Kulutusluotto pankista – useat pankin myöntävät lainaa netissä
Näin haet nopeaa lainaa netistä

Tarvitsetko kulutusluottoa, mutta ajan varaamiselle pankkiin ei tahdo löytyä aikaa? Tiesitkö, että useat pankit toimivat nykyään verkossa? Kulutusluoton hakeminen sähköisesti verkkohakemuksella ei vie aikaa kuin muutaman minuutin ja voit täyttää hakemuksen juuri silloin kun sinulla on siihen sopivasti aikaa.

Kulutusluoton hakeminen maksuttomalla lainahakemuksella onnistuu missä ja milloin vain. Lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta ja myönnetyn lainan hakija saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla esimerkiksi auton ostoon, veneen hankintaan, kesämökin remontoimiseen, kodin remonttiin tai johonkin muuhun suurempaan hankintaan mihin omat rahat ei yksin riitä. Haettavat kulutusluottosummat ilman vakuuksia ovat 100 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Laina-aika määräytyy lainasumman mukaan ja on väliltä 1 – 15 vuotta.

Halvin kulutusluotto pankista on monen kuluttajan korvaamaton apu, kun lainaa tarvitsee arjen erilaisiin tarpeisiin. On hyvä muistaa että useat tunnetut pankit mahdollistavat lainan hakemisen nykyisin sähköisellä hakemuksella.

 

Kulutusluotto pankista

Kulutusluotto pankista on joustava rahoitusmuoto, joka soveltuu monenlaisiin tarpeisiin. Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne ja vertailla eri lainavaihtoehtoja. Hyvällä suunnittelulla ja harkinnalla kulutusluotto voi olla tehokas tapa rahoittaa suurempia hankintoja tai yhdistää olemassa olevia velkoja.

Kulutusluotto on laina, jonka kuluttajat ottavat yleensä kattamaan arjen menoja, suurempia hankintoja tai muiden velkojen yhdistämistä. Pankista otettuna kulutusluotto on usein joustava ja edullinen rahoitusmuoto verrattuna esimerkiksi pikavippeihin tai luottokorttilainoihin.

Nykyään monet pankit ja rahoituslaitokset ovat siirtyneet yhä voimakkaammin digitaalisiin palveluihin vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin nopeammin ja tehokkaammin. Yksi keskeinen osa tätä muutosta on sähköisten lainahakemusten käyttöönotto.

Kulutusluoton hakeminen netistä antaa hakijalle seuraavat edut:

  • Nopea ja maksuton lainahakemus on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina viikonpäivään katsomatta.
  • Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea netistä 1000 – 60.000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia.
  • Hakemalla lainan puolueettoman lainojen kilpailutuspalvelun kautta, lainahakemus kilpailutetaan heti usean pankin välillä. 
VertaaLainaa.fi palvelun kautta tavoitat useita pankkeja

VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Palvelun avulla hakija tavoittaa jopa yli 25 eri pankkia tai rahoitusyhtiötä. Palvelun ideana on, että hakija täyttää yhden lainahakemuksen, joka kilpailutetaan palvelun kautta useiden lainanmyöntäjien välillä. Palvelu saa oman palkkionsa aina yhteistyökumppaneiden kautta. Lainanhakijalle palvelun käyttö on maksutonta ja riskitöntä. Kilpailutuksessa on mukana useita kulutusluottoa tarjoavia pankkeja, kuten Aktia, Nordea, POP Pankki, Bank Norwegian sekä Resurs Bank.

Lainanhakijan ei kuitenkaan tarvitse lähettää jokaiselle pankille erillistä lainahakemusta, vaan jättämällä hakemuksen VertaaLainaa.fi hoidettavaksi he välittävät hakemuksen sähköisen järjestelmän kautta hetkessä kaikille pankeille kilpailutettavaksi. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki tekee hakijalle oman riskianalyysin, joka perusteella he jättävät oman lainatarjouksensa. Hakija saa tutustua lainatarjouksiin rauhassa ja valita sopivimman kulutusluoton. Jos lainatarjouksen joukossa on pankki, jonka palveluista tiedät jo ennestään ja lainakorko on alhainen, on syytä harkita lainatarjouksen hyväksymistä. Kulutusluoton ottaminen pankista on usein fiksuin vaihtoehto.

 

Onko kulutusluoton korko korkeampi, kun lainan hakee netistä?

Ei ole. Kulutusluoton korko määräytyy haetun lainasumman ja pankin tekemän luottoarvion mukaan. Sillä ei ole mitään väliä haetko kulutusluoton kivijalkapankista vai suoraan nettihakemuksella. Kulutusluottoa koskevat samat hakukriteerit pankkikohtaisesti oli laina myönnetty konttorissa tai verkon kautta.

Pankin tekemässä luottoarvioissa katsotaan lainanhakijan maksukykyä, säännöllisiä tuloja sekä onko hakijalla ennestään velkaa. Mitä paremmaksi pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn, sen pienemmällä korolla hän saa kulutusluottoa.

Alin kulutusluoton korko on 4,19 prosenttia ja korkeimmillaan lainan nimelliskorko voi olla 20 %. Lainakoron lisäksi lainasta voidaan periä muita kuluja, muun muassa avaus- ja tilinhoitomaksuja korkeintaan 150 euroon saakka per vuosi.

 

Kuka voi hakea kulutusluottoa netistä?

Netissä toimii samat hakuehdot kuin kivijalkapankeissa. Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen Suomen kansalainen, jolla on säännölliset tulot eläkkeestä tai palkkatyöstä. Hakijalla ei saa olla tiedoissaan liikaa perintävelkaa, eikä hänellä saa olla laisinkaan maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa ilman luottotietoja pankit eivät myönnä.

EKP valvoo, että rahoitusmarkkinat pysyvät hyvässä tasapainossa. Esimerkiksi näköpiirissä oleva asuntojen hinnannousu voi johtaa siihen, että EKP vaatii pankkeja tiukentamaan luotonantokriteereitä eli esimerkiksi vaatimaan asuntolainanhakijalta suurempaa omarahoitusosuutta.

Lainaa varten hakija ei tarvitse useinkaan vakuuksia tai takausta. Monet pankit myöntävät sekä vakuudellista lainaa, että vakuudetonta kulutusluottoa. Esimerkiksi OP:sta hakija voi hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia 15 000 euroon saakka. Vakuudellisesta kulutusluottoa 8000 eurosta ylöspäin.

 

Kulutusluotto pankista kun lainaa tarvitaan enemmän

Kulutusluotto pankista on monelle tuttu käsite, joka avaa oven moniin mahdollisuuksiin, mutta samalla se tuo mukanaan vastuun lainan takaisinmaksusta. Kun yksilö tai perhe kohtaa taloudellisen menon, johon säästöt eivät riitä, voi katseet kääntyä kulutusluottoon. Pankit tarjoavat näitä vakuudettomia lainoja yksityishenkilöille, auttaen heitä kattamaan äkillisiä tai suunniteltuja menoja, jotka voivat vaihdella kodinkoneiden uusimisesta ja remonteista aina lomamatkoihin ja suurempiin hankintoihin.

Luottojen korot ja muut ehdot voivat vaihdella merkittävästi pankista toiseen. Korko määräytyy usein yksilön luottotietojen, tulotason sekä pankin sisäisten kriteerien mukaan. Jotkut pankit voivat tarjota edullisempia lainaehtoja jo olemassa oleville asiakkailleen, kun taas toiset saattavat keskittyä houkuttelemaan uusia asiakkaita erityistarjouksilla.

Kulutusluoton hakeminen pankista alkaa yleensä verkkopohjaisella hakemuksella, jonka kautta asiakas esittää alustavat tiedot itsestään ja toivotusta lainasta. Pankin asiantuntijat tarkistavat hakemuksen ja hakijan luottotiedot, minkä jälkeen he tekevät päätöksen lainan myöntämisestä. Vaikka prosessi voi olla suoraviivainen, on lainan ottamiseen liittyvät riskit ja vastuut huomioitava huolellisesti.

Asiakkaan on viisasta miettiä lainan takaisinmaksusuunnitelma huolellisesti ja varmistaa, että kuukausittaiset lyhennykset ovat linjassa hänen taloudellisen tilanteensa kanssa. Samalla, kulutusluotto voi olla myös mahdollisuus, mahdollisuus tehdä hankintoja, jotka muutoin olisivat liian raskaita kukkarolle yhdellä kertaa. Siten, se voi myös tarjota taloudellista liikkumavaraa ja mahdollistaa investoinnit, jotka parantavat elämänlaatua pitkällä aikavälillä.

Vaikka kulutusluotto pankista voi tarjota nopean ratkaisun rahoitustarpeisiin, on tärkeää muistaa, että se on sitoumus, joka vaatii suunnitelmallista taloudenhoitoa ja vastuullista lähestymistapaa velkaan.
UKK – Kulutusluotto pankista

Mitä vaatimuksia pankeilla on kulutusluoton saamiselle?

Yleisiä vaatimuksia ovat hakijan ikä (yleensä vähintään 18 vuotta), säännölliset tulot, vakituinen osoite ja puhtaat luottotiedot. Pankit voivat kuitenkin asettaa myös omia ehtojaan.

Miten kulutusluoton korko pankissa määräytyy?

Kulutusluoton korko määräytyy usein yksilöllisesti hakijan taloudellisen tilanteen, luottoluokituksen ja markkinakorkojen perusteella.

Voinko maksaa pankin kulutusluoton takaisin ennen sovittua aikaa?

Kyllä, useimmiten voit maksaa kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti. Tarkista kuitenkin lainaehtosi, sillä joissakin tapauksissa ennenaikaisesta maksusta voi aiheutua lisäkuluja.

Onko kulutusluoton hakeminen vaikutusta luottotietoihin?

Pelkkä kulutusluoton hakeminen ei vaikuta luottotietoihin. Jos kuitenkin otat lainan ja sinulla on maksuvaikeuksia, myöhästyneet maksut voivat aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän.

Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa?

Ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, mikä pankki myöntää helpoiten lainaa, sillä lainan myöntämiskäytännöt vaihtelevat pankkien välillä ja ne perustuvat useisiin eri tekijöihin. Yleisesti ottaen, pankit ottavat huomioon hakijan tulot, menot, luottotiedot ja muut taloudelliset seikat arvioidessaan lainahakemuksia.

VertaaLainaa.fi
Logo