Moni on hakenut lainaa verkosta jo vuosien ajan

Lainaa netistä verkkopankkitunnuksilla

Lainaa netistä haetaan yhä useammin kivijalkapankin sijaan, mikä selittyy netistä haettavuuden helppoudella. Netissä on totuttu hoitamaan lähes kaikki päivittäisen asiat, myös lainan haku ja lainasopimuksen allekirjoittaminen. Vuoden 2019 korkokatto toi selkeän muutoksen verkosta haettaviin kuluttajaluottoihin, koska lainan hinnoittelu on nykyään läpinäkyvää ja reilua. Lainan kilpailuttaminen verkossa koetaan vaivattomaksi ja selkeäksi. Kun kilpailuttaminen on tehty tarpeeksi monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä luotetaan siihen, että lainan korko ja kulut ovat kilpailukykyiset. 

 

Millaista lainaa verkosta voi hakea?

Hakija voi hakea millaista lainaa tahansa verkkopankkitunnuksillaan netistä. Verkkopankkitunnuksia käytetään siinä tapauksessa tunnistautumiseen, kun henkilö ei itse fyysisesti mene pankkikonttoriin allekirjoittamaan lainasopimusta. Henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla lainan allekirjoittaminen käy siis suoraan kotoa käsin, mikä helpottaa ja nopeuttaa asian käsittelyä. Lainatuotteet, jotka voit allekirjoittaa verkkopankkitunnuksillasi ovat pikavippi, joustoluotto, pankkilaina sekä kulutusluotto.

Verkkopankkitunnuksia käytetään, kun maksetaan laskuja tai tunnistaudutaan turvallisesti eri palveluihin. Verkkopankkitunnuksia voi ja kannattaakin käyttää, kun hyväksyy esimerkiksi lainasopimuksen. Verkkopankkitunnuksien käyttämisestä lainasopimuksen hyväkymisessä on turvallista. Lainasopimuksen sähköisen allekirjoittamisen jälkeen laina on nopeasti käyttävissä.

Saatujen palautteiden sekä tietojemme perusteella suurin osa lainansaajista allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Jos lainantarjoaja postittaa sopimuksen ja hakija allekirjoittaa ja lähettää sopimuksen takaisin, on tähän kaikkiaan kulunut aikaa jopa viikko. Jos henkilö vastaavasti allekirjoittaa sopimuksen omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan on laina hänen käytössään jo saman päivän aikana.

 

Miten haetaan lainaa verkosta verkkopankkitunnuksilla?

Palvelumme kautta lainan kilpailuttaminen sekä hyväksytyn lainasopimuksen allekirjoittaminen on turvallista ja nopeaa. Lainan kilpailutuksessa on mukana yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, joista jokainen tekee itsenäisen lainatarjouksen lainanhakijalle. Asiakas valitsee itselleen parhaiten sopivan lainatarjouksen ja lainasopimus solmitaan hyväksytyn lainanmyöntäjän kanssa.

Toimi seuraavasti:

 • Maksuton lainahakemus täytetään VertaaLainaa.fi etusivulla.
 • Lainasummat on valittavissa 100 – 60 000 euron väliltä ja laina-aika valittavissa 1 – 20 vuoden väliltä.
 • Seuraavaksi hakijan tulee täyttää hakemukseen tarvittavat henkilötiedot, nykyiset velat sekä kuukausitulot.
 • Vaadittujen tietojen täyttämisen jälkeen hakijan lainahakemus välitetään kilpailutettavaksi noin 25 pankille sekä rahoitusyhtiölle.
 • Lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä sido hakijaa tässä vaiheessa mihinkään.
 • Ensimmäiset lainatarjoukset hakija saa jo muutaman minuutin kuluttua ja saatuaan kaikki hän saa tutustua tarjouksiin tarkemmin.
 • Jos hakija päättää valita jonkun lainatarjouksista hän hyväksyy kyseisen lainatarjouksen.
 • Tämän jälkeen lainanmyöntäjä antaa lopullisen lainasopimuksen, jonka lainanhakija allekirjoittaa sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksillaan.
 • Hakija saa lainanmyöntäjältä tarkemmat ohjeet tunnistautumiseen.

 

Verkosta on voinut hakea lainaa jo useiden vuosien ajan

Ensimmäiset netin lainat olivat varsin pieniä pikalainoja, joiden suuruus oli vain muutaman kympin tai korkeintaan muutaman sadan euron luokkaa. Vuonna 2013 alle 2000 euron vakuudettomille lainoille määrättiin 50 % korkokatto, jonka seurauksena lainojen suuruus kasvoi merkittävästi noin 2000 – 10 000 euron paikkeille. Vuonna 2019 korkokatto muuttui siten, että lainan nimelliskorko sai olla max. 20 % ja lainan muiden kulujen korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tämä uusin korkokattolaki tiukensi huomattavasti kuluttajaluottojen säätelyä, jonka johdosta lainan hakeminen verkosta on entistä luotettavampaa. Kun lainaa hakee netistä kilpailuttamisen kautta ei kulut ja korko pääse yllättämään. 

Korkokaton seurauksena yhä useampi pankki on myös lähtenyt kilpailutuksen mukaan, jonka johdosta lainanhakija saa kattavan lainavertailun tarvitsemalleen lainalle. Lainaa haetaan netistä nykyään enemmän kuin perinteisestä pankista. Selkein syy muutokseen on läpinäkyvä ja reilu lainahinnoittelu sekä lainan hakemisen helppous.

Kun hakija täyttää verkossa yhden lainahakemuksen saa hän muutaman minuutin kuluttua jo useita lainatarjouksia vertailtavakseen. Lainan kilpailuttaminen on nykyään nettihakemuksen ansiosta vaivatonta. VertaaLainaa.fi kilpailutuspalvelun kautta hakemus tavoittaa yhden pankin sijaan jopa 25 eri lainantarjoajaa. Kilpailuta laina, niin pystyt tekemään lainallesi kattavan lainavertailun.

 

Kuka voi hakea lainaa verkosta verkkopankkitunnuksilla?

 • Lainaa verkkopankkitunnuksilla voi hakea henkilö, joka on täysi-ikäinen. Toisen henkilön verkkopankkitunnuksilla ei koskaan saa hakea lainaa.
 • Hakijan tulee olla myös Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.
 • Henkilöllä tulee lisäksi olla vakituinen työ tai säännölliset sosiaalietuudet.
 • Henkilö, jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä ei voi hakea lainaa, vaikka hänellä olisikin verkkopankkitunnukset käytössään.

 

Vertaa lainoja ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksiin tutustuminen ei vielä sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Tarjouksiin tutuminen auttaa sinua selvittämään, mikä pankki tai rahalaitos voi tarjota sinulle lainaa edullisemmin ja, kun lainavertailu on tehty, saat päättää hyväksytkö jonkun tulleista lainatarjouksista vai jatkatko vielä sopivan lainan etsintää.

Lainan kilpailuttaminen tai lainavertailu ei maksa sinulle mitään. Saat maksutta käyttöösi helppokäyttöisen lainan kilpailutuspalvelun, joka kilpailutta lainasi heti noin 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Palvelumme käyttämisen kautta sinun on helppo päätellä, mistä laina kannattaa ottaa ja millainen laina sopii sinun lainatarpeeseen?

Kun lainapäätös on tehty ja olet päättänyt hyväksyä lainatarjouksen sovit käytännön asioista lainanmyöntäjän kanssa ja allekirjoitat lainasopimuksen pankin kanssa sähköisesti omilla pankkitunnuksillasi.

VertaaLainaa.fi
Logo