Veronpalautus ennakkoon 2024

Veronpalautuksen maksupäivät 2024

Veronpalautus Ennakkoon

Veronpalautusten maksupäivät on vuonna 2024 jaettu kuudelle kuukaudelle. Veronpalautuksesi maksupäivään tilillesi vaikuttaa, milloin verotuksesi päättyy. Päättymisajankohdan löydät omasta veroilmoituksestasi tai omavero – sivuilta. 

Miksi maksuja sitten suoritetaan eri aikoihin? Siihen vaikuttavia tekijöitä ovat verotuksen päättymispäivä, veroilmoitukseen mahdollisesti tehdyt muutokset, sekä muutokset joita puoliso saattaa tehdä omaan veroilmoitukseensa. Veronpalautusta maksetaan henkilöille, jotka ovat maksaneet vuoden aikana liikaa veroja. Ylimääräinen osuus maksetaan takaisin veronpalautuksena.

 

Mikä päivä veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa. Näiden henkilöiden on mahdollista saada veropäätös jo toukokuussa. Tässä tapauksessa veronpalautus maksetaan heinäkuussa 2024.

Jos veroilmoitukseen on tarvetta tehdä muutoksia tai taloudessa on yritystoimintaa, siirtyy veronpalautuksen maksaminen elo-, syys- tai lokakuulle.

Maksukuukausi määräytyy sen mukaan, missä järjestyksessä verohallinto käsittelee muutokset asiakkaiden veroehdotuksiin.

Kun saat veropäätöksen, on siihen merkitty myös veronpalautuksen maksupäivä. Maksupäivä on yleisesti noin 2 kuukauden kuluttua veropäätöksen saamisesta.

Veronpalautusten maksupäivät alkavat tänä vuonna 3.7.2024 ja viimeinen veronpalautuksen maksupäivän on 4.12.2024. 

Maksupäivä määräytyy sen mukaan, milloin verotuksesi päättyy. Taulukosta näet milloin veronpalautukset maksetaan tilillesi (edellyttäen ettet ole tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi). Päättymisajankohdan ja maksupäivän voit tarkistaa myös Omaverosta.

Oma verotuksesi päättyyVeronpalautus maksetaan tilillesi
Toukokuussa3.7.2024
Kesäkuussa5.8.2024
Heinäkuussa3.9.2024
Elokuussa3.10.2024
Syyskuussa4.11.2024
Lokakuussa3.12.2024

 

Miksi veronpalautusta ei ole maksettu?

Jos veronpalautusta ei ala näkymään, kannattaa ensimmäisenä kirjautua Omaveroon. Usein veronpalautuksen viivästymisen syynä saattaa olla tilinumerosi puuttuminen tai virheellinen tilinumero. Toinen syy voi olla, että veronpalautuksesi on käytetty maksamattomiesi veron maksamiseen. Syynä voi olla myös maksupäivän muuttuminen, jos olet tehnyt veroilmoitukseen muutoksia.

Muutokset joita tyypillisesti veroilmoitukseen tehdään ovat:

 • kotitalousvähennykset
 • tulonhankkimismenot (etätyö)
 • matkakulut
 • elatusvelvollisuusvähennys
 • puolison tekemät muutokset veroilmoitukseen
 • asuntolainan tai sijoitusasunnon korkovähennys
 • muut korjaukset veroilmoitukseen.

Veronpalautukselle maksetaan hyvityskorkoa ellei Verohallinto maksa veronpalautusta henkilölle tai yritykselle ajallaan. Korkoa ei ole laskettu verotuspäätökseen, vaan se määräytyy sen mukaa, minkä verran veronpalautuksen maksu viivästyy.

 

Jäännösverojen maksupäivät vuonna 2024

Veronpalautus on summa, jonka valtio maksaa sinulle takaisin, jos olet maksanut liikaa veroja. Jäännösveroa taas joutuu maksamaan, jos veroja on maksanut liian vähän. Kansankielellä jäännösverosta puhutaan mätkyillä.

Jos joudut maksamaan jäännösveroa enemmän kuin 170 euroa, jaetaan jäännösveron maksupäivät kahteen osaan. Jos sinä tai puoliso on tehnyt veroilmoitukseen muutoksia, saattavat jäännösveron maksupäivät muuttua. Odottele tällöin uutta verotuspäätöstä ennen kuin maksat mätkyjä.

Verotuksesi päättymiskuukausi1.eräpäivä2.eräpäivä
Toukokuu1.7.20242.9.2024
Kesäkuu1.8.20241.10.2024
Heinäkuu2.9.20241.11.2024
Elokuu1.10.20242.12.2024
Syyskuu1.11.20242.1.2025
Lokakuu2.12.20243.2.2025

 

Miksi hakea veronpalautus ennakkoon?

Ennen veronpalautukset menivät monessa perheessä joulun järjestämiseen. Nykyään tilanne kuitenkin voi olla eri, kun ensimmäiset veronpalaukset maksetaankin jo elokuussa. Toisaalta tämä voi olla hyvä, koska kesällä menoja saattaa olla enemmän kuin talvella ja rahaa tarvitsee muun muassa kesälomamatkaan tai suurempien juhlien järjestämiseen. Yllättäviä tilanteita saattaa olla myös auton hajoaminen, yllättävät laskut tai muut äkilliset menot, joihin ei ole osattu varautua.

