Miksi valita kulutusluotto?

Miksi valita kulutusluotto?

Luottokorttiin verraten kulutusluotto mielletään usein kalliiksi ja hankalasti nostettavaksi lainaksi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kulutusluoton kulut ja korkomaksut ovat tällä hetkellä jopa huomattavasti edullisemmat kuin luottokortin.

Hallitus linjasi 1.7.2020 kulutusluottojen ja joustoluottojen korkokatoksi 10 prosenttia, mutta tämän päätöksen ulkopuolelle jäivät luottokorttinostot sekä verkkokauppojen osamaksusopimukset, joissa on edelleen 20 prosentin korkokulut. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kulutusluoton ja joustoluoton lainakorko on jopa puolet edullisempi kuin luottokorttien tai osamaksuvaihtoehtojen vuoden 2020 loppuun saakka. Tästä syystä on taloudellisesti kannattavampaa ottaa pienempien tai suurempien hankintojen rahoitusvaihtoehdoksi kulutusluotto kuin kaksinkertaisesti kalliimpi luottokortti tai verkkokaupan tarjoama osamaksuvaihtoehto.

 

Kulutusluotto sopii moneen käyttötarkoitukseen

Vakuudeton kulutusluotto sopii monenlaiseen suurempaan sekä pienempään hankintaan. Kulutusluotolla voi maksaa kerralla suuremman ostoksen tai jakaa lainan pienempiin osiin ja maksaa lainalla ostoksen aina tarpeen mukaan. Kulutusluotto maksetaan hakijan tilille kertamaksuna ja lainansaaja saa käyttää myönnetyn lainan parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

Kulutusluotto on otettu muun muassa häiden järjestämiseen, kodin remonttia varten, kesämökin kunnostamiseen sekä terassin laajentamiseen. Kulutusluotolla hankintaan usein myös kauan haaveissa ollut vene, moottoripyörä tai auto. Monet perheet ottavat kulutusluoton myös, kun suunnitelmissa on kodinkoneiden osto, muiden suurempien ostosten teko sekä lomamatkan suunnittelu vai olisiko aika uudistaa kotia?

Lue lisää aiheesta myös : venelaina, autolaina tai lomalaina.

 

Kulutusluottoa varten ei tarvitse hankkia henkilötakausta

Aina lähipiiristä ei löydy sopivaa takaajaa tai henkilötakausta ei vain haluta ottaa lainalle henkilökohtaisista syistä. Vakuudettomaan kulutusluottoon hakija ei tarvitse takaajia tai muita vakuuksia, vaan lainan pystyy hakemaan ja saamaan ilman yhteisvastuullista hakijaa. Kun takaajan tietoja ei tarvitse pyydellä tai tarkistella on myös itse lainaprosessin käsittelykin nopeampaa.

 

Lainahakemus avoinna vuorokauden jokaisena tuntina

Lainahakemus on avoinna aina, joten lainanhakijan on helppo täyttää hakemus juuri silloin, kun hänellä on siihen sopivasti aikaa. Hakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin ja hakemus välitetään heti lähettämisen jälkeen kilpailutettavaksi usealle pankille ja rahoitusyhtiölle. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tietää, että hakija tulee saamaan useita lainatarjouksia, joten pankit ja rahoitusyhtiöt pyrkivät tekemään hakijalle parhaan mahdollisen tarjoukset, mahdollisimman nopeasti. Ensimmäiset lainatarjoukset hakija saakin usein vertailtavakseen jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä.

 

Kulutusluottoon saa sopivan pituisen maksuajan

Kulutusluottoa voi netistä hakea 100 – 60 000 euroa. Laina-aika on lainasummasta riippuen 1 – 20 vuotta. Lainasumman ja maksuajan hakija saa itse määrittää lainahakemuksen yhteydessä, mutta lainantarjoaja voi tarpeen tullen ehdottaa hakijalle parempaa takaisinmaksuvaihtoehtoa. Yleensä toisenlaista vaihtoehtoa ehdotetaan, jos maksuaika suhteessa lainasummaan on liian lyhyt ja lainansaaja joutuisi näin ollen maksamaan kuukausierää kohtuuttoman suuren summan.

Lainansaajalla on myös aina täysi oikeus maksaa laina takaisin ennakoitua nopeammin joko kokonaan tai osittain. Ennenaikaisesta lyhennyksestä ei peritä ylimääräisiä kuluja tai korkoa.

Jos lainasumman ja maksuajan sovittaminen tuntuu hankalalta, hakija voi ennen varsinaisen lainahakemuksen täyttämistä ottaa avukseen maksuttoman lainalaskurin VertaaLainaa.fi ylävalikosta. Lainalaskuri laskee miten syötetty lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään, korkoon ja kuluihin. Lainalaskuri laskee myös lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Lainasummaa ja maksuaikaa voi vaihdella niin monta kertaa, kuin haluaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainalaskurin laskemat lukemat ovat vain arvioita lainan lyhennyserästä sekä kuluista tai korosta. Jokainen lainanmyöntäjä tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he määrittävät oman mahdollisen lainatarjouksensa. Paras tapa selvittää kuinka paljon voit saada lainaa ja millä ehdoilla, on täyttää maksuton lainahakemus.

Lue myös: Milloin vertailit viimeksi?

 

Lainan hakeminen on maksutonta ja riskitöntä

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Hakija saa aina rauhassa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin ja tehdä itsenäisen päätöksen siitä haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista vai hylätä kaikki.

VertaaLainaa.fi palvelun kautta kilpailutuksessa on mukana yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Lainatarjoukset kannattaakin pyytää vertailtavaksi lainan kilpailutuspalvelun kautta, koska 30 hakemuksen sijaan hakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, mutta lopputulos on kuitenkin sama. Monesti lainaa tarvitseva henkilö on juuri kilpailuttamisen kautta saanut parhaat lainatarjoukset. Mikä on toki sanomattakin selvää, koska kilpailuasetelma lisää lainantarjoajille painetta antaa mahdollisimman houkutteleva lainatarjous hakijalle, jotta hän valitsisi juuri heidän lainan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: LS24.fi – osaatko erottaa netin lainatuotteet toisistaan?

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo