Yhdistelylaina pienillä tuloilla – Selkeytä talouttasi yhdistämällä lainat

Yhdistelylainaa pienillä tuloilla

Pienistä tuloista on vaikea maksaa lainanlyhennyksiä, mutta on selvää, että lainojen takaisinmaksu on hoidettava tavalla tai toisella. Pienituloisen talous ei kuitenkaan kestä taloudessa tapahtuvia yllättäviä muutoksia kovinkaan hyvin, vaan pienetkin vaihtelut rahan menossa heittävät taloudenhallinnan ylösalaisin pidemmäksi aikaa.

Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi, antaa tämä sinulle liikkumavaraa talouteesi. Lainojen yhdistämisen kautta voit saada lainaan pidemmän maksuajan ja näin ollen pienemmän kuukausierän, jolloin lainan takaisinmaksu on helpompaa. Lisäksi lainojen kilpailuttamisen myötä voit saada uuteen lainaan alhaisemmat lainanhoitokulut, jolloin rahaa jää enemmän lainan kuukausieriin tai muuhun käyttöön. 

 

Lainaa pienillä tuloilla

Moni lainanhakija epäilee jo alkuunsa ettei hänen ole mahdollista saada yhdistelylainaa pienillä tuloilla. Usein kuitenkin pankit ja rahoituslaitokset katsovat lainanhaun yhteydessä hakijan tietoja suuremmasta näkökulmasta, kuten esimerkiksi, minkä verran hakijalla on nykyistä velkaa sekä onko hakijan luottotiedot kunnossa. Pienet tulot eivät siis yksin ole este lainansaantiin. Mutta, koska hylkäämisprosentti pienituloisen kohdalla lainanhaussa on korkeampi, kannattaa hakijan hakea lainaa useammalta lainantarjoajalta ja käyttää lainan kilpailuttamiseen apuna lainankilpailutuspalvelua.

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tekee hakijalle lainanhaun yhteydessä riskikartoituksen, jossa tarkastellaan hakijan tulotietoja, maksuvalmiutta sekä luottotietoja. Osa lainantarjoajista ei ole sen tarkemmin määrittänyt, millä tulorajalla lainaa voi saada, vaan luottokartoituksessa kokonaisuus ratkaisee. Kilpailuttamalla lainan VertaaLainaa- palvelun kautta näet nopeasti, mikä lainantarjoaja pystyy tarjoamaan sinulle lainaa, vaikka tulosi olisivat pienet.

 

Yhdistelylainaa pienillä tuloilla

Lainojen yhdistäminen tulee ajankohtaiseksi silloin, kun lainanhoitokulut alkavat olla liian korkeat ja lainan takaisinmaksu tuntuu vaikeutuvan. Lainojen yhdistäminen ei ole oikotie pois veloista tai toive velan vanhentumisesta, vaan yhdistelylainan tarkoituksena on pyrkiä selkeyttämään henkilön taloudellista tilannetta ja mahdollisesta tuomaan säästöä lainanhoitokuluihin.

Lainojen yhdistämisessä velan kokonaismäärä pysyy samana, mutta solmimalla yhden lainasopimuksen monen sopimuksen sijaan, pystyy lainojen päällekkäisiä kuluja karsimaan, jolloin kulut pienenevät. Yhdistelylaina selkeyttää myös lainanlyhennysten maksamista, koska monen kuukausierän muistamisen sijaan jatkossa tarvitsee muista vain yksi lainan lyhennyspäivä. Yhdistelylainaan voi saada lisäksi pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin lainan kuukausierä pienenee. Ylimääräisellä summalla voi maksaa lainaa nopeammin takaisin tai laittaa summan säästöön.

Varsinkin pienituloisen kannattaa aloittaa lainojen yhdistäminen jo tänään, koska pienistä tuloista on vaikeampi maksaa korkeakorkoisia lainoja. Yhdistelylainaa pienillä tuloilla voidaan myöntää, jos hakijan tiedot ovat kunnossa eikä hänellä ole liikaa velkaa.

VertaaLainaa- palvelun kautta voit kilpailuttaa ja katsoa, mistä voidaan myöntää yhdistelylainaa pienituloiselle. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään sopimukseen, joten voit ilman riskiä selvittää, voitko saada yhdistelylainaa pienillä tuloillasi. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos tekee tietojesi perusteella luottokartoituksen, joka määrittää, voivatko he tarjota sinulle yhdistelylainaa nykyisten lainojesi yhteenlasketulle summalle. Lainat voit kilpailuttaa jopa 60 000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia.

Jotta hakija voi saada lainaa pienillä tuloilla, tulee seuraavien kriteerien täyttyä:

  • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
  • Luottotiedot tulee olla kunnossa
  • Hakijalla ei saa olla liikaa velkaa tai niiden tulee olla kohtalaiset tuloihin nähden
  • Hakijalla tulee olla Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa
  • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä

Osa lainantarjoajista on määrittänyt hakijalle tulorajan, mutta osalla tulorajaa ei ole määritetty laisinkaan. Varmin tapa selvittää, voitko saada yhdistelylainaa pienillä tuloilla, on täyttää ja lähettää maksuton lainahakemus. Hakemus kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten saat helposti ja nopeasti selville, voiko joku lainantarjoajista myöntää sinulle yhdistelylainaa edullisemmalla korolla kuin, mitä maksat lainoistasi tällä hetkellä.

 

Yhdistelylainan myöntämisen esteet

Yksi suurimmistä syistä, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu on, että lainaa haetaan liian suurta summaa omiin tuloihin nähden. Yhdistelylainaa kannattaa hakea vain sen verran kuin, mitä vanhat velat ovat yhteensä, vaikka houkutus suuremman lainasumman hakemiseen olisi olemassa. Joskus voi käydä myös niin ettei uutta lainaa saa kaikille vanhoille lainoille, vaan vain osalle. Tällöin kannattaa vertailla, mitkä vanhoista lainoista on kaikista korkeakorkoisimpia ja hakea yhdistelylainaa vain niille lainoille. Tyypillisesti korkeammalla lainan korolla olevat lainat ovat ennen korkokattouudistusta (2019) otetut pikavipit sekä joustoluotot. Ennen lakimuutosta otettuihin lainoihin lainan korko ei automaattisesti muutu, vaan lainat tulee kilpailuttaa uudelleen.

Lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti esimerkiksi noin puolen vuoden välein. Vaikka et nyt saisi lainaa, voi tulotasosi muuttua seuraavien kuukausien aikana, jolloin sinulla voi olla jo huomattavasti paremmat mahdollisuudet saada lainaa. Voit myös kokeilla yhdistää vain osan lainoistasi, jolloin pienetkin tulot voivat riittää tarvitsemaasi lainasummaan.

Lainan kilpailuttaminen on VertaaLainaa-palvelussa täysin maksutonta, joten et maksa mitään, vaikka et saisikaan yhtään lainatarjousta. Et myöskään ole velvollinen ottamaan lainaa, vaikka saisit lainatarjouksia, mutta et haluakaan vaihtaa olemassa olevia lainojan toiseen. Tarvittaessa voit hylätä kaikki tulleet lainatarjoukset ilman sitoutumista.

 

Kilpailuta nykyiset lainasi ja katso voitko saada yhdistelylainaa pienillä tuloilla

Lainan kilpailuttamisen avulla pysyt selvittämään ilman riskiä, voitko saada yhdistelylainaa tuloillasi. Parantaaksesi lainansaantimahdollisuuksiasi, voit ottaa rinnallesi toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan, vaikka pääsääntöisesti pankit ja rahoituslaitoksen myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Rinnakkaishakijan kanssa kuitenkin parannat mahdollisuuksiasi yhdistelylainan saamiseen varsinkin, jos olet pienituloinen. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen hakijan kanssa pienenee lainantarjoajan luottotappioriski, koska lainalla on kaksi yhteisvastuullista hakijaa. Näin ollen lainaa voi saada, vaikka tulot olisi pienemmät.

VertaaLainaa.fi
Logo