Veronpalautus ennakkoon 2021

Veronpalautus 2021

Veronpalautus Ennakkoon

Vuonna 2019 uusi laki muutti veronpalautuksen maksua. Uusi laki mahdollistaa veronpalautusten maksamisen portaittain.

Veronpalautuksia, sekä jäännösveroja maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Miksi maksuja sitten suoritetaan eri aikoihin? Siihen vaikuttavia tekijöitä on verottajan mukaan oman verotuksen päättymispäivä, veroilmoitukseen mahdollisesti tehdyt muutokset, sekä muutokset joita puoliso saattaa tehdä omaan veroilmoitukseensa.

 

Miten selvittää, koska oma veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa.

Näiden ihmisten on mahdollista saada veropäätös jo kesäkuussa. Tässä tapauksessa veronpalautus maksetaan elokuussa 2021.

Jos on tarvetta tehdä muutoksia esitäytettyyn veroehdotukseen tai taloudessa on yritystoimintaa, venyy veronpalautuksen maksaminen syys-, loka- tai marraskuulle.

Maksukuukausi määräytyy sen mukaan, missä järjestyksessä verohallinto käsittelee muutokset asiakkaiden veroehdotuksiin.

Kun saat veropäätöksen, on siihen merkitty myös veronpalautuksen maksupäivä. Maksupäivä on yleisesti noin 2 kuukauden kuluttua veropäätöksen saamisesta.

 

Miten saada veronpalautus ennakkoon?

Tee näin, mikäli haluat veronpalautuksen ennakkoon:

 • Tarkista saamastasi veropäätöksestä veronpalauksesi suuruus.
 • Varmista samasta ilmoituksesta myös se, että verottajalla on tilinumerosi, sekä koska palautuksesi maksetaan.
 • Siirry palvelumme Hae lainaa-sivulle.
 • Aloita sivulla olevan hakemuksen tekeminen valitsemalla summa, maksuaika ja antamalla pyydetyt tiedot.
 • Tämän jälkeen siirryt hakemuksessa eteenpäin, jossa kysytään taloudellisesta tilanteestasi.
 • Kun olet tehnyt hakemuksen, kilpailutamme sen yli 30:llä pankilla ja luotonantajalla.
 • He lähettävät tarjouksensa suoraan sinulle.
 • Valitse haluamasi tarjous, allekirjoita se ja rahat ovat kohta tililläsi.
 • Kun saat veronpalautuksesi, maksa aiempi laina heti takaisin.

Saamissasi tarjouksissa voi olla pidempiäkin maksuaikoja, mutta näistä ei kannata välittää, jos aiot maksaa koko lainan takaisin heti, kun saat veronpalauksesi.

Kun laina-aika on muutamia kuukausia, ei lainalle juurikaan ehdi kertymään korkoja tai kuluja.

Vaikka tarjouksessa on pidempi maksuaika, on sinulla täysi oikeus maksaa laina aikaisemmin takaisin, ilman mitään lisäkustannuksia.


Kilpailuta lainat ilmaiseksi

Riittää kun teet yhden hakemuksen, jonka jälkeen saat useita lainatarjouksia. Tarjousten pyytäminen ei maksa mitään, eikä tarjousten pyytäminen sido hakijaa ottamaan lainaa.

Hae lainatarjoukset


Jäännösverot vuonna 2021

Aikaisemmin jäännösveron korko oli 0,5 prosenttia, jos veron suuruus oli alle 10 000 euroa. Alle 20 euron korko jätettiin perimättä.

Voimme siis tuosta laskea, että alle 4788 euron jäännösverosta ei peritty lainkaan korkoa.

Vuonna 2019 tähän tuli kuitenkin muutos. Nyt jäännösveron korko on 2 prosenttia kaikkien summien osalta. Kuitenkin edelleen alle 20 euron korot jätetään perimättä.

Muutosta tuli siis selvästi, sillä aikaisemman 4788 euron sijaan, jäännösvero saakin olla enää enintään 1200 euroa, jos haluaa ettei siitä peritä korkoa.

 

Miksi hakea veronpalautus ennakkoon?

Ennen veronpalautuksen menivät monilla oletuksena joulun järjestämiseen. Nykyään tilanne kuitenkin voi olla eri, kun ensimmäiset veronpalaukset maksetaankin jo elokuussa.

Monelle voi tulla kesällä tilanne, kun rahaa tarvitsikin hieman ylimääräistä. Rahantarve voi johtua monista eri syistä, lomamatkat perheen kesken esimerkiksi voivat kuluttaa lompakkoa enemmän kuin oli odotettu.

Yllättäviä tilanteita saattaa olla myös auton hajoaminen, yllättävät laskut tai muut äkilliset menot, joihin ei ole osattu varautua.

Tässä tilanteessa kun tietää, että veronpalautukset tulevat muutaman kuukauden päästä, tulee helposti ajatus, josko olisikin mahdollista saada veronpalautus ennakkoon.

Verohallinnolta ei veronpalautusta voi saada ennakkoon, mutta asian voi periaatteessa hoitaa pienellä lainarahalla.

Lainan voi helposti kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa, josta hakemuksesi välitetään yli 30:lle pankille ja luotonantajalle.

Kun ottaa lainan edullisella korolla ja maksaa sen kokonaisuudessaan takaisin samana päivänä, kun veronpalautukset tulevat tilille, ei lainalle kerry juurikaan korkoa.

 

Usein kysytyt kysymykset veronpalautuksia koskien:

Koska veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautuksia, sekä jäännösveroja maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Ketkä saavat veronpalautukset ensimmäisenä?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa.

Miten voin saada veronpalautuksen ennakkoon?

Tarkista ensin veropäätöksestäsi veronpalautuksen suuruus. Varmista samalla myös se, että ilmoituksessa on oikea tilinumerosi jolle veronpalautus maksetaan. Tämän jälkeen voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen sivuillamme ja pyytää lainatarjousta sille summalle, jonka verran saat veronpalautuksia. Lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken, joten lainojen kustannusten vertailu on helppoa. Löydettyäsi sopivan lainatarjouksen, voit hyväksyä sen. Myöhemmin kun saat veronpalautuksen, maksa sillä tuo aikaisemmin hakemasi laina takaisin.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hakee veronpalautuksen ennakkoon?

Lainaa hakiessa tulee ottaa huomioon myös lainaan kohdistuvat kulut ja korot. Hae siis aina hieman pienempi laina, kuin mitä veronpalautuksesi ovat, niin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. Kun saat lainatarjoukset niin vertaile niitä huolellisesti ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. Jos lainan kulut ja korot on vaikea hahmottaa, saat apua kyseisen tarjouksen antaneen palvelun asiakaspalvelusta.

Anna palaute artikkelia koskien

   Kirjoita palaute

   Takaisin ylös
   VertaaLainaa.fi