Säästövinkit – Miten säästää rahaa?

Säästövinkit

Marras – ja joulukuun aikana on monenlaista tapahtumaa ja juhlaa. Isänpäivä, firman pikkujoulut, Black Friday, joulu, ja uusi vuosi tietävät rahan menoa. Jokaiseen juhlaan haluaa panostaa pukeutumisellaan, tuliaisten viemisellä sekä paikanpäällä hyvin syömällä ja juomalla. Rahareikiä löytyy monenlaista, mutta entä jos tänä vuonna kiinnittäisit enemmän huomiota kulutukseen ja pyrkisit tekemään harkittuja hankintoja? Lue säästövinkit alta.

Hyödynnä Black Friday sekä muut alennusmyynnit ja säästää rahaa

Marraskuun lopulla Suomessa on taas Black Friday ja viimeisten vuosien aikaan monet liikkeet ovat tarttuneet tähän ihmisiä liikkeelle aktivoivaan päivään. Viime vuonna kyseisenä päivänä houkuttelevia tarjouksia saattoi löytää vaatteista, urheiluvälineistä, leluista, sisustustuotteista, elektroniikkalaitteista ja jopa lomamatkoista. Mikäli hankintalistalla on muun muassa pesukoneen tai puhelimen osto, kannattaa katsoa tarkemmin Black Friday-tarjoukset. Alennusmyyntienkin kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa, että laitetta tai tavaraa ei kannata ostaa edes hyvällä alennusprosentilla ellei tuotteelle ole käyttöä. Hyödynnä Black Friday sekä muut ennen joulua olevat alennusmyynnit myös joululahjojen ostamiseen. Näin säästät joululahjaostoksissa sekä vältät paremmin joulunajan ruuhkat liikenteessä sekä kauppakeskuksissa.

 

Asusta olemassa olevat juhlavaatteesi uudelleen

Ennen joulua monessa yrityksessä vietetään pikkujoulua sekä ystävien kanssa on monenlaista teemailtaan ja muuta illanviettoa. Juhlien lähestyessä moni säntää helposti kauppaan ostamaan uusia juhlavaatteita, kun mielessä pyörii, ettei minulla ole mitään sopivaa vaatetta kaapissa. Entä, jos tällä kertaa et lähtisikään suorinta tietä vaateostoksille, vaan vilkaisisit alkuun omaan vaatekaappiin. Sovittele olemassa olevia juhliin tai teemaan sopivia vaatteitasi. Tuunaa ja asusta vaatteita uudelleen esimerkiksi nahkavyöllä, koruilla tai huivilla.

 

Osta joululahjat pidemmän aikavälin aikana

Joululahjaostosten tekoa ei kannatta jättää viimeisiin viikkoihin saati päiviin. Aloita joululahjaostosten hankinta jo nyt. Pidentämällä joululahjaostosten aikaa parille kuukaudelle pystyt tekemään harkittuja ostoksia ja jaat joululahjaostoksiin suunnitellut rahat useampaan erään, joten sinulla ei mene kerralla joululahjaostoksiin suurta summaa. Vielä kun välissä on palkkapäivä, ei joulunaikaan kaikki rahat ole täysin lopussa.

Tekemällä joululahjaostokset hyvissä ajoin pystyy myös säästämään mukavasti, koska ennen joulua tuotteiden hinnat tuntuu aavistuksen nousevan eikä joulukuun alussa kaupoissa juurikaan näe alennusmyyntejä. Jos taas joululahjaostokset jättää ihan viimeisiin päiviin, jolloin osa tuotteista on jo alennuksessa, on vaarana ettei haluttua tuotetta enää ole.

 

Osta tavarat sesonkien ulkopuolella

Sesonkituotteet ovat kalleimmillaan juuri sesonkiaikana. Laskettelusuksista, luistimista, SUP-laudoista yms. saa maksaa täyden hinnan silloin, kun kyseisten urheiluvälineiden käyttö on kuumimmillaan. Kannattaa miettiä, onko uusien suksien, luistimien jne. hankinta pakollista juuri nyt, kun kyseiset tuotteet ovat kalleimmillaan, vaan voisiko hankintoja siirtää sesonkiajan ulkopuolelle. Sesongin loputtua kannattaa olla asialla urheiluvälineiden, puutarhakalusteiden ja muiden kanssa, tällöin voi säästää jopa 50 % alkuperäisestä hinnasta.

Aiheesta lisää Marttojen sivuilta – kulut kuriin.

 

VertaaLainaa.fi auttaa, kun edessä on hankinta mihin omat rahat ei riitä

Aina omat säästöt tai pihistely ei riitä, vaan suurempiin ostoksiin tarvitsee lainaa. Tällä hetkellä luottokorteissa sekä verkkokauppojen osamaksusopimuksissa luoton korko on 20 prosentin tuntumassa, mutta vakuudettomien kuluttajaluottojen korko on väliaikaisen korkokattoasetuksen myötä joulukuun loppuun saakka 10 prosenttia. Jos lainaa tarvitsee suurempiin hankintoihin kannattaa puolitettu lainakorko hyödyntää vuoden 2o20 loppuun mennessä. Suuremman ostoksen voit maksaa myöhemmin myönteisen lainapäätöksen antaneelle pankille tai rahoitusyhtiölle pienemmissä erissä.

VertaaLainaa.fi toimii siten, että kun täytät heidän palvelussaan yhden lainahakemuksen, se välitetään kilpailutettavaksi monelle pankille sekä rahoitusyhtiölle. Lainantarjoajat käsittelevät lainahakemuksesi ja lähettävät linkin sähköpostiisi mitä klikkaamalla pääset katsomaan tulleen lainatarjouksen. Lainatarjouksen hyväksymällä pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen pankkitunnuksillasi, mutta ellei mikään lainatarjouksista ole sinulle sopiva, et sitoudu mihinkään eikä lainan kilpailuttaminen aiheuttanut sinulle minkäänlaisia kuluja. Kokeile ja kilpailuta laina maksutta meidän palvelussamme.

 

Näin vertailet lainatarjoukset:

Vertaa lainoja, jotka saat, niin tiedät mikä lainatarjouksista kannattaa hyväksyä.

  • Vertaa lainojen todellisia vuosikorkoja
  • Vertaa millaiset lainaehdot lainatarjouksissa on
  • Vertaa lainojen kuukausieriä ja maksuaikoja

Päätettyäsi minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä, valitse laina, niin saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen.

Ellei mikään lainatarjouksista ole sinulle sopiva, sinulla on oikeus hylätä kaikki lainatarjoukset ilman kuluja tai sitoutumista.

 

Sinua saattaa kiinnostaa:

Mistä löytyy netin paras lainan kilpailutus?

VertaaLainaa.fi
Logo