Koulujen hiihtolomat 2023 lähestyvät – mitä tehdä lomalla?

Hiihtolomat 2023

Koulujen hiihtolomat 2023 pidetään Suomessa perinteiseen tapaan. Ensimmäisenä hiihtoloman aloittavat Etelä- Suomen koululaiset viikolla 8, seuraavana hiihtolomalle pääsevät Väli-Suomen oppilaat viikolla 9 ja viikolla 10 on Itä-ja Pohjois-Suomen alueen vuoro.

Hiihtoloma katkaisee mukavasti pitkän talven. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia runsaslumisesta talvesta, joten talven aktiviteetteja on voinut harrastaa aivan Etelä-Suomea asti. Jokainen koululainen kuitenkin jo odottaa hiihtoloman alkamista, jolloin talven rientoihin voi kunnolla keskittyä ilman koulun tuomia oppivelvoitteita.

Viikolla 8 hiihtolomaa vietetään Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kouluissa.

Viikolla 9 hiihtolomalle pääsevät Väli-Suomen koululaiset, milloin lomalle pääsevät muun muassa Hämeen, Etelä-ja Keski- Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon koululaiset.

Viikolla 10 talvilomaa päästään viettämään pohjoisessa, jolloin lomalla ovat Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon sekä Lapin oppilaat.

Koulujen talvilomat 2023

AjankohtaViikkoAlue
20.2-26.2.20238Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa
27.2-5.3.20239Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo, Etelä-Karjala
6.3-12.3.202310Lappi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Kuopio. Joensuu, Kajaani

 

Hiihtoloma Suomessa?

Lasketteluloma hiihtokeskuksessa

Hyvin moni suomalainen päätyy viettämään hiihtolomaa hiihtokeskuksen läheisyydessä. Suosituimmat laskettelukeskukset löytyvät pohjoisesta, mutta jos pitkä ajomatka Lappiin ei houkuttele muualtakin Suomesta löytyy monipuolisia laskettelurinteitä.

Retki kansallispuistoon

Kansallispuistot vetävät puoleensa varsinkin kesäaikaan, mutta kansallispuistot ovat hyviä retkikohteita myös talvikaudella. Valitse helppokulkuinen reitti tai laita lumisukset jalkaasi ja lähde vaeltamaan Suomen upeaan luontoon. Nauti tykkylumen peittämistä puista, tarkkaile eläinten jälkiä ja hengitä raikasta ilmaa. Ota mukaan eväät ja nauti ne lumihankien keskellä kaikessa rauhassa.

Talviloma kotona

Mikä sen parempaa kuin viettää loma kotona ilman arjen tuomaa aikataulua tai työkiireitä. Tee askareita oman jaksamisesi ja fiiliksen mukaan. Älä tunne huonoa omaatuntoa tekemättömistä kotitöistä, niitä ehtii tekemään sitten myöhemminkin. Vietä aikaa perheen kanssa esimerkiksi lautapelien ja elokuvien katsomisen ääressä. Kotona lomailuun voi lisäksi yhdistää retken läheiseen pulkkamäkeen tai luisteluradalle.

Rentouttava loma kylpylässä

Kylpylän lämmössä ei haittaa, vaikka ulkona olisi minkälaiset tahansa paukkupakkaset tai räntäsade. Kylpylä on takuuvarma rentoutumispaikka, millä tahansa lomalla, niin myös talvilomalla. Kylpylässä viihtyy koko perhe ja tekemistä löytyy jokaiselle. Vesipedot laskevat vesilukumäestä, nautiskelijat viihtyvät poreammeessa. Suomesta löytyy kymmeniä kylpylöitä pitkin maata ja voithan yhdistää kylpylälomaan myös aktiviteetteja ulkona. Usein kylpylän läheisyydestä löytyy esimerkiksi hiihtolatu, laskettelukeskus tai vaikka avanto.

Hiihtolomalla tutustuminen uuteen kaupunkiin

Hiihtolomalla on hyvin aikaa tutustua vaikka uuteen kaupunkiin. Missä Suomen kaupungissa olet aina halunnut käydä? Ota kohteeksi tuttu tai ennestään tuntematon kaupunki. Tarvittaessa voit tutustua kyseisen kaupungin talviurheilumahdollisuuksiin tai muihin tapahtumiin tai vain nauttia uuden kaupungin fiiliksestä kaikessa rauhassa. Ota kaupungin tarjonnasta kaikki irti; varaa ravintolasta pöytä seurueellesi, shoppaile, käy elokuvissa sekä kahvioissa.

 

Hiihtoloma ulkomailla?

Viikon pituisella hiihtolomalla ehtii hyvin käymään myös lomalla ulkomailla. Matkustajarajoitukset ovat keventyneet, joten useampaan maahan pääse kunhan muistaa noudattaa viranomaismääräyksiä.

Suuntaa lomasi naapurimaan hiihtokeskukseen tai tee matka Keski-Eurooppaan. Osa kaukomaiden maista on myös avanneet jälleen rajansa, joten tutustu kaukomaiden lomatarjontaan.

 

Loman budjetti – kotona vai reissussa?

Jos hiihtoloman viettää kotona säästää huomattavan määrän rahaa eikä lomaa varten tarvitse erikseen säästää. Kun kotona kokkailee itse ruuat, käy lähellä olevassa pulkkamäessä laskettelemassa ja viettää aikaa perheen kanssa lautapelien ääressä, pääsee lomakustannusten kanssa halvalla. Mitä suurempi perhe lähtee lomailemaan sen suuremmat ovat loman kustannukset. Loma viisihenkisellä perheellä hiihtokeskuksessa maksaa noin 1500 – 3000 euroa. Kustannukset toki riippuu monesta tekijästä, kuten kuinka lähelle rinteitä halutaan majoittua, hankitaanko jokaiselle perheenjäsenelle hissiliput viikon jokaiselle päivälle ja kuinka monta kertaa viikon aikana käydään ulkona syömässä tai tilataan noutoruokaa?

Joka tapauksessa lomakustannukset perheellisen lomalla ovat melko suuria oli kyse sitten kylpylälomasta tai esimerkiksi useamman päivän kaupunkilomasta hotellissa. Moni suomalainen ottaa lomalainaa, jotta ylimääräiset kulut voi jakaa useammalle kuukaudelle. Lomalaina voi olla esimerkiksi 2000 euron kulutusluotto tai jatkuva joustoluotto.

 

Lainan hakeminen lomaa varten

Lomaa varten voi hakea lainaa suunnitellun lomabudjetin mukaan. Esimerkiksi, jos loma suuntautuu ulkomaille, voi lainaa hakea lomalentojen ja hotellihuonemaksujen verran. Budjetissa kannattaa ottaa huomioon myös, minkä verran arviolta rahaa menee ruokailuun sekä muihin ostoksiin.

Jos lomareissu suuntautuu esimerkiksi Lappiin laskettelukeskukseen, kannattaa kustannuksia miettiä majoituksen, ruokailujen ja hissilippujen mukaan. Summa, jonka tarvitsette voi olla muun  muassa 1000 – 4000 euroa. Lainaa voi hakea lainahakemuksen avulla kuitenkin juuri sen verran, mitä tarvitsee.

Lainahakemuksen avulla tavoitat hetkessä jopa 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa hyvin monenlaiseen lainatarpeeseen. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat käyttää lainan haluamallasi tavalla esimerkiksi loman kustannusten kattamiseen tai johonkin muuhun kohteeseen. Lainaa maksetaan takaisin erissä joka kuukausi. Lainan kuukausierä riippuu lainasummasta sekä lainan takaisinmaksuajasta.

Lainan suunnitteluun kannattaa ottaa avuksi maksuton lainalaskuri, joka laskee lainan kokonaiskustannukset sekä lainan kuukausierät.

Lomabudjetin laskemisen jälkeen voit pyytää maksuttomat lainatarjoukset VertaaLainaa-palvelun kautta. Kilpailuta laina hetkessä ja vertaa lainatarjouksia. Lomalainan avulla voit toteuttaa pienen tai pidemmän lomamatkan. 

VertaaLainaa.fi
Logo