Miten löytää halvin laina?

Jokainen joka tarvitsee lainaa, haluaa tietenkin saada lainan mahdollisimman pienellä lainakorolla ja muilla kuluilla. Ongelmana vain tahtoo olla, että lainantarjoajia on useita, jolloin lainanhakijan on vaikea tietää, mikä on halvin laina?

Tämä on toki positiivinen asia siinä mielessä, että hakijalla on varaa valita, mistä lainansa ottaa, mutta varjopuolena on, että sopivan ja varmasti edullisen lainan löytäminen voi olla haastavaa ja aikaa vievää.
Miten voin varmistaa, että saan lainaa edullisesti?

Halvin laina löytyy lainojen kilpailuttamisen ja lainavertailun avulla. Jokaisella lainantarjoajalla ja lainanhakijalla on hieman toisistaan poikkeavat hakuvaatimukset, joten ainoastaan henkilökohtaisia lainatarjouksia vertailemalla tietää, mikä pankki myöntää edullisinta lainaa.

Nopein ja varmin tapa löytää halvin laina on kilpailuttaa se usean pankin ja rahoitusyhtiön välillä. VertaaLainaa.fi tekee yhteistyötä 30:n Suomessa toimivan ja suomalaisen luotonmyöntäjän kanssa. Kilpailuta laina yhdellä hakemuksella usean eri lainanhakijan kesken. Saat hetkessä henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Hakijalle lainan kilpailuttaminen on VertaaLainaa.fi palvelussa on helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi maksuton lainahakemus ja hakemus kilpailutetaan kaikkien kilpailutuksessa mukana olevien pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Lainan kilpailuttamisen kautta saat vertailtavaksesi useita lainatarjouksia oman lainatarpeesi mukaisesti.

Jokaisessa lainatarjouksessa on huomioita toiveesi lainasumman suhteen ja lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia. Voit tutustua tarjouksiin ja päättää minkä tarjouksista hyväksyt. Mikään ei kuitenkaan sido sinua valitsemaan mitään tarjouksista, joten sinulla on myös halutessasi oikeus hylätä kaikki lainatarjoukset ilman kuluja.

Vertaa lainoja VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa ja jos lainatarjousten joukossa on laina, joka on tarpeisiisi sopiva ja edullinen laina, valitse se hyväksymällä kyseinen lainatarjous. Hyväksymisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen sähköisesti.

 

Mitä asioita lainatarjouksissa tulee ottaa huomioon?

Vertaa lainatarjouksissa lainan korkoa, kuluja ja muita ehtoja. Lainan todellinen vuosikorko kertoo parhaiten kuinka edullisesta tai kalliista lainasta on kyse. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan kaikki kulut yhteensä. Näitä ovat esimerkiksi avausmaksu, laskutuslisä, lainanhoitokulut, nostopalkkio ja nimellinen vuosikorko.

Toiseen tarjoukseen nähden erot eivät varmasti ole suuria, mutta kannattaa muistaa, että lainaa maksetaan usein vähintään vuoden ajan, joten pidemmällä aikavälillä muutaman prosentin säästö kuluissa ja korkomaksuissa voi olla merkittävä.

Lainan todellinen vuosikoron lisäksi lainaehdoissa voi olla sellaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat lainapäätökseen. Tällaisia voivat olla mm. lyhennys- tai maksuvapaan pitäminen muutaman kerran vuodessa. Lyhennysvapaan pitäminen voi jossain elämänvaiheessa tulla tarpeeseen, jos elämäntilanne hetkellisesti muuttuu.
Mistä tiedän, mikä on halvin laina?

Kun etsit halvinta lainaa, on tärkeää tehdä huolellista tutkimusta ja vertailua eri lainantarjoajien välillä.

Ota lainavertailussa huomioon seuraavat asiat, niin tiedät mikä on kilpailutuksen halvin laina:

Lainan korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Eri lainantarjoajilla voi olla erilaisia korkoja, joten vertaile eri vaihtoehtoja. Kiinnitä erityistä huomiota nimelliskorkoon ja todelliseen vuosikorkoon.

Korko ei ole ainoa kustannus, joka liittyy lainaan. Lainasta voi aiheutua muita maksuja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksu tai muut hallinnolliset kulut. Laske tai tarkista, mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset ja vertaile niitä eri lainojen välillä. Lainatarjouksista näet lainan perustiedot tai tarvittaessa voit käyttää lainan kokonaiskulujen laskemiseen VertaaLainaa.fi lainalaskuria.

Tutki lainaehtoja. Jokaisella lainantarjoajalla ovat omat lainaehtonsa, kuten maksuohjelman joustavuus tai mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin. Tarkastele näitä ehtoja ja punnitse, mitkä tekijät ovat sinulle tärkeitä. Tällä tavoin voit löytää lainan, jossa on alhainen korko ja joustavat lainaehdot.

 

Ota lainaa oman maksukykysi mukaan, niin pystyt maksamaan lainan takaisin nopeasti

Lainaa hakiessasi on tärkeää tarkastella omaa taloustilannettasi ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Halvin laina voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta jos se aiheuttaa taloudellista stressiä tai maksuvaikeuksia, se voi lopulta tulla kalliimmaksi. Ole realistinen omien taloudellisten resurssiesi suhteen ja harkitse lainan kokonaiskustannuksia huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Ota lainaa sen verran, että pystyt maksamaan lainan takaisin kohtuullisen nopeasti ja maksuohjelman mukaisesti. Näin saat käyttöösi tarvittavan lainan, mutta et laina-aikaa pidentämällä joudu maksaan lainasta turhaan kuluja ja korkokuluja.

Halvimman lainan löytäminen edellyttää vertailua eri lainantarjoajien välillä, huolellista lainojen vertailua ja omien taloudellisten tarpeiden arviointia. Muista kiinnittää huomiota kokonaiskustannuksiin, lainaehtoihin ja laina-aikaan. Näiden tekijöiden perusteella voit tehdä päätöksen halvimman ja samalla sinulle sopivimman lainan valinnassa.

Aloita lainavertailu pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset ja vertaa lainoja helposti ja nopeasti. 

Kilpailuttamalla lainan löydät omaan lainatarpeeseesi sopivan ja edullisen lainan. 
VertaaLainaa.fi
Logo