Vertaa pankkilainat ja säästä

Tavoitat yhdellä hakemuksella 25+ pankkia ja muuta luotonantajaa - kilpailuta lainasi pankkien välillä nopeasti

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

10000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Pankkilainaa voi hakea helposti netistä

Pankit tarjoavat monipuolisia lainatuotteita niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Pankkilaina soveltuu hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja usein pankkilainaa haetaan asunnon tai auton ostoon tai muuhun suurempaan hankintaan. Netistä voit hakea pankkilainaa 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla ilman takaajia tai vakuuksia. Suomessa pankkilainaa ilman vakuuksia tarjoavat useat pankit sekä rahoituslaitokset. Tutustu kattavaan pankkilainatarjontaa ja hae lainaa netistä maksuttomalla lainahakemuksella. 

Tällä sivulla esittelemme sivustomme suosituimmat pankit, joista voi hakea lainaa netistä.

Vertaa lainoja ja valitse niistä sinulle sopivin vaihtoehto.

Kilpailuta pankkilaina VertaaLainaa-lainavertailupalvelussa niin saat lainaa:

 • Alkaen 4 % korolla
 • Ilman vakuuksia tai takausta jopa 60 000 euroa
 • Ilman ajanvarausta maksuttomalla nettihakemuksella
 • Rahat tilille heti sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Päivitetty: 4,kesäkuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Hae pankkilainaa netistä jopa 60 000 € asti

Voit käyttää VertaaLainaa.fi-palvelua lainojen vertailuun ja hakemiseen maksutta ja turvallisesti verkossa. Voit täyttää ilmaisen lainahakemuksen VertaaLainaa.fi-sivuston kautta ja tavoittaa yli 30 eri pankkia ja muuta lainantarjoajaa samalla kertaa.

Voit hakea pankkilainaa palvelustamme kautta jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa tutustua tarjouksiin ja valita parhaan vaihtoehdon.

VertaaLainaa.fi-palvelu auttaa sinua löytämään sopivan lainan nopeasti. Voit hakea vakuudetonta pankkilainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti, takaisinmaksuajan ollessa 1-15 vuotta.

Aloita lainan hakeminen täyttämällä maksuton lainahakemus verkossa. Kaikki VertaaLainaa.fi-palvelun kautta tavoitettavissa olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Vertaile pankkilainat ennen lainapäätöstä

Jos etsit pankkilainaa, useiden pankkien kilpailuttaminen ja vertaileminen voi auttaa löytämään edullisen pankkilainan. Pankkien kilpailuttaminen auttaa sinua saamaan useita lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä, joten voit vertailla eri vaihtoehtoja ja valita parhaan sopivan pankkilainan.

Voit kilpailuttaa pankkilainat helposti ja nopeasti käyttämällä VertaaLainaa.fi-palvelua. Palvelumme kautta voit täyttää yhden maksuttoman lainahakemuksen, jonka jälkeen me kilpailutamme lainan puolestasi yli 30 pankissa ja lainanmyöntäjällä. Tämä tarkoittaa sitä, että saat useita tarjouksia yhdellä hakemuksella ja voit vertailla niitä rauhassa.

Kilpailuttaminen ja vertaileminen auttaa sinua löytämään pankkilainan, joka sopii sinun tarpeisiin ja budjettiin. Voit verrata eri lainatarjouksia lainan koron, kuukausierän ja takaisinmaksuajan perusteella.

Kilpailuttaminen on myös nopeaa ja helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus, jonka jälkeen me hoidamme loput. Saat lainatarjoukset nopeasti ja voit valita niistä sopivan lainan.

Käytä VertaaLainaa.fi-palvelua ja löydä paras pankkilaina henkilökohtaiseen lainatarpeeseesi.

Löydä pankkilaina netistä pienellä korolla

Jos tarvitset pankkilainaa, kannattaa etsiä edullinen pankkilaina netistä. Pankkilainojen korot voivat vaihdella paljon eri pankkien välillä, joten kilpailuttaminen ja vertaileminen auttaa löytämään pankkilainan, jossa on alhainen korko.

VertaaLainaa.fi-palvelu auttaa sinua löytämään edullisen pankkilainan pienellä korolla. Palvelumme avulla voit kilpailuttaa pankkilainat ja saada useita lainatarjouksia eri pankkilaitoksilta. Näin voit vertailla eri lainatarjouksia ja valita sopivan pankkilainan pienellä korolla.

Voit hakea pankkilainaa netistä helposti ja nopeasti. Pankkilainan hakeminen on helppoa, eikä se vaadi vakuuksia tai takaajia. Voit hakea lainaa verkossa muutamalla klikkauksella, ja lainapäätös voidaan tehdä nopeasti.

Kun haet pankkilainaa netistä, voit valita takaisinmaksuajan, joka sopii sinun tarpeisiisi. Voit valita lyhyemmän takaisinmaksuajan, jolloin maksat lainan nopeammin takaisin ja vältät ylimääräiset korot. Voit myös valita pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin kuukausierä on pienempi.

 

Mihin tarkoitukseen pankkilainaa haetaan?

Perinteisesti pankkilainat on haettu suuriin hankintoihin. Näitä hankintoja on perinteisesti olleet oman talon tai mökin ostaminen. Asuntolaina ei kuitenkaan nykyään ole kuin yksi lainatuote muiden joukossa ja pankkilainaa haetaan myös:

Nykyään pankkilainan hakeminen on pitkälti automatisoitu prosessi, joka on nopeuttanut merkittävästi koko lainanhakuprosessia. Kun aikaisemmin pankkilainan hakeminen tarkoitti lainaneuvottelua pankin virkailijan kanssa, voi sen nykyään tehdä netissä kotoa käsin mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lainanhakijan ei myöskään tarvitse olla ennestään kyseisen pankin asiakas josta pankkilainan hakee, vaan tilin voi avata mihin pankkiin tahansa. Ainoat merkittävät ehdot pankin asiakkaaksi pääsemiseksi on vähintään 18 vuoden ikä, Suomen kansalaisuus ja puhtaat luottotiedot.

Netin kautta haetaan pankkilainaa moneen eri tarkoitukseen ja lainojen yhdistäminen on ollut niistä yksi erittäin suosittu käyttökohde. Onkin selvää, että jos on hakenut useita pieniä pikavippejä ja joustoluottoja, on taloudellisesti kannattavampaa vaihtaa ne yhteen edullisempaan pankkilainaan.

VertaaLainaa- palvelu kilpailuttaa lainan useiden pankkien ja rahalaitosten kesken muutamassa minuutissa, joten sinun ei tarvitse erikseen itse pyytää lainatarjousta pankeilta Suomessa, vaan palvelumme tekee sen puolestasi. Kilpailuttamalla lainan kauttamme varmistat itsellesi lainan kilpailukykyisellä korolla. Lainan korko on alkaen 4,19 prosenttia ja lainan muut ehdot näet lainatarjouksista.

Näin kilpailutat pankkilainan: 

Pankkilainan voi kilpailuttaa helposti ja vaivattomasti netissä VertaaLainaa-palvelun avulla.

 1. Hae pankkilaina netistä täyttämällä maksuton lainahakemus – lainahakemuksen täyttämiseen kannattaa varata aikaa noin 10 minuuttia. Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, menot, tulot, nykyiset velat.
 2. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainatarjoukset heti vertailtavaksesi. Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota lainasummaan, laina-aikaan ja lainan todelliseen vuosikorkoon.
 3. Valitse sopiva pankkilaina ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi.
 4. Pankkilaina maksetaan tilillesi heti (1 – 2 arkipäivän kuluessa).

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksiin tutustuminen on maksutonta eikä sido mihinkään. Lainavertailu on hyvä tapa selvittää, mistä voit saada lainaa ja millä korolla?

Pyydä maksuttomat pankkilainatarjoukset vertailtavaksesi ilman riskiä.


VertaaLainaa.fi mediassa:

MTV3

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Autotalli.com

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

Pietarsaaren Sanomat

Ylä-Kainuu

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Keskipohjanmaa

Sydän-Hämeen Lehti

Oriveden Sanomat

Akaan Seutu

Ylöjärven uutiset

Mikä on pankkilainan korko?

Pankkilainan korko on aina yksilöllinen ja siihen vaikuttavat monet eri tekijät.

Vakuudellisessa pankkilainassa on alhaisempi korko kuin vakuudettomassa, koska pankin riskiluokitus on korkeampi, jos lainalla on vain yksi takaisinmaksaja. Tällöin pankin täytyy kompensoida luottotappioriskiään myöntämällä vakuudettomaan lainaan hieman korkeamman koron.

Vakuudettoman lainan korko määräytyy hakijan taloustietojen pohjalta. Riskiluokituksen vaikuttaa haettava lainasumma, ikä, paikkakunta, tulotaso, työsuhteen kesto sekä huolettavat lapset.

Jokainen pankki ja rahalaitos tekee hakijalle oman riskikartoituksen, joten paras tapa selvittää, millä korolla ja ehdoilla sinä voit saada lainaa, on pyytää maksuttomat lainatarjoukset mahdollisimman monelta lainantarjoajalta.

 

Kuka voi hakea pankkilainaa netistä?

Jokainen verkossa toimiva pankki määrittelee omat lainaehtonsa lainatuotteilleen. Jokaisella pankilla on siis omat ehtonsa ja vaatimuksensa siitä, kenelle pankkilaina voidaan myöntää.

Yleisimmät ehdot ovat kaikilla kuitenkin samat, eli lainanhakijan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainanhakijalta vaaditaan myös säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Palvelumme kautta pankkilainaa voidaan tarjota kaikille 20 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, joilla on säännölliset tulot ja ei liikaa velkaa jo ennestään.

Osa lainantarjoajista voi kuitenkin myöntää lainaa alkaen 18 – vuotiaalle, joten voit aloittaa lainan maksuttoman kilpailuttamisen, jos olet:

 • Vähintään 18 – vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot
 • Olet Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö
 • Etsit vakuudetonta lainaa kilpailukykyisellä lainan korolla.

 

Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?

Kun haet lainaa pankista, pankki tarkistaa useita asioita varmistaakseen, että olet luotettava lainanhakija ja että sinulla on mahdollisuus maksaa laina takaisin.

 1. Luottotiedot

Pankki tarkistaa aina lainanhakijan luottotiedot. Luottotiedot kertovat pankille, kuinka hyvin olet hoitanut aikaisemmat maksuvelvoitteet, kuten luottokorttilaskut ja muut lainat. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se voi vaikuttaa negatiivisesti lainan saamiseen.

 1. Taloudellinen tilanne

Pankki tarkistaa myös hakijan taloudellisen tilanteen. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki selvittää hakijan tulot- ja menot, sekä varallisuuden. Pankki käyttää näitä tietoja arvioidakseen hakijan maksukykyä.

 1. Työtilanne

Pankki selvittää myös hakijan työtilanteen. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki tarkistaa hakijan työsopimuksen, palkkatodistuksen ja mahdollisesti edellisten vuosien verotiedot. Tämä auttaa pankkia varmistamaan, että hakijalla on vakaa työpaikka ja riittävä tulo, jolla hän voi maksaa lainan takaisin. Lainan hyväksymisen edellytyksenä saattaa olla, että pankki pyytää todistuksia liitteeksi. Näistä pankki antaa tarvittaessa erillisen ohjeistuksen lainaa hakiessa.

 1. Mahdolliset vakuudet

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainat pankkien kesken, jotka eivät vaadi lainalle takaajia tai vakuuksia. Jos kuitenkin lähipiiristäsi löytyy sopiva takaaja, voit hakea lainaa yhdessä. Vakuudet antavat pankille lisäturvaa, mikä voi helpottaa lainan saamista tai saada sen korkoa alennettua.

 1. Muut lainat

Pankki tarkistaa myös, onko hakijalla muita lainoja tai luottokorttivelkaa. Pankki haluaa varmistaa, että hakijan taloudellinen tilanne kestää uuden lainan lyhennykset yhdessä mahdollisten muiden lainojen lyhennysten kanssa.

 

Pankkilaina haetaan yhä useammin nettihakemuksella

Maailma on muuttunut nopeasti siihen suuntaan, että pankit jopa kannustavat asiakkaitaan hoitamaan pankkiasioinnin verkossa. Tämä on suositeltavaa sen helppouden ja turvallisuuden kannalta.

Pankkilainan voi myös kilpailuttaa useamman pankin välillä täyttämällä vain yhden hakemuksen palvelussamme. Lainahakemukseen lisätään haettava lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Hakemukseen ei ole pakko lisätä rinnakkaishakijan tietoja, koska pankkilainaa varten ei tarvitse hankkia vakuuksia tai takausta.

Lainahakemus kilpailutetaan usean eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken ja lainanhakija saa vertailtavakseen monen eri pankin lainatarjoukset.

Aloita pankkilainan kilpailuttaminen jo tänään, niin saat hetkessä useiden pankkien lainatarjoukset vertailtavaksesi.

 

Miten valita sopiva pankkilaina netistä?

Pankkilainan hakeminen netistä on helppoa, mutta sopivan lainan valitseminen voi olla haastavaa.

Ota seuraavat asiat huomioon, kun haet pankkilainaa netistä:

Selvitä lainan tarve ja määrä

Ennen lainan hakemista on tärkeää selvittää, mihin tarkoitukseen lainaa tarvitaan ja kuinka suuri summa on tarpeen. Tämä auttaa sinua löytämään sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi. Jos lainasumman ja laina-ajan suunnittelu on hankalaa, voit ottaa avuksesi VertaaLainaa.fi maksuttoman lainalaskurin. Laskurin avulla sinun on selkeää hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Vertaile lainoja eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä

Kun olet selvittänyt lainan tarpeen ja määrän, täytä maksuton lainahakemus VertaaLainaa.fi palvelussa, niin laina kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Pääset nopeasti vertailemaan lainatarjouksia. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia lainaehtoja ja korkoja. Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan, joka sopii juuri sinulle. Muista kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon, sillä nämä kertovat lainan todelliset kustannukset.

Tarkista lainan ehdot ja korko

Kun olet löytänyt sopivan lainan, tarkista lainan ehdot ja korko ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Tarkista esimerkiksi, onko lainassa mahdollista tehdä lyhennysvapaita kuukausia, miten korko määräytyy ja mitä muita kuluja lainaan liittyy. Kun olet valinnut sopivan lainaratkaisun, voit laatia sopimuksen valitsemasi pankin kanssa.

Harkitse lainan vakuuksia

Jos sinulla on mahdollisuus pyytää rinnallesi toinen yhteisvastuullinen lainanhakija lainan vakuudeksi, se voi vaikuttaa lainan korkoon ja lainaehtoihin. Vakuudellinen laina voi olla halvempi ja helpompi saada kuin vakuudeton laina.

 

Pankkilainan takaisinmaksu

Pankkilainan takaisinmaksusuunnitelma määrittelee, kuinka monta kuukausierää tulee maksettavaksi, kuinka suuri korko on ja minkälaiset lisäkulut tai -maksut ovat mahdollisia. Pankkilainaa maksetaan tyypillisesti takaisin 1 – 15 vuoden maksuajalla. Pankkilainan laina-aikaan vaikuttaa oleellisesti otettu lainasumma. Lainalaskurin avulla voit hahmotella, miten valittu lainasumma ja laina -aika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Tarkan arvion lainasi maksuajasta ja kuukausieristä saat pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta.

Pankkilainan takaisinmaksua suunnitellessa on tärkeää huomioida myös mahdollisuus lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun. Joissakin tapauksissa lainanottaja voi haluta maksaa lainan takaisin aiemmin kuin suunniteltu takaisinmaksuaika, ja tämä voi säästää merkittävästi lainanhoitokuluissa. Ennenaikainen takaisinmaksu voi kuitenkin sisältää lisämaksuja, kuten ennenaikaisen takaisinmaksun koron, joka voi olla prosenttiosuus lainan määrästä.

Lainanottajan on tärkeää suunnitella takaisinmaksusuunnitelma huolellisesti ja valita se, joka sopii parhaiten hänen taloudelliseen tilanteeseensa. Pankkilainan takaisinmaksusuunnitelman muutokset voivat olla mahdollisia myöhemmin, mutta niistä on ilmoitettava pankille ajoissa ja ne voivat aiheuttaa lisäkuluja.

 

Vertaile eri pankkien lainatarjouksia netissä

Lainan hakeminen ja vertailu eri pankkien välillä voi olla haastavaa, varsinkin jos haluat löytää parhaan tarjouksen omiin tarpeisiisi. VertaaLainaa.fi on erikoistunut lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan pankkilainan. VertaaLainaa.fi:n avulla voit hakea pankkilainaa netistä ilman takaajia tai vakuuksia 1000 – 60 000 euroa. Laina-aika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä, joten voit valita itsellesi sopivan maksuajan.

Kun olet täyttänyt yhden lainahakemuksen palvelussa, hakemuksesi tavoittaa hetkessä yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Tämä tarkoittaa sitä, että saat heti useita eri lainatarjouksia, joita voit vertailla keskenään. Näin voit löytää tarjouksen, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainojen vertailu on tärkeää, sillä eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia lainaehtoja ja korkoja. Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan, joka sopii juuri sinulle. Lisäksi voit säästää merkittävästi kuluissa, koska sinulla on hyvät mahdollisuudet kilpailuttamisen kautta löytää edullinen lainatarjous. Kun vertailet lainatarjouksia, muista kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon. Näiden avulla voit vertailla lainoja keskenään helposti.

 

Pankkilaina netistä ilman vakuuksia – onko se mahdollista?

Monet tarvitsevat lainaa esimerkiksi auton hankintaan, remonttia tai lomamatkaa varten, mutta eivät halua hakea lainaa yhteishakijan kanssa tai sellaista ei vain yksinkertaisesti löydy lähipiiristä. Oman omaisuuden panttaaminenkin lainan vakuudeksi ei tunnu hyvältä.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat nykyään pankkilainoja netistä ilman vakuuksia. Tällöin laina myönnetään pelkän henkilökohtaisten lainanhakijan tietojen perusteella, eikä lainalle tarvitse hakea erikseen vakuutta.

Pankkilainan hakeminen netistä ilman vakuuksia ei ole vaikeaa. Voit hakea lainaa verkossa täyttämällä yksinkertaisen lainahakemuksen, jossa sinua pyydetään antamaan tietoja kuten henkilötunnus, tulot, menot sekä mahdolliset nykyiset velat. Tämän jälkeen pankki tai rahoituslaitos arvioi hakemuksestasi ja antaa oman lainatarjouksensa.

Huomioi kuitenkin, että pankkilaina netistä ilman vakuuksia voi olla hieman kalliimpi kuin laina, jolle on pantattu vakuus. Tämä johtuu siitä, että pankki tai rahoituslaitos ottaa suuremman riskin myöntäessään lainaa ilman vakuuksia. Siksi lainan korko voi olla hieman korkeampi.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että pankkilainan hakeminen ilman vakuuksia edellyttää yleensä tietynlaista taloudellista tilannetta. Lainan hakijan tulee olla luottokelpoinen ja hänen tulee osoittaa, että hänellä on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Jos hakijan luottotiedot ovat heikot tai hänellä on paljon velkaa, lainan saaminen ilman vakuuksia voi olla vaikeampaa tai jopa mahdotonta.

Pankkilainat turvallisesti verkosta

Ennen vuoden 2019 vakuudettomia lainoja koskevaa lakimuutosta pankkilainalla tarkoitettiin lainaa, joka haettiin netin sijaan ihan oikeasta pankista. Vuoden 2019 lakimuutos asetti vakuudettomille lainoille tiukan korkokaton jonka seurauksena pienet ja korkeakorkoiset lainat jäivät pois netin lainatarjonnasta. Tämä lakimuutos muutti myös pankkien ajattelutapaa ja lähes kaikki pankit aloittivat pankkilainojen tarjonnan myös netissä. Tämä johti siihen lopputulokseen, että nykyään suurin osa netin tunnetuista lainanmyöntäjistä ovat oikeita pankkeja. Tämä on ollut kuluttajille varsin hyvä muutos, sillä nyt netin vakuudettomien lainojen korkotaso on alempana kuin vuosia sitten , kun kuluttajaluottojen korko pystyi olemaan jopa yli 50 prosenttia. Korkokattolain myötä kuluttajaluottojen nimellinen vuosikorko voi olla korkeintaan 20 prosenttia ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa. Vuoden 2023 aikana säädökseen on tulossa lisää tiukennuksia.

Pankeilla on myös koko Suomen kattava konttoriverkosto, josta saat tarvittaessa henkilökohtaista neuvontaa kaikissa omaa taloudenhoitoa vaativissa asioissa. Pankit Suomessa tarjoavat asiakkailleen monenlaisia rahoitusratkaisuja, joista yleisimmin käytettyjä ovat kulutusluotot, luottokortit sekä asuntolainat. 

Suurimmat pankit ovat Nordea, OP, Danske Bank ja Handelsbanken. Nordea on pohjoismainen pankki, jolla on Suomessa noin 1,5 miljoonaa asiakasta. Nordea tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, mukaan lukien tili-, kortti- ja lainapalveluja. Nordean tavoitteena on olla digitaalinen pankki, ja se tarjoaa laajan valikoiman digitaalisia palveluja, kuten mobiilisovelluksen ja verkkopankin.

OP on Suomen suurin finanssiryhmä, johon kuuluu yli 150 paikallisosuuspankkia, OP Ryhmän keskusyhteisö sekä vakuutusyhtiö Pohjola. OP tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. OP on myös vahvasti mukana suomalaisessa yhteiskunnassa ja tukee useita hyväntekeväisyysprojekteja.

Danske Bank on tanskalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Danske Bank tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. Danske Bankin tavoitteena on olla digitaalinen ja vastuullinen pankki.

Handelsbanken on ruotsalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Handelsbanken tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. Handelsbanken on tunnettu henkilökohtaisesta palvelusta ja vahvasta asiakassuhteiden hoidosta.

Lisäksi Suomessa on useita muita pankkeja, kuten Säästöpankki, Aktia ja Ålandsbanken. Suomalaiset pankit ovat yleensä hyvin digitalisoituneita ja tarjoavat laajan valikoiman digitaalisia palveluja. Pankit ovat myös vahvasti mukana suomalaisessa yhteiskunnassa ja tukevat useita hyväntekeväisyysprojekteja.

 

Pankkilaina VertaaLainaa.fi palvelun avulla

Pankin kautta haettuun lainaan tarvitaan usein vakuudet tai henkilötakaus. Palvelussamme on esillä vain ne pankit ja rahoitusyhtiöt, joista voi hakea lainaa netistä ilman vakuuksia.

Sinun ei tarvitse lainahakemuksen yhteydessä arvuutella, voisitko saada lainantarjoajalta vakuudetonta lainaa, koska täyttämällä hakemuksen laina kilpailutetaan vain niillä pankeilla, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa ilman vakuuksia tai takausta.

Halutessaan päähakija voi ottaa rinnalleen toisen rinnakkaishakijan. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa pienenee pankin luottotappioriski, jolloin lainaa voidaan myöntää suurempi määrä, paremmilla lainaehdoilla. Yhteishakija on päähakijan kanssa vastuussa lainan takaisinmaksusta. Lainanhaun yhteydessä myös rinnakkaishakijan tiedot tarkistetaan.

 

Pankkilainaa ilman vakuuksia – hyödyt ja haitat

Vakuudeton pankkilaina on laina, joka myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki ei vaadi hakijalta esimerkiksi kiinteistöä tai ajoneuvoa lainan vakuudeksi. Lainaan ei tarvitse myöskään hankkia henkilötakaajaa. Vakuudettomat lainat ovat yleisiä pienemmissä lainasummien, kuten kulutusluotoissa, vakuudettomissa pankkilainoissa, joustoluotoissa ja pikalainoissa.

Pankkilaina ilman vakuuksia – hyödyt

 • Nopeampi hakuprosessi. Vakuudettoman pankkilainan hakuprosessi on usein nopeampi kuin vakuudellisen lainan, sillä hakijan ei tarvitse antaa vakuutta, jonka arvo tai kunto täytyy tarkistaa. Myöskään henkilötakaajan tietoja ei tarvitse pyytää tai tarkastaa.
 • Laajempi käyttötarkoitus. Vakuudeton pankkilaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset lainaa esimerkiksi lomamatkan tai kodin remontin rahoittamiseen, sillä sinun ei tarvitse antaa tarkempaan selvitystä siitä, mihin lainan käytät.
 • Helppous. Vakuudeton pankkilaina on helppo tapa saada lainaa nopeasti, sillä lainahakemus täytetään verkossa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lainapäätöksen voi saada jopa muutamassa tunnissa.

Pankkilaina ilman vakuuksia – haitat

 • Korkeampi korko. Vakuudeton pankkilaina voi olla kalliimpi kuin vakuudellinen laina, sillä lainanantajalla ei ole vakuutta, joka antaisi turvaa lainan takaisinmaksusta.
 • Rajoitetumpi lainasumma. Vakuudettoman pankkilainan lainasummat ovat yleensä pienempiä kuin vakuudellisen lainan, sillä lainanantajalla ei ole vakuutta, joka antaisi turvaa suuremmille lainasummille. Pankkilainaa ilman vakuuksia voi saada 1000 – 60 000 euroa.
 • Lyhyempi maksuaika. Vakuudeton pankkilaina voi olla lyhyempi kuin vakuudellinen laina, sillä lainanantajalla ei ole vakuutta, joka antaisi turvaa pidemmälle maksuajalle. Pankkilainaa ilman vakuuksia voi saada 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Maksuaika riippuu haetusta lainasummasta.

 

Pankkilainaa vakuuksilla – hyödyt ja haitat

Perinteisen pankkilainan vaatimuksena on usein vakuudet. Vakuudellinen pankkilaina on laina, joka vaatii hakijalta vakuutta. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, arvopaperit tai ajoneuvo. Vakuus antaa lainanantajalle turvaa lainan takaisinmaksuun ja mahdollistaa usein matalamman koron ja paremmat lainaehtojen kuin vakuudettomassa lainassa.

Vakuudellinen pankkilaina on usein suurempi laina kuin vakuudeton laina. Tämä johtuu siitä, että vakuudellisen lainan vakuus antaa lainanantajalle enemmän turvaa lainan takaisinmaksusta. Lainasummat voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Vakuudellinen pankkilaina voi olla järkevä vaihtoehto, jos tarvitset suurempaa lainaa ja sinulla on mahdollisuus antaa vakuus. Vakuudellinen laina voi olla myös edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton laina, sillä vakuus antaa lainanantajalle turvaa ja mahdollistaa siten matalamman koron ja paremmat lainaehtojen.

Vakuudellinen pankkilaina tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Matalampi korko. Vakuudellinen pankkilaina voi tarjota matalamman koron kuin vakuudeton laina, sillä vakuus antaa lainanantajalle turvaa.
 • Suurempi lainasumma. Vakuudellinen laina voi olla suurempi kuin vakuudeton laina, mikä voi olla hyödyllistä, jos tarvitset suurempaa lainaa.
 • Paremmat lainaehtojen. Vakuudellinen pankkilaina voi tarjota paremmat lainaehtojen kuin vakuudeton laina, kuten pidemmän maksuajan ja pienemmän kuukausittaisen maksuerän.

Vakuudellisen pankkilainan haitat ovat:

 • Vakuuden menetys. Jos et kykene maksamaan lainaa takaisin, vakuus voidaan menettää.
 • Pitkä hakuprosessi. Vakuudellisen lainan hakeminen voi kestää pidempään kuin vakuudettoman lainan hakeminen, sillä pankin on tarkistettava vakuuden arvo ja kunto.
 • Rajoitettu käyttö. Vakuus voi olla sidottu johonkin tiettyyn tarkoitukseen, mikä voi rajoittaa sen käyttöä.

 

Millaisia eri takauksia pankkilainaan voi ottaa?

Pankkilaina on yleensä merkittävä rahoitusratkaisu, johon lainanhakija voi ottaa takaajan tai vakuudet. Takaus on sopimus, jonka avulla joku muu kuin lainan hakija takaa lainan maksun takaisinmaksun, jos lainanottaja ei kykene maksamaan lainaa takaisin. Takaus on sopimus, joka antaa lisäturvaa pankin lainan takaisinmaksusta. Yleisimmät takausmuodot ovat henkilötakaus, valtiontakaus ja kiinteistötakaus. Ennen kuin hakee lainaa, kannattaa tutkia eri takausvaihtoehtoja ja valita itselle sopiva vaihtoehto. On tärkeää ymmärtää, että takauksen antaja ottaa vastuun lainan takaisinmaksusta, mikä tarkoittaa, että jos hakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, takausvastuun kantajalle voi aiheutua suuria taloudellisia tappioita.

Henkilötakaus on yleisin takausmuoto pankkilainassa. Se on sopimus, jossa henkilö, yleensä lainanhakijan läheinen, takaa lainan takaisinmaksun. Takaus tarkoittaa sitä, että henkilö, joka takaa lainan takaisinmaksun, sitoutuu maksamaan lainan, jos lainanhakija ei kykene maksamaan sitä takaisin. Henkilötakauksessa takaaja vastaa koko lainan takaisinmaksusta.

Valtiontakaus on valtion antama takaus, joka antaa pankille lisäturvaa lainan takaisinmaksusta. Valtiontakaus on yleensä tarkoitettu erityisryhmille, kuten opiskelijoille ja yrittäjille, jotka tarvitsevat lainaa esimerkiksi opiskeluiden tai yrityksen perustamisen rahoittamiseen. Valtiontakauksessa valtio takaa lainan takaisinmaksun, mikä helpottaa lainan saamista ja mahdollistaa paremmat lainaehtojen.

Kiinteistötakaus tarkoittaa sitä, että hakijan kiinteistö toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa sitä, että jos hakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, pankki voi myydä kiinteistön, joka toimii lainan vakuutena. Kiinteistötakaus on yleensä suuremmissa lainasummien, kuten asuntolainan, yhteydessä.

 

Nykyisten lainojen yhdistäminen pankkilainalla

Nykyisten lainojen yhdistäminen pankkilainaan voi olla hyvä ratkaisu henkilöille, jotka haluavat helpottaa taloudellista tilannettaan ja vähentää lainanhoitokulujaan. Tämä prosessi voi auttaa yhdistämään erilaisia lainoja, kuten pikavippejä, joustoluottoja, kulutusluottoja, luottokorttivelkaa ja osamaksuja yhteen pankkilainaan.

 • Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, joita myönnetään yleensä pienempiin rahantarpeisiin. Pikavipit ovat usein korkeakorkoisia, ja niitä otetaan yleensä nopeasti tilapäiseen rahantarpeeseen.
 • Joustoluotot ovat puolestaan joustavampia lainoja, jotka mahdollistavat lainan nostamisen tarpeen mukaan. Joustoluotossa lainanottaja voi nostaa lainaa tarvitsemansa määrän, kun taas pankkilainassa laina maksetaan kertamaksuna.
 • Kulutusluotot ovat usein suurempia summia, jotka otetaan esimerkiksi kodin remontointiin tai auton ostoon.
 • Luottokorttivelka on velkaa, joka on kertynyt luottokortilla tehdyistä ostoksista.
 • Osamaksut ovat maksusuunnitelmia, joissa tuotteen hinta jaetaan useammalle kuukaudelle. Osamaksut ovat yleisiä suuremmissa ostoksissa, kuten kodinkoneiden tai elektroniikan hankinnassa.

Yhdistämällä nämä erilaiset lainat yhteen pankkilainaan, voit säästää huomattavasti lainanhoitokuluissa ja hallita paremmin omaa talouttasi. Lainan yhdistäminen voi myös vähentää stressiä ja huolta siitä, kuinka monta eri lainaa on maksettavana ja miten ne pitää maksaa. On kuitenkin tärkeää, että ymmärrät pankkilainan ehdot ja takaisinmaksusuunnitelman, jotta hän voi maksaa lainan takaisin ilman ongelmia.

 

Pankkilainan todellinen vuosikorko

Pankkilainat ovat tunnetusti olleet edullisempia kuin muiden rahalaitosten tarjoamat lainat. Nykyään kuitenkin suurin osa netissä toimivista lainapalveluita on pankkeja, joten lähes kaikki korkeakorkoista lainaa myöntävät lainantarjoajat ovat joko lopettaneet toimintansa, tai ainakin siirtäneet sen toiseen maahan. Nykylainsäädännön mukaan vakuudettoman lainan nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa. Myönnettyjen vakuudettomien pankkilainojen todelliset vuosikorot ovat olleet keskiarvoltaan noin 10 %, kun tarkastellaan viimeistä kuluvaa vuotta.

Voit itse laskea lainalaskurilla miten lainan perustamiskulut, hoitokulut ja nimelliskorko vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Pankkilaina ilman luottotietoja

Pankkilainaa ilman luottotietoja on vaikea saada, ellei jopa täysin mahdotonta. Netin välityksellä kukaan ei voi saada lainaa ilman luottotietoja jo pelkästään sen vuoksi, että kaikkien lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä. Lainan saaminen kivijalkapankista ilman luottotietoja voi kuitenkin olla mahdollista, mutta se edellyttää tapaamista pankkivirkailijan kanssa. Lisäksi lainanhakijan on selkeästi osoitettava miksi hänen luottotiedoissa on merkintä ja minkä asian seurauksena se on tullut. Lainanhakijan täytyy lisäksi esittää mihin hän tarvitsee lainaa ja miten hän aikoo hoitaa sen takaisinmaksun. Tämäkään ei kuitenkaan takaa varmaa lainan saamista, vaan lainapäätökseen vaikuttaa myös lainanhakijan historia kyseisen pankin asiakkaana. Jos lainapäätös on kielteinen, jää ainoaksi vaihtoehdoksi vakuudellisen lainan hakeminen. Tämä tarkoittaa sitä että lainan vakuutena täytyy olla jotain omaisuutta, kuten esimerkiksi kiinteistö tai joissain tapauksissa myös auto hyväksytään.

Usein kysytyt kysymykset pankkilainasta:

Kuka voi hakea pankkilainaa?

Pankkilainojen ikärajat ovat pankista riippuen 18 – 23 vuotta. VertaaLainaa.fi palvelun kautta pankkilainaa voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot sekä riittävän säännölliset tulot.

Kuinka paljon pankkilainaa voi saada ilman vakuuksia?

VertaaLainaa.fi palvelun kautta voi hakea vakuudetonta pankkilainaa summille 1000 – 60 000 euroa. Pankkien myöntämien vakuudettomien lainojen suuruudet vaihtelevat. Jokainen pankki antaa lainanhakijoille oman luottoluokituksen, jonka perusteella myös lainan suuruus määräytyy. Täytä yksi lainahakemus ja kilpailuta lainasi pankkien välillä nopeasti.

Kuinka nopeasti pankkilaina siirtyy tililleni?

Vakuudettoman pankkilainan saa tililleen jopa samana päivänä, kun sitä on hakenut. Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa paljon se, mihin kellonaikaan lainaa on haettu. Suurempien lainojen kohdalla lainan tilisiirto voi viedä 1 – 2 pankkipäivää.

Kuinka pitkä maksuajan pankkilainaan saa?

Vakuudettomaan pankkilainaan saa takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta.

Mitä tarkoittaa pankkilaina?

Pankkilaina on laina, joka myönnetään pankin tai muun rahoituslaitoksen toimesta. Pankkilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Mihin pankkilainan voi käyttää?

Pankkilainaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten asunnon ostoon, auton ostoon, kodin remontointiin tai yleiseen kulutukseen.

Mikä on vakuudeton pankkilaina?

Vakuudeton pankkilaina on laina, joka myönnetään ilman vakuutta tai takausta. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijalla ei tarvitse olla omaisuutta, joka toimii lainan vakuutena. Lainan saamisen esteenä ei myöskään ole se ettei lainalla ole toista yhteishakijaa.

Mikä on vakuudellinen pankkilaina?

Vakuudellinen pankkilaina on laina, joka vaatii hakijalta vakuutta, kuten kiinteistöä, henkilötakausta tai ajoneuvoa. Vakuus antaa lainanantajalle turvaa lainan takaisinmaksusta.

Miten pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn?

Pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn yleensä tarkistamalla hakijan tulot ja menot, velat ja luottotiedot. Tarkastelussa otetaan huomioon myös hakijan työtilanne ja muut taloudelliset tekijät.

Mitkä ovat pankkilainan korko?

Pankkilainan korko vaihtelee pankista ja lainatyypistä riippuen. Vakuudettoman pankkilainan korko on alkaen 4 prosenttia.

Voinko lyhentää pankkilainaa aikaisemmin kuin sovittu?

Useimmat pankit sallivat lainan ennenaikaisen lyhentämisen ilman lisäkuluja. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ehdot omasta pankista ennen ennenaikaista lyhennystä.

Miksi pankkilaina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Kun haet pankkilainaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken nopeasti. Sen sijaan että kilpailuttaisit vain yhden pankin, me voimme kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Jos yhden lainatarjouspyynnön täyttäminen vie 5 minuuttia, veisi 30 tarjouspyynnön täyttäminen 150 minuuttia, eli 2,5 tuntia. Käyttämällä maksutonta palveluamme säästät pelkästään omaa aikaasi tuon verran. Ajan säästön lisäksi saat myös useita lainatarjouksia vertailtavaksesi, joten halvimman ja sinulle sopivimman lainatarjouksen löytyminen helpottuu merkittävästi.

Lue lisää blogistamme:

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo