Asuntolainalaskuri – Laske laskurilla sopiva asuntolaina ja kilpailuta laina

VertaaLainaa.fi:n asuntolainalaskuri auttaa eri lainamäärien laina-aikojen, maksuerien ja lyhennystapojen vertailussa.

Asuntolainalaskuri – asuntolainan laskentaan sopiva työväline

Asuntolainan etsintä kannattaa aloittaa asuntolainalaskurilla. Saat heti alkuun käsityksen paljonko sinulla on varaa ottaa lainaa ja kuinka pitkällä maksuajalla. Asuntolainalaskuri laskee heti lainallesi suuntaa antavan kuukausierän. Näet laskurista myös arvioidun kuukausikoron sekä mitkä on lainasi kokonaiskustannukset.

 • Asuntolainalaskuri on maksuton apuväline, kun asuntolainan kilpailutus on ajankohtaista
 • Asuntolainalaskurilla on helppo arvioida kuinka suureen asuntolainaan sinulla taloudellisesti on varaa
 • Asuntolainalaskuri auttaa löytämään sopivan asuntolainasumman maksukykyysi nähden

Asuntolainaa miettiessä arvioi myös onko tulevassa kodissa tarkoitus tehdä remonttia, ota remontin kulut huomioon pankkilainaa hakiessa.

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tekee oman laskelmansa asuntolainallesi, joten asuntolainalaskurissa esitetyt lukemat ovat suuntaa antavia. Tarkan arvion sinulle tarjottavasta asuntolainasta saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset. Kilpailuta laina ilmaiseksi kymmenien pankkien kesken, niin voit saada pankeilta ja rahoituslaitoksilta henkilökohtaiset lainatarjoukset.

 

Asuntolainan kilpailuttaminen – ota asuntolainalaskuri avuksi

AsuntolainalaskuriOletko aikeissa ostaa oman asunnon? Onneksi olkoon, oman kodin löytyminen on aina ikimuistoinen hetki. Ennen asunnon hankintaa kannattaa kuitenkin laittaa jäitä hattuun, koska suurimmaksi osaksi tutkimuksen mukaan asunnon osto tehdään tunteen mukaan. Vaikka kodin osto tapahtuu tunteella, kannattaa raha-asiat ennen ostohetkeä tehdä järjellä. Laina kannattaa hakea jo ennen yhteenkään asuntoesittelyyn menoa, koska kun sopiva asunto löytyy voi joutua tekemään heti tarjouksen asunnosta. Hyvällä sijainnilla olevat, hyväkuntoiset asunnot menevät hetkessä, joten aikaa jahkailuun ei välttämättä asuntotarjousta tehdessä enää ole. Harkinta ja päätös asunnon hankinnasta täytyy tehdä jo enemmin, joten asuntolainan alustava päätös on hyvä olla jo vireillä pankin kanssa.

Asunnon osto on elämän suurimpia hankintoja ja harvalla suomalaisella on varaa maksaa asuntoa pelkillä säästöillä. Monet tarvitsevat asuntolainaa toteuttaakseen suurimman haaveensa- oman kodin oston. Mistä sitten koko prosessi kannattaa aloittaa? Yksinkertaisin ja selkein tapa aloittaa sopivan lainan etsiminen on käyttää apuna asuntolainalaskuria, jonka avulla pystyy hahmottamaan lainan kuukausierän ja lainan kokonaiskustannukset . Kun sopiva lainasumma on selvillä, on hyvä aika aloittaa lainan kilpailuttaminen. Kilpailuta laina huolellisesti, sillä mitä suuremmasta lainasta on kyse, sen tärkeämmäksi muodostuu lainatarjousten pyytäminen useammasta pankista.

 

Asuntolainalaskuri apuna lainan suunnittelussa

Asuntolainaa tarvitaan keskimäärin asunnon ostoon noin 60.000 – 300.000 euroa. Näin suurta lainaa hakiessa kannattaa tehdä tarkempi lainavertailu sekä asuntolainan korkovertailu. Edullisen ja kalleimman asuntolainan välillä voi olla jopa satojen, ellei tuhansien eurojen ero. Asuntolainalaskuri auttaa sinua löytämään juuri sopivan suuruisen lainan ja talouteesi sopivalla maksuajalla.

