Huonekalut osamaksulla – Millainen luotto huonekalujen hankintaan

Huonekalut osamaksulla

Kulutusluotto sopii remontoimiseen ja suurempiin ostoksiin, mutta yhtä hyvin voit käyttää kulutusluoton silmälasien ja auton renkaiden ostoon. Kulutusluotolla voi maksaa myös takuuvuokran sekä ostaa kotiin huonekalut. Vakuudeton kulutusluotto on hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa huonekaluihin tai kodin sisustuksen päivittämiseen. Huonekalut osamaksulla voi ostaa usein suoraan huonekaluliikkeestä, mutta ennen osamaksusopimuksen sopimista vertaa eri rahoitusratkaisut ettet maksa luotostasi liikaa kuluja ja korkoa. 

 

Huonekalut osamaksulla – Hae vakuudetonta lainaa huonekaluihin

Kodin sisustaminen ja varsinkin kunnollisten huonekalujen ostaminen kotiin on tärkeää. Huonekalut eivät pelkästään ole kotoisuutta parantavia elementtejä, vaan ergonomian ja mukavuuden kannalta kodissa tulee olla kunnollinen sänky, sohva ja ruokapöytä tuoleineen. Valitettavan usein vain käy niin, että pelkästään asunnon ostoon tai takuuvuokran maksamiseen menee suurin osa rahoista, eikä enää kunnollisiin huonekaluihin ole varaa. Tästä syystä huonekalut ostetaan mahdollisimman halvalla ajatellen, että ostetaan paremmat ja laadukkaammat huonekalut sitten myöhemmin. Tämä ajatusmalli ei ole hyvä kestävän kehityksen kannalta eikä kukkaronkaan. Huonekaluostoksille kannattaakin suunnata hyvin valmistautuneena.

Huonekalulainaa tai muuta sisustuslainaa voi hakea muutamasta sadasta eurosta jopa tuhansiin euroihin ilman vakuuksia tai takausta ja lainan saa myönteisen lainapäätöksen jälkeen käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa. Lainalla voi muun muassa ostaa kotiin tarvittavat huonekalut, kodinkoneet, viihdekeskuksen, matot, verhot, lamput, astiat ja kaikki muut. Osan lainasta voi tarvittaessa käyttää myös kodin remontoimiseen kuten maalaamiseen tai tapetoimiseen. Vuokra-asunnon remontoimisesta tulee kuitenkin aina sopia vuokranantajan kanssa kirjallisesti ettei myöhemmin ilmene ongelmia. Osa vuokranantajista voi hyvittää remonttikulut siten ettei esimerkiksi vuokraa tarvitse maksaa sovittuna ajanjaksona.

 

Huonekalut osamaksulla, muista kilpailuttaa laina huolellisesti

Oli tarvittava laina millainen tahansa, ei lainaa kannatta koskaan ottaa ensimmäisestä vastaantulevasta paikasta. Tämä johtuu siitä, että lainojen koroissa ja muissa lainaehdoissa on huomattavia eroja. Vakuudettomia kuluttajaluottoja säädellään korkokattolailla, mutta huonekalut osamaksulla voi ostaa ilman, että niihin on lain mukaan määritelty korkokattoa. Tästä syystä osamaksun korko voi olla korkeampi kuin vakuudettoman kulutusluoton.

Kilpailuta laina mahdollisimman monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä, jotta vertailukohteita olisi tarpeeksi monta. Sisustusinnon vallassa tämä saattaa kuulostaa turhalta ja aikaa vievältä puuhalta, mutta näin ei kuitenkaan ole, jos maltat mielesi ja luet miten saat kilpailutettua sisustuslainan vain muutamassa minuutissa.

Aloita sisustuslainan kilpailuttaminen näin:

  • Siirry lainahakemukseen alla olevasta painikkeesta ”kilpailuta laina”
  • Lisää hakemukseen lainasumma, joka riittää huonekalujen ostamiseen yms.
  • Lisää laina-aika (näet heti suuntaa antavan arvion miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään)
  • Täytä yhteystietosi ja jatka hakemuksen täyttämistä kohdasta ”aloita lainahakemus”
  • Täytä lainahakemus huolellisesti loppuun ja lähetä
  • Hakemus välitetään puolestasi yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle kilpailutettavaksi
  • Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset saat vertailtavaksi jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen jättämisestä.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle luottokartoituksen, jonka perusteella he joko jättävät hakijalle oman lainatarjouksensa tai eivät. Lainatarjousten määrä riippuu maksukyvystäsi, iästäsi ja haetusta lainasummasta. Vertaa lainoja toisiinsa ja valitse sinulle sopiva sisustuslaina. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen laina maksetaan hakijan tilille viipymättä.

Huomaa, että VertaaLainaa -palvelu kilpailuttaa lainasi pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa. Osamaksujen korot sinun tulee vertailla itsenäisesti pankkien välillä.

 

Mistä tunnistaa hyvän sisustuslainan?

Lainojen vertailu on tärkeää ja sen vuoksi lainoissa kannattaa kiinnittää huomioita muutamiin tärkeisiin kohtiin.

  • Missä lainatarjouksista on alhaisin korko?
  • Missä lainatarjouksista on edullisimmat kulut?
  • Mikä lainatarjouksista tarjoaa lainaan reiluimmat lainaehdot?

Lainakorolla tarkoitetaan usein lainan nimelliskorkoa, mutta lainan todellinen vuosikorko on lainan edullisuuden mittaamisessa parempi vertailukohde. Lainan todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kustannukset ja perittävät maksut yhteensä. Luotettavan lainan tunnistaa, että lainatarjouksen jättänyt pankki ja rahoitusyhtiö esittää lainan kustannukset selkeästi ja läpinäkyvästi. VertaaLainaa.fi välittämistä lainatarjouksista näet lainan perustiedot, lainan vuosikoron, tarjottavan lainasumman ja laina-ajan.

Lue myös: Sisustuslaina edullisella korolla netistä

 

VertaaLainaa kilpailuttaa lainasi ilmaiseksi

Vakuudettomien kuluttajaluottojen nimellinen vuosikorko on alkaen 4 prosenttia ja voi lain edellyttämällä tavalla olla korkeintaan 20 prosenttia. Lainan muut kulut saavat olla vuodessa maksimissaan 150 euroa. Luottokortit ja osamaksut ovat korkokaton ulkopuolella, joten korko ja kulut voivat olla korkeammat.

Ennen luottosopimuksen allekirjoittamista on tärkeää vertailla eri rahoitusvaihtoehdot. VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu, jossa vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Täytettyäsi maksuttoman lainahakemuksen laina kilpailutetaan hetkessä kaikkien kilpailutuksessa mukana olevien pankkien ja rahalaitosten kesken. Jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksesi ja pääset valitsemaan itsellesi sopivan rahoituksen.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido mihinkään eikä maksa mitään, joten vaikka et päätyisikään ottamaan lainaa, olet tietoinen vakuudettomien kuluttajaluottojen korkotasosta hyvin laajasti.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä osamaksusta ja kulutusluotosta:

Mitä tarkoittaa osamaksu?

Osamaksu on eräänlainen laina, jossa sopimuksen yhteydessä sovitaan luotolle maksuerät. Usein osamaksua maksetaan 3 - 39 kuukauden lyhennyserissä.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudettomaan lainaan ei lainanhakijan tarvitse hankkia henkilötakausta tai pantata omaisuuttaan vakuudeksi. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea yksin 1000 - 60 000 euroa 1 - 15 vuoden maksuajalla.

Miten voin ottaa osamaksun?

Useat verkkokaupat, autoliikkeet ja huonekaluliikkeet tarjoavat rahoitusvaihtoehdoksi osamaksua. Mikäli päädyt maksamaan ostoksesi osamaksulla kaupan tai liikkeen kanssa on heillä solmittuna yhteistyösopimus jonkin pankin kanssa, joka tarjoaa osamaksua. Kyseinen osamaksu on käytettävissäsi kyseiseen liikkeeseen.

Miten voin ostaa huonekaluja kulutusluotolla?

VertaaLainaa täysin maksuttoman palvelun, jonka kautta voi kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 - 60.000 euroa. Lainan kilpailuttamisen jälkeen saat valita edullisimman lainan lainatarjousten joukosta. Laina maksetaan heti tilillesi ja voit ostaa lainalla huonekaluja ja muita tuotteita mistä liikkeestä tai kaupasta tahansa.

Aloita lainan kilpailuttamien ja henkilökohtaisten lainatarjousten vertaileminen. 

VertaaLainaa.fi
Logo