Veronpalautus ennakkoon 2021

Veronpalautuksen maksupäivät 2021

Veronpalautus Ennakkoon

Veronpalautusten maksupäivät on vuonna 2021 jaettu kuudelle kuukaudelle. Veronpalautuksesi maksupäivään tilillesi vaikuttaa, milloin verotuksesi päättyy. Päättymisajankohdan löydät omasta veroilmoituksestasi tai omavero – sivuilta. 

Miksi maksuja sitten suoritetaan eri aikoihin? Siihen vaikuttavia tekijöitä on verottajan mukaan oman verotuksen päättymispäivä, veroilmoitukseen mahdollisesti tehdyt muutokset, sekä muutokset joita puoliso saattaa tehdä omaan veroilmoitukseensa.

 

Miten selvittää, koska oma veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa.

Näiden ihmisten on mahdollista saada veropäätös jo toukokuussa. Tässä tapauksessa veronpalautus maksetaan heinäkuussa 2021.

Jos on tarvetta tehdä muutoksia esitäytettyyn veroehdotukseen tai taloudessa on yritystoimintaa, venyy veronpalautuksen maksaminen elo-, syys- tai lokakuulle.

Maksukuukausi määräytyy sen mukaan, missä järjestyksessä verohallinto käsittelee muutokset asiakkaiden veroehdotuksiin.

Kun saat veropäätöksen, on siihen merkitty myös veronpalautuksen maksupäivä. Maksupäivä on yleisesti noin 2 kuukauden kuluttua veropäätöksen saamisesta.

Veronpalautusten maksupäivät ovat tänä vuonna 5.7.2021 ja viimeinen veronpalautuksen maksupäivän on 3.12.2021. 

Maksupäivä määräytyy sen mukaan, milloin verotuksesi päättyy. Taulukosta näet milloin veronpalautukset maksetaan tilillesi (edellyttäen ettet ole tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi).

Päättymisajankohdan ja maksupäivän voit tarkistaa myös Omaverosta.

Oma verotuksesi päättyyVeronpalautus maksetaan tilillesi
Toukokuussa5.7.2021
Kesäkuussa3.8.2021
Heinäkuussa3.9.2021
Elokuussa4.10.2021
Syyskuussa3.11.2021
Lokakuussa3.12.2021

 

Miksi veronpalautusta ei ole maksettu?

Jos veronpalautusta ei ala näkymään, kannattaa ensimmäisenä kirjautua Omaveroon. Usein veronpalautuksen viivästymisen syynä saattaa olla tilinumerosi puuttuminen tai virheellinen tilinumero. Toinen syy voi olla, että veronpalautuksesi on käytetty maksamattomiesi veron maksamiseen. Syynä voi olla myös maksupäivän muuttuminen, jos olet tehnyt veroilmoitukseen muutoksia.

Muutokset joita tyypillisesti veroilmoitukseen tehdään ovat:

 • kotitalousvähennykset
 • tulonhankkimismenot (etätyö)
 • matkakulut
 • elatusvelvollisuusvähennys
 • puolison tekemät muutokset veroilmoitukseen
 • asuntolainan tai sijoitusasunnon korkovähennys
 • muut korjaukset veroilmoitukseen.

 

Jäännösverojen maksupäivät vuonna 2021

Veronpalautus on summa, jonka valtio maksaa sinulle takaisin, jos olet maksanut liikaa veroja. Jäännösveroa taas joutuu maksamaan, jos veroja on maksanut liian vähän. Kansankielellä jäännösverosta puhutaan mätkyillä.

Jos joudut maksamaan jäännösveroa enemmän kuin 170 euroa, jaetaan jäännösveron maksupäivät kahteen osaan. Jos sinä tai puoliso on tehnyt veroilmoitukseen muutoksia, saattavat jäännösveron maksupäivät muuttua. Odottele tällöin uutta verotuspäätöstä ennen kuin maksat mätkyjä.

Verotuksesi päättymiskuukausi1.eräpäivä 2.eräpäivä
Toukokuu17.20211.9.2021
Kesäkuu2.8.20211.10.2021
Heinäkuu1.9.20211.11.2021
Elokuu1.10.20211.12.2021
Syyskuu1.11.20213.1.2022
Lokakuu1.12.20211.2.2022

 

Miksi hakea veronpalautus ennakkoon?

Ennen veronpalautuksen menivät monilla oletuksena joulun järjestämiseen. Nykyään tilanne kuitenkin voi olla eri, kun ensimmäiset veronpalaukset maksetaankin jo elokuussa.

Monelle voi tulla kesällä tilanne, kun rahaa tarvitsikin hieman ylimääräistä. Rahantarve voi johtua monista eri syistä, lomamatkat perheen kesken esimerkiksi voivat kuluttaa lompakkoa enemmän kuin oli odotettu.

Yllättäviä tilanteita saattaa olla myös auton hajoaminen, yllättävät laskut tai muut äkilliset menot, joihin ei ole osattu varautua.

Tässä tilanteessa kun tietää, että veronpalautukset tulevat muutaman kuukauden päästä, tulee helposti ajatus, josko olisikin mahdollista saada veronpalautus ennakkoon.

Verohallinnolta ei veronpalautusta voi saada ennakkoon, mutta asian voi periaatteessa hoitaa pienellä lainarahalla.

Lainan voi helposti kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa, josta hakemuksesi välitetään yli 30:lle pankille ja luotonantajalle.

Kun ottaa lainan edullisella korolla ja maksaa sen kokonaisuudessaan takaisin samana päivänä, kun veronpalautukset tulevat tilille, ei lainalle kerry juurikaan korkoa.

 

Miten saada veronpalautus ennakkoon?

Tee näin, mikäli haluat veronpalautuksen ennakkoon:

 • Tarkista saamastasi veropäätöksestä veronpalauksesi suuruus.
 • Varmista samasta ilmoituksesta myös se, että verottajalla on tilinumerosi, sekä koska palautuksesi maksetaan.
 • Siirry palvelumme Hae lainaa-sivulle.
 • Aloita sivulla olevan hakemuksen tekeminen valitsemalla summa, maksuaika ja antamalla pyydetyt tiedot.
 • Tämän jälkeen siirryt hakemuksessa eteenpäin, jossa kysytään taloudellisesta tilanteestasi.
 • Kun olet tehnyt hakemuksen, kilpailutamme sen yli 30:llä pankilla ja luotonantajalla.
 • He lähettävät tarjouksensa suoraan sinulle.
 • Valitse haluamasi tarjous, allekirjoita se ja rahat ovat kohta tililläsi.
 • Kun saat veronpalautuksesi, maksa aiempi laina heti takaisin.

Saamissasi tarjouksissa voi olla pidempiäkin maksuaikoja, mutta näistä ei kannata välittää, jos aiot maksaa koko lainan takaisin heti, kun saat veronpalauksesi.

Kun laina-aika on muutamia kuukausia, ei lainalle juurikaan ehdi kertymään korkoja tai kuluja.

Vaikka tarjouksessa on pidempi maksuaika, on sinulla täysi oikeus maksaa laina aikaisemmin takaisin, ilman mitään lisäkustannuksia.


Kilpailuta lainat ilmaiseksi

Riittää kun teet yhden hakemuksen, jonka jälkeen saat useita lainatarjouksia. Tarjousten pyytäminen ei maksa mitään, eikä tarjousten pyytäminen sido hakijaa ottamaan lainaa.

Hae lainatarjoukset


Usein kysytyt kysymykset veronpalautuksia koskien:

Koska veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautuksia, sekä jäännösveroja maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Ketkä saavat veronpalautukset ensimmäisenä?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa.

Miten voin saada veronpalautuksen ennakkoon?

Tarkista ensin veropäätöksestäsi veronpalautuksen suuruus. Varmista samalla myös se, että ilmoituksessa on oikea tilinumerosi jolle veronpalautus maksetaan. Tämän jälkeen voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen sivuillamme ja pyytää lainatarjousta sille summalle, jonka verran saat veronpalautuksia. Lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken, joten lainojen kustannusten vertailu on helppoa. Löydettyäsi sopivan lainatarjouksen, voit hyväksyä sen. Myöhemmin kun saat veronpalautuksen, maksa sillä tuo aikaisemmin hakemasi laina takaisin.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hakee veronpalautuksen ennakkoon?

Lainaa hakiessa tulee ottaa huomioon myös lainaan kohdistuvat kulut ja korot. Hae siis aina hieman pienempi laina, kuin mitä veronpalautuksesi ovat, niin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. Kun saat lainatarjoukset niin vertaile niitä huolellisesti ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. Jos lainan kulut ja korot on vaikea hahmottaa, saat apua kyseisen tarjouksen antaneen palvelun asiakaspalvelusta.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi