VertaaLainaa.fi  /  Kilpailuta laina  /  Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri laskee sinulle sopivan laina-ajan ja kuukausierän

VertaaLainaa.fi:n asuntolainalaskuri auttaa eri lainamäärien laina-aikojen, maksuerien ja lyhennystapojen vertailussa.

Asuntolainalaskuri – lainan laskentaan sopiva työväline

  • Asuntolainalaskuri on maksuton apuväline, kun asuntolainan kilpailutus on ajankohtaista.
  • Asuntolainalaskurilla on vaivatonta arvioida millaiseen asuntoon sinulla taloudellisesti on varaa.
  • Muokkaa lainalaskurin avulla lainasummaa sekä laina-aikaa, näin saat arvion asuntolainan kuukausierästä.
  • Asuntolainalaskurin avulla on selkeämpää hahmottaa kuinka suureen asuntolainaan sinulla oikeasti on varaa.

Asuntolainaa miettiessä arvioi myös onko tulevassa kodissa tarkoitus tehdä remonttia, ota remontin kulut huomioon pankkilainaa hakiessa.

Asuntolainan etsintä kannattaa aloittaa asuntolainalaskurilla. Saat heti alkuun käsityksen paljonko sinulla on varaa ottaa lainaa ja kuinka pitkällä maksuajalla. Asuntolainalaskuri laskee heti lainallesi suuntaa antavan kuukausierän. Näet laskurista myös arvioidun kuukausikoron sekä mitkä on lainasi kokonaiskustannukset.

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Jokainen pankki sekä lainanmyöntäjä tekee oman laskelmansa asuntolainallesi. Asuntolainalaskurissa esitetyt lukemat ovat suuntaa antavia.

Tarkan arvion sinulle tarjottavasta asuntolainasta saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset.

 

Oman asunnon hankintaAsuntolainalaskuri

Oletko aikeissa ostaa oman asunnon? Onneksi olkoon, oman kodin löytyminen on aina ikimuistoinen hetki. Ennen asunnon hankintaa kannattaa kuitenkin laittaa jäitä hattuun, vaikka suurimmaksi osaksi tutkimuksen mukaan asunnon osto tehdään tunteen mukaan. Vaikka kodin osto tapahtuu tunteella, kannattaa raha-asiat ennen ostohetkeä tehdä järjellä. Laina kannattaa hakea jo ennen yhteenkään esittelyyn menoa, koska kun sopiva asunto löytyy voi tehdä heti tarjouksen asunnosta. Hyvällä sijainnilla olevat, hyväkuntoiset asunnon menevät hetkessä, joten aikaa jahkailuun ei välttämättä tarjousta tehdessä enää ole.

Asunnon osto on elämän suurimpia hankintoja ja harvalla suomalaisella on maksaa asuntoa pelkillä säästöillä. Monet tarvitsevat asuntolainaa toteuttaakseen suurimman haaveensa, oman kodin oston. Mistä sitten koko prosessi kannattaa aloittaa? Yksinkertaisin ja selkein tapa aloittaa sopivan lainan etsiminen on käyttää apuna lainalaskuria. Kun sopiva lainasumma on selvillä, on hyvä aika aloittaa lainan kilpailuttaminen. Kilpailuta laina huolellisesti, sillä mitä suuremmasta lainasta on kyse, sen tärkeämmäksi muodostuu lainatarjousten pyytäminen useammasta pankista.

 

Asuntolainalaskuri apuna lainan etsinnässä

Oikeanlaisen asuntolainan löytyminen ei ole pikkujuttu. Asuntolainaa tarvitsee asunnon ostoon noin 50.000 – 300.000 euroa. Näin suurta lainaa hakiessa kannattaa tehdä tarkempi lainavertailu sekä asuntolainan korkovertailu. Edullisen ja kalleimman asuntolainan välillä voi olla jopa satojen, ellei tuhansien eurojen ero. Asuntolainalaskuri auttaa sinua löytämään juuri sopivan suuruisen lainan ja talouteesi sopivalla maksuajalla.

 

Asuntolainalaskurissa esiintyvät termit

Annuiteettilaina: Laina-aika ei muutu, vaikka korkotaso muuttuisi. Maksuerä jaetaan korkoon sekä lyhennyserään. Korkotason aleneminen pienentää kuukausierää ja koron nousu vastaavasti nostaa sitä.

Tasaerälaina: Korkotason muutokset vaikuttavat laina-aikaan. Maksuerä pysyy samana. Laina-aika muuttuu korkotason vaihtuessa. Maksuerä pysyy samansuuruisena koko takaisinmaksuajan.

 

Asuntolainan voi hakea myös netistä

Yhä useammat suomalaiset ovat tottuneita netin käyttäjiä. Netistä hankintaan vaatteet, ruuat, vakuutukset, matkat ja monet muut, miksipä ei myös asuntolaina. Yksi suosituimmista asuntolainan kilpailuttajista on Etua Oy. Asuntolainahakemus täytetään verkossa heidän kotisivuillaan hakijalle sopivaan kellon aikaan päivään katsomatta ja hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus välitetään useille Etua Oy:n yhteistyöpankeille.

Heidän palveluunsa kuuluu kilpailuttaa laina useiden lainantarjoajien välillä. Etua.fi lainapalvelun käyttäminen on hakijalle täysin maksutonta ja riskitöntä.

Hakijan saatua tarjoukset, hän saa rauhassa tutustua asuntolainatarjouksiin ja päättää hyväksyykö vai hylkääkö jonkun tarjouksista. Jos haluat tehdä laajemman lainojen vertailun, suosittelemme kilpailuttamaan asuntolainan myös netistä löytyvän lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Näin voit vertailla lainoja ja kulutusluottoja tarkemmin vain yhden hakemuksen jättämällä.

Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota:

  • Lainasummaan
  • Maksuaikaan
  • Kuukausierään
  • Lainan muihin ehtoihin (maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin)
  • Lainan todelliseen vuosikorkoon.

Lue samasta aiheesta: Kilpailuta asuntolaina netissä

 

Asuntolainan korko ja kulut vähennyksiin

Asuntolainalaskurin avulla pääset hyvään alkuun asuntolainaa etsiessä.

Asuntolainan kustannukset muodostuvat monesta tekijästä; kuten lainan korosta ja kuluista, pankin asettamasta marginaalista sekä lainan käsittelykuluista. Näitä kuluja ei pysty täysin välttämään, jos haet lainaa, mutta voit itse vaikuttaa kuinka paljon olet valmis näitä kuluja maksamaan. Sen vuoksi asuntolainalaskurin käyttäminen sekä asuntolainan kilpailuttaminen usean lainantarjoajan välillä on tärkeää, saat laajemman kuvan eri pankkien palveluhinnastoista. Muista, että asuntolainan korot voi vähentää verotuksessa, mikä pienentää korkomenoja mukavasti lainan ottamisen jälkeen.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi asuntolainalaskuria kannattaa käyttää?

Asuntolaina on yksi ihmisen suurimmista lainoista, minkä hän elämänsä aikana ottaa. Lainaa myös maksetaan jopa useita kymmeniä vuosia. Vaikka asunnon osto tehdään usein tunnepohjalta, kannattaa ennen asuntolainan ottamista ottaa ns. järki mukaan ja tehdä lainalle tarkempi arvio. Asuntolainan etsintä kannattaa aloittaa asuntolainalaskurilla. Saat heti alkuun käsityksen paljonko sinulla on varaa ottaa lainaa ja kuinka pitkällä maksuajalla. Lainalaskuri laskee heti lainallesi suuntaa antavan kuukausierän. Näet laskurista myös arvion lainan korosta sekä mitkä on lainasi kokonaiskustannukset. Tarkan suunnittelun ja lainabudjetin laatimisen ansiosta lainan kuluissa ja korkomaksuissa säästää huomattavasti. Muista myös kilpailuttaa asuntolaina usean pankin ja rahoitusyhtiön välillä ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Maksaako asuntolainalaskurin käyttö?

Ei maksa.

Voit vapaasti muutella asuntolainalaskurissa lainasummaa, laina-aikaa ja korkoa. On hyvä, että kokeilet eri vaihtoehtoja, niin saat tarkemman kuvan kuinka paljon sinun kannattaa lainaa ottaa. Lainalaskurin käyttäminen on maksutonta. Lainalaskuri on oiva työväline lainan suunnittelussa. Laskurin avulla on huomattavasti helpompi hahmottaa kuinka paljon asuntolainaa voi oikeasti ottaa omaan maksukykyyn nähden.

Millaisen arvion asuntolainalaskuri näyttää?

Asuntolainamäärät ovat väliltä 1000 – 500.000 euroa.

Laina-ajan voit valita väliltä 1 – 30 vuotta.

Muuttele laskurissa lainasummaa, takaisinmaksuaikaa sekä vuosikorkoa omien toiveidesi mukaan. Näet heti alla millainen asuntolaina olisi sinulle sopiva annettujen kriteerien perusteella. Muista kuitenkin, että jokainen pankki sekä lainanmyöntäjä tekee oman laskelmansa asuntolainallesi. Asuntolainalaskurissa esitetyt lukemat ovat suuntaa antavia.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon asuntolainaa etsiessä?

Asuntolainaa miettiessä kannattaa tutkia alkuun asuntotarjontaa. Mieti millainen asunto sopii teille ja millainen laina on realistinen? Asuntolainalaskuri kannattaa ottaa heti tässä vaiheessa käyttöön, niin pääset hyvään alkuun lainan etsinnässä, kun tiedät minkä suuruista lainaa lähdet jatkossa kilpailuttamaan.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko asuntolainaa pienempää lainaa?

Kauttamme tavoitat noin 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella.

Vertaa lainoja


Usein kysyttyjä kysymyksiä asuntolainalaskurista:

Miksi asuntolainalaskuria kannattaa käyttää?

Asuntolainalaskuri on maksuton työväline lainan suunnittelussa. Asuntolainalaskuri soveltuu hyvin juuri asuntolainan suunnitteluun. Laskurin avulla lainanhakijan on helppo hahmottaa kuinka paljon hänen kannattaa ottaa asuntolainaa.

Miten asuntolainalaskuria käytetään

Asuntolainalaskuria on hyvin yksinkertaista käyttää. Syötä lainalaskuriin vain halutun lainasumman ja arvion laina-ajasta. Kone laskee kaikkien annettujen ehtojen mukaan arvion lainan kuukausierästä sekä lainan kokonaiskustannukset koko takaisinmaksuajalle.

Mitä asioita asuntolainassa tulee ottaa huomioon?

Asuntolainassa tulee ottaa huomioon lainan marginaali ja viitekorko, nämä yhdessä kertovat lainan kustannukset. Lainatarjouksessa kannattaa tarkastella myös asuntolainan takaisinmaksuaikaa, kuukausilyhennyksen määrää sekä muita ehtoja, kuten onko lainaan mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata laina-aikana.

Kenelle asuntolainalaskuri sopii?

Asuntolainalaskuri kannattaa ottaa käyttöön, kun suunnittelet ensiasunnon ostoa tai haluat katsoa uudelle asuntolainalle sopivan maksuajan ja kuukausierän. Laskurin soveltuu hyvin myös henkilölle, joka harkitsee vanhan asuntolainansa kilpailuttamista.

Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi