Lainan käyttökohteet

Lainan käyttökohteet

 

Lainan eri käyttökohteet vaikuttavat siihen millainen laina sinun kannattaa ottaa.

Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin mihin tarkoitukseen netistä voi hakea lainaa ja millaista lainaa netissä ylipäätään on tarjolla.

Periaatteessa lainanhakija voi hakea lainaa mihin tahansa lainatarpeeseen. Toiselle se voi olla uudemman auton hankinta, toiselle oman kodin remontoinen. Monet suomalaiset myös ottavat lainaa lomamatkaan tai häiden järjestämiseen. Toisen suurimpana haaveena voi olla moottoripyörän, veneen ta skootterin hankinta. Ei voida yksiselitteisesti sanoa mihin laina tulee käyttää, vaan jokainen lainanottaja määrittää sen itse. Harvoin lainantarjoajat edes kyselevät mihin hakija lainan käyttää. Jos kysytään, sen tarkoitus on auttaa tilastoinnin tekemisessä mihin tarkoitukseen lainaa netistä ylipäätänsä haetaan.

 

Lainatarve määrittää usein lainatuotteen

Lainaa voi netistä hakea 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Pienempi lainasumma sopii hyvin paikkaamaan arjen menoja, kun taas suuremmalla lainalla tehdään suurempia kertaostoja.

Kun lainan hakeminen on tullut ajankohtaiseksi kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen laina tulee?

Jos lainaa tarvitsee suuremman summan kertaluontoisesti tilille, suosituksena on ottaa kulutusluotto. Kulutusluottoa voi verkkohakemuksella hakea 100 – 60.000 euroa, 1 – 20 vuoden maksuajalla. Lainaa varten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia ja myönnetty laina maksetaan hakija tilille kerralla lainapäätöksen jälkeen.

Jos lainaa tietää tarvitsevansa pienemmän summan aina silloin tällöin tai hakijan on vaikea määrittää lainatarvettaan kovin tarkasti lainanhakuhetkellä, on hyvä ratkaisu ottaa jatkuva joustoluotto. Joustoluotossa lainaan määritetään luottoraja, jonka puitteissa hakija voi nostaa lainaa tilille tarvitsemansa määrän. Lainan ensimmäinen nosto tulee tehdä klo 7.00 – 23.00 välisenä aikansa, seuraavat nostot hakija voi tehdä mihin kellon aikaan haluaa. Joustoluoton kulut ja korko määräytyy aina nostojen mukaan. Lainansaajan maksettua lainaa takaisin, vapautuu lainaa uudelleen käyttöön ilman uuden lainasopimuksen tekemistä.

Lainojen yhdistämiseen otetaan usein jokin netissä tarjolla oleva kulutusluotto. Kun lainojen yhdistäminen on ajankohtaista kannattaa sopivan lainan etsiminen aloittaa kilpailuttamalla lainat. Lainojen kilpailuttaminen tuo usein parhaat tulokset hakijalle mistä löytyy juuri hänelle sopiva yhdistelylaina.

 

Lainaa elämäntilanteen mukaan

Harva suomalainen pystyy elämään niin, ettei hae lainaa missään vaiheessa. Jos elämässä haluaa saada paremman auton, unelmiensa häät, kunnostetun kodin tai jotain muuta itselleen tärkeää, vaatii sen toisinaan lainan ottamisen. Lainan ottamisessa ei ole mitään vikaa, jos lainaa ottaa vastuullisesti ja omaan talouteensa suhteutettuna. VertaaLainaa.fi etusivulla kannattaa laskea arvio siitä miten haluttu lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään sekä korkoon ja kuluihin. On tärkeää, että laina on suuruudeltaan sellainen, että lainan lyhennyksistä selviää hyvin joka kuukausi.

Tarkemman arvion lainan kustannuksista sekä kuukausierästä saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset pankeilta ja rahalaitoksilta. Lainatarjoukset pyytämällä lainaa tarvitseva henkilö saa paremman kuvan siitä, millaista lainaa hänelle voidaan tarjota. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen, hakija saa lopullisen lainapäätöksen. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen hakija on velvollinen maksamaan lainan lainasopimuksen mukaisesti.

VertaaLainaa.fi
Logo