Korkolaskuri

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

[ez-toc]

Korkolaskurilla lasket lainasi koron

Lainan korkolaskuri auttaa selvittämään lainan kuukausierän ja kokonaiskustannukset.

Palvelumme avulla voi löytyä sinulle sopiva vakuudeton laina.

 

Päivitetty: 21,kesäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Mikä on korkolaskuri?Korkolaskuri

Korkolaskuri tarkoittaa samaa kuin lainalaskuri. Korkolaskurilla voi selvittää lainan korkokulut, maksuerät sekä mitkä ovat lainan kustannukset yhteensä koko laina-aikana. Korkolaskurin avulla hahmotat paremmin, minkä verran sinun kannattaa lainaa ottaa ja minkä suuruista kuukausierää sinun olisi taloudellisesti järkevintä maksaa lainastasi. Korkolaskurin antama arvio on suuntaa-antava ja tarkan laskelman lainastasi voit saada pyytämällä vertailtavaksesi maksuttomat lainatarjoukset useammalta lainantarjoajalta.

Lopullinen lainan korko voi poiketa korkolaskurin antamasta arviosta. Pankin tai rahoituslaitoksen antamaan henkilökohtaiseen korkoprosenttiin vaikuttaa hakijan tulotaso, mahdolliset vakuudet, nykyiset velat sekä perheen koko. Kun olet laskenut, minkä verran tarvitset lainaa, täytä seuraavaksi maksuton lainahakemus, niin voit saada lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Näin käytät maksutonta korkolaskuria:

 1. Lisää laskuriin tarvitsemasi lainasumma sekä laina-aika (kuukausina)
 2. Lisää laskuriin arvio lainan todellisesta vuosikorosta (ei nimelliskorko)
 3. Lainalaskuri laskee antamiesi ehtojen mukaan arvion lainasi kustannuksista, lainan koron sekä kuukausierät
 4. Maksusuunnitelmasta näet vielä tarkemmin mm. koron osuuden

Tiesithän, että me voimme kilpailuttaa lainan puolestasi yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken. Kun olet arvioinut lainasi määrän ja maksuajan, voit syöttää lukemat maksuttomaan lainahakemukseen. Voit hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa, mihin tahansa suurempaan ostokseen. Lainasi kilpailutetaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä ja voit saada hetkessä vertailtavaksesi yksilöllisesti suunnitellut lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

 

Korkolaskuri on maksuton apuväline lainan suunnittelussa

Jokainen, joka suunnittelee lainan ottamista, haluaa miettiä tarkkaan millainen laina kannattaa ottaa, mistä sen hakee ja mitkä on lainan kustannukset. Korkolaskuri antaa sinulle suuntaa antavan arvion lainan kaikista kustannuksista täysin maksuttomasti sekä puolueettomasti. Näiden laskelmien perusteella sinun on helpompi arvioida millaiseen lainasummaan sinulla on taloudellisesti on varaa. Korkolaskuri myös näyttää, miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kuukausieriin. Jos kuukausierät tuntuvat liian suurilta, voit kokeilla muuttaa laina-aikaa pidemmäksi ja arvioida, olisiko parempi ottaa lainaan pidempi maksuaika, jotta lainan takaisinmaksun kanssa talous ei menisi liian tiukalle.

Lopullisen laskelman jälkeen sinun kannattaa täyttää Vertaalainaa-palvelun maksuton lainahakemus, niin voit päästä vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahalaitos tekee oman riskianalyysin lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten lainatarjouksissa voi olla suuriakin eroja, joten lainavertailu näyttää nopeasti eri lainojen hintaeron. Vertaa lainoja lainasumman, maksuajan, kuukausierien sekä varsinkin todellisen vuosikoron mukaan. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut, kuten avausmaksun, lainanhoitokulut sekä muut palkkiot, toisin kuin nimelliskorko, joka on vain yksi osa lainan kuluista. Vertaa lainoja huolellisesti, jos saat lainatarjoukset nähtäväksesi.

 

Korkolaskuri auttaa hahmottamaan lainan kulut

Korkolaskuri on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua laskemaan lainan kustannukset ja vertailemaan eri korkovaihtoehtoja ennen lainan ottamista. Se laskee lainan kokonaiskustannukset ja kuukausierän suuruuden, jotta voit tehdä realistisen arvion lainan kustannuksista.

Korkolaskuri käyttää tietoja, kuten lainamäärä, korkoprosentti ja maksuaika, laskeakseen lainan kokonaiskustannukset. Se ottaa huomioon myös muut kustannukset, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut, jotta voit saada realistisen kuvan lainan kustannuksista. Korkolaskurin avulla voit myös vertailla eri korkovaihtoehtoja ja löytää sen, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Korkolaskurin käyttö on erittäin helppoa. Syötät vain tarvittavat tiedot, kuten lainamäärän, korkoprosentin ja maksuajan, ja korkolaskuri laskee kuukausierän suuruuden ja lainan kokonaiskustannukset. Voit myös säätää eri parametrejä, kuten lainamäärää ja maksuaikaa, nähdäksesi, miten ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausierän suuruuteen.

Korkolaskuri on erityisen hyödyllinen, kun vertaat eri lainatarjouksia. VertaaLainaa.fi -palvelussa voit käyttää korkolaskuria ja voit saada henkilökohtaiset lainatarjoukset yli 25 eri lainanantajalta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että korkolaskuri laskee vain lainan kustannukset, eikä se kerro kaikkea. Sinun tulee myös ottaa huomioon muita kustannuksia, kuten aloitusmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kulut, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Ota huomioon, että laskurin nimellinen korko on suuntaa-antava. Tarkan arvion lainasi korkokuluista ja kuukausieristä saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 

Korkolaskuri laskee lainan kustannukset

Korkolaskuri laskee minkä tahansa lainan korko-osuuden sekä kokonaiskustannukset. Laskuriin voit syöttää lainasumman väliltä 1000 – 60000 euroa, ja laskuri laskee sinulle seuraavat tiedot:

 • Kuukausierän
 • Koron
 • kokonaiskustannukset
 • Lisäksi voit tulostaa maksusuunnitelman koko laina-ajalle.

Esimerkki lainakorosta: Haet lainaa 3000 euroa, 12 kuukauden maksuajalla, jossa todellinen vuosikorko 15 %. Näin ollen kuukausieräsi on 271 €, lainakorko 249 € ja takaisinmaksettava summa 3249 € Lainan korko koko laina-ajalle on 249 €

Laskelman jälkeen voit lisätä suunnitellun lainasumman yllä olevaan lainahakemukseen. Lisää hakemukseen tarvittavat tiedot ja lähetä laina kilpailutettavaksi. VertaaLainaa.fi välittää lainahakemuksen hetkessä yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle, jotka analysoivat tietosi ja riskikartoituksen perusteella jättävät mahdollisesti oman lainatarjouksensa. Parhaassa tapauksessa voit saada vertailtavaksesi useita henkilökohtaisia lainatarjouksia.

KulutusluottoKorko ja lyhennystapa
Korko alkaen4,19 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,07 %
Lainasummat1000 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
LyhennystapaJoustava tai tasaerä

Mikä on lainan korko?

Lainan korko on summa, joka peritään lainasta. Lainan korkoon vaikuttaa monet tekijät kuten lainatuote, lainasumma, maksuaika sekä lainanhakijan tiedot. Vakuudellisessa lainassa korko on hieman alhaisempi kuin vakuudettomassa, koska luotonantajan riski lainan takaisinmaksussa on pienempi. Vakuudettoman lainan korko on 4 – 20 prosentin välillä. Kuluttajan on kuitenkin hyvin vaikea itse laskea, mikä on lainan korko, koska jokainen pankki ja rahoituslaitos määrittää lainan koron omien lainahakukriteereiden perusteella.

Lainan koron laskeminen onnistuu kaavan avulla. Kuluttajaluotoissa vuotuinen korko lasketaan seuraavalla laskukaavalla:

Tässä kaavassa K on lainan pääoma ja P vuotuinen korkokanta prosenttina. T merkitsee aikaa vuosina.

Kaava: (k x p x t) / 100. Esimerkki lainan korosta laskettaessa, on että kun 10 000 euron lainasta maksetaan 5 prosenttia korkoa ja laina-aika on 5 vuotta, lainan korko olisi koko laina-ajalla 2500 euroa ja vuotuinen korko näin ollen 500 euroa.

 

Korkolaskuri apunasi, kun etsit sopivaa kulutusluottoa

Raha-asioiden hoitaminen ajallaan on fiksua, eikä kukaan meistä halua ylivelkaantua tai joutua velkakierteeseen. Tämän vuoksi on tärkeää ennen lainanottamista laskea lainan korko ja muut kulut tarkasti etukäteen ettei ikäviä yllätyksiä tule sen jälkeen, kun on jo allekirjoittanut lainasopimuksen. Muista siis vertailla lainoja ennen lainapäätöksen hyväksymistä ja kilpailuta laina mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä.

Jokainen pankki ja rahalaitos tekee oman lainakartoituksen lainahakijalle ja lainakorkoon vaikuttaa:

 • Paljonko tarvitset lainaa?
 • Millaisen maksuajan haluat lainallesi?
 • Millainen on maksuvarasi?
 • Haluatko ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan?
 • Haetko lainaa ilman takaajia tai vakuuksia?

Lopullinen lainapäätös tehdään vasta, kun hakija on hyväksynyt tarjouksen ja välittänyt pankille tai rahalaitokselle tarvittavat tositteet. Voidaan siis sanoa, että ainoastaan pyytämällä lainatarjoukset useammalta lainanatarjojalta pystyt selvittämään, mistä sinulle pystytään tarjoamaan halvin kulutusluotto.

 

Miksi käyttää korkolaskuria?

Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää ymmärtää sen kustannukset kokonaisuudessaan. Lainan korko on yksi merkittävimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Korkolaskuri on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua laskemaan lainan kokonaiskustannukset ja arvioimaan, kuinka paljon maksat lainaa takaisin.

Korkolaskurin käyttö on myös helppoa. Sinun tarvitsee vain syöttää lainan määrä, korko ja maksuaika, ja korkolaskuri laskee lainan kokonaiskustannukset puolestasi. Voit kokeilla eri vaihtoehtoja, jotta löydät parhaan mahdollisen lainan.

Kun käytät korkolaskuria ja haet lainaa VertaaLainaa.fi -palvelun kautta, voit saada henkilökohtaiset lainatarjoukset yli 25 eri lainanantajalta.

 

Mitä muita työkaluja voi käyttää lainojen vertailuun?

Kulutusluottojen vertailu on tärkeä vaihe ennen lainan ottamista, sillä se auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen. Korkolaskurin lisäksi on olemassa muita työkaluja, joita voit käyttää kulutusluottojen vertailuun, kuten lainalaskuri ja autolainalaskuri.

Lainalaskuri on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua laskemaan kuukausierän suuruuden ja lainan kokonaiskustannukset. Syöttämällä lainamäärän ja maksuajan, lainalaskuri laskee kuukausierän suuruuden ja lainan kokonaiskustannukset. Tämä auttaa sinua vertailemaan eri lainatarjouksia ja valitsemaan sen, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Autolainalaskuri on erityisesti autoa varten suunniteltu lainalaskuri, joka auttaa sinua laskemaan kuukausierän suuruuden ja auton kokonaiskustannukset. Syöttämällä auton hinnan ja maksuajan, autolainalaskuri laskee kuukausierän suuruuden ja auton kokonaiskustannukset. Tämä auttaa sinua vertailemaan eri autolainatarjouksia ja valitsemaan sen, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

On myös tärkeää ottaa huomioon, että nämä työkalut auttavat sinua laskemaan lainan kustannukset, mutta et voi luottaa vain näihin laskelmiin päätöksenteossa. Sinun tulee myös tarkastella muita kustannuksia, kuten aloitusmaksuja, tilinhoitomaksuja ja muita kuluja, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.


Usein kysyttyjä kysymyksiä korkolaskuri:

Mikä on korkolaskuri?

Korkolaskuri laskee, miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan korkoon ja kustannuksiin.

Miten lainan korko lasketaan?

Lainan koron laskukaava on (k x p x t) / 100. Laskukaavassa k tarkoittaa lainan pääomaa, p vuotuista korkokantaa prosentteina sekä t aikaa vuosina.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko näyttää lainan kaikki kustannukset yhteensä. Todellinen vuosikorko pitää sisällään avausmaksun, tilinhoitokulut, koron ja palkkiot. Vertailemmalla lainan todellisia vuosikorkoja näet, missä lainassa on alhaisin korko.

Missä lainassa on halvin korko?

Jokainen pankki ja rahoituslaitos arvioi lainakorkonsa luottokartoituksen perusteella. Varmin ja helpoin tapa selvittää henkilökohtainen lainan korko on pyytää maksuttomat lainatarjoukset Vertaalainaa-palvelun kautta. Kilpailutamme lainasi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken hetkessä. Sinun tulee täyttää vain yksi lainahakemus. Kilpailuttamalla lainan saat selville, mistä löytyy halvin korko lainallesi.

Voinko korkolaskurilla laskea, paljonko lainan korkoni on?

Kyllä. Korkolaskurin avulla voit laskea arvion lainasi korosta. Henkilökohtaisen laskelman lainasi korosta saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset pankeilta. Jokaisella pankilla on hieman toisistaan poikkeavat hakuvaatimukset lainanhakijalle, joten korkolaskurin antama arvio asettuu laskelmiin tyypillisestä vaihteluvälistä.

Mikä on lainan korko nyt?

Kuluttajaluoton korko on tällä hetkellä väliltä 4 – 20 %.

Miten korkolaskuri toimii?

Korkolaskurin toiminta perustuu siihen, että käyttäjä syöttää tietoja, kuten lainan määrän ja laina-ajan. Korkolaskuri laskee sen perusteella lainan kuukausierät, koko lainan takaisinmaksusumman ja korkokulut.

Miksi minun pitäisi käyttää korkolaskuria?

Korkolaskurin käyttö on hyödyllistä, jos haluat arvioida, kuinka paljon lainan takaisinmaksu maksaa ja kuinka korkokulut vaikuttavat koko lainan takaisinmaksusummaan. Korkolaskurin avulla voit myös vertailla eri lainojen kustannuksia ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

VertaaLainaa.fi
Logo