Rannekellot sijoituskohteena

Rannekellot sijoituskohteena

Kelloihin sijoittaminen on hieman kiistanalainen aihe. Luksuskellot ovat erittäin arvokkaita ja niiden arvo voi nousta huomattavasti ajan myötä, mutta se ei tarkoita, etteikö kelloharrastaja voisi olla kiinnostunut myös kellonvalmistuksen taiteeseen ja arvostaa samalla kellon investointipotentiaalia. Kymmenien tuhansien eurojen käyttäminen kelloihin, ottamatta huomioon kyseisen kellon tulevaa arvoa on monelle itsestään selvä sijoituspäätös. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, mitä ottaa huomioon rannekelloista. Pohdimme myös ovatko rannekellot sijoituskohteena kannattavia. 

 

Mitä ottaa huomioon ostaessa rannekelloa sijoitusmielessä?

On useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon määritettäessä kellojen investointikelpoisuutta, ja pääsemme niihin hetkessä, mutta ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on tämä; kukaan ei voi ennustaa tulevaisuutta, eikä mikään rannekello ole takuuvarmasti hyvä sijoitus. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että pidät itse kellosta ja arvostat sitä.

Omistuksesta nauttimisen lisäksi on ominaisuuksia, jotka tekevät joistakin kelloista yleensä parempia taloudellisia sijoituksia kuin toisista. Listan kärjessä on tuotteen vähäinen valmistuserä. Mitä vähemmän kopioita tietystä kellomallista tai siinä kunnossa olevasta mallista on, sitä todennäköisemmin kellon kysyntä ylittää tarjonnan. Pieniä määriä valmistettuja kelloja, kuten rajoitettu erä, tai kellot pieniltä itsenäisiltä tuotemerkeiltä, ​​kuten F.P. Journe ovat hyviä sijoituskohteita.

Seuraava tärkeä huomioitava tekijä on kellon kunto. Kukaan ei halua ostaa kelloa, vaikka se olisi kuinka harvinainen, jos se on vaurioitunut korjauskelvottomaksi. Onko kotelo vaurioitumaton, onko kellotaulussa halkeamia, näkyykö merkkejä ruosteesta tai kolhuista? Nämä ovat kaikki kysymyksiä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi, kun tutkit käytettyä tai vintage-kelloa. Tutki kelloa perusteellisesti ja yritä verrata sitä muihin tarkastettuihin, hyvässä kunnossa oleviin esimerkkeihin.

Sinun on myös varmistettava, että kello on alkuperäinen ja aito. Nykyaikaista rannekelloa ostaessa sinun on varmistettava, että se ei ole väärennös. Jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä ei ole totta. Kello voi olla poikkeuksellisen hyvässä kunnossa, mutta sen eteen on saatettu tehdä paljon korjaustyötä, jotta se olisi sellainen. Jopa pieni asia, kuten vanhan Rolex Submarinerin vaihtokehys, voi vaikuttaa merkittävästi kellon nykyiseen ja tulevaan jälleenmyyntiarvoon. Paras tapa välttää väärennetyn tai epäalkuperäisen kellon huijaaminen on kouluttaa itseäsi ja löytää hyvämaineinen jälleenmyyjä, kuten European Watch Company, joka voi auttaa tarkistamaan kellon huoltohistorian ja alkuperän.

 

Kannattaako ostaa uusi vai käytetty rannekello?

Ovatko käytetyt vai uudet rannekellot parempia sijoituskohteita? Tämä on hankala kysymys, joka riippuu pitkälti kellosta. Monissa kelloissa, jos ostat ne upouusina, huomaat arvon heti, kun kävelet ulos kaupasta – aivan kuten autosta – ja voi kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä, ennen kuin kellon status muuttuu käytetystä vintagekelloksi. Tästä syystä on parasta ostaa monet nykyaikaiset kellot käytettynä. Kellon ostaminen tällä alentuneella hinnalla voi lyhentää aikaa, joka kuluu sijoituksesi tuoton näkemiseen.

 

Milloin rannekello kannattaa myydä?

Jos seuraat markkinoita ja kiinnität huomiota trendeihin, voit käyttää tätä tietoa myynnin ajoituksen määrittämiseen. Yleensä, jos kellon arvo on nousussa, se on hyvä aika myydä. Jos jatkat huipun odottamista yrittääksesi maksimoida voittosi, et ehkä paina liipaisinta tarpeeksi nopeasti. Ainoa tapa varmistaa voittosi on myydä kello heti, kun sen arvo on korkeampi kuin mitä maksoit siitä.

Yksi syy arvokellon myymiseen saattaa olla myös, että tarvitset kellon säilytyksen sijaan rahaa. Ellet malta luopua kokonaan arvokellosta on yksi varteenotettava vaihtoehto viedä rannekello panttilainaamolle arvioitavaksi. Panttilainaamo on paikka, jonne yksityiset henkilöt voivat viedä erilaisia esineitä kuten rannekelloja talteen ja niitä vastaan voidaan myöntää esineen arvoon perustuva laina. Kyseistä lainaa vastaan esimerkiksi arvokello jää vakuudeksi lainasta eli pantiin.

 

VertaaLainaa.fi myöntää lainaa ilman vakuuksia

Palvelumme kautta voit saada lainaa ilman vakuuksia tai takausta, jos tarvitse ulkopuolisen rahoituksen. Lainaa vastaan sinun ei tarvitse pantata omaisuutta, ei edes arvokelloasi. Kilpailutamme lainan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Parhaat lainatarjoukset välitetään sinulle vertailtavaksi ja voit heti tehdä päätöksen, minkä lainantarjoajan kautta haluat lainan ottaa ja mistä saat lainaa heti.

Lainatarjouksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina on heti vapaassa käytössäsi.

VertaaLainaa.fi
Logo