Kylpyhuoneremontin hinta – mitä asioita tulee ottaa huomioon?

Kylpyhuoneremontin kilpailutus - VertaalainaaKylpyhuoneremontin hinnassa tulee ottaa huomioon muun muassa remontoitavan tilan koko, materiaalivalinnat, remontin laajuus ja urakoitsijan palkka.

Alkuun budjetin laatiminen lähtee remontin kartoituksesta sekä urakoitsijan kilpailuttamisesta. Kylpyhuoneremontin hinta on selvitettävissä aika tarkkaan ennen remontin aloittamista. 

 

Ota nämä asiat huomioon, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia

Kuinka laajasta remontista on kyse?

Kylpyhuoneremontin laajuus vaikuttaa ratkaisevasti hintaan. Jos kyseessä on pieni kylpyhuoneremontti ei kustannukset nouse laisinkaan niin korkeaksi, kuin taas jos kylpyhuone joudutaan purkamaan lattiasta kattoon. Hintaa nostaa myös, jos kylpyhuoneessa joudutaan uusimaan vesiputket. Säästäminen väärässä kohtaa voi tulla myöhemmin kalliiksi. Älä siis tingi asioista, jotka ovat onnistumisen kannalta tärkeitä. Kysy aina ammattilaisen näkemys, mitä asioita tulee ottaa huomioon, että lopputulos on onnistunut.

Voitko tehdä itse jotain ja mitkä asiat jää urakoitsijalle?

Kylpyhuoneremontti on tarkempaa, kuin esimerkiksi makuuhuoneen seinien maalaaminen. Kylpyhuoneremontti vaatii ammattilaisen apua, koska vesieristyksen tulee olla oikeaoppisesti laitettu eikä laatoittaminen onnistu tuosta noin vain. Asioita joita itse voi tehdä on usein saunan öljyäminen ja kalusteiden asentaminen.

Millaiset materiaalit valitset kylpyhuoneeseen?

Materiaalikustannukset kylpyhuoneremontissa haukkaavat suuren osan budjetista. Materiaalikulut ovat noin 30 – 60 % kylpyhuoneremontin hinnasta. Materiaalivalinnoilla voi vaikuttaa budjettiin, mutta toki on tärkeä valita laatat sen mukaan mikä itseä miellyttää. Kylpyhuone remontti tehdään usein noin 10 – 30 vuoden välein, joten materiaalivalinnoilla on väliä. Valitse ajattomia ja kestäviä materiaaleja.

Kilpailuta urakoitsijat sekä materiaalivalinnat

Pyydä tarjoukset useammalta urakoitsijalta. Käy myös mahdollisuuksien mukaan useammassa laattaliikkeessä tai rautakaupassa katsomassa mitä materiaaleja heillä on tarjolla. Laattavaihtoehdoissa voi olla huomattavia hintaeroja, jotka vaikuttavat kylpyhuoneremontin lopulliseen hintaan.

Usein urakoitsijalta saa arvion kylpyhuoneremontin hinnasta. Apua saa myös laattapalveluliikkeistä. Heillä on erilaisia ohjelmia, joilla pystytään arvioimaan kylpyhuoneremontin lopullinen hinta melko tarkkaan. Lopulliseen hintaan vaikuttaa kuitenkin mahdolliset muutokset remontin aikana tai, jos remontin yhteydessä rakenteista löytyy kosteusvaurioita. Nämä lisäävät kuluja, joihin on myös syytä varautua.

 

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Kylpyhuoneremontin hinnaksi tulee laajuudesta riippuen 2000 – 12.000 euroa. Hintahaitari on melko suuri, koska niin monet asiat vaikuttavat kylpyhuoneremontin lopulliseen hintaan. Mitä pienemmästä remontista on kyse, sen helpompaa sen hinnan arviointi on.

Pienempään remonttiin rahat saattaa löytyä itseltä, mutta jos remontti on suurempi, ei omat säästöt enää riitä. Remonttibudjetin laatimisen jälkeen kannattaa kilpailuttaa tarvittava pankkilaina monella eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Koska kylpyhuoneremontin miettimisessä on tarpeeksi päänvaivaa, kannattaa lainan kilpailuttaminen jättää ammattilaisille.

VertaaLainaa.fi palvelu kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen hetkessä yli 30 lainantarjoajan välillä. Lainahakemus kilpailutetaan useilla tunnetuilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla. Kilpailutuksessa on mukana mm. Resurs Bank, POP Pankki, Bank Norwegian sekä Aktia. Tarjottavat lainat ovat kulutusluottoja tai joustoluottoja. Lainaa voi verkkohakemuksella hakea esimerkiksi kylpyhuoneremonttia varten 1000 eurosta jopa 60.000 euroon saakka. Lainaa varten hakijan ei tarvitse hankkia henkilötakausta tai vakuuksia, joten lainan voi hakea yksin.

Kun hakija vertaa lainoja hänen kannattaa kiinnittää tarjouksissa huomiota lainan todellisen vuosikorkoon sekä lainaehtoihin. Yleensä lainan kilpailuttamisen kautta löytyy sopiva laina esimerkiksi remonttia varten.

 

Lue myös:

Lainaa heti – Pankista vai rahoitusyhtiöstä?

VertaaLainaa.fi
Logo