat ovat pankkien tai suurempien rahoitusyhtiöiden tarjoamia vakuudettomia kulutusluottoja. Lainojen korko on alkaen 4,19 %, joten verkosta saa pienikorkoista lainaa hyvillä lainaehdoilla. Lainasummat ovat 100 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon asti. Maksuaikaa vakuudettomalle lainalle saa lainasummasta riippuen 1 – 20 vuotta ja lainaa maksetaan takaisin tyypillisesti kerran kuukaudessa lainasopimuksessa sovitus lyhennyserän verran.

 

Pienikorkoisin laina kilpailuttamisen kautta

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö haluaa esitellä lainansa pienikorkoisimpana lainana.

Voitko kuitenkaan olla varma, että kyseessä on lainatuote, missä on oikeasti pienin korko? – et voi, ellei sinulla ole vertailtavana myös muita lainatarjouksia.

Tästä syystä ainoa tapa löytää itselleen matalakorkoinen laina, on kilpailuttaa laina useamman lainantarjoajan välillä. Tässä hakijan apuna toimii maksuton palvelumme, joka kilpailuttaa lainahakemuksen noin 25 pankin ja rahoitusyhtiön kesken jo saman päivän aikana lainahakemuksen lähettämisestä. Lainan kilpailuttamisen kautta hakija saa vertailtavakseen henkilökohtaisesti räätälöidyt lainatarjoukset. Kilpailuttamisen ja tarkemman lainavertailun avulla löytyy hyvin todennäköisesti pienikorkoisin laina.

 

Ota lainavertailussa huomioon:

  • Lainan todellinen vuosikorko – pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kustannukset ja antaa todellisen kuvan lainan kokonaiskustannuksista.
  • Lainasumma ja maksuaika – valitse laina, jossa on maksukykyysi nähden sopivan takaisinmaksuaika.
  • Lainan muut ehdot – valitse laina, jossa on parhaat lainaominaisuudet, kuten esim. mahdollisuus lyhennysvapaaseen.
  • Pienin lainakorko – vertaile lainoja ja valitse laina, missä on alhaisin korko ja muut kulut.

 

Lainaa netistä tietyin kriteerein

Netistä haettu laina on hyvä vaihtoehto perinteiselle pankkilainalle. Pikalainaa, joustoluottoa tai muuta vakuudetonta lainaa ei kuitenkaan myönnetä verkosta sen heppoisemmin perustein, vaan hakijan tulee täyttää lainantarjoajan lainanhakukriteerit, jotka tyypillisesti ovat vähintään 18 vuoden ikä, Suomen kansalaisuus sekä puhtaat luottotiedot. Lue Ylen uutisista, mitkä asiat vaikuttavat siihen, voitko saada luottoa.

 

Maksa laina maksusuunnitelman mukaan

Mikään laina ei ole edullinen ellei sitä maksa ajallaan pois. Pysy aina tiukasti kiinni eräpäivissä, äläkä anna tulla maksumuistutuksia. Jokainen maksumuistutus sekä viivästynyt maksu lisää lainaan ylimääräisiä kuluja.

Sovi myös lainan takaisinmaksuaikataulu sinulle sopivaksi. Älä ota lainaan liian pitkää, mutta älä myöskään liian tiukkaa maksuaikaa. Liian pitkä maksuaika lisää lainaan kulu – ja korkomaksuja, mutta toisaalta liian tiukka takaisinmaksuaika voi johtaa maksuvaikeuksiin. Kotitalouksien velkaantuminen on ollut nousussa 2000-luvulta alkaen, mutta samalla myös rahoitusvarallisuus on noussut.

Laske sinulle sopiva lainanlyhennyserä lainalaskurin avulla jo ennen lainan hakemista. Katso, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Laske myös omat menosi ja tulosi. Arvioi näiden laskelmien perusteella, millaiseen lainaan sinulla on realistisesti varaa.

VertaaLainaa.fi
Logo