Mitä tulee ottaa huomioon lainavertailussa?

Vertaa lainat

Suomalaisten keskimääräinen lainamäärä on 100 000 euroa. Lainaa otetaan usein asunnon hankintaan, auton ostoon tai kodin remonttiin. Lähes jokainen suomalainen ottaa lainaa jossain vaiheessa elämää. Lainaamisessa ei ole mitään väärää, jos lainasumma on mitoitettu omaa taloudelliseen tilanteeseen oikein sekä ennen lainan ottamista lainavertailu on tehty huolellisesti. 

 

Minkä verran tarvitset lainaa?

Lainan ottaminen on yleinen tapa rahoittaa suurempia hankintoja. Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää miettiä huolellisesti, minkä verran lainaa todella tarvitset. Liian suuri laina voi johtaa taloudellisiin ongelmiin ja takaisinmaksuvaikeuksiin, kun taas liian pieni laina ei ehkä kata tarpeitasi. .

Arvioi realistisesti, kuinka paljon rahaa tarvitset tiettyyn tarkoitukseen. Jos esimerkiksi suunnittelet asunnon ostoa, ota huomioon kauppahinta, varainsiirtovero, mahdolliset remonttikulut ja muut liittyvät kulut. Tee huolellinen budjetti ja varmista, että lainan määrä kattaa kaikki tarvittavat kulut.

Mieti huolellisesti omaa taloudellista tilannettasi ennen lainan ottamista. Laske tulojesi ja menojesi erotus ja arvioi, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa joka kuukausi. Lainalaskurin avulla pystyt paremmin hahmottamaan, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin laina-aikana.

Harkitse tarkasti, mihin aiot käyttää lainan. Jos kyseessä on hankinta, jolla on pitkäaikainen arvo tai joka parantaa taloudellista tilannettasi, kuten asuntolaina, mökkilaina tai asuntosijoittamiseen tarvittava laina, voit harkita suuremman lainan ottamista. Sen sijaan, jos tarvitset lainaa lyhytaikaiseen kulutukseen tai muihin ei-välttämättömiin menoihin, harkitse pienemmän lainan ottamista tai etsi muita vaihtoehtoja.

Muista ottaa huomioon myös lainan korko ja muut siihen liittyvät kulut ennen kuin teet lopullisen lainapäätöksen. Mitä suurempi lainan määrä on, sitä enemmän sinun on maksettava korkoa ja muita kuluja takaisin. Vertaile lainoja ja laske, kuinka paljon maksat lainan kokonaiskustannuksina eri määrillä. VertaaLainaa – palvelun avulla pystyt nopeasti vertailemaan useiden kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset – riittää kun täytät yhden maksuttoman lainahakemuksen.

 

Lainaa netistä ilman vakuuksia 1000 – 60 000 euroa

Verkkohakemuksella lainaa netistä voidaan hakea 1000 – 60.000 ja lainan maksuaika vaihtelee haetun lainasumman mukaan ja on väliltä 1 – 15 vuotta. Lainan takaisinmaksu jakautuu näin ollen usealle vuodelle, samoin lainan kulut ja korko.

Lainojen korkokuluissa on eroja eikä sellaista lainaa ei olekaan, missä ei olisi mitään kuluja tai korkomaksuja, mutta niiden suuruuteen voit itse vaikuttaa pienellä vaivalla.

Erot lainanhoitokuluissa voi kuukausitasolla tuntua pieneltä, mutta kun otetaan huomioon koko maksuaika, ero onkin jo merkittävä. Lainan kulujen ja koron lisäksi lainassa kannattaa huomioida muut ominaisuudet, kuten onko lainaan mahdollista saada maksuvapaata tai muita etuja.

Vertaa lainoja huolellisesti ja oikein, niin tiedät mikä pankki myöntää lainaa pienellä korolla ja missä lainassa on joustavat lainaehdot.

 

Näin aloitat lainojen vertailun

Voit aloittaa lainojen vertailun kilpailuttamalla lainasi usean eri lainantarjoajan kesken. Mitä useampi lainatarjous sinulla on vertailtavana, sen laajemman käsityksen saat siitä, mikä pankki myöntää lainaa alhaisimmalla lainan korolla ja parhaimmilla lainaehdoilla.

VertaaLainaa.fi palvelu kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken ja pääset jo muutaman minuutin kuluttua vertailemaan lainoja todellisen vuosikoron, lainasumman, laina-ajan ja muiden ehtojen perusteella. Jokainen saamasi lainatarjous on henkilökohtainen ja suunniteltu sinulle lainahakemuksesi ehtojen mukaan.

Lainatarjouksia vertaillessa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

Lainan korko vaikuttaa suoraan siihen, paljonko lainan kokonaiskustannukset nousevat. Vertaile eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja pyri valitsemaan mahdollisimman kilpailukykyinen korkotaso. On hyvä ottaa huomioon myös, onko korko kiinteä vai vaihtuva, ja miten se voi muuttua ajan myötä.

Lainatarjouksissa on selkeästi esitetty lainan kokonaiskustannukset. Tämä sisältää kaikki korot, kulut ja maksut, jotka sinun tulee maksaa lainan takaisinmaksun aikana. Vertaile eri lainatarjouksia ja laske, mikä vaihtoehto tarjoaa sinulle edullisimmat kokonaiskustannukset.

Kiinnitä huomiota lainan takaisinmaksuehtoihin, kuten takaisinmaksuajan pituuteen ja mahdollisiin lyhennysvapaisiin kuukausiin. Arvioi, onko takaisinmaksuaika realistinen taloudellisen tilanteesi kannalta ja sopiiko se suunnitelmiisi.  On hyödyllistä tarkistaa, tarjoaako lainantarjoaja joustavuutta lainan takaisinmaksussa. Esimerkiksi mahdollisuus ylimääräisiin lyhennyksiin tai mahdollisuus muuttaa takaisinmaksuaikataulua voivat olla hyödyllisiä ominaisuuksia.

 

Mihin tarvitset lainaa? – Vertaa lainoja lainatarpeen mukaan

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, jonka käyttökohde on yleensä jokin suurempi hankinta. Kulutusluottoa voi hakea netistä 1000 – 60.000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla ilman takaajia tai vakuuksia.

Joustoluotto on jatkuva tililuotto, johon asiakas saa tietyn luottorajan minkä puitteissa hän voi nostaa lainaa. Lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan. Maksettuasi käyttämääsi lainaa takaisin, vapautuu lainaa uudelleen käyttöön. Joustoluotto toimii samoin, kun luottokortti.

Pankkilaina on usein suurempiin hankintoihin tarkoitettu vakuudellinen tai vakuudeton laina. Pankkilainan voi käyttää hyvin moneen eri tarkoitukseen kuten esimerkiksi autolainaksi, kodin remonttiin, kesämökin hankintaan sekä moneen muuhun.

Pikavippi myönnetään yleensä pienempi lainasumma ja siinä on nopeampi takaisinmaksuaika kuin kulutusluotossa. Laina pystytään maksamaan hakijan tilille jopa 15 minuutissa. Takaajia lainalle ei tarvita.

Aloita seuraavaksi lainojen tarkempi vertailu. Voit tarkastella lainapalveluiden korkotasoa esimerkkilaskelmien kautta, mutta jos haluat saada vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset, suosittelemme kilpailuttamaan lainan useamman lainantarjoajan välillä VertaaLainaa.fi palvelun avulla. Lainahakemuksen avulla tavoita pankit ja rahoituslaitokset, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Lainatarjousten joukossa on lainatuotteita moneen eri tarkoitukseen. Samalla lainahakemuksella voit siis hakea kulutusluottoa, pankkilainaa, joustoluottoa sekä pikalainaa.

 

Ota nämä asiat huomioon, kun vertaat lainoja

Lainan nimelliskorko voi olla joko vaihtuva tai kiinteä. Vaihtuva korkoisen lainan nimellinen vuosikorko vaihtelee markkinoiden mukaan. Kiinteä korkoisessa lainassa, lainan nimellinen vuosikorko pysyy samana koko laina-ajan. Syksyllä 2019 astui voimaan uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki, jossa määriteltiin ettei lainan nimellinen vuosikorko saa nousta yli 20 % laina-aikana.

Lainavertailussa suurin mielenkiinto kannattaa asettaa lainan todelliseen vuosikorkoon, koska se kertoo parhaiten lainan halpuudesta tai kalleudesta. Lainan todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki lainan kulut ja korot yhteensä koko laina-ajalle. Mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on kyseessä, sen kalliimmasta lainasta on kyse.

Lainan muut ominaisuudet korostuvat lainojen välillä, jotka ovat samanarvoisia edullisuudellaan. Tässä kohtaa kannattaa kiinnittää huomio lainan joustavuuteen. Onko lainaan mahdollista saada lyhennys- tai maksuvapaata ja jos on kuinka pitkäksi aikaa?

Tämä etuus voi olla tarpeen myöhemmin, jos arjessa tulee vastaan haastavia tilanteita kuukausierän maksamisessa. Tällaisia tilanteita voivat olla kodinkoneen hajoaminen, sairastuminen, lyhytkestoinen työttömyys tai muut arjen haasteet. Aina jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, tulee lainansaajan ottaa yhteyttä lainan myöntäneeseen tahoon.

Lainojen vertailu auttaa hahmottamaan mistä löytyy sinulle sopiva laina mahdollisimman edullisesti. Pienen vaivannäön ansiosta säästä jatkossa jopa satoja euroa.

Aloita lainan kilpailuttaminen ja lainavertailu VertaaLainaa – palvelussa maksutta jo tänään. 

VertaaLainaa.fi
Logo