Mökkikauppa kävi vilkkaana – miltä näyttää tuleva kevät?

mökkikauppa

Viime vuonna, kun koronapandemia iski monet suomalaiset ymmärsivät oman kodin tärkeyden. Samalla arvostus kesämökkiä kohtaan kasvoi ja ihmiset ymmärsivät luonnon tärkeyden ympärillään. Vuonna 2020 mökkikauppa kasvoi hurjat 40 prosenttia edellisvuoteen verraten. Miltä näyttää tulevan kevään ennusmerkit mökkikaupan suhteen?

SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg povaa kevään ja kesän ajalle vilkasta kysyntää mökkien osalta. ”Viime vuonna moni mökkiä etsinyt ei löytänyt haluamaansa, joten tänä keväänä ostajia odotetaan olevan liikkeellä paljon”. Markkinaennusteen mukaan odotetaan noin kuuden prosentin kasvua ja alueille, jotka ovat suosittuja mökkikuntia, ennustetaan jopa kymmenen prosentin nousua. Mökkien hintakehityksessä odotetaan jopa 5 % kasvua. Kysyntään ja myyntiin vaikuttaa toki kevään ja alkukesän mahdolliset liikkumisrajoitukset, jotka estäisivät varsinkin pääkaupunkiseudun ostajaehdokkaiden tutustumisen mökkeihin.

Asunto- ja loma-asuntomarkkinoiden tiedotteesta tarkemmin STT Info verkkosivuilla.

 

Kesämökillä tulee olla hyvät etätyömahdollisuudet

Uutena ilmiönä on, että ensimmäisiä kysymyksiä mökin ostajilta on ”miten netti toimii mökillä”? Ostajaehdokkaat haluavat lisäksi tietää, onko mökki soveltuva ympärivuotiseen käyttöön sekä onko mökillä kaikki tarvittavat mukavuudet. Enää vanhemmat remontoimattomat ”mummomökit” ulkohuussilla ei ostajia juurikaan kiinnosta. Mökiltä odotetaan nykyään samoja mukavuuksia kuin omakotitalolta. Mökillä vietetään myös entistä enemmän aikaa, mikä johtuu monien kohdalla etätöiden tekemiseltä mökiltä käsin.

Etäopiskelu ja etätyöt ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana, kun taas ulkomaan matkailu on vähentynyt huomattavasti. Ihmisillä on kuitenkin kova tarve viettää aikaa muuallakin kuin kotona, mikä näkyy alkukevään vilkkaana mökkikysyntänä niin ostettavien vapaa-aika asuntojen osalta kuin vuokralla olevien mökkien kohdalla. Nopeasti katsottuna vuokramökkien kohdalla lähes kaikki ensi kesän viikot Suomessa oli jo varattuna.

 

Vapaa-ajan asunnon ostoon mökkilainaa

Jos tänä kesänä aikoo ostaa itselleen mökin kannattaa olla jo aktiivisesti sitä etsimässä.

Ensimmäisenä on syytä selvittää, onko mökin ostoon rahoitus kunnossa. Monien mökkien kohdalla kysyntä on nyt sen verran vilkasta, että jos sopiva mökki osuu kohdalle, täytyy ostopäätös tehdä melko nopeasti. Toki tärkeimmät kunnossa oloon liittyvät asiat tulee tarkoin selvittää, mutta rahoitusasia on tärkeä olla jo mökkinäytöille lähdettäessä suurin piirtein selvillä.

Mökkilainan voi neuvotella oman pankin kanssa varaamalla asian käsittelyyn aikaa noin parisen viikkoa. Toinen tapa hakea lainaa on kilpailuttaa sen palvelumme kautta. Lainahakemuksen täyttämiseen verkossa ei kulu aikaa kuin jokunen minuutti ja lainatarjoukset mökkilainaa varten saat jo saman päivän aikana. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja kuten Aktia, Nordea ja POP Pankki, joten lainatarjouksetkin on varsin kilpailukykyisiä. Kilpailuta laina palvelussamme, niin saat hyvät vertailukohteet, minkä pankin tai rahoitusyhtiön lainatarjouksen sinun kannattaa hyväksyä ilman epävarmuutta siitä, olisiko jokin muu lainantarjoaja voinut tarjota edullisempaa lainaa.

Lainahakemus kilpailutetaan aina kaikkien kilpailutuksessa mukana olevien pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä, joita on mukana tällä hetkellä yli 25. Lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään sopimukseen, jos päätät hylätä tarjoukset. Sopivan lainatarjouksen löytymisen jälkeen lainasopimus solmitaan kyseisen pankin tai rahalaitoksen ehtojen mukaisesti. Digitalisaaton kehittymisen myötä lainasopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu sähköisesti hakijan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Kun lainasopimus on allekirjoitettu laina maksetaan tilille heti.

Rahalaitokset ja suurin osa tunnetuista pankeista toimivat kivijalkapankin lisäksi verkossa. Nykyajan vaatimukset ovat lisänneet verkkomaksujärjestelmien kehittämistä ja nykyään suurin osa lainoista haetaan ja hyväksytään sähköisesti.

Lue myös mökkilaina netistä.

VertaaLainaa.fi
Logo