Luotettava laina

Luotettava laina

Näin löydät luotettavan lainan – lue nämä 6 asiaa ennen lainan hakemista

VertaaLainaa.fi palvelussa olevat lainantarjoajat ovat luotettavia. Sivustolla ei esitellä yhtäkään pankkia tai rahalaitosta, jotka eivät toimi Suomen lakien ja asetuksen mukaan. VertaaLainaa.fi on toiminut finanssialalla jo yli 10 vuoden ajan, joten asiantuntijamme tunnistavat nopeasti, jos lainantarjoaja ei toimi säädösten mukaan. Ennen kuin lainapalvelua otetaan kilpailutukseen mukaan, selvitellään yrityksen taustat ja lainaehdot. On kuitenkin aina tärkeää muistaa, että viime kädessä lainanottaja on vastuussa lainasopimuksen solmimisesta. Lue aina tarkoin lainaehdot ja takaisinmaksusuunnitelma. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen asiakas on velvollinen maksamaan lainan lainasopimuksen mukaisesti lainanmyöntäjälle.

Tarkista nämä tiedot, niin tiedät onko kyseessä luotettava laina:

  1. Onko yrityksen kotipaikka Suomessa? Ulkomailta tulee paljon luotettavia toimijoita, mutta osalle lainanottajista on tärkeää, että esimerkiksi ongelmatilanteissa palvelua saa varmasti suomenkielellä. Usein kotimaiselta luotonantajalta toivoo saavansa parempaa asiakaspalvelua, mutta toisinkin voi toki olla. Hyvänä asiakaspalvelun mittarina toimii myös saadut asiakaspalautteet.
  2. Tarvittaessa tarkista lainapalvelun luotettavuus. Kaikkien pankkien ja lainanmyöntäjien tulee toimia Suomessa viranomaisvalvonnan alaisuudessa. Luotonmyöntäjiä valvoo Finanssivalvonta tai Suomen aluehallintovirasto. Tarkempaa tietoa asiasta saat Finanssivalvonnan sivuilta.
  3. Lue tarkoin lainaehdot. Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa asiakkaalle koskaan mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Lainatarjouksiin asiakas tutustua rauhassa ja päättää haluaako hyväksyä jonkun saaduista tarjouksista. Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen, tutustu vielä tarkemmin lainanehtoihin, takaisinmaksuun, lyhennyseriin sekä voiko lainan lyhennyseriin saada esimerkiksi maksuvapaata, jos elämäntilanne äkillisesti muuttuu.
  4. Lainan korko ja kulut. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa hakijan lainan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joten tulleita lainatarjouksia on helppo vertailla toisiinsa ja selvittää mikä lainatarjouksista on edullisin. Tällä hetkellä lainojen korkokatto on 10 % vuoden loppuun 2020 saakka epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi ja muutenkin luottojen korkokatto on uudistunut vuoden 2019 aikana, niin että lainan nimellinen vuosikorko tulee olla maksimissaan 20% ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tarkista luottotarjouksesta ettet maksa lainasta liian korkeaa korkoa tai muita kuluja.
  5. Takaus tai vakuudet. Vakuudettomaan lainaan ei tarvita vakuuksia tai takausta. Tällainen laina on täysin luotettava, mutta silloin olet yksin vastuussa koko lainasta. On hyvä selvittää ennen lainan ottamista voisitko saada lähipiiristä jonkun henkilön takaamaan lainaa. Tämä antaa tarvittavaa turvaa, jos elämässä tulee jotain yllättäviä hetkiä, jolloin lainan kuukausierän maksaminen on epävarmaa. Selvitä myös onko lainaan mahdollista saada lyhennys- tai maksuvapaata laina-aikana.
  6. Netti vai pankki? Lainan hakeminen verkosta on aivan yhtä turvallista ja luotettavaa kuin lainan hakeminen perinteisesti pankista. Netissä toimii tänä päivänä lähes jokainen tunnettu pankki, koska nykyään asiakkaat hakevat lainan mieluiten sähköisellä lainahakemuksella. Lainan hakeminen nettihakemuksella on nopeaa ja luotettavaa, koska tunnistautuminen tapahtuu asiakkaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

 

Lue myös:

VertaaLainaa.fi
Logo