Asuntolainaan liittyvää sanastoa:

Annuiteettilaina: Laina-aika ei muutu, vaikka korkotaso muuttuisi. Maksuerä jaetaan korkoon sekä lyhennyserään. Korkotason aleneminen pienentää kuukausierää ja koron nousu vastaavasti nostaa sitä.

Tasaerälaina: Korkotason muutokset vaikuttavat laina-aikaan. Maksuerä pysyy samana. Laina-aika muuttuu korkotason vaihtuessa. Maksuerä pysyy samansuuruisena koko takaisinmaksuajan.

Marginaali: Asuntolainan marginaalilla katetaan pankin kustannuksia ja lainan myöntämisestä aiheutuvia riskejä. Asuntolainan korko muodostuu kokonaisuudessaan viitekorosta ja pankin marginaalista. Asuntolainan marginaali vaihtelee asiakaskohtaisesti. Marginaalin voi kilpailuttaa pankkien kesken.

Viitekorko: Asuntolainoista suurin osa on sidottu 12 kuukauden euriboriin. Viitekorko muuttuu markkinatilanteen mukaan eli esimeriksi 12 kuukauden euriborissa tarkasteluväli on yksi vuosi. 

 

Asuntolainan netistä – Kilpailuta asuntolaina

Yksi suosituimmista asuntolainan kilpailuttajista on Etua Oy.

Asuntolainahakemus täytetään verkossa heidän kotisivuillaan hakijalle sopivaan kellon aikaan päivään katsomatta ja hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus välitetään useille Etua Oy:n yhteistyöpankeille.

Heidän palveluunsa kuuluu kilpailuttaa laina useiden lainantarjoajien välillä. Etua.fi lainapalvelun käyttäminen on hakijalle täysin maksutonta. Jos lainanhakija saa asuntolainatarjoukset palvelun välityksellä, hän saa rauhassa tutustua asuntolainatarjouksiin ja päättää hyväksyykö vai hylkääkö jonkun tarjouksista.

Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota:

 • Lainasummaan
 • Maksuaikaan
 • Kuukausierään
 • Lainan muihin ehtoihin (maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin)
 • Lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Miten voin laskea, paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrän arvioiminen kuukausitulojen perusteella voi olla suuntaa-antavaa, ja lainan määrä voi vaihdella riippuen yksilöllisistä olosuhteista, kuten menojen määrästä, laina-ajasta, koroista ja mahdollisista muista veloista. Yleinen sääntö on, että lainanhoitokulut eivät saisi ylittää noin 15–20% nettokuukausituloista.

Jos sinulla on 3000 euron nettokuukausitulot, voit mahdollisesti varata 450–600 euron kuukausittaiset lainanhoitokulut (15–20% kuukausituloista).

Korkotason, laina-ajan ja muiden ehtojen mukaan voit saada karkean arvion lainamäärästäsi käyttämällä asuntolainalaskuria netissä. Muista kuitenkin, että laskurin antama summa on vain arvio, ja tarkan summan saamiseksi sinun tulisi ottaa yhteyttä pankkiisi tai rahoitusneuvojaan, joka voi tehdä yksityiskohtaisemman arvion taloudellisesta tilanteestasi ja lainanmaksukyvystäsi.

 

Asuntolainan korko ja kulut vähennyksiin

Asuntolainalaskurin avulla pääset hyvään alkuun asuntolainaa etsiessä.

Asuntolainan kustannukset muodostuvat monesta tekijästä; kuten lainan korosta ja kuluista, pankin asettamasta marginaalista sekä lainan käsittelykuluista. Näitä kuluja ei pysty täysin välttämään, jos haet lainaa, mutta voit itse vaikuttaa kuinka paljon olet valmis näitä kuluja maksamaan. Sen vuoksi asuntolainalaskurin käyttäminen sekä asuntolainan kilpailuttaminen usean lainantarjoajan välillä on tärkeää, saat laajemman kuvan eri pankkien palveluhinnastoista. Muista, että asuntolainan korot voi vähentää verotuksessa, mikä pienentää korkomenoja mukavasti lainan ottamisen jälkeen. Asuntolainan korkoina voi vähentää vain omasta velasta maksettuja korkoja.

