Lainaa ilman vakuuksia – hyvät ja huonot puolet

Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa on mahdollista saada ilman takaajia tai vakuuksia, mutta moni miettii, kannattaako ottaa lainaa ilman vakuuksia? Millaiseen lainan tarpeeseen sopii vakuudeton laina ja miten se eroaa vakuudellisesta lainasta?

Vakuudettoman lainan etuna on, että lainan saa nopeasti omaan vapaaseen käyttöön. Lainaa varten ei tarvitse löytää lähipiiristä takaajaa eikä toisen henkilön tietoja tarvitse lisätä lainahakemukseen. Prosessi on näin helppo ja vaivaton, mutta vakuudettomassa lainassakin on omat riskinsä. Ellet syystä tai toisesta pystykään maksamaan lainaa yksin takaisin, joudut lainan takaisinmaksun kanssa ikäviin ongelmiin. Lainan myöntäminen ilman vakuuksia on pankin näkökulmasta on riskisempi kuin laina jossa on vakuus, joten luottotappioriskin minimoimiseksi vakuudettomassa lainassa on aina hieman korkeampi korko.

Vakuudettomia lainoja nostetaan Suomessa vilkkaasti, mikä ilmenee Suomen pankin julkaisemasta tilastosta. Vuoden 2022 toukokuussa vakuudettomia lainoja nostettiin kaikkiaan 368 miljoonan euron edestä. Lukema on enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden kuukauden aikana. Tarve ja kysyntä vakuudettomille lainoille on selkeä ja vain pienelle osalle lainanottajista tulee ongelmia laina-aikana lainan lyhennysten kanssa.

Vertailupalvelumme VertaaLainaa.fi kautta voit kilpailuttaa ja vertailla vakuudettomia lainoja jopa 60 000 € asti.

 

Lainaa ilman vakuuksia – laina heti tilille

Kun puhutaan vakuudettomasta lainasta tarkoitetaan, että lainaa varten lainanhakija ei tarvitse takausta tai vakuuksia. Laina voidaan siis hakea yksin maksuttomalla lainahakemuksella.

Lainaa ilman vakuuksia voi saada 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla hyvin monenlaiseen eri hankintaan. Vakuudeton laina sopii esimerkiksi veneen tai moottoripyörän ostamiseen, mökin kunnostamista varten tai autolainaksi. Hyvin usein lainaa ilman vakuuksia haetaan myös remonttikulujen kattamiseen tai kun useammat olemassa olevat lainat halutaan vaihtaa yhdeksi yhdistelylainaksi. Vakuudeton laina on hyvin monipuolinen ja joustava rahoitusmuoto elämän eri hankintoihin.

Vakuudettoman lainan plussat:

+ Lainan voi käyttää hyvin monenlaiseen hankintaan

+ Lainaprosessi on nopea – laina maksetaan tilille heti

+ Lainaa varten ei tarvitse pyytää ketään takaajaksi

+ Vakuudetonta lainaa voi saada jopa 60 000 euroon saakka

+ Lainan ilman takausta voit hakea kotoa käsin älylaitteella

 

Vakuudettoman lainan miinukset:

Vakuudettomassa lainassa on hieman korkeampi korko kuin vakuudellisessa lainassa

Yhteishakijan kanssa lainan takaisinmaksu on paremmin turvattu

 

Kenelle voidaan myöntää lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää henkilölle, jolla on riittävä maksukyky ja säännölliset tulot. Näin pankit ja rahoituslaitoksen varmistavat, että lainanhakija pystyy maksamaan lainan takaisin ilman maksuvaikeuksia. Muita ehtoja vakuudettoman lainan saamiselle on Suomen kansalaisuus tai vakituinen osoite Suomessa. Lainaa ilman vakuuksia ei voida myöntää, jos hakijan tiedoissa ilmenee voimassaoleva maksuhäiriömerkintä. Sama koskee myös vakuudellista lainaa tai yhteishakijaa.

 

Kannattaako hakea lainaa ilman vakuuksia?

Jos maksukykysi on hyvä ja tarvitset lainaa nopeasti, voi vakuudeton laina olla sinulle oikea rahoitusratkaisu. Laina ilman vakuuksia voi olla esimeriksi silloin hyvä vaihtoehto, jos harkitset huonekalujen tai kodinkoneiden hankkimista osamaksulla. Vertailujen perusteella on todettava, että osamaksujen korko on usein korkeampi kuin vakuudettomien kulutusluottojen.

Vakuudettoman lainan vertailu ja kilpailuttaminen käy myös nopeammin kuin osamaksujen vertailu. Tämä johtuu siitä, että lainojen vertailuun on olemassa huomattavasti enemmän vertailupalveluita kuin osamaksujen.

Lainaa ilman vakuuksia kannattaa hakea, jos:

  • Tarvitset lainaa nopeasti ja helposti
  • Et halua lainalle takaajia tai vakuuksia
  • Lainatarpeesi on väliltä 1000 – 60 000 euroa
  • Etsit vaivatonta lainaa pienellä korolla

 

Milloin kannattaa ottaa vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina haetaan pankista vakuutta vastaan. Vakuutena voi käyttää omistusasuntoa, kesämökkiä, olemassa olevia rahastoja, arvopapereita tai esimeriksi omistamaansa metsää.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi on vakuudetonta lainaa hitaampi, koska lähes aina pankin haluavat sopia lainanhausta henkilökohtaisesti lainanhakijan kanssa. Lainaneuvottelussa selvitetään käytössä olevat lainan vakuudet sekä laina muut ehdot.

Kun lainassa on vakuus on lainan korko alhaisempi kuin vakuudettoman lainan. Vakuus vähentää pankkiin kohdistuvaa luottotapporiskiä, joten lainanhakijalle voidaan tarjota lainaa pienemmällä korolla kuin, mitä se olisi vakuudettomassa lainassa.

Vakuudellista lainaa on myös mahdollista saada enemmän kun vakuudetonta, joten jos tarvitset lainaa arvokkaamman mökin, auton tai asunnon ostamiseen, kannattaa hakea vakuudellista lainaa pankista.

 

Kilpailuta laina ilman vakuuksia VertaaLainaa- palvelun kautta

Jos haluat saada lainaa ilman vakuuksia mahdollisimman pienellä korolla kannattaa perehtyä tarkemmin VertaaLainaa – palveluun.

VertaaLainaa on lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainan puolestasi yli 25 pankilla ja rahoituslaitoksella. Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takausta, joten jos tulet saamaan kauttamme lainatarjouksia, voit olla jo hyvin varma että sinulle voidaan myöntää vakuudeton laina.

Vakuudettoman lainan kilpailuttaminen on palvelussa hyvin helppoa ja nopeaa. Yksi huolellisesti täytetty lainahakemus tavoittaa hetkessä kymmeniä luotonmyöntäjiä ja saat lainatarjoukset vertailtavaksesi jo muutaman minuutin kuluttua.

Toimi näin:

  1. Täytä ja lähetä ilmainen lainahakemus
  2. Vertaa lainoja ja valitse sopivin vakuudeton laina
  3. Allekirjoita lainasopimus ja lähetä tarvittavat liitteet
  4. Laina maksetaan tilillesi 1 – 2 päivän kuluessa.

Muista, että lainahakemuksen täyttäminen ei maksa mitään ja lainatarjouksiin tutustuminen ei sido sinua mihinkään. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset VertaaLainaa-palvelusta ilman riskiä reilusti ja turvallisesti.

VertaaLainaa.fi
Logo