Korkolaskuri auttaa hahmottamaan lainan kulut

Pyydä lainatarjoukset ja vertaa korkolaskurilla lainojen kuluja ja korkoja

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

Korkolaskurilla lasket lainasi koron

Lainan korkolaskuri auttaa selvittämään lainan kuukausierän ja kokonaiskustannukset.

Palvelumme avulla löytyy helposti  juuri sinulle sopiva kulutusluotto.

 

Päivitetty: 5,joulukuu, 2022

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Korkolaskurin avulla lasket lainan kuukausierän sekä lainakustannuksetKorkolaskuri

Korkolaskuri tarkoittaa samaa kuin lainalaskuri. Korkolaskurilla on helppo selvittää lainan korkokulut, maksuerät sekä mitkä ovat lainan kustannukset yhteensä koko laina-aikana. Korkolaskurin avulla hahmotat paremmin, minkä verran sinun kannattaa lainaa ottaa ja minkäsuuruista kuukausierää sinun olisi taloudellisesti järkevintä maksaa lainastasi. Korkolaskurin antama arvio on suuntaa-antava ja tarkan laskelman lainastasi saat pyytämällä vertailtavaksesi maksuttomat lainatarjoukset useammalta lainantarjoajalta.

Lopullinen lainan korko voi poiketa korkolaskurin antamasta arviosta. Pankin tai rahoituslaitoksen antamaan henkilökohtaiseen korkoprosenttiin vaikuttaa hakijan tulotaso, mahdolliset vakuudet, nykyiset velat sekä perheen koko. Kun olet laskenut, minkä verran tarvitset lainaa, täytä seuraavaksi maksuton lainahakemus, niin saat lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Näin käytät maksutonta korkolaskuria:

 1. Lisää laskuriin tarvitsemasi lainasumma sekä laina-aika (kuukausina).
 2. Lisää laskuriin arvio lainan todellisesta vuosikorkosta (ei nimelliskorko).
 3. Lainalaskuri laskee antamiesi ehtojen mukaan arvion lainasi kustannuksista, lainan koron sekä kuukausierät.
 4. Maksusuunnitelmasta näet vielä tarkemmin mm. koron osuuden.

Tiesithän, että me voimme kilpailuttaa lainan puolestasi yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken. Kun olet arvioinut lainasi määrän ja maksuajan, voit syöttää lukemat maksuttomaan lainahakemukseen. Voit hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa, mihin tahansa suurempaan ostokseen. Lainasi kilpailutetaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä ja saat hetkessä vertailtavaksesi yksilöllisesti suunnitellut lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

 

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Korkolaskuri on maksuton apuväline lainan suunnittelussa

Jokainen, joka suunnittelee lainan ottamista, haluaa miettiä tarkkaan millainen laina kannattaa ottaa, mistä sen hakee ja mitkä on lainan kustannukset. Korkolaskuri antaa sinulle suuntaa antavan arvion lainan kaikista kustannuksista täysin maksuttomasti sekä puolueettomasti. Näiden laskelmien perusteella sinun on helpompi arvioida millaiseen lainasummaan sinulla on taloudellisesti on varaa. Korkolaskuri myös näyttää , miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kuukausieriin. Jos kuukausierät tuntuvat liian suurilta, voit kokeilla muuttaa laina-aikaa pidemmäksi ja arvioida, olisiko parempi ottaa lainaan pidempi maksuaika, jotta lainan takaisinmaksun kanssa talous ei menisi liian tiukalle.

Lopullisen laskelman jälkeen sinun kannattaa täyttää Vertaalainaa-palvelun maksuton lainahakemus, niin pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahalaitos tekee oman riskianalyysin lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten lainatarjouksissa voi olla suuriakin eroja, joten lainavertailu näyttää nopeasti eri lainojen hintaeron. Vertaa lainoja lainasumman, maksuajan, kuukausierien sekä varsinkin todellisen vuosikoron mukaan. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut, kuten avausmaksun, lainanhoitokulut sekä muut palkkiot, toisin kuin nimelliskorko, joka on vain yksi osa lainan kuluista.

Vertaa lainoja huolellisesti kun olet saanut kaikki lainatarjoukset nähtäväksesi.

 

Korkolaskuri laskee lainan kustannukset

Korkolaskuri laskee minkä tahansa lainan korko-osuuden sekä kokonaiskustannukset. Laskuriin voit syöttää lainasumman väliltä 1000 – 60000 euroa, ja laskuri laskee sinulle seuraavat tiedot:

 • Kuukausierän
 • Koron
 • kokonaiskustannukset
 • Lisäksi voit tulostaa maksusuunnitelman koko laina-ajalle.

Esimerkki lainakorosta: Haet lainaa 3000 euroa, 12 kuukauden maksuajalla, jossa todellinen vuosikorko 15 %. Näin ollen kuukausieräsi on 271 €, lainakorko 249 € ja takaisinmaksettava summa 3249 € Lainan korko koko laina-ajalle on 249 €

Laskelman jälkeen voit lisätä suunnitellun lainasumman yllä olevaan lainahakemukseen. Lisää hakemukseen tarvittavat tiedot ja lähetä laina kilpailutettavaksi. VertaaLainaa.fi välittää lainahakemuksen hetkessä yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle, jotka analysoivat tietosi ja riskikartoituksen perusteella jättävät mahdollisesti oman lainatarjouksensa. Parhaassa tapauksessa saat vertailtavaksesi useita henkilökohtaisia lainatarjouksia.

KulutusluottoKorko ja lyhennystapa
Korko alkaen 4,19 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,07 %
Lainasummat1000 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
LyhennystapaJoustava tai tasaerä

Mikä on lainan korko?

Lainan korko on summa, joka peritään lainasta. Lainan korkoon vaikuttaa monet tekijät kuten lainatuote, lainasumma, maksuaika sekä lainanhakijan tiedot. Vakuudellisessa lainassa korko on hieman alhaisempi kuin vakuudettomassa, koska luotonantajan riski lainan takaisinmaksussa on pienempi. Vakuudettoman lainan korko on 4 – 20 prosentin välillä. Kuluttajan on kuitenkin hyvin vaikea itse laskea, mikä on lainan korko, koska jokainen pankki ja rahoituslaitos määrittää lainan koron omien lainahakukriteereiden perusteella.

Lainan koron laskeminen onnistuu kaavan avulla. Kuluttajaluotoissa vuotuinen korko lasketaan seuraavalla laskukaavalla:

Tässä kaavassa K on lainan pääoma ja P vuotuinen korkokanta prosenttina. T merkitsee aikaa vuosina.

Kaava: (k x p x t) / 100. Esimerkki lainan korosta laskettaessa, on että kun 10 000 euron lainasta maksetaan 5 prosenttia korkoa ja laina-aika on 5 vuotta, lainan korko olisi koko laina-ajalla 2500 euroa ja vuotuinen korko näin ollen 500 euroa.

 

Korkolaskuri apunasi, kun etsit sopivaa kulutusluottoa

Raha-asioiden hoitaminen ajallaan on fiksua, eikä kukaan meistä halua ylivelkaantua tai joutua velkakierteeseen. Tämän vuoksi on tärkeää ennen lainanottamista laskea lainan korko ja muut kulut tarkasti etukäteen ettei ikäviä yllätyksiä tule sen jälkeen, kun on jo allekirjoittanut lainasopimuksen. Muista siis vertailla lainoja ennen lainapäätöksen hyväksymistä ja kilpailuta laina mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä.

Jokainen pankki ja rahalaitos tekee oman lainakartoituksen lainahakijalle ja lainakorkoon vaikuttaa:

 • Paljonko tarvitset lainaa?
 • Millaisen maksuajan haluat lainallesi?
 • Millainen on maksuvarasi?
 • Haluatko ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan?
 • Haetko lainaa ilman takaajia tai vakuuksia?

Lopullinen lainapäätös tehdään vasta, kun hakija on hyväksynyt tarjouksen ja välittänyt pankille tai rahalaitokselle tarvittavat tositteet. Voidaan siis sanoa, että ainoastaan lainatarjoukset pyytämällä pystyt selvittämään mistä sinulle pystytään tarjoamaan halvin kulutusluotto.


Usein kysyttyjä kysymyksiä korkolaskuri:

Mikä on korkolaskuri?

Korkolaskuri laskee, miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan korkoon ja kustannuksiin.

Miten lainan korko lasketaan?

Lainan koron laskukaava on (k x p x t) / 100. Laskukaavassa k tarkoittaa lainan pääomaa, p vuotuista korkokantaa prosentteina sekä t aikaa vuosina.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko näyttää lainan kaikki kustannukset yhteensä. Todellinen vuosikorko pitää sisällään avausmaksun, tilinhoitokulut, koron ja palkkiot. Vertailemmalla lainan todellisia vuosikorkoja näet, missä lainassa on edullisin korko.

Missä on halvin korko?

Jokainen pankki ja rahoituslaitos arvioi lainakorkonsa luottokartoituksen perusteella. Varmin ja helpoin tapa selvittää henkilökohtainen lainan korko on pyytää maksuttomat lainatarjoukset Vertaalainaa-palvelun kautta. Kilpailutamme lainasi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken hetkessä. Sinun tulee täyttää vain yksi lainahakemus. Kilpailuttamalla lainan saat selville, mistä löytyy halvin korko lainallesi.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000 €.


Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo