Pienten lainojen yhdistäminen
Pienet lainat kannattaa yhdistää

Pienten lainojen yhdistäminen kannattaa hoitaa heti, kun huomaa että niiden takaisinmaksaminen aiheuttaa ongelmia.

Lainojen yhdistely ei ole mikään häpeän asia, vaan täysin tervettä maalaisjärjen käyttämistä. Jos maksaa montaa pientä lainaa samanaikaisesti, voi ongelmia aiheuttaa jo pelkästään monen lainanlyhennyksen eräpäivän muistaminen. Muutenkaan monen pienen lainan yhtäaikainen maksaminen ei ole taloudellisesti järkevää, sillä silloin täytyy maksaa monen lainan kiinteät kulut.

 

Yhdistä lainat yhdeksi pankkilainaksi

Jos sinä haluat säästää lainojen kuluissa ja tehdä talouden hallinnasta helpompaa, yhdistä lainat yhdeksi edullisemmaksi pankkilainaksi.

Vaikka tämän päivän ”pikavipit” ovatkin kaukana siitä, mitä ne olivat vielä pari vuotta sitten, kannattaa useista päällekkäisistä lainoista aina pyrkiä hankkiutumaan eroon. Pienten lainojen yhdistäminen on nykyään myös varsin helppoa, koska sen voi hoitaa alusta loppuun saakka netissä.

Riittää kun täytät yhden lainatarjouspyynnön palvelussamme, niin me kilpailutamme sen monella tunnetulla pankilla, kuten: POP Pankki, Aktia ja Bank Norwegian.

Saatuasi lainatarjoukset saat tutustua niihin kaikessa rauhassa ja vasta sitten päättää miten haluat toimia.
Miksi pienten lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllistä?

Pienten lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että otetaan yksi suurempi laina, jolla maksetaan pois useampi pienempi laina tai velka. Kyseisellä järjestelylainalla voi olla useita etuja, ja se voi tukea taloudellisen tilanteen hallintaa monella tapaa. Tässä muutama keskeinen syy sille, miksi pienten lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllistä:

1. Yksinkertaistaa taloudenhallintaa

Yhdistämällä useita pieniä lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi voit yksinkertaistaa taloutesi hallintaa. Sen sijaan, että sinulla olisi useita eri maksuja, eri päivämäärinä ja eri saajille, yhdistäminen mahdollistaa sen, että sinulla on vain yksi kuukausittainen maksu. Tämä voi helpottaa budjetin laatimista ja seurantaa.

2. Mahdollisuus parempiin ehtoihin

Kun yhdistät useita pieniä lainoja, saatat pystyä neuvottelemaan paremmista lainaehdoista, kuten alhaisemmasta korosta tai joustavammista takaisinmaksuehdoista. Lisäksi voit mahdollisesti saada lainalle pidemmän takaisinmaksuajan, mikä voi helpottaa taloudellista taakkaasi.

3. Voi säästää rahaa

Usein pienillä lainoilla, kuten luottokorttivelalla tai pikavipeillä, on suhteellisen korkea korko. Yhdistämällä nämä lainat voit mahdollisesti saavuttaa alhaisemman kokonaiskoron, mikä tarkoittaa pienempiä kustannuksia pitkällä aikavälillä. Tämä säästää rahaa, joka voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

4. Parantaa luottotietoja

Myöhässä olevat maksut voivat negatiivisesti vaikuttaa luottotietoihisi ja -pisteisiisi. Lainojen yhdistämällä ja keskittämällä maksusi yhteen paikkaan voit parantaa mahdollisuuksiasi pysyä ajan tasalla maksuissasi, mikä voi puolestaan parantaa luottotietojasi.

5. Stressin väheneminen

Kun sinulla on useita lainoja, se voi lisätä stressiä ja huolta taloudellisesta tilanteestasi. Yhdistämällä lainasi voit vähentää huolesi yksinkertaisemmaksi ja hallittavammaksi, ja näin ollen alentaa stressitasojasi.

6. Voit välttää negatiivisen kierteen

Pienten lainojen yhdistäminen voi myös auttaa sinua välttämään velkakierteen. Jos sinulla on useita lainoja, voi olla vaikeaa hallita niitä kaikkia, mikä voi johtaa myöhästymisiin ja lisämaksuihin. Yhdistämällä lainat voit estää tämän negatiivisen kierteen ja keskittyä paremmin taloutesi hallintaan.

