Uudet pikavipit

Uudet pikavipit

Pikavipillä tarkoitetaan muutaman sadan euron lainaa parin kuukauden maksuajalla. Lainaa haetaan tyypillisesti nopeaan rahantarpeeseen, kun omaan palkkapäivään on vielä aikaa. Pikavippiä varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta ja laina maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen heti tilille. Koska kyseessä on nopea laina jonka hakija kipeästi tarvitsee käyttöönsä nopealla aikataululla, kuvitellaan lainan korkojen ja kulujen olevan korkeat. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää useaan vuoteen, vaan pikalainoja myöntävät nykyään useat luotettavat pankit ja rahoituslaitoksen hyvin kohtuullisella korolla. 

 

Uusi korkokattolaki muutti lainamarkkinoita – kallista pikalainaa tarjoavat toimijat lopettivat toimintansa

Hallitus linjasi syyskuulla 2019 Suomeen uuden korkokattolain, jonka seurauksena vakuudettomia lainoja saa 1.9.2020 myöntää korkeintaan 20 prosentin nimelliskorolla. Lainan muut kulut saavat olla vuodessa korkeintaan 150 euroa tai 0,01 prosenttia päivää kohden. Korkokattouudistuksen myötä lainan todellinen vuosikorko voi näin ollen olla maksimissaan hieman alle 30 prosenttia. Korkotaso on siis varsin kohtuullinen menneisiin vuosiin verraten, jolloin pikavippien korko huiteli reippaasti yli sadassa prosentissa. Uudet pikavipit ovat nyt aikaisempia vuosia huomattavasti edullisempia.

Lainamarkkinoilta poistui hyvin nopeasti vuoden 2019 loppuun mennessä korkealla lainakorolla lainaa myöntävät pikavippifirmat, joiden toiminta oli keskittynyt ainoastaan pikalainan myöntämiseen. Jäljelle jäi vakavaraiset pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka myöntävät kuluttajille monipuolisesti eri lainatuotteita, joista yhtenä osana ovat pienemmät lainat.

 

Uudet pikavipit samalla korolla muiden vakuudettomien lainojen kanssa

Pikalainan korko tai muut kulut ovat hyvin samalla tasolla kuin muidenkin vakuudettomien lainojen. Toki lainan korkoon vaikuttaa aina haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan maksukyky. Mitä pienempää lainaa haetaan, sen korkeampi on lainan korko. Näin ollen voidaan päätellä, että pikalainasta joutuu maksamaan hieman korkeampaa korkoa kuin esimerkiksi suuremmasta kulutusluotosta.

Pikavippi ei nykyään tarkoita samaa asiaa kuin aikaisemmin. Menneinä vuosina pikavippi oli nopea laina korkealla lainakorolla. Näin ei ole ollut kuitenkaan enää vuosiin ja vielä vuonna 2019 vakuudettomien lainojen korkoon tuli tiukennuksia. Nykypäivänä suuremmat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät nämä pienemmät lainat, jotka ovat usein joko kulutusluottoja alkaen 100 euron lainasummalla tai joustoluottoja, jossa asiakkaalle määritellään tietty luottoraja. Joustoluotolta lainaa voi nostaa tarpeen mukaan tililleen esimerkiksi 50 euroa.

Kulutusluotto maksetaan lainansaajan tilille kertaluontoisesti yleensä saman päivän aikana lainan hakemisesta. Lainaa varten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Joustoluottoon lainanmyöntäjä määrittää luottorajan, joka on useimmiten 1000 – 4000 euroa. Toki lainapalveluiden joukosta löytyy suurempiakin joustoluotto vaihtoehtoja, kuten Komplett Bankin luotto, josta joustoluottoa tarjotaan hakijalle 1000 eurosta jopa 50 000 euroon saakka.

 

Uudet pikavipit haetaan kuin mitkä tahansa lainat

VertaaLainaa.fi palvelun kautta voi hakea helpolla lainahakemuksella pienempää lainaa aina 100 eurosta alkaen. Oli kyseessä pienen lainan hakeminen tai suuremman, palvelu kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen monen eri lainantarjoajan välillä. VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailutuspalvelu, joka tekee yhteistyötä yli 25:n pankin ja rahoitusyhtiön kanssa.

Henkilö, joka hakee lainaa VertaaLainaa.fi kautta, voi olla varma, että lainahakemus kilpailutetaan aina useiden lainanmyöntäjien kesken. Tämä mahdollistaa saamaan pienen lainan kilpailukykyisellä lainakorolla ja hyvillä lainaehdoilla.

Älä tyydy ottamaan pikalainaa ensimmäisestä vastaan osuvasta lainapaikasta, vaan kilpailuta pikavippi usean eri lainantarjoajan välillä. Tämä ei vie yhtään sen enempää aikaa kuin lainan hakeminen yhdestä paikasta. VertaaLainaa.fi palvelun kautta yksi lainahakemus tavoittaa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä muutamassa minuutissa.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

VertaaLainaa.fi
Logo