Kannattaako ostaa auto osamaksulla?

Auto osamaksulla

Auton ostaminen tai vaihtaminen on yleensä ajankohtaista, kun työmatka pitenee tai perheen koko kasvaa. Auton rahoittaminen ei läheskään aina onnistu säästöillä, vaan auton ostoon tarvitaan ulkopuolinen rahoitus joko osamaksulla tai kulutusluotolla. Auton ostaminen osamaksulla on monelle auton hankkijalle ensimmäinen mieleen tuleva ratkaisu, mutta yhtä helposti ja nopeasti auton oston voi rahoittaa myös vakuudettomalla autolainalla, jossa on usein osamaksusopimusta alhaisempi korko. 

 

Auton ostaminen osamaksulla autoliikkeestä

Auton ostaminen osamaksulla onnistuu niin autoliikkeestä kuin yksityiseltä henkilöltä. Osamaksusopimusta laadittaessa auto toimii lainan vakuutena, joten erillistä takaajaa ei tarvitse hankkia auton ostoa varten. Auton omistajuus osamaksulla ostettaessa pysyy lainan myöntäneellä pankilla tai autoliikkeellä niin kauan kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu.

Osamaksun voi hakea ennakkoon pankista, mutta sopimuksen voi laatia myös autoliikkeessä. Lopullinen osamaksusopimus laaditaan autokauppojen yhteydessä. Kannattaa kuitenkin jo ennen auton ostoa miettiä tarkemmin, miten auton oston aikoo rahoittaa ja millainen on omaan maksuvaraan nähden sopiva autolaina.

Ellei lainamäärää ole yhtään laskenut ennen autoliikkeeseen menoa saattaa budjetti huomaamatta nousta liian korkeaksi, kun tarjolla on toistaan upeampia autovaihtoehtoa. Autolainalaskurin avulla lasket autolainan kulut ja kuukasierän tarvitsemallesi lainasummalle. Osamaksua auton ostoon voi hakea pankista, kun sinulla on tiedossa, minkälaisen auton olet ostamassa.

Osamaksusopimuksen yhteydessä pankki tai autoliike voi vaatia, että ostajalla tulee olla käsirahana 10 – 20 prosenttia auton hinnasta. Tähän täytyy löytyä omarahoitusosuus joko palkkatuloista tai säästöistä. Osamaksusopimuksen korko ja kuukausierät ovat saman suuruisia koko laina- ajan, mutta osamaksun korko on tyypillisesti korkeampi kuin vakuudettoman kuluttajaluoton, joten vertaa osamaksun korkoa vakuudettomaan lainaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Osamaksusopimuksen korko voi Suomen lain mukaan olla korkeampi kuin 20 prosenttia, toisin kuin vakuudettoman kulutusluoton, jonka korko saa korkokattolain mukaan olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut vuodessa maksimissaan 150 euroa.

 

Auton ostaminen osamaksulla yksityiseltä henkilöltä

Voit ostaa auton osamaksulla myös yksityiseltä henkilöltä. Ennen kaupantekoa sinun tulee pyytää rahoitustarjous pankista, mihin sinun tulee samalla ilmoittaa, millaista autoa olet hankkimassa. Osamaksulla maksettaessa pankilla voi olla myös vaatimukset auton kunnosta ja vuosimallista. Kun auto ostetaan osamaksulla pysyy omistajuus niin kauan lainanmyöntäjällä, kun viimeinen lainan kuukausierä on maksettu. Auton ostaminen osamaksulla ei edellytä vakuuksien tai takaajan hankkimista, koska auto toimii lainan vakuutena.

Osamaksupäätöksen saamisen edellytyksenä on, että puolueeton taho tarkistaa auton kunnon sekä hinta-arvion. Pankit myös saattavat vaatia, että samalla käynnillä tulee hoitaa autoon liittyvät paperiasiat kuntoon, kuten vakuutus, rekisteröinti sekä kauppakirja laatiminen. Kaupan teon yhteydessä tulee myös tarkistaa, että ostettava auton on myyjän omistuksessa.

 

Auton ostaminen kulutusluotolla

Auton ostaminen kulutusluotolla on monelle autolainaa harkitsevalle hyvä ja helppo rahoitusmuoto. Kulutusluottoa voi saada ilman vakuuksia tai takausta jopa 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Laina kannattaa hakea jo ennakkoon niin autokaupoille on vaivattomampaa lähteä, kun rahoitus on kunnossa.

Vakuudettoman kulutusluoton korko on alkaen vain 4,19 prosenttia ja kulutusluoton korkotaso pysyy samana koko sopimuskauden ajan ellei sopimuksessa erikseen mainita korkomuutoksesta. Kulutusluoton korko ja kulut on helppoa kilpailuttaa monen eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken ennen sopimuksen laatimista. Vertaa lainat ennen autoliikkeeseen lähtöä, niin tiedät nopeasti kannattaako sinun ostaa auto osamaksulla vai vakuudettomalla kulutusluotolla.

Vakuudettomien lainojen vertailu onnistuu palvelussamme muutamassa minuutissa, osamaksun kilpailuttaminen sinun tulee tehdä itsenäisesti pyytämällä erilliset osamaksupäätökset yksitellen pankeilta.

 

Kilpailuta autolaina – Kulutusluotto on nopea ja luotettava rahoitusvaihtoehto auton ostoon

Autolaina kannattaa kilpailuttaa monen eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken ennen lopullisen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lainan koroissa voi nimittäin olla merkittäviä eroja.

Täytä palvelussamme VertaaLainaa yksi maksuton lainahakemus niin kilpailutamme lainan yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken. Autolainaa voi lainahakemuksen avulla hakea 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla alkaen 4,19 % lainakorolla ilman takaajia tai vakuuksia. Lainan kilpailuttamisen jälkeen saat valmiit lainatarjoukset vertailtavaksesi ja pääset heti valitsemaan parhaan koron autolainan vapaaseen käyttöösi.

Myönteisen lainapäätöksen ja sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan heti tilillesi. Autolainalla voit ostaa haluamasi auton tai maksaa vaikka osalla lainaa ajokortin hinnan.

Vakuudeton autolaina tilille jo samana päivänä. 

VertaaLainaa.fi
Logo