Mikä käyttöjärjestelmä on paras?

Mikä käyttöjärjestelmä?

Mac vai Windows läppäri opiskelijalle?

Monet opiskelijat miettivät ennen koulun alkua, pitäisikö heidän ostaa Mac vai Windows läppäri kouluun. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta molemmissa on silti hyviä ja huonoja puolia. Macin etuna on se, että ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi graafiseen suunnitteluun ja editointiin, kun taas Windows -koneet ovat loistavia pelaamiseen ja usein myös edullisempia kuin Mac. Ei siis ihme, että kysymys ”Windows vai Mac” on yksi kiistellyimmistä kysymyksistä tietokoneiden käyttäjien keskuudessa kaikkialla maailmassa.

 

Mitä eroa Mac ja PC koneilla on?

Suurin ero näiden kahden laitteen välillä on käyttämäsi käyttöjärjestelmä. Mac on luovien ihmisten suosikkituote, joka lupaa erinomaista luotettavuutta, suorituskykyä ja joustavuutta. Pääset käyttämään sekä Mac että Windows-sovelluksia Mac-laitteellasi. Valitettavasti Macit ovat myös tunnetusti hyvin kalliita.

Windows on paljon edullisempi vaihtoehto. Kun valitset MacBookin ja Windowsin välillä, voit yleensä löytää valikoimasta tehokkaita kannettavia tietokoneita, joissa on laadukkaammat näytönohjaimet, enemmän muistia ja muita ominaisuuksia Applen perustietokoneen hintaa pienemmällä hinnalla.

Windows ei ehkä pysty suorittamaan Applen sovelluksia, mutta se voi muodostaa yhteyden esimerkiksi Google-sovelluksiin ja Android-älypuhelimeen. Lisäksi saat helppokäyttöisen käyttöjärjestelmän.

 

Macin hyvät ja huonot puolet

Plussat:

Applen koneissa on erinomainen tietosuoja.
Mac-käyttöjärjestelmät toimivat yleensä nopeammin kuin Windows.
Macit käynnistyvät yleensä nopeammin kuin PC:t.
Macit sopivat erinomaisesti graafiseen suunnittelun ja animaatiosovellusten käyttämiseen.
Macit näyttävät kauniilta ja minimalistiselta – vaikka tämä ei olekaan tärkeä tekijä kaikille.
Macit sopivat erinomaisesti myös iPhoneen yhdistämiseen, jos haluat jakaa tiedostoja kannettavan tietokoneen ja mobiililaitteen välillä.

Haittoja:
Macit ovat kalliimpia kuin PC:t.
Macit eivät ole yhtä mukautettavissa kuin PC:t.
Kun Macit hajoavat, niiden korjaaminen voi maksaa paljon.
Macissä on usein vähemmän tilaa kuin PC-koneissa.

PC:n hyvät ja huonot puolet

Plussat:

Windows- tietokoneet ovat paremmin muokattavissa, ja niissä on mahdollisuus lisätä uusia laitteita, vaihtaa rikkinäisiä laitteita ja muuttaa laitteesi suorituskykyä.
Valittavana on useita valmistajia.
Edullinen vaihtoehto on helppo löytää, jos budjettisi on rajallinen.
Voit rakentaa tietokoneen itse ja valita tarkalleen tarvitsemasi ominaisuudet.
Windows on erittäin helppokäyttöinen, ja siinä on pääsy valtavaan valikoimaan erilaisia ominaisuuksia.
PC:t ovat parempia kuin Macit pelaamiseen – jos haluat rentoutua opiskelun jälkeen.

Haittoja:

Windows-tietokoneet voivat olla vähemmän luotettavia.
Windows-tietokoneilla on todennäköisemmin tietoturvaongelmia.

Kaikki eivät vain yksinkertaisesti pidä Windows-käyttöjärjestelmästä.
Applen sovelluksia on vaikea käyttää tietokoneella.

 

Yhteenvetona

Selvitä ensisijaiset ominaisuudet, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä uuden kannettavan tietokoneen kanssa. Pohjimmiltaan vain Windows-tietokoneet ovat yhtä hyviä kuin MacBookit ja molemmat sopivat koulumaailmaan.

Uuden oppivelvollisuuslain myötä oppivelvollisuus laajennettiin peruskoulun jälkeiseen toisen asteen koulutukseen siihen asti, kun henkilö täyttää 18 vuotta. Oppivelvollisuuden voi suorittaa lukiokoulutuksena, ammatillisena koulutuksena tai perusopetuksen jälkeisellä nivelvaiheen koulutuksena. Oppivelvollisuuden pidentymisen myötä myös opiskelussa tarvittavat materiaalit tulevat maksuttomaksi. Näihin lasketaan opiskelussa käytössä olevat työvälineet, kuten kannettava tietokone sekä asut ja oppimateriaaliaineet (oppikirjat, kynät, vihot).

Oppivelvollisuuden pidentyminen on helpottanut monen opiskelijan arkea. Aikaisemmin muun muassa lukiokirjoista sai maksaa useita satoja, jopa tuhansia euroja ja monet opiskelijat joutuivat turvautumaan opintolainaan, huoltajien avun varaan ja jopa lainaan. Oppikirjojen lisäksi rahaa täytyi löytää myös kalliiseen läppäriin. Nyt tilanne on kuitenkin huomattavasti parempi, koska koulut tarjoavat opiskelujen ajaksi kannettavia tietokoneita.

VertaaLainaa.fi
Logo