Nordea pankki esittelyssä – Euroopan kymmeneksi suurin finanssipalveluyritys

Nordea pankki

Nordea on pohjoismainen yleispankki, joka markkina-arvoltaan mitattuna on Euroopan kymmeneksi suurin finanssipalveluyritys. Nordea pankin talous on vakaalla pohjalla ja sen luokitus on AA-luokassa. Nordea on pankkina monelle suomalaiselle tuttu ja sen toimintaan on luotettu jo vuosikymmenien ajan. Pankki tarjoaa asiakkailleen palveluita niin sijoittamiseen liittyvissä asioissa kuin laina-asioissa ja talletuksissa. Henkilöasiakkaana saat monipuolisia ratkaisuja arjen raha-asioihin. Nordealla myös yritysasiakkaat on huomioitu kattavilla pankkipalveluilla. 

 

Nordea pankki esittelyssä

  • Nordea on Pohjoismaiden suurin finanssipalvelukonserni
  • Yksi Euroopan suurimmista pankeista
  • Yleispankki, joka tarjoaa asiakkailleen kattavia palveluja
  • Nordea tarjoaa monipuolisia pankkipalveluja myös netissä

Nordea on perustettu vuonna 1997. Tällä hetkellä Nordea lukeutuu yhdeksi Pohjoismaiden suurimmaksi finanssialan yritykseksi. Nordea – konsernin emoyhtiö on pörssiin listattu Nordea Bank Oy. Pankilla on toimintaa kaikkiaan 20 eri maassa.

Vuonna 2021 pankin markkina-arvo oli 33,93 mrd €. Markkina-arvolla mitattuna Nordea on Euroopan kymmeneksi suurimman finanssipalveluyrityksen joukossa. Kaikkiaan Nordealla on noin 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja 0,6 miljoonaa yritysasiakasta.

 

Nordea pankki haluaa tarjota asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluita

Henkilöasiakkaille Nordealla on tarjottavanaan rahoitusvaihtoehdot, tili – ja maksupalvelut, verkko- ja mobiilipalvelut, maksukortit, säästäminen, sijoittaminen ja vakuutukset. Lainatuotteista Nordealla on asiakkaille tarjottavanaan asuntolaina, vakuudeton joustoluotto sekä kulutusluotto ilman vakuuksia tai vakuudella. Näiden lisäksi asiakas voi hakea erilaisia rahoitusratkaisuja esimeriksi auton hankitaan, remontoimiseen, matkusteluun, vuokravakuudeksi, veneilyyn, moottoripyöräilyyn sekä moneen muuhun hankintaan, joka vaatii rahoitusta.

Yritysasiakkaille Nordea tarjoaa palveluja liiketoiminnan ja varallisuuden kasvattamiseen. Näitä voivat olla esimerkiksi laitehankinnat, liiketilan remontoiminen sekä esimerkiksi yrityskauppaan tarvittava rahoitus.

 

Suomen pankkien toimintaa valvotaan

Pohjoismaissa Nordea toimii Tanskassa, Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Nämä neljä maata ovat jatkuvasti olleet menestyneiden maiden joukossa, jos menestyksen mittariksi katsotaan ostovoima, varallisuus, tuottavuus, digitalisaatio, koulutus ja tulotaso.

Suomen kolme suurinta pankkia ovat Nordea Pankki Oyj, OP Ryhmä sekä Danske Bank Oyj. Näiden lisäksi Suomessa toimii useita muita pankkeja niin kotimaasta kuin ulkomailta. Pankit Suomessa on hyvin valvottuja.

Suomen pankki on vastuussa rahoitusjärjestelmän yleisvalvonnasta. Tämän lisäksi Suomen pankki yhdessä Finanssivalvonnan kanssa seuraa pankkien, rahalaitosten, vakuutus – ja eläkeyhtiöiden sekä muiden vakuutusalojen toimintaa. Euroopan keskuspankin (EKP) tehtäviin ja hallinnointiin kuuluu EU -alueen valtioiden rahapolitiikkaan seuraaminen. Hallinnoinnilla pyritään pitämään hintavakautta euroalueella ja tukemaan talouskasvua.

 

Suomessa pankkipalveluilta odotetaan joustavuutta ja monipuolisuutta

Suomessa pankkiasiakkaat odottavat pankin palveluilta monipuolisia rahoitusratkaisuja sekä erinomaista palvelutasoa. Nämä eivät kuitenkaan yksinomaan riitä, vaan kivijalkapankin lisäksi asiakkaat haluavat pankin toimivan myös digitaalisella alustalla joustavasti. Tässä Nordea on onnistunut hyvin ja pankki tiedostaa asiakkaiden vaatimukset. Menestyäkseen sekä tavoittaakseen asiakkaiden odotukset tulee pankin olla digitaalisesti kehittynyt, tarjota kokonaisvaltainen neuvonta ja noudattaa eettisiä periaatteita.

Nordea haluaa olla henkilökohtaisesti asiakkaita palveleva, asiantunteva ja vastuullinen pankki.

 

Nordea yhteystiedot

Nordea Bank Oyj / Nordea.com

Satamaradankatu 5

00020 Nordea Helsinki

Y-tunnus: 2858394-9

Nordea ei ole mukana lainojen kilpailutuspalvelussamme. 

VertaaLainaa.fi
Logo