Vältä nämä virheet lainaamisessa

Vältä nopean lainan riskit

Oma talous kannattaa pitää tasapainossa, jotta äkillisenkin rahahuolen edessä pystyy toimimaan tilanteen mukaan. Tästäkin huolimatta menot saattavat olla odotettua suuremmat eivätkä omat tulot riitä paikkaamaan kaikkia kuluja. Tällöin saattaa joutua tilanteeseen, jossa tarvitsee lainaa heti puuttuvan summan verran. Tilanne ei ole toivottava eikä kukaan halua vastaavaan tilanteeseen, mutta ainoa keinoa voi olla lainan pyytäminen lähipiiristä tai luotolla maksu. Lainaamisessa ei ole mitään väärää eikä lainan kanssa joudu hankaluuksiin, jos raha-asiat hoitaa vastuullisesti. Virheet, jotka lainaamisen kanssa tyypillisesti tehdään, ovat puutteellinen lainojen vertailu sekä lainatarjouksen hyväksyminen ilman lainaehtoihin tutustumista.

 

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu unohtuu

Lainatarpeen yllättäessä lainojen tarkempi vertailu ja kilpailuttaminen unohtuu. Mielessä saattaa käydä, että saadakseen lainaa nopeasti, ei kilpailuttamisen ole aikaa. Tämä ei kuitenkaan nykyteknologian ansiosta ole aivan näin, koska lainan kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä ei vie sen kauempaa aikaa kuin lainan hakeminen yhdestä paikasta.

Tämä onnistuu siitä syystä, että monet pankit ja rahoitusyhtiöt ovat mukana lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneessa palvelussa. Käytännössä homma toimii niin, että lainanhakija täyttää selkeän lainahakemuksen, joka välitetään lainanvälityspalvelun kautta useille eri lainantarjoajille. Yksi hakemus tavoittaa siis hetkessä yli kaksikymmentä eri rahoitusalan toimijaa.

Lainan kilpailuttamista ja lainojen vertailua ei kannata jättää välistä kiireen vuoksi. Useat lainanhakijoista ovat saaneet ensimmäiset lainatarjoukset palvelustamme katsottavakseen jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä. Viimeisetkin ovat tulleet jo saman päivän aikana. Joten pyydä tarjoukset, vertaa lainoja ja valitse niistä sinulle sopivin.

 

Lainan korko saattaa olla tavallista korkeampi

Miten voisit tietää, onko kyseessä kallis vai halpa tuote, jos näet vain yhden hinnan? Tekemällä liian nopeita ja hätiköityjä päätöksiä lainan ottamisen suhteen, saatat huomaamattasi ottaa liian korkeakorkoisen lainan. Pyydä palvelumme kautta useampi lainatarjous vertailtavaksesi, niin näet mistä saat lainan edullisimmin.

Oli kyse lainaamisesta tai muun tuotteen hankinnasta on syytä olla kriittinen hinnan suhteen. Lainan kohdalla hyvänä mittarina toimii lainan todellinen vuosikorko. Jos lainan vuosikorko on muihin lainatarjouksiin nähden alhainen, on kyseessä edullinen laina.

Täytä palvelumme maksuton lainahakemus, niin pääset vertailemaan ensin henkilökohtaisia lainatarjouksia ennen lopullista päätöstä. Ota tarkasteluun lainojen vuosikorot, myönnettävä lainasumma, takaisinmaksuaika, kuukausierän suuruus sekä muut ehdot, kuten mahdollisuus lyhennysvapaisiin.

 

Pikavippien huimat korot ovat historiaa

Usealla lainahakijalla on edelleen ajatus, että nopeasti tilille maksettu laina on automaattisesti korkeakorkoinen pikavippi. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää vuosiin ja vaikka laina maksettaisiin heti tilille ei se tarkoita, että lainan korko olisi jotenkin tavallista korkeampi. Nykyään pankkien järjestelmät ovat kehittyneet, mikä tarkoittaa, että pankkien välillä rahansiirto liikkuu nopeasti. Laina pystytään näin ollen maksamaan nopeasti tilille ilman suuria kuluja.

Syyskuussa 2019 Suomessa astui voimaan uusi korkokattolaki, jonka myötä lainan nimellinen vuosikorko tuli olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut max. 150 vuodessa. Muutos koski kaikkia vakuudettomia lainoja eli myös pikavippejä. Vuoden 2020 aikana hallitus linjasi Suomeen tiukemman väliaikaisen 10 % korkokaton, joka on nyt syyskuun 2021 lopussa poistumassa. Luottomarkkinat ovat muuttuneet huimasti viimeisten vuosien aikaan eikä enää voida puhua kalliista pikavipeistä. Lainan korkoon vaikuttaa myös kilpailu rahoitusmarkkinoilla sekä hakijan maksukyky sekä otetaanko laina yksin vai yhdessä toisen rinnakkaishakijan kanssa. Lainanhakija hyötyy luotontarjoajien välisestä kilpailusta ja kriittinen lainojen vertailu pitää lainamarkkinoiden korkotason alhaisena.

 

Ota avuksi maksuton lainojen kilpailutus – ja vertailupalvelu niin vältät virheet

Kotimainen Vertaa Lainaa – palvelu on yksi Suomen tunnetuimmista ja laajimmista lainavertailualustoista. Kilpailutamme lainahakemuksen yli 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Et ota minkäänlaista riskiä palvelun käytössä, koska lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido eikä maksa sinulle mitään. Jos päädyt hyväksymään jonkun tulleista tarjouksista, laina maksetaan tilille nopeasti, mutta jos tuletkin katumapäälle tarjousten vastaanottamisen jälkeen, annat asian vain olla.

Palvelumme avulla vältät ottamasta liian kallista lainaa ja pääset vertailemaan heti useiden lainatarjoajien lainatarjoukset, mikä nopeuttaa lainapäätöksen tekemistä.

Palvelun avulla:

  • Lainan korko on alkaen 4,19 prosenttia
  • Lainahakemus kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä
  • Palvelun käyttäminen ei maksa mitään
  • Lainatarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään
  • Saat luotettavaa, suomalaista palvelua
  • Saat kilpailukykyisen ja edullisen lainan.
VertaaLainaa.fi
Logo