Lainan kilpailuttaminen kannattaa

 

Monet henkilöt maksavat tälläkin hetkellä lainoistaan aivan liian suuria korkoja ja kuluja. Kilpailuttamalla lainan uudelleen, voisit tarkistaa, maksatko lainastasi liian korkeaa korkoa, vai voisitko saada edullisemman lainan toiselta lainantarjoajalta. Lainan kilpailuttaminen onnistuu VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa selkeällä hakemuksella. Täytä yksi hakemus ja voit saada useita lainatarjouksia pian vertailtavaksesi. 

 

Lainan kilpailuttaminen – säännöllinen kilpailuttaminen auttaa lainavertailussa

Lainan kilpailuttaminen on keskeinen osa taloudenhallintaa, ja lainojen säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä sekä parantaa lainaehdotusta. Vaikka lainojen kilpailuttaminen voi tuntua työläältä, se voi tuoda merkittäviä säästöjä ja varmistaa, että lainaehtosi ovat jatkuvasti kilpailukykyisiä ja linjassa oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Lainojen säännöllinen kilpailuttaminen on ennaltaehkäisevää taloudenhallintaa ja voi auttaa sinua välttämään tulevia taloudellisia ongelmia sekä optimoimaan nykyiset lainajärjestelysi.

Korkotasot vaihtelevat ajan myötä monenlaisista syistä, kuten taloudellisista indikaattoreista ja keskuspankkien päätöksistä. Kilpailuta laina säännöllisesti, niin voit hyödyntää mahdollisesti alhaisempia korkotasoja, ja näin ollen säästää rahaa lainan kokonaiskustannuksissa.

Taloudellinen tilanne ja tarpeet muuttuvat elämänkaaren aikana. Säännöllinen kilpailuttaminen mahdollistaa lainaehdon mukauttamisen näihin muuttuviin olosuhteisiin, kuten tulojen muutoksiin tai uusiin hankintoihin. Markkinoilla on monia lainanantajia, joilla on erilaisia tarjouksia ja ehtoja. Kilpailuttamalla lainan säännöllisesti varmistat, että saat parhaat mahdolliset ehdot ja korkotason juuri sinun tilanteeseesi.

Aktiivinen osallistuminen ja säännöllinen lainojen kilpailuttaminen pitävät sinut ajan tasalla nykyisestä markkinatilanteesta ja antavat ymmärrystä siitä, mitä eri lainanantajat voivat tarjota. Lainaehtojen ja palveluiden vertailu eri palveluntarjoajien välillä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä palvelut ja ehdot parhaiten täyttävät sinun tarpeesi ja odotuksesi.

Kilpailuttamalla lainasi voit saavuttaa henkilökohtaisia tavoitteitasi, kuten nopeamman lainanlyhennyksen tai jopa kokonaan uuden lainatuotteen löytämisen, joka paremmin palvelee taloudellisia tarpeitasi. Säännöllinen lainan kilpailuttaminen voi myös antaa sinulle lisävarmuutta. Jos esimerkiksi törmäät taloudellisiin haasteisiin, tiedät jo valmiiksi, missä voit saada edullisempaa lainaa.

 

 4 syytä, miksi lainan kilpailuttaminen on hyödyllistä

1. Säästä koroissa ja kuluissa

Vertailemalla lainoja ja pyytämällä lainatarjouksen mahdollisimman monesta paikasta, parannat mahdollisuuksiasi löytää halvin laina.

Lainapalveluiden välisissä koroissa ja kuluissa saattaa olla suuriakin eroja, joten ilman vertailua, voit päätyä ottamaan todella kalliin lainan – aivan turhaan.

Vertaalainaa.fi palvelusta löydät kattavat esittelyt tämän hetken suosituimmista ja luotettavimmista lainapalveluista.

Löydät helposti lainapalvelut, jotka myöntävät sen suuruista lainasummaa, jota olet hakemassa.

Voit myös rajata lainapalvelut vaikka oman ikäsi mukaan.

Voit lähettää lainahakemuksen niin monelle lainapalvelulle kuin haluat, sillä se ei maksa mitään, eikä sido sinua ottamaan lainaa.

Vertaile saamiasi lainatarjouksia keskenään ja etsi itsellesi vertailemalla sopivin laina.

 

2. Löydä parempi laina nykyisen tilalle

Jos sinulla on jo lainaa, jonka hakemisesta on jo yli puoli vuotta, kannattaa se laina kilpailuttaa uusiksi.

Lainamarkkinat muuttuvat kokoajan ja edullisempia lainoja tulee markkinoille kokoajan.

Kun vertailet uutta lainaa vanhan tilalle, voit tehdä sen täysin riskittömästi meidän palvelun kautta.

Pyydä tarjouksia eri lainapalveluista ja mikäli löydät halvemman vaihtoehdon nykyisen tilalle, on sinun helppo hyväksyä laina ja maksaa sillä aiempi kalliimpi laina pois.

Mikäli et jostain syystä löydä parempaa tarjousta, on sinulle oikeus hylätä kaikki saamasi tarjoukset, eikä siitä aiheudu sinulle mitään kuluja.

Joten voit ainoastaan säästää tai saada varmuuden siihen, että sinulla on tämän hetken edullisin laina.