Tässä tilanteessa kun tietää, että veronpalautukset tulevat muutaman kuukauden päästä, tulee helposti ajatus, josko olisikin mahdollista saada veronpalautus ennakkoon. Verohallinnolta ei veronpalautusta voi saada ennakkoon, mutta asian voi hoitaa tilapäisesti pienellä lainarahalla.

Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi palvelussa, jossa laina välitetään kilpailutettavaksi yli 25:lle pankille ja luotonantajalle. Lainan kilpailuttamisen jälkeen saat lainatarjoukset hetkessä vertailtavaksesi ja pääset valitsemaan itsellesi sopivan lainan, jonka takaisinmaksun voit sovittaa veronpalautuksen ajankohtaan.

Kun otat lainan edullisella korolla ja maksat sen kokonaisuudessaan takaisin samana päivänä, kun veronpalautukset tulevat tilille, ei lainalle kerry juurikaan korkoa.

 

Miten saada veronpalautus ennakkoon?

Tee näin, mikäli haluat veronpalautuksen ennakkoon:

 • Tarkista saamastasi veropäätöksestä veronpalauksesi suuruus.
 • Varmista samasta ilmoituksesta myös se, että verottajalla on tilinumerosi, sekä koska palautuksesi maksetaan.
 • Siirry palvelumme Hae lainaa-sivulle.
 • Aloita sivulla olevan hakemuksen tekeminen valitsemalla summa, maksuaika ja antamalla pyydetyt tiedot.
 • Tämän jälkeen siirryt hakemuksessa eteenpäin, jossa kysytään taloudellisesta tilanteestasi.
 • Kun olet tehnyt hakemuksen, kilpailutamme sen yli 30:llä pankilla ja luotonantajalla.
 • He lähettävät tarjouksensa suoraan sinulle.
 • Valitse haluamasi tarjous, allekirjoita se ja rahat ovat kohta tililläsi.
 • Kun saat veronpalautuksesi, maksa aiempi laina heti takaisin.

Saamissasi tarjouksissa voi olla pidempiäkin maksuaikoja, mutta näistä ei kannata välittää, jos aiot maksaa koko lainan takaisin heti, kun saat veronpalauksesi. Lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta ei yleensä peritä ylimääräistä maksua.

Kun laina-aika on muutamia kuukausia, ei lainalle juurikaan ehdi kertymään korkoja tai kuluja. Vaikka tarjouksessa on pidempi maksuaika, on sinulla täysi oikeus maksaa laina aikaisemmin takaisin, ilman mitään lisäkustannuksia.

 

Matkakulut ja kotitalousvähennys

Vuonna 2024, verotuksessa voi vähentää enintään 7 000 euroa asunnon ja työpaikan välisistä matkoista, omavastuun noustessa 750 eurosta 900 euroon. Kotitalousvähennystä voi hyödyntää kotona tai mökillä tehtyihin töihin, kuten siivoukseen tai remonttiin, vähennyksen enimmäismäärän ollessa 3 500 euroa tietyissä palveluissa. Kotitalousvähennys laajenee myös fysioterapiaan ja toimintaterapiaan vuodesta 2024 alkaen. Öljylämmityksestä luopumiseen liittyvää korotettua vähennystä saa vuoteen 2027 asti. Sähkövähennystä ei voi saada vuonna 2024. Vähennyksiä voi ilmoittaa OmaVero-palvelussa.

Usein kysytyt kysymykset veronpalautuksesta:

Koska veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautuksia, sekä jäännösveroja maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa. Tarkalleen ottaen veronpalautusten maksupäivät ovat 3.7.2024, 5.8.2024, 3.9.2024, 3.10.2024, 4.11.2024 ja 3.12.2024.

Ketkä saavat veronpalautukset ensimmäisenä?

Veronpalautus maksetaan ensin niille, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa postitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen, eikä taloudessa ole yritystoimintaa.

Miten voin saada veronpalautuksen ennakkoon?

Tarkista ensin veropäätöksestäsi veronpalautuksen suuruus. Varmista samalla myös se, että ilmoituksessa on oikea tilinumerosi jolle veronpalautus maksetaan. Tämän jälkeen voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen sivuillamme ja pyytää lainatarjousta sille summalle, jonka verran saat veronpalautuksia. Lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken, joten lainojen kustannusten vertailu on helppoa. Löydettyäsi sopivan lainatarjouksen, voit hyväksyä sen. Myöhemmin kun saat veronpalautuksen, maksa sillä tuo aikaisemmin hakemasi laina takaisin.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hakee veronpalautuksen ennakkoon?

Lainaa hakiessa tulee ottaa huomioon myös lainaan kohdistuvat kulut ja korot. Hae siis aina hieman pienempi laina, kuin mitä veronpalautuksesi ovat, niin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. Kun saat lainatarjoukset niin vertaile niitä huolellisesti ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. Jos lainan kulut ja korot on vaikea hahmottaa, saat apua kyseisen tarjouksen antaneen palvelun asiakaspalvelusta.

VertaaLainaa.fi
Logo