Pienten lainojen yhdistäminen
Pienet lainat kannattaa yhdistää

Pienten lainojen yhdistäminen kannattaa hoitaa heti, kun huomaa että niiden takaisinmaksaminen aiheuttaa ongelmia.

Lainojen yhdistely ei ole mikään häpeän asia, vaan täysin tervettä maalaisjärjen käyttämistä. Jos maksaa montaa pientä lainaa samanaikaisesti, voi ongelmia aiheuttaa jo pelkästään monen lainanlyhennyksen eräpäivän muistaminen. Muutenkaan monen pienen lainan yhtäaikainen maksaminen ei ole taloudellisesti järkevää, sillä silloin täytyy maksaa monen lainan kiinteät kulut.

 

Yhdistä lainat yhdeksi pankkilainaksi

Jos sinä haluat säästää lainojen kuluissa ja tehdä talouden hallinnasta helpompaa, yhdistä lainat yhdeksi edullisemmaksi pankkilainaksi.

Vaikka tämän päivän “pikavipit” ovatkin kaukana siitä, mitä ne olivat vielä pari vuotta sitten, kannattaa useista päällekkäisistä lainoista aina pyrkiä hankkiutumaan eroon. Pienten lainojen yhdistäminen on nykyään myös varsin helppoa, koska sen voi hoitaa alusta loppuun saakka netissä.

Riittää kun täytät yhden lainatarjouspyynnön palvelussamme, niin me kilpailutamme sen monella tunnetulla pankilla, kuten: Nordea, POP Pankki, Aktia ja Bank Norwegian.

Saatuasi lainatarjoukset saat tutustua niihin kaikessa rauhassa ja vasta sitten päättää miten haluat toimia.
Sinun kannattaa yhdistää lainasi, jos:

  • Sinulle on kertynyt useita korkeakorkoisia lainoja, usealta eri lainapalvelulta tai pankilta.
  • Haluat säästää lainojen kuluissa ja koroissa.
  • Haluat tehdä oman taloutesi hallinnasta helpompaa.
  • Nykyiset lainasi ovat vain sinun nimissäsi, mutta nyt sinulla olisi tilaisuus hakea yhdistelylainaa toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa.

 

Kuinka paljon lainojen yhdistäminen säästää rahaa?

Se kuinka paljon lainojen yhdistely voi säästää rahaa, riippuu aina siitä kuinka paljon lainoja on yhdistettävänä. Myös se, minkä tyyppisiä lainoja yhdistetään, vaikuttaa kertyneeseen säästöön.

Sivustoltamme löytyy monipuolinen lainalaskuri, jolla voit helposti laskea nykyisen tilanteesi ja verrata sitä yleisesti myönnettyjen yhdistelylainojen korkotasoon.

Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin myös muistaa se tosiasia, että vaikka säästö olisi pientä, selkiytyy oma talouden hallinta kuitenkin merkittävästi, kun jatkossa maksaisit vain yhden lyhennyserän kuukaudessa.

Aina kun maksetaan montaa pientä lainaa samanaikaisesti, voi tulla kuukausi jolloin jonkin kuukausierän lyhennys pääsee unohtumaan. Tämä aiheuttaa aina ylimääräisiä kuluja ja tekee seuraavalle kuukaudelle yhden maksuerän maksamisen enemmän. Tämä voi helposti johtaa suurempiin ongelmiin ja pahimmassa tapauksessa jopa luottotietojen menettämiseen.

Tämän vuoksi pienten lainojen yhdistäminen tulisi aina hoitaa ajoissa, sillä jos niiden vuoksi saa maksuhäiriömerkinnän, niin silloin ei saa mistään pankista lainaa ilman luottotietoja.

Lue myös: Lainojen yhdistäminen kokemuksia & Takuusäätiö – Yhdistä velat
Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi