Pankkilaina ilman takaajia tai vakuuksia

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Sisällysluettelo

Hae pankkilainaa netistä ilman vakuuksia

Pankit tarjoavat monipuolisia lainatuotteita niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Pankkilaina soveltuu hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja usein pankkilainaa haetaan asunnon tai auton ostoon tai muuhun suurempaan hankintaan. Netistä voit hakea pankkilainaa 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla ilman takaajia tai vakuuksia. Suomessa pankkilainaa ilman vakuuksia tarjoavat useat pankit sekä rahoituslaitokset.

Tutustu kattavaan pankkilainatarjontaan ja hae pankkilainaa netistä maksuttomalla lainahakemuksella. Lähetä ilmainen lainahakemus VertaaLainaa.fi-palvelussa ja vastaanota lainatarjoukset. Vertaa lainoja helposti ja turvallisesti netissä. Yksi hakemus tavoittaa yli 25 luotettavaa lainanmyöntäjää.

Käyttämällä VertaaLainaa.fi-palvelua, voit hakea netissä vakuudetonta pankkilainaa aina 60 000 euroon saakka ilman erillisiä takaajia. Hakemuksen täyttäminen on täysin maksutonta, eikä sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa käyttää palveluamme ja tutustua tarjouksiin. Yhdellä hakemuksella saat yhteyden yli 25 pankkiin ja rahoituslaitokseen. Tarjoamme mahdollisuuden hakea vakuudetonta lainaa summissa 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon, takaisinmaksuajan ollessa 1-15 vuotta.

 

Kilpailuta pankit helposti yhdellä hakemuksella

VertaaLainaa.fi palvelu on suunniteltu tekemään lainojen kilpailuttamisesta mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Yhdellä yksinkertaisella hakemuksella voit saada lainatarjouksia yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse erikseen hakea lainaa useammalta eri pankilta. Kilpailutamme lainat puolestasi useiden suomalaisten pankkien sekä ulkomaalaisten lainanmyöntäjien kesken. Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat, näet nopeasti, mikä pankki tarjoaa sinulle lainaa pienellä korolla.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, aloitamme heti lainan kilpailuttamisen. Toimimme jättämäsi hakemuksen kaikille kilpailutuksessa mukana oleville pankeille ja voit saada jo muutaman minuutin kuluttua vertailtavaksesi ensimmäiset pankkilainatarjoukset.

Pankkilainan kilpailuttaminen netissä onnistuu yhdellä maksuttomalla hakemuksella ja pääset hetkessä vertailemaan pankkien sinulle välittämiä lainatarjouksia. Lainaa varten et tarvitse vakuuksia tai takausta. Lisäksi mahdollisten tarvittavien liitteiden lähettäminen on helppoa sähköisesti. Ja jos olet miettinyt nykyisten velkojesi uudelleenrahoitusta tai lainojen yhdistämistä, voit hyödyntää palveluamme tähänkin tarkoitukseen. Aina toki lainatarjouksia ei voida toimittaa. Tämä voi johtua muun muassa puutteellisista tiedoista lainahakemuksesta tai lainanhakijan heikosta maksukyvystä.

Päivitetty: 20,helmikuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vakuudetonta pankkilainaa netistä pienellä korolla

VertaaLainaa.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden vertailla ja hakea lainoja vaivattomasti netissä. Palvelun avulla voit lähettää yhden lainahakemuksen, joka tavoittaa yli 25 pankkia ja lainantarjoajaa.

Hakemuksella voit hakea vakuudetonta lainaa 1000 eurosta jopa 60 000 euroon, ja takaisinmaksuaika voi olla jopa 1-15 vuotta. Kilpailuttamalla lainan samanaikaisesti usean eri pankin kesken, voit saada lainaa pienellä korolla, sillä mahdollisia lainatarjouksia on vertailtavanasi useampi, jolloin edullisen lainan löytäminen on selkeämpää.

Hae pankkilainaa maksuttoman lainahakemuksen avulla niin voit saada henkilökohtaisia lainatarjouksia pankeilta, jotka eivät sido sinua mihinkään. Tämän jälkeen voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ja päättää, mikä niistä on sinulle sopivin pankkilaina.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

 

Vertaile pankkilainat ennen lainapäätöstä

Jos etsit pankkilainaa, useiden pankkien kilpailuttaminen ja vertaileminen voi auttaa löytämään edullisen pankkilainan. Pankkien kattava kilpailuttaminen auttaa sinua saamaan suuremmalla todennäköisyydellä useita lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä, ja pääset lähes reaaliaikaisesti vertailemaan eri vaihtoehtoja ja valita sopivamman pankkilainan.

Voit kilpailuttaa pankkilainat helposti ja nopeasti käyttämällä VertaaLainaa.fi-palvelua. Palvelumme kautta voit täyttää yhden maksuttoman lainahakemuksen, jonka jälkeen me kilpailutamme lainan puolestasi yli 25 pankissa ja lainanmyöntäjällä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit saada useita tarjouksia yhdellä hakemuksella ja voit vertailla niitä rauhassa.

Kilpailuttaminen ja vertaileminen auttaa sinua löytämään pankkilainan, joka sopii sinun budjettiin. Voit verrata eri lainatarjouksia lainan koron, kuukausierän ja takaisinmaksuajan perusteella ja selvittää, mistä pankista edullisin laina löytyy juuri sinun tarpeisiin.

Kilpailuttaminen on myös nopeaa ja helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus, jonka jälkeen me hoidamme loput. Saat lainatarjoukset nopeasti ja voit valita niistä sopivan lainan.

Kuka voi hakea pankkilainaa netistä?

Verkossa tarjolla olevien pankkilainojen ehdot voivat vaihdella pankista toiseen, sillä jokainen pankki asettaa omat kriteerinsä lainansaajille. Vaikka ehdot saattavatkin erota toisistaan, useimmat pankit vaativat lainanhakijalta vähimmäisedellytyksiä. Yleisimpiä näistä ovat, että hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen Suomen kansalainen, jolla ei ole maksuhäiriöitä. Lisäksi hakijalta odotetaan säännöllisiä tuloja, olivatpa ne palkkaa tai eläkettä.

VertaaLainaa.fi-palvelu mahdollistaa lainanhakemisen ja kilpailuttamisen niille henkilöille, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita, puhtain luottotiedoin varustettuja Suomen kansalaisia ja joilla on vakaa taloudellinen tilanne eikä liiallista aiempaa velkataakkaa.

Lyhyesti sanottuna pankkilainaa netistä voi hakea: 

 • Vähintään 20-vuotias henkilö
 • Suomen kansalainen tai pitkäaikainen Suomessa asuva henkilö
 • Henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

 

Mikä on pankkilainan korko?

Pankkilainan korko on aina yksilöllinen ja siihen vaikuttavat monet eri tekijät.

Vakuudellisessa pankkilainassa on alhaisempi korko kuin vakuudettomassa, koska pankin riskiluokitus on korkeampi, jos lainalla on vain yksi takaisinmaksaja. Tällöin pankin täytyy kompensoida luottotappioriskiään myöntämällä vakuudettomaan lainaan hieman korkeamman koron.

Vakuudettoman lainan korko määräytyy hakijan taloustietojen pohjalta. Riskiluokituksen vaikuttaa haettava lainasumma, ikä, paikkakunta, tulotaso, työsuhteen kesto sekä huolettavat lapset.

Jokainen pankki ja rahalaitos tekee hakijalle oman riskikartoituksen, joten paras tapa selvittää, millä korolla ja ehdoilla sinä voit saada lainaa, on pyytää maksuttomat lainatarjoukset mahdollisimman monelta lainantarjoajalta.

 

Mikä on pankkilaina?

Lainatuotteet poikkeavat toisistaan merkittävästi, eikä pankkilaina ole siinä mikään poikkeus. Lainatuotteet tulisi aina tuntea ennen lainan hakemista, jotta osaa valita omaan tarpeeseen soveltuvan lainatuotteen. Jos siis mietit, että mikä on pankkilaina ja kuinka se eroaa muista lainatuotteista, saat vastauksen tuohon kysymykseen tästä: Pankkilaina on rahasumma, jonka pankki myöntää yksityishenkilölle, yritykselle tai muulle taholle takaisinmaksettavaksi sovitun ajan kuluessa. Laina myönnetään tietyin ehdoin, jotka määrittelevät lainan koron, takaisinmaksuajan, lyhennystavan ja muut mahdolliset kulut.

Pankkilaina on vastuullinen sitoumus, ja lainanhakijan on tärkeä ymmärtää lainaehtojen merkitys ja arvioida omaa takaisinmaksukykyään realistisesti ennen lainan ottamista. Pankkilaina eroaa muista lainatuotteista eniten siinä, että pankkilainan myöntää pienten rahoituslaitosten sijaan suurempi pankki.

 

Mitä tietoja pankki tarkistaa lainanhakijasta?

Pankki tarkistaa aina lainanhakijan luottotiedot. Luottotiedot kertovat pankille, kuinka hyvin olet hoitanut aikaisemmat maksuvelvoitteet, kuten luottokorttilaskut ja muut lainat. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se voi vaikuttaa negatiivisesti lainan saamiseen. Pankki tarkistaa myös hakijan taloudellisen tilanteen. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki selvittää hakijan tulot- ja menot, sekä varallisuuden. Pankki käyttää näitä tietoja arvioidakseen hakijan maksukykyä.

Pankki selvittää lisäksi hakijan työtilanteen. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki tarkistaa hakijan työsopimuksen, palkkatodistuksen ja mahdollisesti edellisten vuosien verotiedot. Tämä auttaa pankkia varmistamaan, että hakijalla on vakaa työpaikka ja riittävä tulo, jolla hän voi maksaa lainan takaisin. Lainan hyväksymisen edellytyksenä saattaa olla, että pankki pyytää todistuksia liitteeksi. Näistä pankki antaa tarvittaessa erillisen ohjeistuksen lainaa hakiessa. Usein tunnistautumiseen ja lainan allekirjoittamiseen käy sähköinen tunnistautuminen, joten voit hakea pankkilainaa netistä pankkitunnuksillasi mihin vuorokauden aikaan tahansa.

 

Pankkilaina haetaan yhä useammin nettihakemuksella

Maailma on muuttunut nopeasti siihen suuntaan, että pankit jopa kannustavat asiakkaitaan hoitamaan pankkiasioinnin verkossa. Tämä on suositeltavaa sen helppouden ja turvallisuuden kannalta.

Pankkilainan voi myös kilpailuttaa useamman pankin välillä täyttämällä vain yhden hakemuksen palvelussamme. Lainahakemukseen lisätään haettava lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Hakemukseen ei ole pakko lisätä rinnakkaishakijan tietoja, koska pankkilainaa varten ei tarvitse hankkia vakuuksia tai takausta. Lainahakemus kilpailutetaan usean eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken ja lainanhakija saa vertailtavakseen monen eri pankin lainatarjoukset.

Aloita pankkilainan kilpailuttaminen jo tänään, niin saat hetkessä useiden pankkien lainatarjoukset vertailtavaksesi.

 

Mikä on hyvä pankkilaina?

Parhaan pankkilainan valitseminen voi olla ratkaiseva taloudellinen päätös, ja se riippuu useista tekijöistä.

Korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun valitaan pankkilainaa. Mitä alhaisempi korko, sitä vähemmän maksat korkokuluja laina-ajan aikana. Vertaile eri pankkien tarjoamia korkoja ja valitse kilpailukykyisin vaihtoehto. Lisäksi korkoon kannattaa kiinnittää huomiota muihin lainaan liittyviin kustannuksiin, kuten avausmaksuihin, tilinhoitomaksuihin ja mahdollisiin vakuutuksiin. Alhaiset lisäkustannukset voivat merkittävästi vähentää lainan kokonaiskustannuksia.

Maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja siihen, kuinka pitkään sinun on maksettava laina takaisin. Valitse maksuaika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja takaa, että voit hoitaa kuukausimaksut mukavasti.

Oman luottokelpoisuuden ymmärtäminen on myös tärkeää. Mitä parempi luottokelpoisuus sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet saat saada edullisempia lainaehtoja. Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa ja korjaa mahdolliset virheet raporteissasi.

Hyvä pankkilaina tarjoaa joustavuutta lainaehtojen muuttamiseen tarpeen mukaan. Tämä voi sisältää mahdollisuuden tehdä ennenaikaisia takaisinmaksuja ilman lisämaksuja tai muuttaa maksusuunnitelmaa, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu.

Harkitse, kuinka pankkilaina sopii kokonaisuuteen taloudellisen tilanteesi kanssa. Varmista, että kuukausimaksut ovat hallittavissa ja että sinulla on riittävästi taloudellista liikkumavaraa odottamattomiin kuluihin. Lue tarkasti lainasopimus ja ymmärrä kaikki ehdot. Tarkista erityisesti mahdolliset piilokustannukset ja ehdot, kuten ennenaikaisen takaisinmaksun mahdollisuus.

Kokonaisuudessaan paras pankkilaina riippuu omasta taloudellisesta tilanteestasi ja tarpeistasi. On tärkeää tehdä perusteellinen vertailu ja harkita tarkkaan ennen kuin sitoudut mihinkään lainasopimukseen. Älä rajoitu yhteen pankkiin. Vertaile eri pankkien tarjoamia lainoja ja lainaehtoja. Kilpailuttamalla voit löytää parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

 

Miten valita sopiva pankkilaina netistä?

Ennen lainan hakemista on tärkeää selvittää, mihin tarkoitukseen lainaa tarvitaan ja kuinka suuri summa on tarpeen. Tämä auttaa sinua löytämään sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi. Jos lainasumman ja laina-ajan suunnittelu on hankalaa, voit ottaa avuksesi VertaaLainaa.fi maksuttoman lainalaskurin. Laskurin avulla sinun on selkeää hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Kun olet selvittänyt lainan tarpeen ja määrän, täytä maksuton lainahakemus VertaaLainaa.fi palvelussa, niin laina kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Pääset nopeasti vertailemaan lainatarjouksia. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia lainaehtoja ja korkoja. Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan, joka sopii juuri sinulle. Muista kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon, sillä nämä kertovat lainan todelliset kustannukset.

Kun olet löytänyt sopivan lainan, tarkista pankkilainan korko ja lainaehdot ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Tarkista esimerkiksi, onko lainassa mahdollista tehdä lyhennysvapaita kuukausia, miten korko määräytyy ja mitä muita kuluja lainaan liittyy. Kun olet valinnut sopivan lainaratkaisun, voit laatia sopimuksen valitsemasi pankin kanssa.

Jos sinulla on mahdollisuus pyytää rinnallesi toinen yhteisvastuullinen lainanhakija lainan vakuudeksi, se voi vaikuttaa lainan korkoon ja lainaehtoihin. Vakuudellinen pankkilaina voi olla halvempi ja helpompi saada kuin vakuudeton laina.

 

Pankkilainan takaisinmaksu

Pankkilainan takaisinmaksusuunnitelma määrittelee, kuinka monta kuukausierää tulee maksettavaksi, kuinka suuri korko on ja minkälaiset lisäkulut tai -maksut ovat mahdollisia. Pankkilainaa maksetaan tyypillisesti takaisin 1 – 15 vuoden maksuajalla. Pankkilainan laina-aikaan vaikuttaa oleellisesti otettu lainasumma. Lainalaskurin avulla voit hahmotella, miten valittu lainasumma ja laina -aika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Tarkan arvion lainasi maksuajasta ja kuukausieristä saat pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta.

Pankkilainan takaisinmaksua suunnitellessa on tärkeää huomioida myös mahdollisuus lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun. Joissakin tapauksissa lainanottaja voi haluta maksaa lainan takaisin aiemmin kuin suunniteltu takaisinmaksuaika, ja tämä voi säästää merkittävästi lainanhoitokuluissa. Ennenaikainen takaisinmaksu voi kuitenkin sisältää lisämaksuja, kuten ennenaikaisen takaisinmaksun koron, joka voi olla prosenttiosuus lainan määrästä.

Lainanottajan on tärkeää suunnitella takaisinmaksusuunnitelma huolellisesti ja valita se, joka sopii parhaiten hänen taloudelliseen tilanteeseensa. Lainasopimus kannattaa lukea tarkoin ja selvittää muun muassa onko mahdollista saada pankkilainaan lyhennysvapaata tai jopa maksuvapaata kuukautta. Pankkilainan takaisinmaksusuunnitelman muutokset voivat olla mahdollisia myöhemmin, mutta niistä on ilmoitettava pankille ajoissa ja ne voivat aiheuttaa lisäkuluja.

 

Pankkilainan todellinen vuosikorko

Pankkilainat ovat tunnetusti olleet edullisempia kuin muiden rahalaitosten tarjoamat lainat. Nykyään kuitenkin suurin osa netissä toimivista lainapalveluita on pankkeja, joten lähes kaikki korkeakorkoista lainaa myöntävät lainantarjoajat ovat joko lopettaneet toimintansa, tai ainakin siirtäneet sen toiseen maahan. Nykylainsäädännön mukaan vakuudettoman lainan nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa. Myönnettyjen vakuudettomien pankkilainojen todelliset vuosikorot ovat olleet keskiarvoltaan noin 10 %, kun tarkastellaan viimeistä kuluvaa vuotta.

Voit itse laskea lainalaskurilla miten lainan perustamiskulut, hoitokulut ja nimelliskorko vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Pankkilaina netistä ilman vakuuksia – onko se mahdollista?

Monet tarvitsevat lainaa esimerkiksi auton hankintaan, remonttia tai lomamatkaa varten, mutta eivät halua hakea lainaa yhteishakijan kanssa tai sellaista ei vain yksinkertaisesti löydy lähipiiristä. Oman omaisuuden panttaaminenkin lainan vakuudeksi ei tunnu hyvältä.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat nykyään pankkilainoja netistä ilman vakuuksia. Tällöin laina myönnetään pelkän henkilökohtaisten lainanhakijan tietojen perusteella, eikä lainalle tarvitse hakea erikseen vakuutta.

Pankkilainan hakeminen netistä ilman vakuuksia ei ole vaikeaa. Voit hakea lainaa verkossa täyttämällä yksinkertaisen lainahakemuksen, jossa sinua pyydetään antamaan tietoja kuten henkilötunnus, tulot, menot sekä mahdolliset nykyiset velat. Tämän jälkeen pankki tai rahoituslaitos arvioi hakemuksestasi ja antaa oman lainatarjouksensa.

Huomioi kuitenkin, että pankkilaina netistä ilman vakuuksia voi olla hieman kalliimpi kuin laina, jolle on pantattu vakuus. Tämä johtuu siitä, että pankki tai rahoituslaitos ottaa suuremman riskin myöntäessään lainaa ilman vakuuksia. Siksi lainan korko voi olla hieman korkeampi.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että pankkilainan hakeminen ilman vakuuksia edellyttää yleensä tietynlaista taloudellista tilannetta. Lainan hakijan tulee olla luottokelpoinen ja hänen tulee osoittaa, että hänellä on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Jos hakijan luottotiedot ovat heikot tai hänellä on paljon velkaa, lainan saaminen ilman vakuuksia voi olla vaikeampaa tai jopa mahdotonta.

 

Pankkilainaa netistä luotettavilta pankeilta

Pankeilla on koko Suomen kattava konttoriverkosto, josta saat tarvittaessa henkilökohtaista neuvontaa kaikissa omaa taloudenhoitoa vaativissa asioissa. Pankit Suomessa tarjoavat asiakkailleen monenlaisia rahoitusratkaisuja, joista yleisimmin käytettyjä ovat kulutusluotot, luottokortit sekä asuntolainat. 

Suurimmat pankit ovat Nordea, OP, Danske Bank ja Handelsbanken. Nordea on pohjoismainen pankki, jolla on Suomessa noin 1,5 miljoonaa asiakasta. Nordea tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, mukaan lukien tili-, kortti- ja lainapalveluja. Nordean tavoitteena on olla digitaalinen pankki, ja se tarjoaa laajan valikoiman digitaalisia palveluja, kuten mobiilisovelluksen ja verkkopankin.

OP on Suomen suurin finanssiryhmä, johon kuuluu yli 150 paikallisosuuspankkia, OP Ryhmän keskusyhteisö sekä vakuutusyhtiö Pohjola. OP tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. OP on myös vahvasti mukana suomalaisessa yhteiskunnassa ja tukee useita hyväntekeväisyysprojekteja.

Danske Bank on tanskalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Danske Bank tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. Danske Bankin tavoitteena on olla digitaalinen ja vastuullinen pankki.

Handelsbanken on ruotsalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Handelsbanken tarjoaa laajan valikoiman pankkipalveluja, kuten tili-, kortti-, sijoitus- ja lainapalveluja. Handelsbanken on tunnettu henkilökohtaisesta palvelusta ja vahvasta asiakassuhteiden hoidosta.

Lisäksi Suomessa on useita muita pankkeja, kuten Säästöpankki, Aktia ja Ålandsbanken. Suomalaiset pankit ovat yleensä hyvin digitalisoituneita ja tarjoavat laajan valikoiman digitaalisia palveluja. Pankit ovat myös vahvasti mukana suomalaisessa yhteiskunnassa ja tukevat useita hyväntekeväisyysprojekteja.

 

Pankit Suomessa – sähköinen asiointi verkossa lisääntynyt merkittävästi

Digitaalisen aikakauden myötä verkkopalveluiden vaikutus eri talousalueisiin on ollut merkittävä, ja tämä pätee erityisesti lainamarkkinoihin. Verkkopalveluiden kasvava rooli on muuttanut tapaa, jolla lainaa haetaan ja tarjotaan. Tämän kehityksen myötä on tärkeää ymmärtää, miten verkkopalvelut ovat vaikuttaneet lainamarkkinoihin ja mitä etuja ja haasteita tämä muutos on tuonut mukanaan.

Yksi merkittävimmistä vaikutuksista, joita verkkopalvelut ovat tuoneet lainamarkkinoihin, on laajempi saavutettavuus ja helppous lainan hakemisessa. Aiemmin lainan hakeminen saattoi vaatia fyysisen tapaamisen pankkikonttorissa ja monia paperiasiakirjoja. Nykyään verkkopalveluiden ansiosta lainaa voi hakea milloin tahansa ja missä tahansa, kunhan on internet-yhteys. Tämä on tuonut lisää mukavuutta ja joustavuutta lainan hakemiseen.

Verkkopalveluiden myötä lainaehtojen vertailtavuus on parantunut huomattavasti. Monet pankit Suomessa tarjoavat verkkosivuillaan helppokäyttöisiä työkaluja, joiden avulla asiakkaat voivat vertailla eri lainatarjouksia. Tämä on lisännyt kilpailua pankkien välillä ja painostanut niitä tarjoamaan houkuttelevampia lainaehtoja ja kilpailukykyisiä korkoja.

Verkkopalvelut ovat lyhentäneet lainahakuprosessia merkittävästi. Aiemmin lainahakemuksen käsittely saattoi viedä päiviä tai jopa viikkoja. Nykyään monilla pankkien verkkopalveluilla on automatisoituja prosesseja, jotka mahdollistavat nopeamman luottopäätöksen ja jopa välittömän lainatarjouksen. Tämän vuoksi pankkien kilpailutus on käynyt kuluttajalle yhä helpommaksi. Tästä syystä useat jo aikaisemmin lainan ottaneet henkilöt kilpailuttavat pankkilainansa uudelleen.

Vaikka lainan hakeminen verkkopalveluiden kautta voi olla helppoa, yksityisyyden ja turvallisuuden säilyttäminen on erittäin tärkeää. Pankkien on panostettava tietoturvaan varmistaakseen asiakkaidensa henkilötietojen suojan. Verkkopalveluiden on tarjottava turvallisia tapoja lähettää ja vastaanottaa arkaluonteista tietoa.

Verkkopalveluiden nopeus ja helppous voivat toisaalta johtaa siihen, että perinteinen henkilökohtainen neuvonta pankkikonttoreissa vähenee. Vaikka moni pystyy hoitamaan lainahakemuksensa verkossa itsenäisesti, on tärkeää muistaa, että joillekin asiakkaille henkilökohtainen neuvonta voi olla tarpeen erityisesti monimutkaisemmissa rahoitustilanteissa. Tyypillisesti pankkilainaa netistä hakevat nuoremmat henkilöt, mutta useimmille eläkeläisille lainan haku verkosta voi olla haastavaa.

 

Parempi korko pankkilainalle – lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Pankin kautta haettuun lainaan tarvitaan usein vakuudet tai henkilötakaus. Palvelussamme on esillä vain ne pankit ja rahoitusyhtiöt, joista voi hakea pankkilainaa ilman vakuuksia. Sinun ei siis tarvitse lainahakemuksen yhteydessä arvuutella, voisitko saada lainantarjoajalta vakuudetonta lainaa, koska täyttämällä hakemuksen laina kilpailutetaan vain niillä pankeilla, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa ilman vakuuksia tai takausta.

Halutessaan voit kuitenkin ottaa rinnalleen toisen rinnakkaishakijan. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa pienenee pankin luottotappioriski, jolloin lainaa voidaan myöntää suurempi määrä, paremmilla lainaehdoilla. Kahden henkilön tulojen ja varallisuuden yhdistäminen voi johtaa parempiin lainaehtoihin. Pankit näkevät kahden hakijan lainan usein pienemmän riskin lainana, mikä saattaa heijastua esimerkiksi edullisempana korkona. Yhteishakija on päähakijan kanssa vastuussa lainan takaisinmaksusta. Lainanhaun yhteydessä myös rinnakkaishakijan tiedot tarkistetaan.

Vaikka rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemisessa on monia etuja, on tärkeää muistaa, että molemmat hakijat ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen hakija ei pysty hoitamaan lainanlyhennyksiä, vastuu siirtyy kokonaan toiselle hakijalle. Tämän vuoksi on tärkeää keskustella yhdessä lainan ehdoista ja takaisinmaksusuunnitelmasta ennen lainan hakemista yhdessä.


VertaaLainaa.fi mediassa:

Iltalehti

MTV3

Inarilainen

Autotalli.com

Enontekiön sanomat

Kittilälehti

Kotikulmilta

Pietarsaaren Sanomat

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Ylä-Kainuu

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

 

Pankkilainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton pankkilaina on laina, joka myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki ei vaadi hakijalta esimerkiksi kiinteistöä tai ajoneuvoa lainan vakuudeksi. Lainaan ei tarvitse myöskään hankkia henkilötakaajaa. Vakuudettomat lainat ovat yleisiä pienemmissä lainasummien, kuten kulutusluotoissa, vakuudettomissa pankkilainoissa, joustoluotoissa ja pikalainoissa.

Vakuudettoman pankkilainan hakuprosessi on usein nopeampi kuin vakuudellisen lainan, sillä hakijan ei tarvitse antaa vakuutta, jonka arvo tai kunto täytyy tarkistaa. Myöskään henkilötakaajan tietoja ei tarvitse pyytää tai tarkastaa. Vakuudeton pankkilaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset lainaa esimerkiksi lomamatkan tai kodin remontin rahoittamiseen, sillä sinun ei tarvitse antaa tarkempaan selvitystä siitä, mihin lainan käytät.

Pankkilainaa ilman vakuuksia on helppo tapa saada lainaa nopeasti, sillä lainahakemus täytetään verkossa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lainapäätöksen voi saada jopa muutamassa tunnissa.

Pankkilaina ilman vakuuksia haittapuolena voi olla kuitenkin, että vakuudeton pankkilaina on kalliimpi kuin vakuudellinen laina, sillä lainanantajalla ei ole vakuutta, joka antaisi turvaa lainan takaisinmaksusta. Vakuudettoman pankkilainan lainasummat ovat yleensä myös pienempiä kuin vakuudellisen lainan, sillä lainanantajalla ei ole vakuutta, joka antaisi turvaa suuremmille lainasummille.

 

Pankkilaina vakuuksilla

Perinteisen pankkilainan vaatimuksena on usein vakuudet. Vakuudellinen pankkilaina on laina, joka vaatii hakijalta vakuutta. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, arvopaperit tai ajoneuvo. Vakuus antaa lainanantajalle turvaa lainan takaisinmaksuun ja mahdollistaa usein matalamman koron ja paremmat lainaehtojen kuin vakuudettomassa lainassa.

Vakuudellinen pankkilaina on usein suurempi laina kuin vakuudeton laina. Tämä johtuu siitä, että vakuudellisen lainan vakuus antaa lainanantajalle enemmän turvaa lainan takaisinmaksusta. Lainasummat voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Vakuudellinen pankkilaina voi olla järkevä vaihtoehto, jos tarvitset suurempaa lainaa ja sinulla on mahdollisuus antaa vakuus. Vakuudellinen laina voi olla myös edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton laina, sillä vakuus antaa lainanantajalle turvaa ja mahdollistaa siten matalamman koron ja paremmat lainaehtojen.

Vakuudellisen pankkilainan haittapuolena on kuitenkin usein se, että lainan hakeminen voi kestää pidempään kuin vakuudettoman lainan hakeminen, sillä pankin on tarkistettava vakuuden arvo ja kunto.

 

Millaisia eri takauksia pankkilainaan voi ottaa?

Pankkilaina on yleensä merkittävä rahoitusratkaisu, johon lainanhakija voi ottaa takaajan tai vakuudet. Takaus on sopimus, jonka avulla joku muu kuin lainan hakija takaa lainan maksun takaisinmaksun, jos lainanottaja ei kykene maksamaan lainaa takaisin. Takaus on sopimus, joka antaa lisäturvaa pankin lainan takaisinmaksusta. Yleisimmät takausmuodot ovat henkilötakaus, valtiontakaus ja kiinteistötakaus. Ennen kuin hakee lainaa, kannattaa tutkia eri takausvaihtoehtoja ja valita itselle sopiva vaihtoehto. On tärkeää ymmärtää, että takauksen antaja ottaa vastuun lainan takaisinmaksusta, mikä tarkoittaa, että jos hakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, takausvastuun kantajalle voi aiheutua suuria taloudellisia tappioita.

Henkilötakaus on yleisin takausmuoto pankkilainassa. Se on sopimus, jossa henkilö, yleensä lainanhakijan läheinen, takaa lainan takaisinmaksun. Takaus tarkoittaa sitä, että henkilö, joka takaa lainan takaisinmaksun, sitoutuu maksamaan lainan, jos lainanhakija ei kykene maksamaan sitä takaisin. Henkilötakauksessa takaaja vastaa koko lainan takaisinmaksusta.

Valtiontakaus on valtion antama takaus, joka antaa pankille lisäturvaa lainan takaisinmaksusta. Valtiontakaus on yleensä tarkoitettu erityisryhmille, kuten opiskelijoille ja yrittäjille, jotka tarvitsevat lainaa esimerkiksi opiskeluiden tai yrityksen perustamisen rahoittamiseen. Valtiontakauksessa valtio takaa lainan takaisinmaksun, mikä helpottaa lainan saamista ja mahdollistaa paremmat lainaehtojen.

Kiinteistötakaus tarkoittaa sitä, että hakijan kiinteistö toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa sitä, että jos hakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, pankki voi myydä kiinteistön, joka toimii lainan vakuutena. Kiinteistötakaus on yleensä suuremmissa lainasummien, kuten asuntolainan, yhteydessä.

 

Nykyisten lainojen yhdistäminen pankkilainalla

Nykyisten lainojen yhdistäminen pankkilainaan voi olla hyvä ratkaisu henkilöille, jotka haluavat helpottaa taloudellista tilannettaan ja vähentää lainanhoitokulujaan. Tämä prosessi voi auttaa yhdistämään erilaisia lainoja, kuten pikavippejä, joustoluottoja, kulutusluottoja, luottokorttivelkaa ja osamaksuja yhteen pankkilainaan.

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, joita myönnetään yleensä pienempiin rahantarpeisiin. Pikavipit ovat usein korkeakorkoisia, ja niitä otetaan yleensä nopeasti tilapäiseen rahantarpeeseen.

Joustoluotot ovat puolestaan joustavampia lainoja, jotka mahdollistavat lainan nostamisen tarpeen mukaan. Joustoluotossa lainanottaja voi nostaa lainaa tarvitsemansa määrän, kun taas pankkilainassa laina maksetaan kertamaksuna.

Kulutusluotot ovat usein suurempia summia, jotka otetaan esimerkiksi kodin remontointiin tai auton ostoon.

Luottokorttivelka on velkaa, joka on kertynyt luottokortilla tehdyistä ostoksista.

Osamaksut ovat maksusuunnitelmia, joissa tuotteen hinta jaetaan useammalle kuukaudelle. Osamaksut ovat yleisiä suuremmissa ostoksissa, kuten kodinkoneiden tai elektroniikan hankinnassa.

Yhdistämällä nämä erilaiset lainat yhteen pankkilainaan, voit säästää huomattavasti lainanhoitokuluissa ja hallita paremmin omaa talouttasi. Lainan yhdistäminen voi myös vähentää stressiä ja huolta siitä, kuinka monta eri lainaa on maksettavana ja miten ne pitää maksaa. On kuitenkin tärkeää, että ymmärrät pankkilainan ehdot ja takaisinmaksusuunnitelman, jotta hän voi maksaa lainan takaisin ilman ongelmia.

 

Pankkilaina netistä käytetyn auton ostamiseen

Käytetyn auton ostaminen ja rahoittaminen ovat olennainen osa monien ihmisten elämää. Nykyaikana verkkopalveluiden yleistymisen myötä pankkilainan hakeminen netistä käytetyn auton ostamiseen on tullut yhä suositummaksi vaihtoehdoksi. Tämä muutos on tuonut mukanaan sekä etuja että tärkeitä näkökohtia, jotka vaikuttavat ostoprosessiin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Pankkilainan hakeminen netistä käytetyn auton ostamiseen tarjoaa monia etuja, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi lainamarkkinoihin ja autokauppaan. Ensinnäkin verkkopalvelut tarjoavat käyttäjilleen helpon ja nopean tavan aloittaa lainaprosessi. Aiemmin oli tarpeen käydä fyysisesti pankissa neuvottelemassa lainaehtoja, mutta nyt asiakkaat voivat hoitaa kaiken verkon kautta omalta kotisohvaltaan.

Hae pankkilainaa netistä käytetyn auton ostamiseen VertaaLainaa.fi kautta niin pääset heti vertailemaan lainatarjouksia ja valitsemaan itsellesi parhaiten sopivan vakuudettoman autolainan.

 

Pankkilaina suurempien hankintojen toteuttamiseen

Suuremman pankkilainan käyttökohteita arvioitaessa on tärkeää miettiä lainan tarkoitusta, pitkän aikavälin tuottoa ja lainan takaisinmaksukykyä. Asunnon ostaminen on yksi yleisimmistä syistä ottaa suurempi pankkilaina. Asunto on usein myös sijoitus, jonka arvo voi nousta ajan myötä, ja se voi tarjota vakautta ja turvaa.

Pankkilainalla toteutat suuremmat hankinnat niin auton ostosta talon hankintaan, mutta vakuudeton pankkilaina sopii myös hyvin monen muut unelman toteuttamiseen. Pankkilainalla ilman vakuuksia voi ostaa veneen, moottoripyörän tai järjestää suuremmat juhlat.

 

Pankkilaina ilman luottotietoja

Pankkilainaa ilman luottotietoja on vaikea saada, ellei jopa täysin mahdotonta. Netin välityksellä kukaan ei voi saada lainaa ilman luottotietoja jo pelkästään sen vuoksi, että kaikkien lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä. Lainan saaminen kivijalkapankista ilman luottotietoja voi kuitenkin olla mahdollista, mutta se edellyttää tapaamista pankkivirkailijan kanssa. Lisäksi lainanhakijan on selkeästi osoitettava miksi hänen luottotiedoissa on merkintä ja minkä asian seurauksena se on tullut. Lainanhakijan täytyy lisäksi esittää mihin hän tarvitsee lainaa ja miten hän aikoo hoitaa sen takaisinmaksun. Tämäkään ei kuitenkaan takaa varmaa lainan saamista, vaan lainapäätökseen vaikuttaa myös lainanhakijan historia kyseisen pankin asiakkaana. Jos lainapäätös on kielteinen, jää ainoaksi vaihtoehdoksi vakuudellisen lainan hakeminen. Tämä tarkoittaa sitä että lainan vakuutena täytyy olla jotain omaisuutta, kuten esimerkiksi kiinteistö tai joissain tapauksissa myös auto hyväksytään.

Usein kysytyt kysymykset pankkilainasta:

Kuka voi hakea pankkilainaa?

Pankkilainojen ikärajat ovat pankista riippuen 18 – 23 vuotta. VertaaLainaa.fi palvelun kautta pankkilainaa voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot sekä riittävän säännölliset tulot.

Kuinka paljon pankkilainaa voi saada ilman vakuuksia?

VertaaLainaa.fi palvelun kautta voi hakea vakuudetonta pankkilainaa summille 1000 – 60 000 euroa. Pankkien myöntämien vakuudettomien lainojen suuruudet vaihtelevat. Jokainen pankki antaa lainanhakijoille oman luottoluokituksen, jonka perusteella myös lainan suuruus määräytyy. Täytä yksi lainahakemus ja kilpailuta lainasi pankkien välillä nopeasti.

Kuinka nopeasti pankkilaina siirtyy tililleni?

Vakuudettoman pankkilainan saa tililleen jopa samana päivänä, kun sitä on hakenut. Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa paljon se, mihin kellonaikaan lainaa on haettu. Suurempien lainojen kohdalla lainan tilisiirto voi viedä 1 – 2 pankkipäivää.

Kuinka pitkän maksuajan pankkilainaan saa?

Vakuudettomaan pankkilainaan saa takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta.

Mitä tarkoittaa pankkilaina?

Pankkilaina on laina, joka myönnetään pankin tai muun rahoituslaitoksen toimesta. Pankkilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Mihin pankkilainan voi käyttää?

Pankkilainaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten asunnon ostoon, auton ostoon, kodin remontointiin tai yleiseen kulutukseen.

Onko pankkilainaan hyvä ottaa korkokatto?

Korkokatto on lisäominaisuus, josta saatetaan periä erillinen maksu. Sen avulla lainan korko ei voi nousta yli ennalta määritellyn rajan. Korkokaton hyödyllisyys määräytyy markkinoiden tilanteen ja lainanhakijan halukkuuden ottaa riskiä perusteella. Jos korot kohoavat merkittävästi laina-aikana, korkokatto voi tarjota säästöjä ja suojaa. Toisaalta, jos korot pysyvät matalina, korkokatosta aiheutuneet kustannukset saattavat olla turhia.

Mikä on vakuudeton pankkilaina?

Vakuudeton pankkilaina on laina, joka myönnetään ilman vakuutta tai takausta. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijalla ei tarvitse olla omaisuutta, joka toimii lainan vakuutena. Lainan saamisen esteenä ei myöskään ole se ettei lainalla ole toista yhteishakijaa.

Miten pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn?

Pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn yleensä tarkistamalla hakijan tulot ja menot, velat ja luottotiedot. Tarkastelussa otetaan huomioon myös hakijan työtilanne ja muut taloudelliset tekijät.

Mikä on pankkilainan korko?

Pankkilainan korko vaihtelee pankista ja lainatyypistä riippuen. Vakuudettoman pankkilainan korko on alkaen noin 4 prosenttia.

Voinko lyhentää pankkilainaa aikaisemmin kuin on sovittu?

Useimmat pankit sallivat lainan ennenaikaisen lyhentämisen ilman lisäkuluja. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ehdot omasta pankista ennen ennenaikaista lyhennystä.

Mikä on vakuudellinen pankkilaina?

Vakuudellinen pankkilaina on laina, joka vaatii hakijalta vakuutta, kuten kiinteistöä, henkilötakausta tai ajoneuvoa. Vakuus antaa lainanantajalle turvaa lainan takaisinmaksusta.

Miksi pankkilaina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Kun haet pankkilainaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken nopeasti. Sen sijaan että kilpailuttaisit vain yhden pankin, me voimme kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Jos yhden lainatarjouspyynnön täyttäminen vie 5 minuuttia, veisi 30 tarjouspyynnön täyttäminen 150 minuuttia, eli 2,5 tuntia. Käyttämällä maksutonta palveluamme säästät pelkästään omaa aikaasi tuon verran. Ajan säästön lisäksi saat myös useita lainatarjouksia vertailtavaksesi, joten halvimman ja sinulle sopivimman lainatarjouksen löytyminen helpottuu merkittävästi.

Mikä pankki myöntää edullisinta pankkilainaa?

Kun haet pankkilainaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken nopeasti. Sen sijaan että kilpailuttaisit vain yhden pankin, me voimme kilpailuttaa puolestasi yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa. Vertailemalla lainatarjouksia näet nopeasti, mikä pankki tarjoaa sinulle lainaa edullisimmalla korolla.

Lue lisää blogistamme:

VertaaLainaa.fi
Logo