 

3. Lainatarjousten pyytäminen on ilmaista

Monet ihmiset unohtavat lainan vertailemisen ja ottavat lainan ensimmäisestä paikasta, joka sitä myöntää.

Tämähän on totta kai todella huono ratkaisu, joka saattaa tulla todella kalliiksi.

Lainapalveluiden vertailemiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ja pyytää tarjous mahdollisimman monesta paikasta.

Tarjousten pyytäminen ei koskaan maksa mitään, eikä sido sinua ottamaan lainaa.

Kun saat pyytämäsi lainatarjoukset, voit helposti vertailla niitä keskenään ja valita niistä sinulle sopivimman.

Lainavertailussa kannattaa kiinnittää huomiota mm. lainan todelliseen vuosikorkoon, lainan kuukausierään ja lainan muihin ominaisuuksiin, kuten onko lainassa mahdollista pitää maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta tai onko lainassa mahdollista siirtää eräpäivää myöhemmin?

Voit myös koska tahansa hylätä vaikka kaikki tarjoukset, eikä se aiheuta sinulle mitään kustannuksia.

 

4. Voit tehdä vertailun missä tahansa

Voit vertailla lainoja ja tehdä lainahakemuksia missä tahansa.

Olet sitten kotisohvalla, linja-autossa tai missä tahansa, voit vertailla lainoja niin puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Riittää kunhan sinulla on internetyhteys ja laite, jolla pääset nettiin.

Niin meidän, kuin lainapalveluidenkin sivut on optimoitu toimimaan kaikilla laitteilla, jotta sinun on helppo vertailla lainat ja tehdä hakemukset, olit sitten missä tahansa.

Lainan hyväksymisen jälkeen lainasopimus allekirjoitetaan yleisesti mobiilivarmenteella.

 

Ammattilaiset apuna lainojen kilpailuttamisessa

Lainojen kilpailuttamiseen kannattaa käyttää lainanvälityspalveluita, joiden kautta voit kilpailuttaa lainasi yhdellä hakemuksella jopa 25:llä pankilla ja muulla lainantarjoajalla. Kilpailuttamalla voit saada useita tarjouksia, joita pääset helposti vertailemaan keskenään ja näin ollen löydät helpommin edullisimman lainan omaan tarpeeseesi.

Tutustu tarkemmin pankkeihin ja lainapalveluihin täällä: Lainapalvelut

 

Miksi lainan kilpailuttaminen ei aina onnistu?

Lainojen kilpailuttaminen on usein järkevä askel, mutta on olemassa tilanteita ja tekijöitä, jotka voivat tehdä prosessista haastavan tai estää sen onnistumisen. Tarkastellaan muutamia syitä, miksi lainan kilpailuttaminen ei aina johda toivottuun lopputulokseen. Vaikka lainan kilpailuttaminen voi olla tehokas keino saada edullisempi laina ja paremmat ehdot, on olemassa useita tekijöitä, jotka voivat haastaa tai jopa estää kilpailuttamisen onnistumisen. Tästä syystä on tärkeää olla tietoinen sekä omasta taloudellisesta tilanteesta että markkinatilanteesta ja suhtautua lainan kilpailuttamiseen ja uuden lainan ottamiseen harkiten ja tietoisesti.

Yksi merkittävä este lainan kilpailuttamiselle voi olla hakijan luottotiedot. Jos luottotiedot eivät ole kunnossa, lainantarjoajat voivat nähdä hakijan suurempana riskinä ja olla haluttomia tarjoamaan lainaa tai tarjota sitä huomattavasti korkeammalla korolla.

Toisinaan useat lainahakemukset lyhyen ajan sisällä voivat vaikuttaa negatiivisesti luottokelpoisuuteen ja näin tehdä uuden lainan saamisen tai olemassa olevan lainan uudelleen kilpailuttamisen hankalammaksi.

Joskus lainan hakeminen epäsopivalla laina-ajalla tai -summalla voi myös tehdä kilpailuttamisen haastavaksi. Jotkin lainantarjoajat saattavat keskittyä tiettyihin lainatuotteisiin ja niiden kautta tarjolla oleva lainasumma tai -aika ei välttämättä kohtaa hakijan tarpeita.

Vanhan lainan sopimusehdot voivat myös sisältää seikkoja, jotka vaikeuttavat lainan kilpailuttamista. Esimerkiksi tietyt korvaukset tai maksut voivat tulla kyseeseen, jos laina halutaan maksaa pois ennen sovittua ajankohtaa.

Lainojen korot ja ehdot voivat vaihdella markkinatilanteen mukaan. Jos markkinakorot ovat nousussa tai taloustilanne on epävakaa, edullisten lainatarjousten löytäminen voi olla haasteellista.

Joissakin tapauksissa henkilökohtaiset taloudelliset tekijät, kuten epäsäännölliset tulot tai jo olemassa olevat velat, voivat tehdä lainan kilpailuttamisesta vaikeampaa ja lainatarjoukset voivat olla vähemmän houkuttelevia.

Kilpailuttamisprosessi voi olla tehoton myös siinä tapauksessa, että haetaan vääräntyyppistä lainaa. Erilaiset lainatuotteet (kuten asuntolainat, kulutusluotot ja luottokorttilainat) palvelevat erilaisia tarpeita ja niitä tulisi kilpailuttaa oikein kohdennetusti.

VertaaLainaa.fi
Logo