Jos haluat tehdä laajemman lainojen vertailun, suosittelemme kilpailuttamaan asuntolainan palvelumme kautta. Näin voit päästä vertailemaan lainoja ja kulutusluottoja tarkemmin vain yhden hakemuksen jättämällä.

 

Asuntolainojen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti

Vertaillessasi asuntolainatarjouksia, on tärkeää tarkastella useita tekijöitä saadaksesi lainan, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon asuntolainatarjouksia vertailtaessa:

Korko on yksi merkittävimmistä tekijöistä lainan kustannuksissa. Vertaile sekä viitekorkoja että marginaaleja. Huomioi myös, onko korko kiinteä vai vaihtuva.

Laina-ajan pituus vaikuttaa sekä kuukausierän suuruuteen että lainan kokonaiskustannuksiin. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta suurempia kokonaiskorkokuluja.

Tarkastele, kuinka suuri kuukausierä on suhteessa tulojesi ja menojesi jälkeiseen käytettävissä olevaan tuloon.

Valittavissa on usein annuiteetti-, tasalyhennys- tai kiinteä tasaerä. Eri lyhennystavat vaikuttavat kuukausierän suuruuteen ja lainan kokonaiskustannuksiin eri tavoin.

Tutki tarkkaan, sisältääkö lainatarjous muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita palkkioita.

Tutki, salliiko laina mahdolliset lyhennysvapaat, laina-ajan muutokset, tai onko lainassa mahdollisuus ylimääräisiin lyhennyksiin ilman lisäkuluja.

Selvitä, vaaditaanko sinulta lainaturvavakuutusta, ja jos vaaditaan, niin mitä se kattaa ja paljonko se maksaa.

Lue lainasopimuksen ehdot huolella läpi ja varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät velvoitteet ja oikeudet.

Kun otat huomioon nämä seikat ja vertailet eri lainatarjouksia huolellisesti, voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja löytää lainan, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi.

 

Asuntolainalaskuri on käytössä pankeilla

Pankkien lainalaskurit ovat kaikkien käytettävissä eikä laskurin käyttöoikeus vaadi asiakkuutta kyseiseen pankkiin. Jos päädyt asuntolainalaskurin käytön jälkeen hakemaan asuntolainaa kyseistä pankista, tulee sinun täyttää pankin lainahakemus ja ilmoittaa omat tietosi. Pankkien lainalaskurit toimivat hyvin samalla toimintalogiikalla kuin muutkin verkossa toimivat lainalaskurit.

Lainalaskuri on oiva työkalu juuri silloin, kun asuntolainan määrää, maksuaikaa ja kuukausierää ollaan suunnittelemassa. Ilman asuntolainalaskuria oma taloudellinen maksuvara voi sumentua ja toiveissa oleva lainasumma voi kasvaa liian korkeaksi. Lainalaskuri antaa realistisen laskelman lainan kokonaiskustannuksista ja lyhennyseristä.

Asuntolainalaskurin käytön tarjoavat seuraavat pankit:

 • Nordean asuntolainalaskuri
 • OP asuntolainalaskuri
 • Danske Bank asuntolainalaskuri
 • S-pankki asuntolainalaskuri

 

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa pankkien välillä

Asuntolaina on helpointa hakea omasta asiointipankista. Tällöin kuitenkin asuntolainalle jää tekemättä kokonaan lainan kilpailutus, etkä saa tietää, olisitko voinut saada asuntolainan alhaisemmalla korolla toisesta pankista. Suositeltavaa on kilpailuttaa asuntolainan useamman eri pankin kesken, jotta erot pankkien välillä tulevat selvemmin esiin.

