Joustava joustoluotto on joustava apu elämän eri tilanteisiin

Joustava joustoluotto

Joutoluotto on monipuolinen laina, joka sopii hyvin monenlaiseen elämäntilanteeseen. Joustoluotolla voi paikata arjen yllättävät menot tai suuremmat rahatarpeet. Muutokset arjessa eivät koskaan saisi liiaksi horjuttaa taloutta, mistä syystä luotolla maksaminen voi toisinaan olla perusteltua. Olit sitten opiskelija, eläkeläinen tai ruuhkavuosia elävä perheellinen, voi arjen yllättävien tilanteiden rahoitusratkaisu olla joustoluotto. 

 

Joustava joustoluotto ja sen ominaisuudet

Joustoluotto on jatkuva luotto, joka myönteisen luottopäätöksen jälkeen on hakijan käytössä. Jokaisella lainansaajalla on joustoluotossaan henkilökohtainen luottoraja, jonka puitteissa nostoja voi tehdä. Jos sinulla on esimerkiksi 6 000 euron luottoraja, josta päätät nostaa 400 euroa, jää sinulle myöhempää käyttöä varten vielä 5 600 euroa luottoa käytettäväksi. Nostettava summa voi olla, mikä tahansa aina asetettuun luottorajaan saakka. Joustoluoton määrään pystyy itse vaikuttamaan ja keskimäärin haettava summa on 10 000 euron molemmin puolin.

Limiittiluoton eli joustoluoton kulut ja korko maksetaan sen mukaan, minkä verran luottoa on nostettu. Maksettavaa ei siis tule, jos et käytä luottoa. Vasta kun lainaat rahaa, maksat korkoa nostetusta summasta. Tästä syystä moni pitää joustoluottoa hyvänä vararahastona.

Kerran kuukaudessa joustoluottoa lyhennetään avoimena olevan saldon mukaan vähintään lainaehdoissa olevan minimilyhennyksen verran. Luoton voi myös maksaa kerralla kokonaan pois. Kun joustoluottoa maksaa, vapautuu sitä uudelleen sinun käyttöösi ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Joustoluotto on usein parempi rahoitusratkaisu kuin luottokortti. Saldorajan saa limiitissä korkeammaksi kuin luottokortissa ja korko on alhaisempi. Joustoluotto haetaan hakemuksella, jonka täyttäminen vie muutaman minuutin aikaasi. Hakemukset käsitellään vuorokauden kuluessa ja joustoluotto on käytössäsi jo parin päivän kuluttua. Joustoluoton käyttö ei vaadi konkreettista korttia, vaan ostokset tehdään puhelimella.

 

Joustava joustoluotto perheelliselle

Joustoluotto voi perhe-elämässä olla suuri apu. Luottoa ei ole syytä ottaa päivittäiseen käyttöön, mutta niiden kuukausien kohdalla, milloin menot ovat suuremmat kuin tulot. Isommat kertahankinnat haukkaavat palkkatuloista ja muista etuuksista suuren siivun. Tällaisia ovat esimerkiksi vauvan syntymä ja sitä edeltävät hankinnat kuten lastenvaunut, ja turvaistuimet jne. Lasten kasvaessa ostokset vain kallistuvat, kun ostoslistassa on uutta älypuhelinta, tablettia, jääkiekkovarusteita, polkupyörää yms. Muita mukavia tapahtumia ovat rippijuhlat, mopokortti, vanhojentanssit sekä monet muut, jotka omalta osaltaan ovat suuria menoeriä perheen muiden menojen lisäksi. Joustoluoton hyödyntää myös joululahjojen ostamiseen.

 

Joustava joustoluotto työttömälle

Työttömäksi jääminen horjuttaa taloutta. Jos palkkatuloilla pärjääminen on jo ennen työttömyyttä ollut niin ja näin, ei työttömyysrahalle jääminen ainakaan helpota taloudellista tilannetta. Työttömänä ollessa lainansaantimahdollisuudet heikkenevät, mutta jos olet hakenut itsellesi joustoluoton jo ennen työttömyyttä, voit käyttää luottoa samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Luotolla maksetut menot voi jakaa useammalle kuukaudelle ja näin palkkatuloista jäävän osuuden voi korvata luotolla. Joustoluotolla voi maksaa muun muassa laskuja, ruoka- ja vaateostoksia sekä muita menoja. Elintapakustannuksia on kuitenkin työttömän hyvä karsia sen, mitä pystyy koska lainalla ei kannatta kattaa kuluja yhtään sen enempää kuin on välttämätöntä.

 

Joustava joustoluotto opiskelijalle

Opiskelijan on mahdollista saada joustoluotto, jos maksuvara on riittävä. Joustoluoton turvin opiskelija pystyy paremmin keskittymään varsinaiseen opiskeluun ilman, että koulupäivien jälkeen on mentävä iltatöihin, jotta rahat riittäisivät. Joustoluotolla opiskelija voi kustantaa itselleen esimerkiksi tietokoneen, polkupyörän, koulukirjoja tai maksaa ruokaostoksia. Ellei suuremmalle opintolainalle ole tarvetta, voi opiskelija käyttää vaihtoehtona joustoluottoa tai vakuudetonta kertaluontoisesti tilille maksettavaa kulutusluottoa.

 

Joustava joustoluotto eläkeläiselle

Monen ennakkokäsityksen mukaan eläkeläinen ei voi saada lainaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan pankit ja rahoitusyhtiöt pitävät eläkeläisiä hyvinkin luotettavina lainanottajina. Eläkeläisellä on vakaat, vakiintuneet tulot ja omaisuutta. Vakiintuneista tuloista huolimatta eläke ei kuitenkaan välttämättä riitä kaikkeen, varsinkin, jos eläkkeellä ollessa haluisi matkustella tai käydä tapahtumissa.

Eläkeläisen on myös mietittävä kodin tiloja, jotta kotona voisi asua mahdollisimman pitkään. Ylimääräistä rahaa voi tarvita kodin muutostöihin, kuten lattioiden tai kylpyhuoneen uusimiseen tai kaiteiden asentamiseen. Eläkeläiselle varteen otettavia rahoitusmuotoja ovat joustoluotto tai kulutusluotto riippuen, millaisen käyttöön lainaa tarvitaan?

 

Joustava joustoluotto matkusteluun

Joustoluoton voi ottaa hyvin monenlaiseen tarkoitukseen eikä mitään menoa tai hankintaa ole suljettu luoton ulkopuolelle. Yhä useammat suomalaiset ottavat joustoluoton sillä perusteella, että haluavat turvata yllättävät tilanteet lomamatkalla. Näin voi esimerkiksi käydä ulkomaille matkustaessa. Usein matkaa varten on otettuna matkavakuutus, mutta vakuutus ei välttämättä korvaa kaikkea tai vakuutuskorvauksen saaminen kestää ja ennen sitä kulut täytyy korvata omasta pussista. Tällöin joustoluotto toimii hyvänä turvana kulujen kattamiseen.

Lomamatkan aikana voi vastaan tulla heräteostoksia, jotka halutaan toteuttaa. Matkabudjetti omalta osaltaan voi olla kuitenkin niin tiukka ettei pankkitilillä olevat rahat riitä. Tällöin joustoluotolla voi toteuttaa ostokset, jotka muuten jäisi tekemättä ja myöhemmin harmittaa. Lomalainaa otetaan usein myös ennen varsinaisen loman alkamista itse matkan maksamiseen.

 

Joustava joustoluotto häiden järjestämiseen

Joustoluotto sekä kulutusluotto toimii mainiosti osana suurempien juhlien järjestämistä. Joustoluottoa voi saada vapaaseen käyttöön useita tuhansia euroja ja vakuudetonta kulutusluottoa jopa 60 000 euroa. Mikäli häiden järjestämisessä päädytään lainan hakemiseen ei juhlien budjetin kanssa tarvitse venyttää jokaista euroa.

 

Joustava joustoluotto äkillisiin menoihin

Joustoluotto toimii puskurina tilanteissa, kun auton korjaamiseen menee suuri siivu kuukauden tuloista. Joustoluoton avulla perheeseen voidaan ostaa uusi pesukone vanhan sanoessa työsopimuksensa irti tai, kun esimerkiksi lemmikki sairastuu ja eläinlääkärikulut kasvavat korkeiksi. Ja mikä estää ostamasta joustoluotolla tai muulla lainalla Black Friday tarjouksia.

 

Näin haet itsellesi monessa tilanteessa toimivat joustoluoton

VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelun lainahakemuksen täyttämällä pääset nopeasti tutustumaan erilaisiin rahoitusmuotoihin.

Palvelumme välittää lainahakemuksen useille pankeille ja rahoitusyhtiöille, jotka tarjoavat joustoluottoa.

  • Täytä maksuton lainahakemus
  • Lisää hakemukseen, minkä verran tarvitset luottoa
  • Odottele lainatarjouksia ja valitse itsellesi sopiva lainatuote
  • Allekirjoita lainasopimus ja jatkuva joustoluotto on käytettävissäsi.
VertaaLainaa.fi
Logo