 

Sinun kannattaa yhdistää lainasi, jos:

  • Sinulle on kertynyt useita korkeakorkoisia lainoja, usealta eri lainapalvelulta tai pankilta.
  • Haluat säästää lainojen kuluissa ja koroissa.
  • Haluat tehdä oman taloutesi hallinnasta helpompaa.
  • Nykyiset lainasi ovat vain sinun nimissäsi, mutta nyt sinulla olisi tilaisuus hakea yhdistelylainaa toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa.

 

Kuinka paljon pienten lainojen yhdistäminen voi säästää rahaa?

Se kuinka paljon lainojen yhdistely voi säästää rahaa, riippuu aina siitä kuinka paljon lainoja on yhdistettävänä. Myös se, minkä tyyppisiä lainoja yhdistetään, vaikuttaa kertyneeseen säästöön.

Sivustoltamme löytyy monipuolinen lainalaskuri, jolla voit helposti laskea nykyisen tilanteesi ja verrata sitä yleisesti myönnettyjen yhdistelylainojen korkotasoon.

Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin myös muistaa se tosiasia, että vaikka säästö olisi pientä, selkiytyy oma talouden hallinta kuitenkin merkittävästi, kun jatkossa maksaisit vain yhden lyhennyserän kuukaudessa.

Aina kun maksetaan montaa pientä lainaa samanaikaisesti, voi tulla kuukausi jolloin jonkin kuukausierän lyhennys pääsee unohtumaan. Tämä aiheuttaa aina ylimääräisiä kuluja ja tekee seuraavalle kuukaudelle yhden maksuerän maksamisen enemmän. Tämä voi helposti johtaa suurempiin ongelmiin ja pahimmassa tapauksessa jopa luottotietojen menettämiseen.

Tämän vuoksi pienten lainojen yhdistäminen tulisi aina hoitaa ajoissa, sillä jos niiden vuoksi saa maksuhäiriömerkinnän, niin silloin ei saa mistään pankista lainaa ilman luottotietoja.

Lue myös: Lainojen yhdistäminen kokemuksia
UKK – Pienten lainojen yhdistäminen

Mitkä lainat kannattaa yhdistää?

Lainat, joilla on korkeat korot ja joiden hallinnointi on työlästä, ovat usein hyviä vaihtoehtoja yhdistämiseen. Esimerkkejä voivat olla luottokorttivelat, kalliit kulutusluotot, pikavipit ja osamaksusopimukset.

Miten lainojen yhdistäminen voi säästää rahaa?

Lainojen yhdistäminen voi säästää rahaa, jos uuden lainan korko on alempi kuin yhdistettyjen lainojen keskimääräinen korko. Tämä vähentää korkomenoja ja voi myös tarjota alhaisemman kuukausimaksun.

Mitä riskejä lainojen yhdistämisessä on?

Vaikka lainojen yhdistäminen voi tarjota säästöjä ja helpottaa taloudenhallintaa, siihen liittyy myös riskejä. Jos et hallitse menoja ja otat lisää velkaa, voit päätyä suurempiin taloudellisiin vaikeuksiin. Lisäksi, jos valitset lainan, jolla on pidempi maksuaika, voit päätyä maksamaan enemmän korkoa pitkällä aikavälillä.

Mitä voin tehdä, jos minulla on useita korkeakorkoisia pikavippejä?

Jos sinulla on useita korkeakorkoisia pikavippejä, lainojen yhdistäminen voi olla hyvä tapa hallita ja vähentää korkokuluja. Hae lainaa, jolla on edullisempi korko ja jolla voit maksaa pois pikavipit, ja keskity sitten hoitamaan yhtä edullisempaa lainaa.

Onko lainojen yhdistäminen aina hyvä idea?

Ei välttämättä. Vaikka lainojen yhdistäminen voi tuoda monia etuja, se ei ole aina paras ratkaisu. On tärkeää arvioida uuden lainan ehdot, takaisinmaksuohjelma, korko ja muut kulut sekä oma taloudellinen tilanteesi ennen päätöksentekoa.

VertaaLainaa.fi
Logo