Miksi valita kulutusluotto?

Miksi valita kulutusluotto?

Luottokorttiin verraten kulutusluotto mielletään usein kalliiksi ja hankalasti nostettavaksi lainaksi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kulutusluoton kulut ja korkomaksut saattavat tällä hetkellä olla jopa edullisemmat kuin luottokortin.

 

Miksi valita kulutusluotto?

Kulutusluotto voi olla houkutteleva vaihtoehto monista syistä. Tässä neljä hyvää syytä valita kulutusluotto:

Joustavuus: Kulutusluotto on usein joustava rahoitusmuoto. Voit yleensä valita laina-ajan, lainamäärän ja usein myös kuukausittaisen takaisinmaksuerän suuruuden. Tämä tarkoittaa, että voit räätälöidä lainan omien tarpeidesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Yllättävien menojen kattaminen: Elämässä voi tulla vastaan odottamattomia menoja, kuten auton korjaus tai kodinkoneen rikkoutuminen. Kulutusluotto voi tarjota nopean ja helpon ratkaisun näiden yllättävien menojen kattamiseen, kun säästöjä ei ole käytettävissä tai ne eivät riitä kattamaan koko summaa.

Edullisempi korvaus muille lainoille: Jos sinulla on useita pieniä lainoja tai korkeakorkoisia velkoja, kuten luottokorttivelkaa, kulutusluotto voi toimia välineenä yhdistellä näitä velkoja. Tämä voi johtaa selkeämpään taloudenhallintaan, pienempiin kuukausittaisiin eriin ja mahdollisesti myös edullisempaan kokonaiskorkoon.

Suurempien hankintojen rahoittaminen: Kulutusluottoa voidaan käyttää myös suurempien, suunniteltujen hankintojen, kuten lomamatkan, remontin tai erikoisharrastuksen rahoittamiseen. Se voi mahdollistaa investoimisen johonkin, mikä parantaa elämänlaatua tai lisää omaisuuden arvoa, kun säästöjä ei ole riittävästi.

Vaikka kulutusluotto tarjoaa monia etuja, on tärkeää lähestyä lainanottoa vastuullisesti ja varmistaa, että ymmärtää lainaehtoja ja on kykeneväinen maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

 

Kulutusluotto sopii moneen käyttötarkoitukseen

Vakuudeton kulutusluotto sopii monenlaiseen suurempaan sekä pienempään hankintaan. Kulutusluotolla voi maksaa kerralla suuremman ostoksen tai jakaa lainan pienempiin osiin ja maksaa lainalla ostoksen aina tarpeen mukaan. Kulutusluotto maksetaan hakijan tilille kertamaksuna ja lainansaaja saa käyttää myönnetyn lainan parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

Kulutusluotto on otettu muun muassa häiden järjestämiseen, kodin remonttia varten, kesämökin kunnostamiseen sekä terassin laajentamiseen. Kulutusluotolla hankintaan usein myös kauan haaveissa ollut vene, moottoripyörä tai auto. Monet perheet ottavat kulutusluoton myös, kun suunnitelmissa on kodinkoneiden osto, muiden suurempien ostosten teko sekä lomamatkan suunnittelu vai olisiko aika uudistaa kotia?

 

Kulutusluottoa varten ei tarvitse hankkia henkilötakausta

Aina lähipiiristä ei löydy sopivaa takaajaa tai henkilötakausta ei vain haluta ottaa lainalle henkilökohtaisista syistä. Vakuudettomaan kulutusluottoon hakija ei tarvitse takaajia tai muita vakuuksia, vaan lainan pystyy hakemaan ja saamaan ilman yhteisvastuullista hakijaa. Kun takaajan tietoja ei tarvitse pyydellä tai tarkistella on myös itse lainaprosessin käsittelykin nopeampaa.

 

Lainahakemus avoinna vuorokauden jokaisena tuntina

Lainahakemus on avoinna aina, joten lainanhakijan on helppo täyttää hakemus juuri silloin, kun hänellä on siihen sopivasti aikaa. Hakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin ja hakemus välitetään heti lähettämisen jälkeen kilpailutettavaksi usealle pankille ja rahoitusyhtiölle. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tietää, että hakija tulee saamaan useita lainatarjouksia, joten pankit ja rahoitusyhtiöt pyrkivät tekemään hakijalle parhaan mahdollisen tarjoukset, mahdollisimman nopeasti. Ensimmäiset lainatarjoukset hakija saakin usein vertailtavakseen jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä.

 

Kulutusluottoon saa sopivan pituisen maksuajan

Kulutusluottoa voi netistä hakea 1000 – 60 000 euroa. Laina-aika on lainasummasta riippuen 1 – 15 vuotta. Lainasumman ja maksuajan hakija saa itse määrittää lainahakemuksen yhteydessä, mutta lainantarjoaja voi tarpeen tullen ehdottaa hakijalle parempaa takaisinmaksuvaihtoehtoa. Yleensä toisenlaista vaihtoehtoa ehdotetaan, jos maksuaika suhteessa lainasummaan on liian lyhyt ja lainansaaja joutuisi näin ollen maksamaan kuukausierää kohtuuttoman suuren summan.

Lainansaajalla on myös aina täysi oikeus maksaa laina takaisin ennakoitua nopeammin joko kokonaan tai osittain. Ennenaikaisesta lyhennyksestä ei peritä ylimääräisiä kuluja tai korkoa.

Jos lainasumman ja maksuajan sovittaminen tuntuu hankalalta, hakija voi ennen varsinaisen lainahakemuksen täyttämistä ottaa avukseen maksuttoman lainalaskurin VertaaLainaa.fi ylävalikosta. Lainalaskuri laskee miten syötetty lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään, korkoon ja kuluihin. Lainalaskuri laskee myös lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Lainasummaa ja maksuaikaa voi vaihdella niin monta kertaa, kuin haluaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainalaskurin laskemat lukemat ovat vain arvioita lainan lyhennyserästä sekä kuluista tai korosta. Jokainen lainanmyöntäjä tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he määrittävät oman mahdollisen lainatarjouksensa. Paras tapa selvittää kuinka paljon voit saada lainaa ja millä ehdoilla, on täyttää maksuton lainahakemus.

 

Lainan hakeminen on maksutonta ja riskitöntä

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Hakija saa aina rauhassa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin ja tehdä itsenäisen päätöksen siitä haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista vai hylätä kaikki.

VertaaLainaa.fi vertailupalvelun kautta kilpailutuksessa on mukana yli 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Lainatarjoukset kannattaakin pyytää vertailtavaksi lainan kilpailutuspalvelun kautta, koska 25 hakemuksen sijaan hakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, mutta lopputulos on kuitenkin sama. Monesti lainaa tarvitseva henkilö on juuri kilpailuttamisen kautta saanut parhaat lainatarjoukset. Mikä on toki sanomattakin selvää, koska kilpailuasetelma lisää lainantarjoajille painetta antaa mahdollisimman houkutteleva lainatarjous hakijalle, jotta hän valitsisi juuri heidän lainan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: LS24.fi – osaatko erottaa netin lainatuotteet toisistaan?

VertaaLainaa.fi
Logo