Asuntolainavertailussa kannattaa kiinnittää huomiota asuntolainan marginaaliin sekä lainan muihin ehtoihin. Pankit määrittävät itse lainan marginaalin, joten siitä voi neuvotella yhdessä pankin kanssa. Pankkien tarjoamat marginaalit vaihtelevat ja niissä on pankkikohtaisia eroja. Keskimäärin marginaali on noin 0,50 – 1 % luokkaa, mutta suuremassa asuntolainassa pienikin prosenttiyksikön heitto nostaa korkoa melko paljon. Kilpailuta asuntolaina ja marginaali ennen asuntolainan ottamista, niin voit arvioida, mikä pankki tarjoaa lainaa edullisimmalla korolla.

 

Tarvitsetko asuntolainaa pienempää lainaa?

Kauttamme tavoitat noin 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella.

Vertaa lainoja

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi asuntolainalaskuria kannattaa käyttää?

Asuntolaina on yksi ihmisen suurimmista lainoista, minkä hän elämänsä aikana ottaa. Lainaa myös maksetaan jopa useita kymmeniä vuosia. Vaikka asunnon osto tehdään usein tunnepohjalta, kannattaa ennen asuntolainan ottamista ottaa ns. järki mukaan ja tehdä lainalle tarkempi arvio. Asuntolainan etsintä kannattaa aloittaa asuntolainalaskurilla. Saat heti alkuun käsityksen paljonko sinulla on varaa ottaa lainaa ja kuinka pitkällä maksuajalla. Lainalaskuri laskee heti lainallesi suuntaa antavan kuukausierän. Näet laskurista myös arvion lainan korosta sekä mitkä on lainasi kokonaiskustannukset. Tarkan suunnittelun ja lainabudjetin laatimisen ansiosta lainan kuluissa ja korkomaksuissa säästää huomattavasti. Muista myös kilpailuttaa asuntolaina usean pankin ja rahoitusyhtiön välillä ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Maksaako asuntolainalaskurin käyttö?

Ei maksa.

Voit vapaasti muutella asuntolainalaskurissa lainasummaa, laina-aikaa ja korkoa. On hyvä, että kokeilet eri vaihtoehtoja, niin saat tarkemman kuvan kuinka paljon sinun kannattaa lainaa ottaa. Lainalaskurin käyttäminen on maksutonta. Lainalaskuri on oiva työväline lainan suunnittelussa. Laskurin avulla on huomattavasti helpompi hahmottaa kuinka paljon asuntolainaa voi oikeasti ottaa omaan maksukykyyn nähden.

Millaisen arvion asuntolainalaskuri näyttää?

Asuntolainamäärät ovat väliltä 1000 – 500.000 euroa.

Laina-ajan voit valita väliltä 1 – 30 vuotta.

Muuttele laskurissa lainasummaa, takaisinmaksuaikaa sekä vuosikorkoa omien toiveidesi mukaan. Näet heti alla millainen asuntolaina olisi sinulle sopiva annettujen kriteerien perusteella. Muista kuitenkin, että jokainen pankki sekä lainanmyöntäjä tekee oman laskelmansa asuntolainallesi. Asuntolainalaskurissa esitetyt lukemat ovat suuntaa antavia.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon asuntolainaa etsiessä?

Asuntolainaa miettiessä kannattaa tutkia alkuun asuntotarjontaa. Mieti millainen asunto sopii teille ja millainen laina on realistinen? Asuntolainalaskuri kannattaa ottaa heti tässä vaiheessa käyttöön, niin pääset hyvään alkuun lainan etsinnässä, kun tiedät minkä suuruista lainaa lähdet jatkossa kilpailuttamaan.

Miten lasketaan asuntolainan kuukausierä?

Asuntolainan kuukausierään vaikuttaa lainasumma, maksuaika sekä lainan korko. Käytä asuntolainalaskuriamme asuntolainan kuukausierän laskemiseen.

Kuinka paljon asuntolainaa voi saada?

Asuntolainan määrään vaikuttaa henkilökohtaiset tulosi. Ennen lainan myöntämistä lasketaan maksuvarasi eli se, minkä verran sinulla on varallisuutta, nykyistä lainaa ja millaiset ovat säännölliset tulosi. Arviossa otetaan huomioon myös säästöt sekä mahdolliset asuntolainan vakuudet (henkilötakaus, kesämökki, osakkeet jne.). Näiden laskelmien perusteella pankki antaa lainatarjouksen, minkä verran voivat myöntää asuntolainaa.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyjä kysymyksiä asuntolainalaskurista:

Miksi asuntolainalaskuria kannattaa käyttää?

Asuntolainalaskuri on maksuton työväline lainan suunnittelussa. Asuntolainalaskuri soveltuu hyvin juuri asuntolainan suunnitteluun. Laskurin avulla voit hahmottaa, kuinka paljon sinun kannattaa ottaa asuntolainaa.

Miten asuntolainalaskuria käytetään?

Asuntolainalaskuria on hyvin yksinkertaista käyttää. Syötä lainalaskuriin lainasumman ja arvio laina-ajasta ja lainan korosta. Laskuri laskee kaikkien annettujen ehtojen mukaan arvion lainan kuukausierästä sekä lainan kokonaiskustannukset koko takaisinmaksuajalle.

Mitä asioita asuntolainassa tulee ottaa huomioon?

Asuntolainassa tulee ottaa huomioon lainan marginaali ja viitekorko sekä lainan todellinen vuosikorko. Lainatarjouksessa kannattaa tarkastella myös asuntolainan takaisinmaksuaikaa, kuukausilyhennyksen määrää sekä muita ehtoja, kuten onko lainaan mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata laina-aikana.

Kenelle asuntolainalaskuri sopii?

Asuntolainalaskuri kannattaa ottaa käyttöön, kun suunnittelet ensiasunnon ostoa tai haluat katsoa uudelle asuntolainalle sopivan maksuajan ja kuukausierän. Laskurin soveltuu hyvin myös henkilölle, joka harkitsee vanhan asuntolainansa kilpailuttamista.

Kuinka tarkkoja asuntolainalaskurin tulokset ovat?

Laskurin tulokset ovat suuntaa-antavia ja perustuvat antamiisi tietoihin ja laskurin oletuksiin. Saadaksesi tarkan ja sitovan tarjouksen, sinun tulee ottaa yhteyttä pankkiin tai muuhun lainantarjoajaan.

Onko asuntolainalaskurin käyttö maksutonta?

Kyllä, VertaaLainaa.fi palvelun asuntolainalaskurin käyttö ei maksa mitään.

Voinko käyttää asuntolainalaskuria muiden lainatyyppien, kuten kulutusluottojen, laskemiseen?

Kyllä, monia asuntolainalaskureita voidaan käyttää myös muiden lainatyyppien laskemiseen, kunhan annetaan oikeat tiedot kuten lainamäärä, korko ja laina-aika.

Paljonko voin saada asuntolainaa 2000 euron tuloilla?

Asuntolainan määrä riippuu monista tekijöistä, ja eri pankit saattavat arvioida lainan määrän eri tavoin. Yleensä pankit käyttävät sääntönä, että lainanhoitokulut eivät saisi ylittää 15–20% nettotuloista. Pankit arvioivat myös muita tekijöitä, kuten muita lainoja, säästöjä, elämiskuluja ja työhistoriaa lainapäätöksessään. Lisäksi koron suuruus, laina-aika ja asunnon hinta vaikuttavat siihen, paljonko voit saada lainaa.

Paljonko voin saada asuntolainaa 3000 euron tuloilla?

Asuntolainan määrän arvioiminen kuukausitulojen perusteella voi olla suuntaa-antavaa, ja lainan määrä voi vaihdella riippuen yksilöllisistä olosuhteista, kuten menojen määrästä, laina-ajasta, koroista ja mahdollisista muista veloista. Yleinen sääntö on, että lainanhoitokulut eivät saisi ylittää noin 15–20% nettokuukausituloista.

VertaaLainaa.fi
Logo