Maksaminen verkossa

Maksaminen verkossa

Verkko-ostokset ja verkossa maksaminen ovat nykypäivää. Suurin osa ostoksista, kuten ruoka-ostokset, vaate- ja elektroniikkatilaukset sekä urheilutarviketilaukset tehdään verkossa. Myös yhä useampi hakee lainaa netistä.

Nettiostokset ovat lisääntyneet sen helppouden vuoksi ja vuoden 2020 joulumyynnistä netissä odotetaan viime vuotta suurempaa. Vaikka nettimyynti on suosittua ja useimmiten turvallista, tulee kuluttajan kuitenkin olla tarkkana verkossa, mitä ja mistä tilaa. 

 

Verkossa maksaminen turvallisesti

Pääsääntöisesti ostosten teko ja maksaminen netissä on turvallista. Nykyään ihmiset selailevat nettiä sen verran paljon, että monella on silmä harjaantunut tunnistamaan epäilyttävät sivustot. Verkko-ostoksia tehdessä on aina hyvä tarkistaa verkkokaupan tilaus- ja maksuehdot sekä löytyykö sivustolta selkeät yhteystiedot. Verkkotilauksissa kannattaa suosia EU alueen maita, koska kuluttajasuoja ei välttämättä päde EU:n ulkopuolella oleviin maihin. Katso, että maksamisen yhteydessä sivusto käyttää suojattua yhteyttä muodossa https:// ja selaimen alareunassa näkyy avain- tai lukittu lukko-symboli. Älä koskaan luovuta luottokorttisi tietoja salatun yhteyden ulkopuolella, puhelimitse tai sähköpostitse. Lue tarkemmat ohjeet ECC:n sivuilta.

Suosi verkko-ostosten maksamisessa laskua tai luottokorttia. Luottokortilla maksaminen antaa ostajalle turvaa ongelmatilanteissa. Luottokorttiyhtiö toimii usein puskurina ostajan rahojen sekä verkkokaupan välillä. Ellei ostaja syystä tai toisesta saa tuotettaan ja/tai joutuu erimielisyyksiin myyjän kanssa, voi luottokortilla maksettua rahanmenetystä hakea luottokorttiyhtiöltä.

Verkko-ostoksesta tulee ostajalle tilausvahvistus sähköpostiin. Ellei tilausvahvistusta tule, on syytä tarkistaa onko tilaus ja maksu mennyt. Ostosten vahvistukset on aina syytä pitää tallessa, jos verkkotilauksen perilletulo viivästyy tai tuote katoaa matkalla.

Jos olet aikeissa tilata tuotteita sivustolta, josta et ole aikaisemmin tilannut, kannattaa verkkokaupan saamiin arvosteluihin perehtyä tarkemmin ennen tilaamista. Selvitä googlettamalla millaista palautetta sivusto on saanut muilta ostajilta? Onko tuotteet tulleet nopeasti perille? Onko kyseisen verkkokaupan kanssa ilmennyt ongelmia? On myös hyvä selvittää ennen tilausta, kuinka mahdollisesti tuotteen palautus onnistuu, jos tilattu tuote ei olekaan mieleinen. Selvitä myös peritäänkö palautuksesta maksua vai onko se ilmaista?

Ole aina kriittinen tehdessäsi ostoksia verkossa. Maksa aina ensisijaisesti ostokset kortilla, koska se on turvallinen maksutapa kaikessa verkkomaksamisessa. Turvallisia todentamispalveluita ovat muun muassa Verified by Visa ja MasterCard SecureCode -palvelut, jotka todentavat sekä ostajan sekä myyjän luotettavuuden.

Maksaminen verkossa verkkomaksajan muistilistaa hyödyntämällä on turvallista ja luotettavaa. Epärehellistä toimintaa mahtuu toki aina mukaan, mutta usein valheella on lyhyet jäljet eikä toiminta sellaisenaan jatku kauan. Verkko-ostosten kuin muidenkin palveluiden kohdalla suosi mahdollisuuksien mukaan suomalaista. Varmistat näin, että saat suomalaista asiakaspalvelua ja tarvittaessa sinulla on ongelmatilanteissa käytössäsi kuluttajasuojalaki.

 

Valitse oikeanlainen palvelu tarvitsemaasi hankintaan

Netti on pullollaan monenlaista palveluntarjoajaa, mikä saattaa aiheuttaa hämmennystä vähemmän verkkoa käyttävälle henkilölle. Verkkokaupan luotettavuutta pystyy tarkastelemaan yleisesti sivuston ulkoasun perusteella. Löydätkö sivustolta nopeasti sen mitä etsit? Onko sivuston ulkoasu selkeä? Onko tuotevalikoima tarpeeksi laaja? Löydätkö sivustolta yhteystiedot? Mitä palveluntarjoaja kertoo kuluttajalle sivustostaan? Kaikki edellä mainitut tiedot ja ominaisuudet kertovat kuluttajalle, onko sivusto luotettava.

Aina tarvittavaa tuotetta ei kannata ostaa ensimmäisestä vastaantulevasta paikasta, vaan tuotteen tai palvelun etsimiseen kannattaa käyttää hieman aikaa, jotta oikeanlainen sivusto löytyy. Tuotteiden hintavertailuun kannattaa ottaa avuksi siihen tarkoitettu palvelu, kuten esimerkiksi Työkalut.fi sivusto missä on esiteltynä laaja joukko eri työkalukauppoja tuotteineen. Puhelinliittymien vertailuun suosittelemme selkeää VertaaLiittymät.fi sivustoa, jossa on esillä neljän suurimman teleoperaattorin liittymät ajantasaisesti. Lainatuotteiden tarkempaan vertailuun sekä kilpailuttamiseen on hyvä ottaa avuksi maksuton ja luotettava VertaaLainaa.fi sivusto, joka kilpailuttaa lainahakemuksen yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

 

Lue lisää aiheesta:

Netistä lainaaminen luotettavasti ja turvallisesti

VertaaLainaa.fi
Logo