Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Lainojen yhdistäminen voi alkuun tuntua hankalalta. On tärkeä lukea millaisia kokemuksia muilla on ollut lainojen yhdistämisestä? Ja miten kaikki on käytännössä onnistunut?

Lainojen yhdistäminen on monen kohdalla ajankohtaista, kun lainoja on maksettavana kaksi tai useampi. Asiakkailta saatujen kokemusten perusteella motivaatio lainojen yhdistämiseen on tullut, kun monen lainan päällekkäisistä kuluista on haluttu eroon. Tyytymättömyys nykyisten lainojen ehtoihin on ollut myös monella tärkeä aloitteen tekevä syy etsiä järkevämpää ratkaisua lainojen maksamiseen. Tyypillisesti yhdistettävät lainat ovat kulutusluottoja, osamaksuja, luottokorttivelkoja tai pikavippejä. Sillä ei kuitenkaan ole väliä millaista lainaa henkilöllä on maksettavana, kaikki lainat on mahdollista yhdistää yhteen selkeämpään kokonaisuuteen.

Lue henkilökohtainen kokemus miten Jussi pääsi eroon velkakierteestä.

 

Mitä lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen yhdistämistä yhteen. Kun sinulle on myönnetty yhdistelylaina saat lainaa heti jolla maksat kaikki vanhat velkasi pois. Jatkossa sinulla on maksettavan yksi suurempi laina, mikä taloudellisesta näkökulmasta auttaa paremmin hallitsemaan omaa taloudenpitoa. Kun maksettavana on yksi laina, ei jatkossa tarvitse maksaa monen lainan lainanhoitokuluja ja muistettavana on vain yksi lainanlyhennyksen eräpäivä.

Kokemusten perusteella monet yhdistelylainan ottaneista asiakkaista ovat olleet tyytyväisiä muutokseen. Lainojen yhdistäminen on tuonut säästöä kuukausitasolla jopa useita satoja euroja, mikä toki vaihtelee sen mukaan paljonko henkilöllä on velkaa maksettavanaan. Joka tapauksessa jokainen lainansa yhdistävä henkilö on saanut taloudellista säästöä sekä helpotusta kuukausittaisten menojen hallintaan.

 

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Kokemusten perusteella voidaan lähes 100 prosenttisesti sanoa, että kyllä.

On sanomattakin selvää, että jos useammasta lainasta maksaa lainanhoitokulut, laskutuslisät ja korot, jotka päättääkin yhdistää yhteen, poistuu monen lainat aiheuttamat kulut kokonaan. Tämä tuo selvää säästöä heti kuukausittaisiin menoihin. Mikäli henkilöllä on esimerkiksi useita korkeakorkoisia kulutusluottoja maksettavanaan, voi lainojen yhdistämisen jälkeen säästö olla jopa satoja euroja. Saatujen asiakaspalautteiden perusteella säästö on ollut 100 – 300 euroa kuukautta kohden yhdistelylainan ottamisen jälkeen. Se on todella suuri säästö, kun ajattelee kuinka pienellä vaivalla säästön voi lopulta saada. Varmasti muutaman sadan euron rahasummalle löytyy muutakin käyttöä.

Lainojen yhdistäminen lisääntyi huomattavasti syyskuussa 2019. Syynä tähän oli, että Suomessa astui tuolloin voimaan uusi korkokattolaki. Aikaisemmin vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko tuli olla max. 50 %:a, mutta lakiuudistuksen myötä lainan nimellinen vuosikorko sai olla enää vain 20 % ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa mikä laski lainojen todellista vuosikorkoa huomattavasti. Laki koski syyskuun 1. päivän jälkeen otettuja vakuudettomia lainoja, joten vanhat lainat tuli itse päivittää uuden korkokattolain asettamalle tasolle, jos halusi saada hyödyn uudesta laista. Nyt COVID-19 epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi kulutusluottojen vuosikorko laskettiin 10:iin vuoden 2020 loppuun saakka, mikä nostatti uuden mielenkiinnon lainojen uudelleen kilpailuttamiseen.

 

Miten yhdistän lainat?

Lainojen yhdistäminen  kokemuksia on helppo lukea VertaaLainaa.fi palvelun kautta. Sinun tarvitsee alkuun laskea olemassa olevat lainasi yhteen, jotka haluat yhdistää. Tämän jälkeen täytät maksuttoman lainahakemuksen omilla tiedoillasi, nykyisten lainojen yhteen lasketulla summalla sekä valitulla maksuajalla. Kun hakemus on huolellisesti täytetty, lähetät hakemuksen, jonka jälkeen se välitetään useille yhteistyöpankeille ja luotonmyöntäjille.

Siinä missä uutta lainaa hakevankin henkilön hakemus kilpailutetaan usealla lainantarjoajalla, niin tehdään myös yhdistelylainaa hakevan henkilön kohdalla. Hakemus kilpailutetaan hakijan puolesta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Hakija pääsee nopeasti vertailemaan tulleita lainatarjouksia ja päättämään millaisen yhdistelylainan haluaa itselleen ottaa. Yleensä lainatarjouksista valitaan halvin laina, mutta toki lainapäätökseen vaikuttaa muutkin tekijät, kuten onko lainaan mahdollista saada myöhemmin maksu- tai lyhennysvapaata tai epäpäivään muutosta.

Vertaa lainoja vanhoihin lainoihisi ja valitse lainatarjous, joka on nykyisiä lainojasi edullisempi. Yhdistelylainan allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja myönnetty laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana. Uudella lainalla voit maksaa kaikki vanhat korkeakorkoiset lainat kokonaan pois.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi